Ozbiljna politicka rasprava

Da, da. Druga strana jadna fina, čestita, vaspitana, kulturna. Ali eto natjerana na sve suprotno. Važi.
I da, moram reći da je većina naroda kojoj smeta ovakav rečnik pristojni deo moje zemlje. To ne znači da ni među suprotnim mišljenjima nema pristojnih ljudi, ali na žalost, njih nisu uzeli u obzir kada su radili propagandu vladajućoj partiji.

Koja zamena teza, ovde vlast vredja svoj narod i poredi sa hitlerom, sto ne uhapsi dinka i djilasa?

On je na vlasti i on vodi drzavu, dakle izmisljena opozicija nikad nije dosla na vlast jer su ustase a sadasnja naziva svoje gradjane nacistima.

Neće jer su oni njihove najkorisnije budale. Marinka Ćaci Tepić je dobila pomaz po glavi i kantu splačina u svoje korito za novo zatrpavanje afera budalaštinama. Protiv njih je jedino i iskreno običan narod.

Pu pu daleko bilo da pominjem bdp , realno i ja i moja porodica bolje živi danas nego 2010 godine .
Pokazatelj je da od kada sam se vratio iz vojske 1992 pa do 2018 nisam mogao sebi da priuštim nijedno putovanje na more dok je sada to sasvim normalno zadnjih 6 godina , a imao sam posao i tada kao što ga imam i sada.
Nisam bogat čovek ali sam u životu uvek sve pošteno radio.
Reci mi, kolika je kupovna moć 100e bila 2010, a kolika danas? Koliko je bio kvadrat 2010, a koliko danas? Itd.

Зато што нисмо грађани (који гледају свој лични интерес),
већ навијачи који безусловно навијају за свој тим.

И ја сам релативно од скора постао прави грађанин,
(не само статистички грађанин, већ државица за себе која има своје интересе и изражава их увек, па и на изборима),

Док сам био само редни број на списку
био ми чудан рецимо покојни Бора Чорба деведесетих,
кад је без идеологије само анализирао како је њему лично.

А ја сам тада мислио и осећао
да треба следити идеале КП,
а не идеале потрошачког друштва.

Срећом прихватих да "за идеале гину будале"
и данас ми до јаја, све ми јасно.

Због блокадера остадох без посла,
а син без године на факсу.

Схватате, ја не могу навијати за њих, јел да ?
Ко не схвата - марш назад у комунизам, па скачите и певајте "утата" песмице !!!
Ne navijaj, samo ne smetaj. I ne laži. Nisi zbog blokaderea ostao bez već zbog vlasti. Sve što je vlast trebala da uradi je da ispuni studentske zahteve koji su svakom zdravorazumskom moralnom čoveku apsolutno legitimni.

Da li smo kao drustvo postali nesposbni za ozbiljne politicke debate?

Gledam po drustvenim mrezama, vise nema ozbiljnog politickog sukoba argumentima, sve se svodi na pljuvacinu i etiketiranje.

Vise ne postoji ona masa u sredini, koja prihvata dobre strane jednih i drugih a osudjuje lose strane jednih i drugih.
Polarizovani smo na jednu ili drugu stranu...
ili oni postoje ali ne zele da se izjasnjavaju jer znaju da ce ih glasna manjina nepotrebno poklopiti, vredjati i etikatirati i u fazonu su.."sta mi to treba u zivotu" i odlucuju se da se iskljuce iz javnog politickog komentarisanja.

Kazes nesto sta se ne svidja jednoj strani odmah si bot ili sendvicar, kazes nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah si blokader.

Zasto smo postali toliko iskljucivi da nam smeta misljenje sa kojim se ne slazemo i odmah skacemo veoma ostro na to misljenje a pisca tih redova vredjamo, osudjujemo i etiketiramo?
Шта ће ти политичка дебата кад је наступило "царство небеско" у земљи Србији. Мислим може дебата, али да се на крају ако тврдиш пазар, а најбоље би било одмах на почетку, сложиш са оним што тврди&предлаже ћосави војевода и политчки му син. Ако се не сложиш, нема потребе за дебатом јер си "васташа", издајник и "жути олош". Просто ко пасуљ. :ortaci3:

A ja govorim o komunikaciji običnog naroda. To što se tebi čini da ne treba biti kulturan i pristojan je već neki drugi problem.
A ne, ne. Ja kažem da svi mediji podstiču na mržnju i podjele. I da su u većini smeće. To što neki čine to malo kulturnije i perfidnije meni ne znači ništa. To što kod obe strane nema ni naznake objektivnosti i dosljednosti je posebna priča. Tu mislim i na običan narod.

ovako 2010-e sam radio za 25000 din platu tj tadašnjih 250evra danas mi je plata 72000 tj 600 evra
svinjski but je bio 440 dinara - danas je svinjski but 750
kvadrat stana je danas potpuno nerealan
Luk je bio 30 dinara, danas je 130. Paradajz je danas suvo zlato, dizel 105 din, danas 187 din....itd. Tako da me mani svinjskog buta da opravdaš "bolji zivot" danas.
Kažeš cena kvadrata ne nerealna? Što je jel'te krunski argument da danas bolje živimo... :kafa: Zašto je toliki kvadrat?

