Ovakvi su komandovali nasom vojskom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije tacno da ja kao Albanac navijam protiv Srba.Meni su prve komsije bili Srbi i uvek smo ziveli dobro kao komsije.Radio sam kao drzavni cinovnik do 01.aprila 1999 g.kada su me oterali sa posla. 14 aprila te iste godine sa porodicom i sa ostalim 80.000 Albanaca iz Mitrovice,peske do Albanije.Zapalili mi kucu p+1,nova (18 meseci),ubili mi brata od strica star 38 godina ispred kuce,potpuno nevin. Covek ostavi zenu mladu sa troje dece u to vreme od 6 do 12 godina. Osim njega tog istog dana ubijeno jos i 26 potpuno nevinih civila.To su uradili komsije Srbi.Mi ih sve znamo.Zamisli nase komsije Srbi sa kojima smo zajedno odrasli,isli u skolu,igrali fudbal,kosarku,zajedno se kupali u Ibar i Sitnicu.I nakon svega toga ja nikada ne teram u isti kos sve Srbe.Za mene su kriminalci oni koji su izvrsili zlocin.Nisu svi Srbi takvi.Jos jednom kazem kriva je politika Slobodana Milosevica i onih oko njega,ne narod.Ja mislim da je vreme da se opamete oni koji su njemu i njemu slicnom verovali.Ja imam prijatelje u Srbiji i cujemo se preko telefona a i sam sam bio u Beogradu i video svojim ocima.Nije Beograd i Srbija ono sto je bila prije dolaska S.Milosevica na vlast.Ima ih puno sto bacaju drvo i kamenje na takvu politiku i kaje se.
Verujte mi da ja nemam nista protiv naroda,imam protiv i ne slazem se sa takvim koji podrzavaju takav nacin razmisljanja.To je za mene zlocinacko razmislanje,to ne vodi nikud.Imamo samo jedan zivot.Nemamo dvapa da jedan zrtvujemo da bi znali sacuvati onaj preostali drugi.Sve je moglo da se zavrsi za stolom.Sada ne bismo pricali o ovome.Sigurno bi smo pricali negde u Evropi za stolom o nekom biznisu ili necem drugom (ali ne o ratu i herojstvu).Hvala

Najvažnije je da smo svi pobedili koji smo ostali živi.
Dakle priča o paravojnim formacijama i teritorijalnim odbranama (gradjanski rat tj "čuvanje SFRJ") je važila do trenutka prvog svetskog priznanja otcepljene republike. Posle se to preformulisalo kao "borba za očuvanje Srba" u "onim republikama".

A da se primetiti da se još uvek drvi o teritorijama nego o životima sunarodnika u "najnovijim državama". Kako su? Imaju li stanove? Imaju li posla? Imaju li decu? Mogu li oni tamo da žive? Trebamo li im mi uopšte u njihovim životima?

Prst na čelo - katanac na temu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back