Ovo vreme, ovi ljudi

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.827
Ajde

Kako vedre i pozitivne licnosti mogu da se sačuvaju u ovom negativnom i nesigurnom vremenu ?

Ratovi
Inflacija
Klimatske promjene
Neizvjesnost

IMG_8661.jpeg

❓

Važim za jednu od optimističnijih osoba u svom okruženju, a to je poprilično zato što mi je lako da vidim lepotu u svemu i osećam zahvalnost za svaki novi dan. Ne tvrdim da mi je i život lak i prost kao pasulj, ali mi je postalo relativno lako da se nosim sa njim.
Imam nekolicinu ljudi sa kojima znam da uvek mogu da napunim baterije-jedni drugima pomažemo da nam se te "baterije" napune. Neverovatno, čak i kad se jedni drugima žalimo na nešto, utičemo jedni na druge pozitivno.
Ne slušam i ne gledam vesti danima.
TV slabo upotrebljavam, ne ubadam šokantne vesti na internetu.
Svela bih sve to na ono: "Gledam svoja posla!", ali nije da ne osećam svetski bol.
Odavno svoje mesto i svoju veličinu prihvatam, tako da... osećajući svetski bol i izgovarajući tiho molitve, znam da neću ništa značajno promeniti, ali za neke stvari mislim da sam kao zaraza u odnosu na moje ljude. Malo po malo, primećujem da se ogledaju u meni i vide ponešto dobro. A ogledam se i ja u njima, zaista.
Povratna informacija u sličnoj vibraciji je baš lekovita i nadograđuje nadu.
Oh, da... nekad čašica, nekad lep i zanimljiv hobi, često društvo dece...
Ma, sve što radim, radim da mi bude lepo i da nađem lepotu življenja.
Pre sam se zaljubljivala u izrazito lepe muškarce da bi mi bilo lepo (tragikomedija i nije baš lepa), ali to je samo preteča traganja lepog u životu.

Važim za jednu od optimističnijih osoba u svom okruženju, a to je poprilično zato što mi je lako da vidim lepotu u svemu i osećam zahvalnost za svaki novi dan. Ne tvrdim da mi je i život lak i prost kao pasulj, ali mi je postalo relativno lako da se nosim sa njim.
Imam nekolicinu ljudi sa kojima znam da uvek mogu da napunim baterije-jedni drugima pomažemo da nam se te "baterije" napune. Neverovatno, čak i kad se jedni drugima žalimo na nešto, utičemo jedni na druge pozitivno.
Ne slušam i ne gledam vesti danima.
TV slabo upotrebljavam, ne ubadam šokantne vesti na internetu.
Svela bih sve to na ono: "Gledam svoja posla!", ali nije da ne osećam svetski bol.
Odavno svoje mesto i svoju veličinu prihvatam, tako da... osećajući svetski bol i izgovarajući tiho molitve, znam da neću ništa značajno promeniti, ali za neke stvari mislim da sam kao zaraza u odnosu na moje ljude. Malo po malo, primećujem da se ogledaju u meni i vide ponešto dobro. A ogledam se i ja u njima, zaista.
Povratna informacija u sličnoj vibraciji je baš lekovita i nadograđuje nadu.
Oh, da... nekad čašica, nekad lep i zanimljiv hobi, često društvo dece...
Ma, sve što radim, radim da mi bude lepo i da nađem lepotu življenja.
Pre sam se zaljubljivala u izrazito lepe muškarce da bi mi bilo lepo (tragikomedija i nije baš lepa), ali to je samo preteča traganja lepog u životu.
Veoma divno razmišljanje 😍

Veoma divno razmišljanje 😍
Zaljubljenik sam u lepo... koje mi je uvek bilo sinonim za dobro.
Majka mi je govorila da lepo nije uvek i dobro, da tražim i u manje lepom dobrotu, ali...
Nije vredelo, nije uspelo!
Ako postoji nešto ružno, ono je samo zapušteno i nedovoljno voljeno-treba mu nega, pažnja i ljubav.
Meni je lepota u životu duhovna hrana i ultimativni cilj. Lepota u jednakosti sa dobrotom!

Meni se teško otimati ovom vremenu

Ljudi su postali nemogutji
Agresivni i nezadovoljni
Družimo se ovde gde nije sve u agresiji i nezadovoljstvu. Pronašli smo prozor koji menja stvari jer smo hteli da se nešto promeni-na individualnom planu.
Koji ljudi navaljuju da se osećaš loše? Neka od*ebu dok se ne poprave!
Ko je nezadovoljan? Izvini, ja za to vremena nemam jer težim da budem zadovoljna.
Life to the fullest!
Nađi se sa pravim ljudima da se i sama ne zaraziš tom agresijom i nezadovoljstvom.

Poslednja izmena:
Neizvjesnost

je vreme kad zapamtimo kako je tezak ali i zanimljiv bio neki zivot.

Kad je sve izvesno, postane dosadno i onda se secamo onih uzbudljivijih dana kad je bilo neizvesno. Ali i kako smo se oslobodili te neizvesnosti.

