Ozbiljna politicka rasprava

od skidanja slobe nisam glasao..to sam napisao.
5. oktobar je nastao kao rezultat izbora na kojima je sloba izgubio.
Није изгубио, јер није било другог круга. Насилно је принуђен да се повуче. Тако да, опет се враћамо на то да је 5. октобра "група људи" принудила власт да се повуче, а не народ.

Da li smo kao drustvo postali nesposbni za ozbiljne politicke debate?

Gledam po drustvenim mrezama, vise nema ozbiljnog politickog sukoba argumentima, sve se svodi na pljuvacinu i etiketiranje.

Vise ne postoji ona masa u sredini, koja prihvata dobre strane jednih i drugih a osudjuje lose strane jednih i drugih.
Polarizovani smo na jednu ili drugu stranu...
ili oni postoje ali ne zele da se izjasnjavaju jer znaju da ce ih glasna manjina nepotrebno poklopiti, vredjati i etikatirati i u fazonu su.."sta mi to treba u zivotu" i odlucuju se da se iskljuce iz javnog politickog komentarisanja.

Kazes nesto sta se ne svidja jednoj strani odmah si bot ili sendvicar, kazes nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah si blokader.

Zasto smo postali toliko iskljucivi da nam smeta misljenje sa kojim se ne slazemo i odmah skacemo veoma ostro na to misljenje a pisca tih redova vredjamo, osudjujemo i etiketiramo?
samo pročitaj textove šta sve pišu opozicioni botovi na ovoj temi , neću da ih citiram ali iz svake njihove izjave ovde izbija mržnja , zavist , ka drugoj strani i sevaju uvrede etiketiranja i sl., većina textova napisana je bez ikakve osnove i optužuje drugu stranu bez ikakvih dokaza a istovremeno donosi presudu za drugu stranu

Nije poenta u tome, ovde je tema način političke komunikacije, koliko sam razumela?
jeste ali zar politicka komunikacija nije direktno proporcionalna izborima?

na temi smo dosli do nekog zakljucka da je problem u neutralnima koji se povlace ispred agresivaca i onih koji ih vredjaju, koji smatraju da su maloumni ako ne misle kao oni, da su botovi ako se usude da kazu da se ne slazu sa njihovom agresivnoscu... u glavi neutralnog ovo zvuci kao da su ovi gori od tita, ima da naprave dva gola otoka... ako vidis toliki manjak razumevanja za drugacije misljenje sad, sta ocekivati kad dodju na vlast..i zato ne izlaze na izbore, nemaju motiv.
i to je sustina kako vucic opstaje, nekad pomsilim da on placa opoziciju da bude ovakva a ektremisti se vec nadju sami... njima samo daj malo prostora da pljuju

od politicke komunaikacije sve pocinje.

Sada ti menjas pricu i navodis na "one koji ne misle kao ja".

Ovde se ne radi o tome da li neko misli kao ja. To nije stvar misljenja, tipa da li mislimo da ce dozvola gej brakova da nanese stetu drustvu.
O tome mozemo da diskitujemo sa postovanjem.

Ja sam levicar a druzim se i cesto diskutujem sa jakim desnicarima, i nemamo problem da budemo i drugari i protivnici u diskusiji, i da se svaki susret zavrsi sa osmehom uz pivo.

Ovo je stvar da li podrzavas ili ne najteza krivicna dela. To je elemntarno. To nema veze sa "misljenjem", sa "stavom".

Toliko je prosto da ne moze prostije.

Evo ti upoznala sam skoro jednu ženu starija u poenziji, 40 god živela u Njujorku ima i Američki pasoš, nije srpkinja ali živi sad ovde. Upoznata je sa svim i prati situaciju, iz hrvatske je inače, i ona se sa tobom uopšte ne bi složila, ona je naime neutralna povodom svih ovih pitanja. Ne opravdava zloćine, ne opravdava krađu, ona je da se pohapse svi lopovi, ali i da se izbace sa fakulteta svi blokaderi i da policija razjuri demonstrante sa ulica. I ovo opšte bezakonje, uključujući bliokade, joj se ništa ne sviđaju. Jednostavno, želi vladavinu zakona ali potpunu. Mislim i da ne može da glasa jer nema državljanstvo, tako da je nebitno za opšu stvar. Ali vrlo obrazovana sa bogatom karijerom, jednostavno joj to što ti pišeš ne pije vodu. I odgovorila bi ti na sve to drugačije nego što ti misliš. Da li bi i nju prezreo i rekao Ćaci, ne znam, verovatno bi.