A ne, ne. Ja kažem da svi mediji podstiču na mržnju i podjele. I da su u većini smeće. To što neki čine to malo kulturnije i perfidnije meni ne znači ništa. To što kod obe strane nema ni naznake objektivnosti i dosljednosti je posebna priča. Tu mislim i na običan narod.
Mogu se donekle sloziti, th slazem se da ne postoje zaista objektivni i neutralni mediji, no s druge strane neki su gori od drugih,
mada opet i u ostatku sveta je slicno, negde malo bolje negde malo gore,
osim sto su neke u rukama stranaka- jako mnogo ih “hvata” citanost na senzacionalnim i zapaljivim temama, a to je dugorocno jako lose… Mediji su i sredstvo pomocu kojega smo dovedeni na rub propasti.
A studenti barem traze da se mediji regulisu, i oni se trenutno cine kao jedina mogucnost da se situacija popravi, barem ja ne vidim neku opciju.

Sve je to ok, dogod se ne ugrožavaju prava drugih ljudi. Ali kad vidimo da se malteriraju oni koji ne misle isto, ili pljuju, ili omalovažavaju, to je jedan način koji je ova vlast prenela na mnoge ljude, pa i na svoje oponente, i onda to što ti oponenti ne primećuju jeste da su po načinu govora postali slični vlasti. Naravno, to se opravdava njihovim nemoralom i krađom. Međutim, pošto ljudi nisu sveci, i svako ima mane takođe, ljudi koji misle svojom glavom će podržati samo ono što smatraju dobrim, a neće podržati ono što smatraju lošim.

Evo primera. Naši blokaderi koje znam sa posla, jasno je svima za šta se zalažu, ali su vremenom poprimili neke karakteristike nemilosti prema drugima, recimo prema onima koje politika ne zanima. Aktivno su radili na tome da spreče te umerene da studiraju. Oni, budući umereni i ne zanima ih politika, su se povukli. Međutim, kada je počela online nastava na mnogim fakultetima, ispostavilo se da više od 50% studenata je pohađa. Dakle, šta se tu može videti. Da u vreme ekstremnih zastupanja sa ove ili one strane, umereni se povlače. Ali. I oni imaju svoja građanska i zakosnka prava. Ne možemo to potirati time što smatramo da SVI treba da slede ono što mi vidimo. Možda su to "niži oblici svesti", ali svi ti ljudi imaju zakonsko pravo da uživaju u svemu onome što im građansko društvo omogućava. I niko se zato što je esktreman nije osećao loše što onemogućava druge da idu svojim putem. Ne. Svi moraju da slede njihovu volju. to je inače osobina ekstremista.
I to je sustina, umereni se povuku jer ne zele da se kace sa budalama koji vide samo svoju stranu ulice.

Umereni nisu "nizi oblici svesti" jer po cemu neko ko ima svoj iskljucivi politicki pogled bio "visi oblik svesti", zasto bi neko ko sve druge koji ne dele njegovo misljenje te ih proziva da su krezubi, zaostali i nepismeni uopste bio "visi oblik svesti"? "Visi oblik svesti" su ljudi koji ne ugrozavaju druge, ljudi koji dopustaju i da drug imaju svoje misljenje a da pri tome ne pene, yebu im kevu i gaze ih po potrebi. Na stranu sto, kao sto kazes, postoje i zakonska ogranicenja da takve ljude maltetiras.

I na ovom blogu imas gomilu takvih, koji ce planuti i nayebati ti se keve ako ne podzravas blokadere, ako ne podrzavas Put.tlera, ako (tudju najcesce) ruku ne das za Kosovo... no, zato za razliku od raelnog zivota mozes da ih stavis na ignore listu i da nestanu za tebe. Mozes i u realnom zivotu ti da ne obracas paznju na takve ali ipak dolazis u kakav takav kontakt sa njima a po prici ljudi iz Srbije sa kojima imam kontakt to pljuvanje je postalo poprilicno neizdrzivo te se neki od njih sele iz te dzrave.

