Ovo je smešno?

Ne znas za bumerang -sondu?...

Japanci, koliko je meni poznato, nisu jos uspeli da posalju u svemir nsta vise od nekog satelita u orbitu zemlje.........
a posto su veoma pragmatican narod, okrenut radu i profitu, cisto sumnjam da su cak i pomislili da istrazuju drugu stranu Meseca............Posebno posle kartografije koju su vec obavili i rusi i ameri.......

Mesec?...bio sm prosle nedelje na rejv partiju,organizovala kolonija sivih..Do jj bilo!! :per:

Ja sam cuo da je tamo slaba...atmosfera.. :)

Istrazivanje naseg satelita je bilo pod presijom prestiza.
Ko ce pre, ameri ili sovjeti.
Posto su sovjeti onda bili napredniji od amera u aeronautici, kauboji nisu imali drugog izbora nego se spiciti na mesec.

Da to nisu uradili, sami bi ga sebi uterali i morali priznati da su komunjare prestizniji, jaci bolji i pametniji.
A u to doba antisovjetske propagande, to bi bilo katastrofalno za njihov moral i demokratiju.

Vecina slika meseca je i nastala onda, kada su aparati, sonde i lenderi bili "zastarele" tehnologije, tj stancalo se masovno i slalo samo da se "onima" pokaze ko je dzek.
Buduci da su skontali (onda) da na mesecu nema nista, digli su ruke od njega i okrenuli se drugim stvarima...

ajde da citiram momka koji je tamo dao lep odgovor...
1. S obzirom da mesec nema atmosferu tako nema ni vetra, ali ni vazdusnog pritiska koji bi trenjem zaustavio pokrete zastave. Jednom pomerena zastava bi ostala da se viori dugo vremena. Takodje austronaurt koji prolazi pored zastave nije vazduhom izazvao pokrete zastave vec statickim elektricitetom.
2. Ovo je cista glupost jer se detaljnom analizom snimka nedvosmisleno moze utvrditi da se na primer ruke astronauta kao i kretanje vozila, pomeraju i krecu normalnom brzinom. Cak su i Mythbustersi u jednoj emisiji opovrgli ovu optuzbu.
3. Lunarni modul se nije spustio direktno vertikalno vec je takoreci klizio niz iznad povrsine da bi se pri dodiru o istu spustio. Da ne pricamo da je uticaj gravitacije 6 puta manji, sto cini samo sletanje znatno laksim nego sto bi to bio slucaj na zemlji.
4. Kao sto sam naglasio 6 puta slabija gravitacija rezultuje time da je modul na mesecu tezak nesto manje od 3 tone. Njegovi podovi odnosno noge su relativno velike i potpuno ravne povrsine za razliku od djonova na cizmi austronauta koji to nisu. Moze se izvrsiti poredjenje sa tenkom koji prelazi preko mekane podloge i pravi blago udubljenje i zene koja po istoj povrini gazi u cipelama i pritom stiklama pravi duboka udubljenja.
5. Prasina na mesecevoj povrsini varira u oblicima i podseca na puder. Zamislite mesecevu prasinu kao mikroskopski mali pofrit. Duguljaste cestice prasine preplicu se medjusobno i kada dodje do pritiska o povrsinu one zadrzavaju tu formu. Kod cestica prasine okruglog oblika kao sto je slucaj sa peskom na zemlji doslo bi do urusavanja utisnute povrsine.
6. Lunarni modul nije koristio isto gorivo koje koriste rakete pri lansiranju sa zemlje. Vec je u pitanju Azot tetroksid i Aerozin 50 koji ne stvaraju vidljiv plamen, Odnosno plamen je providan.
7. Ovo je karakteristican foografski efekat koji se javlja usled kratke ekspozicije. Radi se o tome da je meseceva povrsina znatno svetlija od svetlosti zvezda, tako da ukoliko bi ekspozicija snimka bila duza kako bi se videle zvezde, povrsina meseca bila bi presvetljena i ne bi se nista videlo. Pogledajte bilo koju fotografiju iz zemljine orbite koja prikazuje neki satelit poput, habla ili svmirske stanice. ni na jednoj necete videti zvezde.
8. Van Alenov pojas koji koncentrise solarnu radijaciju u tom podrucju bio bi stetan tek ako bi ljudi tamo proveli vise od par dana, dok su oni taj deo prosli za par sati. Za to vreme kolicina radijacije koji su oni apsorbovali manja je nego kod rendgentskog aparata kojim smo izlozeni prilikom snimanja u bolnici.
9. Pa? U pitanju su meteoriti slicne gradje. radi se o meteoritima koji sadrze odredjene metale i silicijum, kojih ima na mesecevoj povrisini. Sad ispada da zato sto takvih meteorita ima na antarktiku to dokazuje da nismo bili na Mesecu.
10. U narednih 40 godina nije se letelo iz razloga ekonomske neisplativosti. Svemirska tehnologija neznatno je napredovala po pitanju raketa. Kada bi danas isli na mesec koristili bi raketu izuzetno slicne gradje koja bi koristila isto ili slicno gorivo. Ista bi bila cena. Razlika bi se uglavnom ogledala u kompjuterskim sistemima koji su daleko ispred onih iz sezdesetih. Trebam li da napomenem da su Rusi spustili Lunakhod 1970-te godine. Znaci bespilotna letelica sa procesorskom snagom jednog digitrona spusitla se mekano na mesecevu povrsinu. Dok Amerikanci nisu uspeli godinu dana ranije da spuste letelicu kojom je direktno upravljao covek jel? Razlog spustanja na Mesec krajem sezdesete i pocetkom sedamdesetih godina bio je u tome sto su Amerikanci gubili u svemirskoj trci sa Rusima. Rusi su prvi poslali coveka u svemir. Prvi su lansirali satelit... Za vreme hladnog rata "bitke" su se vodile u svemiru, a ogledale su se u svemirskoj trci.

