Ove savete o deci svako mora da pročita!

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proka

Legenda
Poruka
57.100
CIJELI SVIJET ZALUĐEN RUSKIM LJEKAROM: Ove savjete o djeci svako mora da pročita!

Jevgenij Olegovič Komarovski je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih pedijatara na teritoriji bivšeg SSSR-a. Doktor je medicinskih nauka, televizijski voditelj i autor 15 knjiga o njezi djeteta. Na vrlo razumljiv način izlaže dragocjene informacije o zdravlju i vaspitanju djece, zbog čega uživa poštovanje mnogih roditelja.

Odabrali smo 14 citata pedijatra dr Komarovskog čiji su savjeti pomogli stotinama hiljada ljudi:

1. 100% odraslih stanovnika zna kako se prave djeca, ali 99,9% ne zna kako se stvaraju ljudi.

2. Psihičko blagostanje majke koja vodi brigu o djetetu jeste najveći zadatak za oca. Tata je taj čija je obaveza da rješava probleme s rodbinom i komšijama.

3. Srećno djete je prije svega djete koje je zdravo, a tek potom djete koje umije da čita i svira violinu.

4. Srećno djete je djete koje ima i mamu i tatu, koji pak imaju vremena ne samo da vole djete nego da vole jedno drugo.

5. Ni veliki broj ni dobar glas pedijatara neće riješiti zdravstvene probleme djeteta. To je nemoguće prije svega zato što njegovo zdravlje u daleko većoj meri zavisi od mame i tate nego od svih pedijatara zajedno.

6. Djete nikom ništa nije dužno.

7. Lično, kada mi dolaze roditelji bolešljive djece, često savjetujem da nabave psa. Zato što je pas realan razlog da natjera roditelje da dva puta dnevno izvedu i djete u šetnju.

8. Ako je vaše djete cijele godine bilo bolešljivo, ako nije trčalo, odlazak na selo (možda svega 30 km od grada raste šuma i teče rijeka), može imati bolji učinak na njegovo zdravlje nego ljetovanje na Sredozemnom moru, pa neka je i hotel s pet zvjezdica.

9. Djete i treba baš takvo da bude – mršavo i aktivno.

10. Siguran sam u to da se većina djece rađa zdrava, ali da im zdravlje narušavaju… roditelji i medicinski radnici.

11. Kada se rodi beba – čovječji mladunac – ona je biološko stvorenje isto kao vuče, meče, prase… Zato je osnovni zadatak u prvoj etapi života da se držimo biologije da bismo kasnije prešli na razvoj sociologije.

12. Suština i ideologija jednokratnih pelena sastoji se u sljedećem: djetetu pelene nisu potrebne! Nego su potrebne majci!

13. Sreća i zdravlje porodice su najvažniji. Porodica treba da se ponaša ne shodno interesima djeteta već shodno interesima porodice. Ja ne mogu da zamislim da moje djete dobije čokoladu i da je ne podijeli na četiri dijela.

14. Što je najvažnije: ti nisi centar svemira. Mi kao porodica – to je centar svemira. Dobri ljudi uvjek, svuda i prema svima su dobri. Podijeli sve dobro: raspoloženje, hranu, stvari. Ne kukaj.

- - - - - - - - - -

http://infokuhinja.com/cijeli-svijet-zaluden

- - - - - - - - - -

мени се много допало, надам се и вама :)

можда можете и да допуните списак :think:

ni meni to s rešavanjem problema s komšijom i rodbinom nije jasno al nema veze

Kapiram da misli kako svaki muskarac treba zeni koja se porodila da skine sa grbace svoju neotesanu majku, (svekrvu) ako je ona takva, ili zaovu, sta god..
I da ne opterecuje zenu problemima koje mozda pravi okolina, vec da ih resava sam kako bi ona bila mirna i taj mir prenosila na bebu.