jeste ali zar politicka komunikacija nije direktno proporcinalna izborima?

na temi smo dosli do nekog zakljucka da je problem u neutralnima koji se povlace ispred agresivaca i onih koji ih vredjaju, koji smatraju da su maloumni ako ne misle kao oni, da su botovi ako se usude da kazu da se ne slazu sa njihovom agresivnoscu... u glavi neutralnog ovo zvuci kao da su ovi gori od tita, ima da naprave dva gola otoka... ako vidis toliki manjak razumevanja za drugacije misljenje sad, sta ocekivati kad dodju na vlast..i zato ne izlaze na izbore, nemaju motiv.
i to je sustina kako vucic opstaje, nekad pomsilim da on placa opoziciju da bude ovakva a ektremisti se vec nadju sami... njima samo daj malo prostora da pljuju
Неизлажење на изборе је велика грешка. Ја када немам за кога да гласам, што је често у протеклих неколико избора, изађем и поништим листић. Да сви који немају за кога да гласају изађу, па буде 35% неправилних листића, то би била директна порука свим опцијама на гласачком листићу. О томе би извештавали светски медији.
Данас не бисмо били у овој ситуацији да СВИ и УВЕК изађу на изборе, чак и само да допишу Шојића. Одавно не постоји захтев да више од пола упосаних изађе на изборе да би били валидни.

Evo ti upoznala sam skoro jednu ženu starija u poenziji, 40 god živela u Njujorku ima i Američki pasoš, nije srpkinja ali živi sad ovde. Upoznata je sa svim i prati situaciju, iz hrvatske je inače, i ona se sa tobom uopšte ne bi složila, ona je naime neutralna povodom svih ovih pitanja. Ne opravdava zloćine, ne opravdava krađu, ona je da se pohapse svi lopovi, ali i da se izbace sa fakulteta svi blokaderi i da policija razjuri demonstrante sa ulica. I ovo opšte bezakonje, uključujući bliokade, joj se ništa ne sviđaju. Jednostavno, želi vladavinu zakona ali potpunu. Mislim i da ne može da glasa jer nema državljanstvo, tako da je nebitno za opšu stvar. Ali vrlo obrazovana sa bogatom karijerom, jednostavno joj to što ti pišeš ne pije vodu. I odgovorila bi ti na sve to drugačije nego što ti misliš. Da li bi i nju prezreo i rekao Ćaci, ne znam, verovatno bi.

Pitao bih je šta očekuje, da gandijevskim metodama oteraju zlikovce sa vlasti?

Problem je jer su ubice i lopovi za kormilom institucija koje treba da zakljucaju iza brave ubice i lopove.

U Srbiji je ekstremno stanje, i ta zena ocigledno to ne kapira.

Blokade su najmirniji moguci nacin borbe protiv tolikog zla.

Postavio bih joj pitanje, na koji nacin ona misli da krene vladavina zakona ako institucijama koje sprovode zakone, upravljaku kriminalci.

U zavisnosti od odgovora, formirao bih misljenje o njoj.

Pazite ne kažem da je sada med i mleko u svakom žitu ima kukolja pa tako i u sns-u , pogotu što se u tu stranku utopio i kurta i murta i svi preletači iz svih stranaka sa srpske političke scene.
Realno danas se bolje živi u srbiji nego 2012-e godine.
Po meni sve je to jedan proces koji se polako odvija i proći će još mnogo vremena dok svima ne bude bolje.
Nijedna vlast nije trajala večno pa tako ni ova neće , i rimsko carstvo je na kraju propalo i svemu jednom dođe kraj.
A ko gubi ima pravo da se ljuti.

Pazite ne kažem da je sada med i mleko u svakom žitu ima kukolja pa tako i u sns-u , pogotu što se u tu stranku utopio i kurta i murta i svi preletači iz svih stranaka sa srpske političke scene.
Po meni sve je to jedan proces koji se polako odvija i proći će još mnogo vremena dok svima ne bude bolje.
Nijedna vlast nije trajala večno pa tako ni ova neće , i rimsko carstvo je na kraju propalo i svemu jednom dođe kraj.
Напиши који су то реални показатељи да се данас живи боље. Немој само БДП, јер он показује колики се новац обрће, а не ко га обрће.

Ova vlast je uspela da iziritira ljude koje politika nikad nije zanimala.

Biće nam bolje kad tvoj kriminalni esenes ode na đubrište istorije.