Buduci da su skontali (onda) da na mesecu nema nista, digli su ruke od njega i okrenuli se drugim stvarima...

Kako nema nista, pa jesi li ti video na stotine slika sa svakakvim zgradama visokim i preko kilometar, cak su i Rusi u nekoliko navrata izjavljivali da na Mesecu postoje baze od najverovatnije neke stare civilizacije koja je ranije postojala na Zemlji, mislis li ti stvarno da je svemirski program Amera (NASA) predstavlja njihov glavni program za istrazivanje svemir, pa sa njim samo prikrivaju onaj pravi u kojem oni bez problema mogu da odlete do bilo koje planete u suncevom sistemu a mozda i dalje! A oni sto pricaju da je prosao Hladni rat i sami znaju da to nije istina!

Video sam i slike carstvo imperatora Minga, koga je Flash Gordon urnisao. Cak je i Queen to junastvo opevao.

A video sam i Vejderovu zvezdu smrti, koju je mladjani Luk Skajvoker junacki unistio.

A cak sam video i video rekorder, koji mi je da da vidim i Milu Jovovic kako lepo pritajuje Zlo.
I onu hiperkocku, a i one Borgove koji vele da ce sve zivo asimilirati i da je otpor uzaludan.

Ja se necu opirati ako dodju... :)

Kako nema nista, pa jesi li ti video na stotine slika sa svakakvim zgradama visokim i preko kilometar, cak su i Rusi u nekoliko navrata izjavljivali da na Mesecu postoje baze od najverovatnije neke stare civilizacije koja je ranije postojala na Zemlji, mislis li ti stvarno da je svemirski program Amera (NASA) predstavlja njihov glavni program za istrazivanje svemir, pa sa njim samo prikrivaju onaj pravi u kojem oni bez problema mogu da odlete do bilo koje planete u suncevom sistemu a mozda i dalje! A oni sto pricaju da je prosao Hladni rat i sami znaju da to nije istina!
A koliko su po tebi stare te zgrade i od cega su one nepravljene ,zasto su visoke preko kilometar i kako posto mesec nema atmosveru one izdrzavaju kisu mikro meteorita ,radijaciju i solarne vetrove... ?

