Ovo je priča o generaciji koja nije imala ništa, a imala je sve: Mi smo generacija kakve više neće biti

90te godine jesu bile teske za samostalan pocetak zivota, bukvalo su deca uvucena u politiku, a politizacija zivota je opterecenje za koje deca nisu spremna. Vec sledeca generacija je evoluirala i politiku vratila na mesto koje joj pripada, politicarima. Znaci rodjeni osamdesetih imaju negativan stav prema politizaciji zivota.

nesto za ove mladje generacije a i za sadasnje

kakav je odnos bio roditelja po pitanju potrebe a nove patike.

1695871322513.png

Јуче сам на једном породичном окупљању
опоменут од стране једне снајке
да не захватам купус салату из чиније својом виљушком,
већ да користим неку која је за то намењена.

Збунио сам се,
тек касније схватих да је требало да јој кажем:
- Не сери !

Нема везе, биће прилике ...
Требо си да преврнеш сто.

i da u skoli su terali levake da , moraju pisati desnom rukom
tako da mi ostade i da i sa jednom i drugom mogu baratati
danas , ipak , nauka je i ostavila da levaci tj oni kod kojih je desna strana mozga jaca , kazu i da su ...
dobro necu sada o tome.
ono sto i je vazno je da se danas i prave , materijalna dobra koja su i prilagodjena osobama koje su "Levaci "

danas , ipak , nauka je i ostavila da levaci tj oni kod kojih je desna strana mozga jaca , kazu i da su ...
dobro necu sada o tome.
ono sto i je vazno je da se danas i prave , materijalna dobra koja su i prilagodjena osobama koje su "Levaci "

Nije "levak" nego "levoruk".
Obrati pažnju u holivudskim filmovima skoro svi pišu levom rukom.

Ovo je priča o generaciji koja nije imala ništa, a imala je sve: Mi smo generacija kakve više neće biti​

Pa, krenimo redom:

– Generacija koja je išla u školu i vraćala se iz škole pešice.
– Generacija koja je sama pisala domaće zadatke kako bi što pre izašli na ulicu da se igramo.

– Generacija u kojoj su se dečaci igrali klikerima, a devojčice igrale lastiš.

– Generacija koja je slobodno vreme provodila na ulici.

– Generacija koja je igrala žmurke kad bi pao mrak.

– Generacija koja je pravila kolače od blata i gacala po barama.

– Generacija koja je volela lizalice sa pištaljkom i pravila grimase kad bi došlo do kiselog praha u sredini lizalice.

– Generacija koja je svojim rukama pravila lančiće od papira.

– Generacija gramofonskih ploča.

– Generacija koja je sakupljala salvete, značke, imala leksikone i spomenare.

– Generacija koja je gledala tatu kako popravlja televizor ili mu pomagala dok namešta antenu.

– Generacija koja je imala roditelje, a ne strance.

– Generacija koja se pre spavanja tiho smejala, kako roditelji ne bi znali da smo još budni.

– Generacija koja je pila iz iste boce, davala griz svoje školske užine.

– Generacija koja je iz igre, kući dolazila s prvim mrakom.

– Generacija koja je kod prijatelja dolazila nenajavljena i po 10-tak u grupi.

– Generacija koja se bez mobilnog sastajala svaki dan na tačno određenom mestu.

– Generacija kojoj su autoritet bili roditelji, kako vlastiti tako i od prijatelja.

– Generacija koja je svakog pozdravljala u prolazu, ustajala u autobusu i pomagala starijima.

– Generacija koja se pela na drvo i krišom brala voće koje je raslo u komšiluku.

– Generacija kojoj su bitna osećanja, a ne novac ili kola.

– Generacija koja je naučila da se sama snalazi u svako doba i u svim situacijama.

– Generacija koja je učena da voli.

– Generacija koja čita knjige s lampom ispod pokrivača.

Generacija koja prođe i nažalost nikad se neće vratiti!

link

Pogledajte prilog 1381286
Boze sacuvaj generacija :hahaha:
Jedni od prvih kojima su svi drugi bili krivi, navikli da im mama i tata resavaju pribleme.
Gomila razvedenih, razmazenih, ali ako je za utehu oni posle su jos gori;)
Cini mi se da su one predhodne generacije bile u mnogim segmentima bolje od moje.