Та "образована госпођа из кроације са америчким пасошем" нема исти склоп вредности као ми, нема држављанство и нема право гласа у томе како уређујемо своје друштво. Успут је веома наивна за некога ко је образован са богатом каријером.

Ova vlast je uspela da iziritira ljude koje politika nikad nije zanimala.
Ovo sam zapazio kada sam bio kod ćaletovih u Žablju na Uskrsu. Bivši teški radikali, Šešeljeva slika na zidu, Vučić božanstvo... I sad zadnji put, takvu količina pljuvanja po hulji nisam očekivao ni u najluđim snovima. Čak i teča koji je bio najzagriženiji sns-ovac, kada je rekao "ma neka se goni u...", sve mi je bilo jasno.

Демократија није диктатура већине над мањином, како се у Србији тумачи.
Demokratija maltene dođe dogovorena diktatura većine koja pobedi u demokratskom procesu nad onima koji izgube.
Демократија је систем у коме сваки појединац може слободно да се развија и где су сви једнаки.
Nije - to je komunizam ili bar nešto nalik njemu...
Тога у Србији нема.
Na žalost ima kod nas komunara (onih da komunističkom percepcijom sveta) koliko hoćeš ...
Dok je njih nema nam nekog progresa

Zasto smo postali toliko iskljucivi da nam smeta misljenje sa kojim se ne slazemo i odmah skacemo veoma ostro na to misljenje a pisca tih redova vredjamo, osudjujemo i etiketiramo?

Зато што нисмо грађани (који гледају свој лични интерес),
већ навијачи који безусловно навијају за свој тим.

И ја сам релативно од скора постао прави грађанин,
(не само статистички грађанин, већ државица за себе која има своје интересе и изражава их увек, па и на изборима),

Док сам био само редни број на списку
био ми чудан рецимо покојни Бора Чорба деведесетих,
кад је без идеологије само анализирао како је њему лично.

А ја сам тада мислио и осећао
да треба следити идеале КП,
а не идеале потрошачког друштва.

Срећом прихватих да "за идеале гину будале"
и данас ми до јаја, све ми јасно.

Због блокадера остадох без посла,
а син без године на факсу.

Схватате, ја не могу навијати за њих, јел да ?
Ко не схвата - марш назад у комунизам, па скачите и певајте "утата" песмице !!!

Напиши који су то реални показатељи да се данас живи боље. Немој само БДП, јер он показује колики се новац обрће, а не ко га обрће.
Pu pu daleko bilo da pominjem bdp , realno i ja i moja porodica bolje živi danas nego 2010 godine .
Pokazatelj je da od kada sam se vratio iz vojske 1992 pa do 2018 nisam mogao sebi da priuštim nijedno putovanje na more dok je sada to sasvim normalno zadnjih 6 godina , a imao sam posao i tada kao što ga imam i sada.
Nisam bogat čovek ali sam u životu uvek sve pošteno radio.

Pu pu daleko bilo da pominjem bdp , realno i ja i moja porodica bolje živi danas nego 2010 godine .
Pokazatelj je da od kada sam se vratio iz vojske 1992 pa do 2018 nisam mogao sebi da priuštim nijedno putovanje na more dok je sada to sasvim normalno zadnjih 6 godina , a imao sam posao i tada kao što ga imam i sada.
Nisam bogat čovek ali sam u životu uvek sve pošteno radio.
То није нужно показатељ да се живи боље, него да си стекао образовање и радно искуство које се боље плаћа на тржишту рада. Или да си имао добре везе.

То није нужно показатељ да се живи боље, него да си стекао образовање и радно искуство које се боље плаћа на тржишту рада. Или да си имао добре везе.

Е ај се правимо луди па ништа није важно,
ни дал је бус бесплатан,
ни дал је мир,
ни дал има посла,
ни дал је динар конвертибилан ...

Е, ништа није важно,
ае се правимо луди.

А и не морамо да се правимо ...

Е ај се правикмо луди па ништа није важно,
ни дал је бус бесплатан,
ни дал је мир,
ни дал има посла,
ни дал је динар конвертибилан ...

Е, ништа није важно,
ае се правимо луди.

А и не мопрамо да се правимо ...
Лични пример може да буде прихваћен само ако се потпуно и транспарентно изложи критици. У супротном можеш да добијеш седмицу на лотоу, и да кажеш ево ја боље живим, дакле данас се боље живи. Али то очигледно једино значи да си имао среће, и да ТИ боље живиш.

Back