Slazem se uglavnom i ne razumem stavku 12. kako nisu potrebne pelene
šta ce pišati i ssrati okolo...a jednokratne pelene jesu izmišljene da se
pomogne majci...umesto da pere,iskuvava i pegla te prethodno ussrane
pa neka ih i od sopstvenog deteta:roll:znam kakve su prednosti istih
bila sam zahvalna do neba onom ko ih je izmislio pa sam tako moje
presvlacila i u parku i na plazi:D

Slazem se uglavnom i ne razumem stavku 12. kako nisu potrebne pelene
šta ce pišati i ssrati okolo...a jednokratne pelene jesu izmišljene da se
pomogne majci...umesto da pere,iskuvava i pegla te prethodno ussrane
pa neka ih i od sopstvenog deteta:roll:znam kakve su prednosti istih
bila sam zahvalna do neba onom ko ih je izmislio pa sam tako moje
presvlacila i u parku i na plazi:D

pa realno nisu.
Moja koleginica drzi kurs o bezpelenastvu. Nije nemoguce podici dete bez pelena.
To je izum namenjen da olaksa nama, deci ne

pa realno nisu.
Moja koleginica drzi kurs o bezpelenastvu. Nije nemoguce podici dete bez pelena.
To je izum namenjen da olaksa nama, deci ne
Ne znam šta se promenilo
otkad su moji bili mali, mozda sam ja u raskoraku...uglavnom tad su bile potrebne
i zbog kukova da se pravilno razviju da dete moze da hoda kako treba...secam se
po dve se stavljale presavijene izmedju nogu,valjda do četvrtog meseca posle
normalno one jednokratne, kako god bilo je to skroz zgodno gde god da si
prresvlacenje rekoh vec, i beba suva i ja zadovoljna:)

Neka se ta tvoja koleginica, kad se već tako zalaže za povratak prirodi, odrekne ulažaka pa neka vidi kako je to kad hodaš mokra.

Pa ranije se koristila vata, ili mrežasti ulošci koji su mnogo zdravija varijanta i koji se i dalje savetuju nakon porođaja kad ti najmanje trrbaju infekcije. Drugo je što su ulošci i tamponi praktičniji, pa su odneli pobedu. Tako i sa pampersom.

- - - - - - - - - -

Družiš se sa Ingrid Bauer? :lol:
Čitala sam na netu, ajd neću da pljujem možda ima efetkta, ali za mene je to glupost.
Kao što je i glupost da dete od 3 godine nosi pelenu.
Dve krajnosti dve nebuloze.

To je direktna posledica korišćenja pampersa i to je sasvim normalno, da nauči između druge i treće godine.
Nebuloza je dete primoravati da nauči ranije kao što je kod nas praksa.

Družiš se sa Ingrid Bauer? :lol:
Čitala sam na netu, ajd neću da pljujem možda ima efetkta, ali za mene je to glupost.
Kao što je i glupost da dete od 3 godine nosi pelenu.
Dve krajnosti dve nebuloze.
Nije glupost. Kazem ti kao neko cija su deca koristila pelene.
Gledala sam njeno podizanje drugog deteta kroz bezpelenastvo.
Nije to velika nauka, bebe sisaju cesto, i onda ili pre ili posle podoja ih odmah ponudis.

E sad kod nje je olaksavajuca okolnost bila sto su joj deca jednom dnevno kakila. i tacno je znala kad.
moji su oboje 12-15 puta dnevno bukvalno.
ali prepoznaju se znaci posle nekog vremena svakako.
i postoje cake. kad nudis. nista tu nije tesko ako resis, a majke rese, pogotovo ako su u pitanju devojcice, zbog raznih infekcija, koje se javljaju.
Neka se ta tvoja koleginica, kad se već tako zalaže za povratak prirodi, odrekne ulažaka pa neka vidi kako je to kad hodaš mokra.
postoji i za to nacin, ali nije tema

Back