Boze sacuvaj generacija :hahaha:
Jedni od prvih kojima su svi drugi bili krivi, navikli da im mama i tata resavaju pribleme.
Gomila razvedenih, razmazenih, ali ako je za utehu oni posle su jos gori;)
Cini mi se da su one predhodne generacije bile u mnogim segmentima bolje od moje.
Tačno' e,...posle nas "potop"!😁

Potop? Kako vaspitamo decu, mislim da je to blag izraz :hahaha:
Ma meni su ovi mladji super, cini mi se da su bolji od nas. Bice da smo bili losiji roditelji od Tik Toka i sl
Definitivno smo gori roditelji od društvenih mreža, fakat i hvala bogu! 😁
Msm, ko si ti naspram njih? Roditelj,...pih!
Danas je umetnost vaspitavati decu. Mađioničar moraš biti, ne čovek. U tom smislu se i divim mladim roditeljima.

dobro necu sada o tome.
Ista situacija,mogu i danas da crtam levom,sve poslove radim levom a pisem desnom.
Npr.jedan od razloga zasto sam uvek muku mucio sa matematikom.

Ovo je priča o generaciji koja nije imala ništa, a imala je sve: Mi smo generacija kakve više neće biti​

Pa, krenimo redom:

– Generacija koja je išla u školu i vraćala se iz škole pešice.
– Generacija koja je sama pisala domaće zadatke kako bi što pre izašli na ulicu da se igramo.

– Generacija u kojoj su se dečaci igrali klikerima, a devojčice igrale lastiš.

– Generacija koja je slobodno vreme provodila na ulici.

– Generacija koja je igrala žmurke kad bi pao mrak.

– Generacija koja je pravila kolače od blata i gacala po barama.

– Generacija koja je volela lizalice sa pištaljkom i pravila grimase kad bi došlo do kiselog praha u sredini lizalice.

– Generacija koja je svojim rukama pravila lančiće od papira.

– Generacija gramofonskih ploča.

– Generacija koja je sakupljala salvete, značke, imala leksikone i spomenare.

– Generacija koja je gledala tatu kako popravlja televizor ili mu pomagala dok namešta antenu.

– Generacija koja je imala roditelje, a ne strance.

– Generacija koja se pre spavanja tiho smejala, kako roditelji ne bi znali da smo još budni.

– Generacija koja je pila iz iste boce, davala griz svoje školske užine.

– Generacija koja je iz igre, kući dolazila s prvim mrakom.

– Generacija koja je kod prijatelja dolazila nenajavljena i po 10-tak u grupi.

– Generacija koja se bez mobilnog sastajala svaki dan na tačno određenom mestu.

– Generacija kojoj su autoritet bili roditelji, kako vlastiti tako i od prijatelja.

– Generacija koja je svakog pozdravljala u prolazu, ustajala u autobusu i pomagala starijima.

– Generacija koja se pela na drvo i krišom brala voće koje je raslo u komšiluku.

– Generacija kojoj su bitna osećanja, a ne novac ili kola.

– Generacija koja je naučila da se sama snalazi u svako doba i u svim situacijama.

– Generacija koja je učena da voli.

– Generacija koja čita knjige s lampom ispod pokrivača.

Generacija koja prođe i nažalost nikad se neće vratiti!

link

Pogledajte prilog 1381286
kao što je neko vec napisao... prosto mi se s*re od ovakvih patetičnih tekstova u kojima se veličaju neka prošla vremena i te uvek jedne iste priče kako je sve nekad bilo bolje, kako su deca/ljudi bili nekad bolji, a kako je sada sve sr*nje!
ne mogu da se složim sa tim da su prošla vremena bila bolja. istina je da smo odrastali u drugačijim okolnostima i imali drugačije navike, ali to ne znači da su današnja deca lošija ili da su roditelji postali manje posvećeni. vreme se menjalo, tehnologija je napredovala, a sa njom i način na koji se deca igraju i uče.
današnja deca možda više vremena provode uz ekrane, ali to ne znači da su manje kreativna ili manje vredna. imaju pristup ogromnom broju informacija i resursima koji im omogućavaju da razvijaju različite veštine. isto tako, ne mislim da su današnji roditelji svojoj deci "stranci", naprotiv roditelji se trude da pruže svojoj deci ljubav i podršku, iako se možda na prvi pogled čini da su više zauzeti drugim obavezama, nego sto su to bili naši roditelji. mislim i da bi današnji roditelji mnogo više učinili za svoju decu nego sto su to nekada roditelji radili.
svaka generacija ima svoje vrednosti i izazove, i važno je da se prilagodimo promenama i podržimo decu u svetu u kojem žive.
nostalgija za prošlim vremenima je razumljiva, mada je ja lično nemam iako sam imao lepo detinjstvo, <> po svim stavkama koje su u tekstu navedene).

oni koji su odrastali po su odrasli igrajuci se u blatu, klikerima, lastišem, čitajući knjige sa lampom ispod pokrivača, itd. su u medjuvremenu postali roditelji dece koja imaju potpuno drugačije odrastanje i vaspitanje. tu decu nisu neki vanzemaljci odgajali, nego oni sami! ironično, zar ne?

Back