Hahahahha....pa te kilometarske zgrade bi svaki amater sa naj jeftinijim teleskopom video za vreme vedrih noci... :):)

Naravno, ako nisu na tamnoj strani meseca. A verujem da su "nasadjene" tamo, gde istinu tesko proveriti.. :)
Mora da imaju jaku ulicnu rasvetu i stubisno svetlo... :):)

A koliko su po tebi stare te zgrade i od cega su one nepravljene ,zasto su visoke preko kilometar i kako posto mesec nema atmosveru one izdrzavaju kisu mikro meteorita ,radijaciju i solarne vetrove... ?

Pa sad pogledaj ti sta bi covek mogao da napravi kad bi napredovao u tehonologiji ovim tempom jos nekoliko hiljada godina, mozda ce moci da napravi cak i planetu, tako su isto te civilizacije koje su postojale na Zemlji pre nas (Atlantida, Lemurija, itd.) bile mnogo mnogo naprednije u odnosu na nas i mogli su da urade stvari koje za 90% ljudi nisu ni naucna fantastika nego misle da je to nemoguce izvesti i napraviti!

Hahahahha....pa te kilometarske zgrade bi svaki amater sa naj jeftinijim teleskopom video za vreme vedrih noci...

Naravno, ako nisu na tamnoj strani meseca. A verujem da su "nasadjene" tamo, gde istinu tesko proveriti..
Mora da imaju jaku ulicnu rasvetu i stubisno svetlo...

Kao prvo te objekte je slikala NASA i Rusi a posto ljudi uvek traze neke dokaze od ovog nemas veceg dokaza tako da tu nema sta raspravljati da li ti objekti postoje, kad je to veoma jasno, sto ti ces sad reci kad odes na Google Earth i kad pogledas tamo neku zgradu u Australiji da ona ne postoji samo zato sto ti nisi bio ispred nje i video sopstvenim ocima???

Vidi covece...ja nisam bas toliko "zatvorenog" uma koliko ti mislis.
Ali sam jako racionalan.

Da li je izvor tih slika zaista NASA? I da li su to bas gradjevine ili prirodne formacije? (Marsovi kanali, seti se)

Za zgradu u australiji verujem, zato sto je to prihvatljivo. Ali vestacke strukture na mesecu?

Ja licno bi zaista voleo da postoje. Ozbiljno. Imalo bi se sta istrazivati i diskutovati.
Ali, i dalje ne verujem. Znas, takve stvari je tesko svariti....

Ali sam jako racionalan.

Da li je izvor tih slika zaista NASA? I da li su to bas gradjevine ili prirodne formacije? (Marsovi kanali, seti se)

Za zgradu u australiji verujem, zato sto je to prihvatljivo. Ali vestacke strukture na mesecu?

Ja licno bi zaista voleo da postoje. Ozbiljno. Imalo bi se sta istrazivati i diskutovati.

Prvi put da imam indenticno misljenje sa tobom :eek: :dash: :dontunderstand: :sad2:

Ali sam jako racionalan.

Rusi su u vise navrata rekli da bez sumnje na Mesecu postoje vestacki sagradjeni objekti a jos i sa mnogo slika koje su slikali i objavili Ameri i Rusi licno na kojima se bez sumnje vidi da su to strukture vestacki sagradjene (provereno posto su neki strucnjaci to potvrdili) pa za mene je to sigurna stvar, ali dobro ako je to tvoje misljenje!

