ovako je to nekad bilo

webmen

Ističe se
Banovan
Poruka
2.588
Sećate li se ovoga :
Igrali smo se klikera, školice , između dve vatre, "šuge" , žmurke, mice sa graškama pasulja, ne ljuti se čoveče ,
parke , menjali stripove , a uveče crtani u 7 i 15 , Tom i Dzeri, Paja Patak , Mini , poneka serija i u krevet .
One su se igrale sa lutkama , skupljale salvete , lastiša i pokušavale da u svakoj igri pariraju nama,
a mi "mirka i slavka " , pravili puce , puškelastišare , krckali lešnike u šumici , krali i pekli purenjke ,
na potočićima pravili vodenice od pera šarovine ,a uveče u gradu sedeli na klupama , grickali semenke i kokice i
mlatili se imitirajući filmove o Brus Liju.
Šta se ovo desilo , da ova dece danas ne mogu da se organizuju , ništa im nije zanimljivo , hodaju putem ko' zombiji
gledajući u " ćereslo" ?
Nekako kompijuter , to mi je još OK , ali ovi telefoni na "glađenje" ,tv programi i crtani filmovi sa nasiljem kud to vodi !
Koja su vaša lepa sećanja detinjstva ?

Poslednja izmena:
Sećate li se ovoga :
Igrali smo se klikera, školice , između dve vatre, "šuge" , žmurke, mice sa graškama pasulja, ne ljuti se čoveče ,
parke , menjali stripove , a uveče crtani u 7 i 15 , Tom i Dzeri, Paja Patak , Mini , poneka serija i u krevet .
One su se igrale sa lutkama , skupljale salvete , lastiša i pokušavale da u svakoj igri pariraju nama,
a mi "mirka i slavka " , pravili puce , puškelastišare , krckali lešnike u šumici , krali i pekli purenjke ,
na potočićima pravili vodenice od pera šarovine ,a uveče u gradu sedeli na klupama , grickali semenke i kokice i
Šta se ovo desilo , da ova dece danas ne mogu da se organizuju , ništa im nije zanimljivo , hodaju putem ko' zombiji
gledajući u " ćereslo" ?
Nekako kompijuter , to mi je još OK , ali ovi telefoni na "glađenje" ,tv programi i crtani filmovi sa nasiljem kud to vodi !

Gađanje kamenjem, praćke od kuvane gume jer nismo imali para za vijetnamke, jenki zulu štapovi za bacanje blata, razbijena usta i polomljeni nosevi, bežanje od osa i rušenje košnica. Šta smo sve radili dobro je da smo svi preživeli detinjstvo. Posle neko kaže "ova današnja deca", a mi bili deset puta gori.

Sećate li se ovoga :
gledajući u " ćereslo" ?
Prica se da su pametniji od nas sto smo preziveli to igranje sto si spomenuo,a njima uzmi telefon iz ruku,oni ne znaju ni gde su,sta su i sta treba da rade.

Sećate li se ovoga :
gledajući u " ćereslo" ?

Izlasci sa roditeljima u poslasticarnice, jos od malih nogu gotivim krempite i limunadu. :D Posle sam sa drustvom iz osnovne isao na sudzuk, zito sa i bez slaga... ispred skole su prodavali slatke kokice i usecerene jabuke... na selu kod babe i dede sladoledzija Albanac je mopedom zujao ulicama, a mi klinci smo zurili da nam ne profura sa jedine dve vrste sladoleda koje su tada postojale u ponudi - vanilom i cokoladom, kasnije su im se pridruzile jos dve vrste - limun i punc. :lol: Odlasci u fliperane, na stoni fudbal, i uopste te luna parkove, gde su postojali dzuboksi, ubacis zeton u aparat i krene pesma sa singlice... :D Od sportske opreme cenili su se proizvodi konkurentskih firmi brace Adolfa i Rudolfa Daslera - adidas i/ili puma... turske kopije najki i starki nisam gotivio... I tako, ma bilo je po pdf-ovima takvih vremeplov tema ihaj, dusu dale za nas matorce. :ok: :D

Sećate li se ovoga :
Играли труле кобиле и глувих телефона.. :D Скупљали сличице животињско царство и фудбал.. Мексико 86`, Италија `90. :D
Мистер Но стрип и Загор, Блек Стена.. Обили по коју трафику да би узели цигарете и по који плејбој .. а онда у подруме зграда.:lol:
Ишли у биоскопе, па онда до у касне сате седели са девојчицама и другарима поред зграда док мама не викне: Владааааанеееее
кууућиии :hahaha: Ах да... и гледали Штрумпфове недељом, Бранка Коцкицу ујутро.... А онда година после дошле рекламе: Вожд
је стигао, У полувремену утакмице .. Кад кречите- кречите... Макс пол није фол..... :rotf:
Нон стоп смо фудбал играли... били напољу на ваздуху. Сад се деца забију у домове и само фејсбук... Физички мање активна
него наше генерације.

Izlasci sa roditeljima u poslasticarnice, jos od malih nogu gotivim krempite i limunadu. :D Posle sam sa drustvom iz osnovne isao na sudzuk, zito sa i bez slaga... ispred skole su prodavali slatke kokice i usecerene jabuke... na selu kod babe i dede sladoledzija Albanac je mopedom zujao ulicama, a mi klinci smo zurili da nam ne profura sa jedine dve vrste sladoleda koje su tada postojale u ponudi - vanilom i cokoladom, kasnije su im se pridruzile jos dve vrste - limun i punc. :lol: Odlasci u fliperane, na stoni fudbal, i uopste te luna parkove, gde su postojali dzuboksi, ubacis zeton u aparat i krene pesma sa singlice... :D Od sportske opreme cenili su se proizvodi konkurentskih firmi brace Adolfa i Rudolfa Daslera - adidas i/ili puma... turske kopije najki i starki nisam gotivio... I tako, ma bilo je po pdf-ovima takvih vremeplov tema ihaj, dusu dale za nas matorce. :ok: :D
ja skoro sve isto ovako :D

.....pravili kucice na drvetu, mogli da se popnemo na svako drvo u gradu, vise smo trcali nego hodali....celo leto se kupali na reci, skakali u vodu igrajuci se 'prozivke' (zaletim se, skocim neki skok, i prozovem ime drugara i on mora isti skok da ponovi)....svako od nas je bio kao mali Mogli. Zimi krali plasticne gajbice, i pravili male skije od njih....u jesen krali kukuruze i pekli ih...u leto krali tresnje i obarali svetske rekorde na 400 metara dok smo bezali kad nas pojuri domacin....

17757583_1354122201337794_171462363436228997_n.png

Sećate li se ovoga :
gledajući u " ćereslo" ?

za stotinjak godina ce doci roboti i usb na mozak pa ce ove danasnje generacije govoriti bili smo na fb, imali smo youtube lajkovali smo robote nove preko youtuba a gledaj danas, danas roboti mogu da radjaju i decu!

Roditelji su me često vukli sa sobom na posao, pa pošto nisam nosila igračke sa sobom, igrala sam se hemijskim olovkama. Zamišljala sam da su one ljudi i da su žive. Tako sam ubijala strašnu dosadu koja me je morila u tom zatvorenom prostoru.
Često sam pisala pričice, izmišljala likove, pa ilustrovala sve to crtežima.
Svake zime smo pravili iglo u dvorištu ili po parkovima. To je baš bilo popularno.
Leti smo igrali "kockice" sa fudbalskom loptom, ili kako to u Bosni zovu - kocka.

Back