Najverovatnije da smo doneli neke odluke ili pokrenuli neke korake ili akcije, bili na neki nacin kreativni, ili se okolina promenila i van nase akcije i poimanja pa smo shvatili da stvari nisu vise neizvesne.

Naravno, kad zivimo u periodu neizvesnosti ona nam tesko pada. Frustrirani smo, nervozni, uplaseni - sta ce biti? kako ce biti? hocemo li uspeti? Ja to shvatam kao poziv da gledam na zivot na neuobicajene nacine i da nadjem neko originalno resenje ili pristup. Nekad to ide teze, nekad lakse. Na kraju krajeva neizvesnost je subjektivna. Mozda je i nema. Mozda je to samo nasa prevelika briga o stvarima koje su vece, jace i komplikovanije od nas.

Ratovi

Ne bih puno o ratovima. Na kraju krajeva ima ovde dosta ljudi koji su preziveli ratovanje koje nije bilo bas toliko davno i svi bi mogli da napisu nesto o tome, a njihove price sigurno bivaju mnogo teze i tragicnije od moje. Znaci ovo je subjektivno shvatanje, moje licno.

Jedan pogled na ratovanje da je to gadna i tesko svarljiva situacija. Ljudi reaguju na ratovanje na razlicite nacine - neki odmah krenu u borbu protiv 'neprijatelja' (oni koji unapred znaju ko im je neprijatelj), a neki odmah pokusavaju da ih se rat ne tice, i zive svakako izolovano ili se sele sa mesta ratovanja na mesta gde se ne ratuje.

Posto je rat prljava i nepravedna rabota, i u njemu nema mnogo pravila osim jedne teznje - preziveti, i pored svega toga tad se bude i oni mracni umovi kojima je rat sansa da u neodredjenosti i neurednosti rata ispolje svoje mracne umove do neslucenih obima, nad drugim ljudima. U ratnoj hijerarhiji strucnjaci zla zauzimaju visoko mesto. I taj ljudski momenat je uzasno zastrasujuc. Posle nekih prica ja sam prestao da se interesujem za detalje jer sam shvatio da necu moci mentalno da ih svarim.

Meni je bila dovoljna jedna vezba uzbune dok sam bio u vojsci da shvatim razmere sopstvene licnosti u odnosu na opstu situaciju ratovanja, gde sam vrlo brzo ustanovio da to ratovanje definitivno nije stvar kojom bi voleo da se bavim u zivotu. A zaista nista to tad kad se desavalo nije bilo nista posebno, bilo je i tezih situacija kasnije koje su samo potvrdile moju nezainteresovanost za datu akciju i situaciju. Tako ja nisam ucestvovao u ratovanjima, sopstvenom odlukom da bih radije radio ono sto meni lezi i odgovara pa ma kako me etiketirali (a pogotovo oni sa mracnim umovima). Ko zeli da ratuje - izvol'te ratujte. Kako ja kazem sve dok i onaj koji najsporije shvata, ukapira da to bas i nije neka mnogo dobra rabota. A to moze da potraje.

Sa druge strane, na sve zrtve rata, rat je cistiliste, ljudsko cistiliste ali i cistiliste uma. Oni koji su poubijani u ratovima su poubijani s razlogom (ili barem pretpostavljenim razlogom) a neki su poubijani i bez razloga. Na primer zna se da u ratovanjima vise od 80% zrtava je civilno stanovnistvo - neobuceno kako treba da se ponasa u ratu. Vojnici generalno duze zive u ratu zato sto znaju kako da se ponasaju i smanje moguce negativne posledice. U tom smislu bez obzira na moj licni stav o vojsci, mislim da bi stanovnistvo trebalo da se obuci za ratovanje. Makar malo. Ne bih da razvijam kako to svajcarci rade.

Ratovi su takodje izrazito kreativno vreme. I prvi u drugi svetski rat su generisali jako mnogo novih tehnologija, pristupa, nacina, saznanja i znanja. Broj izmisljenih stvari u doba ratovanja skoro uvek prevazilazi broj izmisljenih stvari u mirnodopsko vreme. Mozete i sami da nadjete sta je sve izmisljeno za vreme proslovekovnih ratovanja.

O psihologiji ratovanja ne bih, ima kompetentnijih ljudi od mene.

Zakljucak: ratovanje uklanja ljude, a proizvodi tehnologiju i znanje. Vidite sta cete. Ili sto bi moja baba rekla: 'gledaj dete za cime si'.

Zakljucak: ratovanje uklanja ljude, a proizvodi tehnologiju i znanje. Vidite sta cete. Ili sto bi moja baba rekla: 'gledaj dete za cime si'.
Zubi mi škrguću, taru se jedni o druge na pomen rata.
Nemoj.
Računamo se u civilizovane i moderne.
Naratovali smo se do sad, platili već skupo svaki ceh.
Ovde više to ne biva. Nema, pre ću da dam kumstvo i reč, nego što ću da pustim da nas neko trebi kao gnjide. Nismo to.
Porasli smo i rastemo iznova, iz pepela. Teško bilo tome ko na nas udari, koji ni na koga nismo udarali-Bog neka mu da sva najgora stanja-i požare, i poplave, i žive vulkane, i pomor vetrom buba, i glad, i žeđ, (a već daje) i sve na svetu što muči ljude, Bog dao onima koji Srbe, male i jadne iznova pokušaju da potlače.
Neće, Boga mi, više preko Srbije tako lako!