Mogu se donekle sloziti, th slazem se da ne postoje zaista objektivni i neutralni mediji, no s druge strane neki su gori od drugih,
mada opet i u ostatku sveta je slicno, negde malo bolje negde malo gore,
osim sto su neke u rukama stranaka- jako mnogo ih “hvata” citanost na senzacionalnim i zapaljivim temama, a to je dugorocno jako lose… Mediji su i sredstvo pomocu kojega smo dovedeni na rub propasti.
A studenti barem traze da se mediji regulisu, i oni se trenutno cine kao jedina mogucnost da se situacija popravi, barem ja ne vidim neku opciju.
Da se regulišu mediji. Dobro. Evo da pitam u čemu je razlika u nastupu Dragana J Vučićevića i Ivana Ivanović? Sem naravno strana koje podržavaju. Nešto nisam ubeđen da bi studenti ovog drugog zabranili. Prvog bi.

Da se regulišu mediji. Dobro. Evo da pitam u čemu je razlika u nastupu Dragana J Vučićevića i Ivana Ivanović? Sem naravno strana koje podržavaju. Nešto nisam ubeđen da bi studenti ovog drugog zabranili. Prvog bi.
Pokušavaš da razvodniš i simplifikuješ stvari, kao navodno si neutralan, iako je jasno da podržavaš režim, zašto to otvoreno ne kažeš, podržavam ih kakvi god da su, to je mnogo poštenije.

Između ostalog u tome što se Ivanović ne beči i ne dernja kao majmun u sezoni parenja, niti izgovara onakve bljuvotine u programu neprimerene i za kafanske budžake, ukratko ne ponaša se ni izbliza prostački kao Vučićević. Ne treba zabraniti Vučićevića, nego takav nastup u medijima. Doduše, postoji institucija kojoj je zaduženje da se time bavi, ali se ne bavi iz razloga svima dobro poznatih.

Poslednja izmena:
Đavolčićeva retorika original Vučić - može da se ugasi zadruga i parovi ali da se ugasi i survajver jer je sve to isto.

E tako i ovo. Naprednjaci su jako svesni da su smeće i glavna njihova parola i poenta su da ubede sve ostale da su i oni isto smeće kao oni
Јасно. Идеја је сви су исти и зато ништа не треба мењати. Сваких неколико секунда у САД погине перач прозора, нормално је да надстрешнице падају због корупције, нестручности и неодговорности... и зато уживај у "златном добу" док на ред не дође твоја "надстрешница".

koga više zabole za obrazovanje , primera radi ja sam dobio nogu sa posla 2010 u martu meseca jer je moja tadašnja šefica želela da zaposli svoju polusestru na moje radno mesto , počelo je mobingom na radnom mestu i džabe se ti žališ ako nisi tada politički bio podoban a šefica ti je žena lokalnog DS mafijaša i ti češ mene sada da ubediš da je bolje da njih vratimo natrag na vlast
Ништа се не секирај, они нису ни сишли са власти. Штавише, те две персоне су врло вероватно до сада и аванзовале.
Кад смо код појединачних примера, знам неколико. Девојка са мастером из књижевности, радила пар година као замена по средњим школама у БГу за бедну плату(јер јелте, нема довољан фонд часова или како се већ то зове), више од две године не може да нађе посао уопште. На упражњено место наставника довели некога споља. Доктора који стажира у клиници за бедне паре на одређено одбили да запосле када се отворило радно место, а довели неку силиконку коју нико од колега пре тога није ни видео.

Ono sto je interesantno sto se ti bunis protiv medija- s pravom, ali u isto vreme radis istu stvar- guras svoje licno misljenje na podforumu na kojem si zaduzen za moderisanje.
Sta je tema ovde? Koje medije treba gledati i koji mediji su bolji?

Nedostatak profesionalizma kako na medijima tako i na krstarici- treba imati nekog reda i raditi ni po babu ninpo stricevima.

A uvek treba prvo poci od sebe samog.
A to niko ne radi, uvek je neko drugi kriv i svi ocekuju carobni stapic koji ce resiti probleme.

Јасно. Идеја је сви су исти и зато ништа не треба мењати. Сваких неколико секунда у САД погине перач прозора, нормално је да надстрешнице падају због корупције, нестручности и неодговорности... и зато уживај у "златном добу" док на ред не дође твоја "надстрешница".

Da. I drugo - a šta su radili oni žuti od pre?
Dakle, oni uopšte ne spore da su nesposobni i da su lopovi. Ali isto tako, smatraju da obzirom da su i ovi pre njih bili lopovi, oni imaju pravo da budu još gori lopovi. Drugo, već 13, 13 jebbenih godina su na vlasti a za sve su im izgovor oni prethodni.
A treće, najbitnije, najglasniji i najratoborniji naprednjaci koji najstrastvenije ljube Vučića su i te kako ti neki prethodni žuti dosovci.
I da dodam, ne znam kome uopšte to objašnjavaju? Ko je uopšte pominjao da je tad bilo dobro? Da li iko spori da su i oni bili lopovi? I zašto niko od njih nikada nije odgovarao za taj silni lopovluk koji su počinili.

Back