Ovo je smešno?

Cek malo...pa ne zove se dzaba "tamna strana meseca"...ipak tamo vlada vecita tama..
Uoci kolika je to tama, i zakljuci da li se ista moze fotografisati u njoj?

Nije toliko tamna koliko izgleda na ovoj slici nego se tako zove zato sto nikada nije okrenuta ka Zemlji, a i danas postoji na desetine nacina da slikate ili snimite nesto u mraku tako da to ne bi trebalo da mrak ne bi trebalo da bude problem!

Znam da ova fotografija nije najbolje izabrana, ali ipak pokazuje stepen tame na tamnoj strani. I koje bi to normalno organsko bice izabralo tamu za staniste?

Pa ne znam da li bi ta bica mogla da se stave pod normalna, jer ipak njima vise odgovara tama nego svetlost!

Mislim da svako bice zasnovano na ugljeniku tezi ka svetlosti i toplini neke zvezde, jer je ta ista svetlost, toplina i voda stvorila.taj zivot.

Znaci, ako zaista postoje gradjevine tamo, ili su a) baza nekih kreatura cija struktura se ne zasniva na ugljeniku, ili , b) baza neidentifikovanih letecih wc solja.
:)

Mislim da svako bice zasnovano na ugljeniku tezi ka svetlosti i toplini neke zvezde, jer je ta ista svetlost, toplina i voda stvorila.taj zivot.

Znaci, ako zaista postoje gradjevine tamo, ili su a) baza nekih kreatura cija struktura se ne zasniva na ugljeniku, ili , b) baza neidentifikovanih letecih wc solja.

Ti kazes kad bi neko tamo napravio baze da oni tamo ne bi mogli da zive, a samo ne znam sto ne bi mogli, kao prvo mogli bi da prave hranu (i sada mi imamo tehnologiju da pravimo velike kolicine hrane u svemiru na duze vreme, a oni su veoma dugo u svemiru i razvili su ko zna koliku tehnologiju), drugo sigurno imaju posto su veoma razvijeni neki sistem za pravljenje vode (ako im uopste treba) i tako mogu da ti nabrojim jos na desetine razloga da moze i tamo da se zivi, a ti hoces da kazes da sve sto se zasniva na ugljeniku tamo bi se raspalo zato sto nema sunca, kakve to logike ima!A i nisu oni nastali na tamnoj strani Meseca kako ti pretpostavljas nego su se tamo naselili i napravili svoje baze!

A zasto bi se naprednija rasa/civilizacija krila u tami od nas?
Zasto bi sebe namucili i lisili svetlosti i topline samo zarad skrivanja?

Kazete da te strukture tamo postoje jako dugo vremena, znaci i pre ere covekovog otkrivanja meseca i astronomije?

Dok su zemljom hodali "majmuni", oni su se od "majmuna" sakrivali?
Zasto, kojim ciljem?

Zasto je ta "napredna" rasa/civilizacija odabrala mesec, njegovu tamnu stranu, umesto nekog na zemlji neotkrivenog kontinenta ili cak sred evrope?
Koga su se bojali, i zasto?

Ma daj.....

I onda se pitate odakle letece wc solje.....PA DA POKUPE VASA SRNJA ODAVDE I PUSE VODU... :):):)

Sve je divno sazeto u onoj teoriji koju ismevash i odbijash da prihvatish iako ti logika nalazhe.

Al polako ,prihvatio si ti to vec samo te sramota da priznash.

Dakle ,tu su oni sve vreme a "toplina" koju pominjesh bi, jel ,mogla biti pogubno zrachenje za njih , kao u filmovima o Drakuli.
Uostalom, kako si i sam vishe puta ponovio ,ovo je pdf zabava i mi se zabavljamo ,kom nije lepo shiroko mu polje.:):):)
Nek ide na neke ozbiljnije pdf -e.

A odakle tebi to da ja prihvatam tu glupost??
Video si trecim okom iz astralne ravni?

Ma daj, molim te.... ne znam kako bi sunceva svetlost mogla na bilo kakav organizam da "stetno" zraci.

Poslaci jednu solju vise. Dobices i onaj vuneni prekrivac za dasku, kao i drzac novina i piva.. :):)

Verovatno da se osusi i izvetri , a drakule ne postoje.

Ja sam naveo da toplota i svetlost ne bi trebali pogubno da deluju ni na kakav organizam.
Druga stvar su ostala zracenja koja uz to idu.