Zubi mi škrguću, taru se jedni o druge na pomen rata.
Nemoj.
Računamo se u civilizovane i moderne.
Naratovali smo se do sad, platili već skupo svaki ceh.
Ovde više to ne biva. Nema, pre ću da dam kumstvo i reč, nego što ću da pustim da nas neko trebi kao gnjide. Nismo to.
Porasli smo i rastemo iznova, iz pepela. Teško bilo tome ko na nas udari, koji ni na koga nismo udarali-Bog neka mu da sva najgora stanja-i požare, i poplave, i žive vulkane, i pomor vetrom buba, i glad, i žeđ, (a već daje) i sve na svetu što muči ljude, Bog dao onima koji Srbe, male i jadne iznova pokušaju da potlače.
Neće, Boga mi, više preko Srbije tako lako!

Postavljac teme je pomenuo ratovanje.
Rekao sam vec da ratni uticaj na mene je razlicit, i da ima mnogo tezih prica od moje.
Cinjenice su ipak cinjenice. Zivimo na via militaris. Ako ima nekog rata, pre ili kasnije zakacice i nas. Jedino da zazmurimo na istoriju.
Ja se samo iskreno nadam da ovo besnilo koje je trenutno u ljudima ne proizvede sledeci.
Lako moze.

Postavljac teme je pomenuo ratovanje.
Rekao sam vec da ratni uticaj na mene je razlicit, i da ima mnogo tezih prica od moje.
Cinjenice su ipak cinjenice. Zivimo na via militaris. Ako ima nekog rata, pre ili kasnije zakacice i nas. Jedino da zazmurimo na istoriju.
Ja se samo iskreno nadam da ovo besnilo koje je trenutno u ljudima ne proizvede sledeci.
Lako moze.

Niko ne želi ničiju propast, svi neka nađu spas!
Srbija je zemlja Boga Isusa Hrista Sina i Duha.
Ovde je sledeće žarište, zar ne? Bog dušu neka mi uzme pre toga, neka gori cela planeta, ali neka sam ja otišla Bogu pre toga. U posledicama rata su mi rođeni baba i deda, u posledicama rata su mi se rodili otac i majka. Pa, neka mene te posledice čudom preskoče, nemam ništa sa tim. Rat me ne zanima ni najmanje.

Niko ne želi ničiju propast, svi neka nađu spas!
Srbija je zemlja Boga Isusa Hrista Sina i Duha.
Ovde je sledeće žarište, zar ne? Bog dušu neka mi uzme pre toga, neka gori cela planeta, ali neka sam ja otišla Bogu pre toga. U posledicama rata su mi rođeni baba i deda, u posledicama rata su mi se rodili otac i majka. Pa, neka mene te posledice čudom preskoče, nemam ništa sa tim. Rat me ne zanima ni najmanje.
sta mislis... da li je:

sta mislis... da li je:

Svet ide stranputicom na dole, ka samom paklu.
Kaže-spremaj se da bežiš u brda, spremaj se da preživiš na divljem tlu.
Maaaa... zar treba do toga da dođe?
Ova država je uništena ako nam se desi da moramo da bežimo u brda, mi koji imamo brda, opet.
Harakiri-časno i jasno!

Ajde

Kako vedre i pozitivne licnosti mogu da se sačuvaju u ovom negativnom i nesigurnom vremenu ?

Ratovi
Inflacija
Klimatske promjene
Neizvjesnost

Pogledajte prilog 1510316

❓

Ajde

Ratovi
Inflacija
Klimatske promjene
Neizvjesnost

❓
Cijela, poznata, historija homo sapiensa je protkana ratovima. krizama, ledenim dobima, nemogucnoscu da se vidi buducnost.
Pa prezivjesmo.
U dobru se ne uzvisi, a u zlu se ne ponizi!

Ajde

Ratovi
Inflacija
Klimatske promjene
Neizvjesnost

❓
šta me boli q... za klimatske promene,ništa ne može toliko da poskupi da ne mogu da platim,uostalom mogu i da skrešem troškove,kome se ratuje neka izvoli,ceo život je neizvesnost kroz koju se sigurno korača zahvaljujući sopstvenom samopouzdanju.

Pogresnu ste sliku pogresne biljke stavili kao "antistres" za ova zla (cudna) vremena.
Ali sve je dobro ukoliko se ne preteruje.

Dovoljno sam i prirodno polupana da se distanciram od nametanja mracnih tema jer mi je jasno odavno da je ceo zivot neki vid borbe nekada je primirje nekada je ofanziva ali sve se da izdrzati.

A tu i tamo neki pelinkovac i jos po koja biljka i sve je lepse i lakse za podneti.

Back