Ljudi samo prihvataju ono sto njima odgovara a ne ono sto je prava istina (ne odnosi se na zgradu u Australiju nego na znate vec sta)!

drkMission_225.jpg

Imate neke od slika u ovoj knjizi (i da dodam objekat je visok deset milja pa vi vidite koliko je to tek kilometara), ne brinite nije ih pojela maca, i da dodam jos ovu knjigu:

http://www.amazon.com/exec/obidos/ISBN=1883319307/annalsofimprobabA/

Nemojte molim vas vise da mi pametujete kad sam uveren u svaku stvar 100% koju sam ovde napisao i mogao bih da vam dam jos sto knjiga na ovu temu sa jos hiljadu dokaza, ali nije mi jasno sto neki vole da se prave pametni i dolaze ovde i ismejavaju druge a nisu procitali ni jednu knjigu na tu temu, ja npr. nikad ne ulazim u one teme koje se ticu nekih stvari za koje ne znam nista a 90% vas koji me ovde pljujete i smejete mi se ne znaju nista o ovome!Ali to je vas izbor svako ima pravo da iskaze svoje misljenje, ali ipak niko od vas ne bi ulazio ovde da ih ovo ne interesuje!

Ja se smejem ljudima koji prihvataju zdravo za gotovo jer im tako odgovara, i koje to svoje zdravo za gotovo kljukaju drugima u tintaru.

Sad si me jos vise "udaljio" od te zamisli.
Struktire visine deset milja (oko17 km!!!) bi bio vidljiv itekako sa zemlje. Zasto nijedan amater sa obicnim teleskopom to nije video i prijavio?

Pa uzmite najobicniji dvogled i pogledajte kroz njega mesec....videcete detalje koje pre niste videli, a kamoli tolike nebodere....

Ja se smejem ljudima koji prihvataju zdravo za gotovo jer im tako odgovara, i koje to svoje zdravo za gotovo kljukaju drugima u tintaru.

Sad si me jos vise "udaljio" od te zamisli.
Struktire visine deset milja (oko17 km!!!) bi bio vidljiv itekako sa zemlje. Zasto nijedan amater sa obicnim teleskopom to nije video i prijavio?

Pa uzmite najobicniji dvogled i pogledajte kroz njega mesec....videcete detalje koje pre niste videli, a kamoli tolike nebodere....

Tako su ti naucnici i strucnjaci za slike procenili da je visoka, a nalazi sa na tamnoj strani meseca kao i jos hiljade drugih sranja koje se kriju od nas a i od Amera i Rusa posto uvek kad su pokusavali da uslikaju tamnu stranu veliki deo slika su bile prekrivene nekom crnom energijom od koje nista nije moglo da se vidi!

Ja ne prihvatam nista zdravo za gotovo procitao sam na stotine knjiga, pricao sa mnogim ljudima, vezbe (da ne objasnjavam), pregledao mnogo snimaka i slika i tek onda sam sa sigurnoscu mogao da kazem da je to istina, a ja nista drugima ne kljukam u glavu (samo pokusavam da iznesem cinjenice da makar ljudi mogu da vide i drugu stranu price) bolje reci to radi ovaj sistem koji coveku ne dozvoljava da sam izabere nego mu se sve namece kao sto su tebi, meni i svima ostalima postavljene neke stvari u koje ljudi veruju samo zato sto je to tamo neko rekao, a 99% se nikad ni ne zapita da li je to istina, a zbog tih lazi na stotine miliona ljudi je izgubilo zivot, a ovo sto ja pricam nikako ne odgovara nekim ljudima a kamoli meni, ja ovo uopste ne radim zbog sebe i sopstvenog interesa jer ja vec sve ovo znam i meni nije potrebno da se ja hvalim i da trosim vreme ovde zbog toga, kad bih uspeo makar jednog coveka da nateram da stane i da se duboko zamisli oko svega ovoga (odmah bi istoga trenutka shvatio da zivi u lazima i iluziji), mogao bih da kazem da je ipak vredelo sve ovo vreme koje sam proveo na ovom forumu!

Cek malo...pa ne zove se dzaba "tamna strana meseca"...ipak tamo vlada vecita tama..
Uoci kolika je to tama, i zakljuci da li se ista moze fotografisati u njoj?

Moon2.jpg

Znam da ova fotografija nije najbolje izabrana, ali ipak pokazuje stepen tame na tamnoj strani. I koje bi to normalno organsko bice izabralo tamu za staniste?

Back