Dakle, uoci, pazljivo procitaj, ponovicu samo jos jednom.

Naveo sam toplota i svetlost... :)

Nadam se da sam bio jasan, jer mi kreda nije pri ruci... :):)

Gresish, ovaj,silno greshish sinak .....

Probaj da uzgajish plesan na toploj i osunchanoj sredini.

To shto si ti naveo je samo tvoje ( pogreshno) mishljenje.

Jes ti chuo za pasterizaciju?:)

Gresish, ovaj,silno greshish sinak .....

Probaj da uzgajish plesan na toploj i osunchanoj sredini.

To shto si ti naveo je samo tvoje ( pogreshno) mishljenje.

Jes ti chuo za pasterizaciju?:)

Ma daj, ne skreci u svoju korist.
Ja sam naveo da svetlost i topline ne bi trebali da stete nijednom zivom bicu. Onda sam dodao da suncevo zracenje mogu da stete zivim bicima (odvojiti od svetlosti i toplote)

Prema tome, o tome je bilo rec, sinak.

Ma nek mi ti dobro mislis, zato si se i skrko sa kombajna. Oce to ko razmislja o mesecu, gusterima i pasterizaciji. :):)

A za to zadnje, necem da ti kazem jerbo nema veze sa onim o cemu ja pricam.
:)

Ja sam se odavno opredelio, ali ti ocito nisi.
Jelen ili Lav...hmmm...tesko pitanje.

Opet sam ti ja tema.Pusti mene, ja sam glup, to smo absolvirali .

Da sam pametan nebi se ja sad s internetom bakto vetj bi bio digod u kafani s pevaljku.

Nego, sta sa odlukom, jel sad smatrash da ima logike da se neka bica kriju od Sunca?

Rekao sam, ali ti ocito ne citas pazljivo jer onako polomljen mislis samo na pevaljku:)

Kriju se na tamnoj strani meseca ne od sunca, nego od pogleda sa zemlje.

Pod uslovom da postoje uopste, a svi mi znamo da ne postoje.

Ende.

Poslednja izmena:
Kao prvo nije mi nikako jasno kako imamo slike celog Marsa u visokom kvalitetu i boji a Mesec koji cak mozemo i sa Zemlje da slikamo imamo slike na kojima se ama bas nista dobro ne vidi,

Ne vidis dobro.

a tamo gde su sletele apollo misije nema nikakvog njihovog traga osim onih strelica i balona (prvo zato sto su slike veoma lose, a drugo mozda i nisu uopste sleteli)!

Ma nemoj mi reci?

To bi jedino moglo da objasni zasto mi npr. sad nemamo celu mapu Meseca kao sto bi trebali da imamo

Imamo.
Jes ti cuo sta je to Kaguya?

Apollo11_LRO.jpg

Ova senka je Apollo 11.

Aj samo nemojte da bulaznite zato Hubble nije slikao ovo...

Imamo.
Jes ti cuo sta je to Kaguya?

Sinak otidji ti na google earth i vidi imamo li celu mapu (a i sve ove slike koje sada imamo su toliko loseg kvaliteta?, znam da sve slike nisu postavljene na google earth ali ja se samo pitam sto nisu?), i ja nemam nameru da nikog u nesto uveravam samo iznosim ono sto znam pa vi da li cete to prihvatiti ili ne sami odlucite, ona slika koju si mi dao nista ne pokazuje osim senki, a zar tebi nije ni malo cudno sto oni tebi daju slike ovako loseg kvaliteta a cak i onda u 60-im su imali tehnologiju da slikaju mnogo kvalitetnije slike, a i sad ove najnovije slike mesta sletanja koje je slikao Lunar Reconnaissance Orbiter nisu nekog ekstra kvaliteta!Veruj mi mnogo gresis sto im verujes kad i sam znam za stotine ljudi koji su radili u NASA-i koji su primetili da nesto tu ne stima, ali mnogi od njih su likvidirani, samo da bi to otkrio morao bi da procitas i neku knjigu koje ces tesko naci ako zivis u Srbiji!
A i ovi tvoji odgovori na ono sto sam rekao me bas ne ubedjuju da ja nisam u pravu!
A znam sta je Kaguya (SELENE), a koliko se ja secam mi ovde pricamo o NASA-i i koje ti ona slike iznosi a imaju daleko veci budzet od Japanaca!

Back