Ovako je Ciceron, pre 2.000 godina opisao stanje u tadašnjem društvu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
383.100
1. Siromah radi.
2. Bogataš iskorišćava prvog.
3. Vojnik brani obojicu.
4. Poreznik plaća za svu trojicu.
5. Skitnica se odmara za prethodnu četvoricu.
6. Pijanac pije za svu petoricu.
7. Bankar potkrada svu šestoricu.
8. Advokat svađa prethodnu sedmoricu.
9. Lekar ubija svu osmoricu.
10. Grobar sahrani svu devetoricu.
11. Političar živi na račun prethodne desetorice

500534833_10162027873754177_49520155520343654_n.jpg

Prema onome što je pisao deluje da je bio ili vidovit ili je suviše dobro poznavao ljudsku narav
Ciceron se smatra za jednog od najsvestranijih umova antičkog Rima.
Upoznao je Rimljane sa najvažnijim grčkim filozofskim učenjima, stvorio je latinski filozofski rečnik.

Prema onome što je pisao o ljudskoj naravi deluje da je bio ili vidovit ili je suviše dobro poznavao ljudsku psihologiju.

Nalažite li slicnost ili neku paralelu sa današnjim društvom ?

Prema onome što je pisao deluje da je bio ili vidovit ili je suviše dobro poznavao ljudsku narav
Ciceron se smatra za jednog od najsvestranijih umova antičkog Rima.
Upoznao je Rimljane sa najvažnijim grčkim filozofskim učenjima, stvorio je latinski filozofski rečnik.

Prema onome što je pisao o ljudskoj naravi deluje da je bio ili vidovit ili je suviše dobro poznavao ljudsku psihologiju.

Nalažite li slicnost ili neku paralelu sa današnjim društvom ?
. . . . , slicno.? paralelno,? ne, 100 procentno ISTO.!?

Ajd navedi mi jednog srpskog bogatasa za kog mozes reci da je sve zaradio postenim radom
Većina ljudi kojima sam okružen su poštenim i teškim radom zaradili novac. Ne mogu da navodim imena jer ne bi bilo fer, ali ljudi se bave trgovinom, građevinarstvom, advokaturom, medicinom, IT tehnologijama, pa čak i servisnim delatnostima. Ima dosta poslova od kojih može puno da se zaradi, ako je čovek tome posvećen.

Većina ljudi kojima sam okružen su poštenim i teškim radom zaradili novac. Ne mogu da navodim imena jer ne bi bilo fer, ali ljudi se bave trgovinom, građevinarstvom, advokaturom, medicinom, IT tehnologijama, pa čak i servisnim delatnostima. Ima dosta poslova od kojih može puno da se zaradi, ako je čovek tome posvećen.
To nisu bogatasi, to je visa srednja klasa
Evo recimo za 2 bogatasa
1 je poceo tako sto je iskoristio to sto je neki vlasnik kamiona imao vise kamiona a on bio vozac
Pa ovaj prepisao na njega( bilo ono vreme kontrola imovine)
Ovaj uzeo kamion i otvorio da radi sam
2 bio zastupnik slovenacke firme, pri raspadu juge iskoristio trenutak i prisvojio robu

Ostalo je istorija
A visa srednja klasa radi posteno, to jeste ali su oni ispod 10 mil evra, najbogatiji iz te grupacije
iz moje okoline, je na oko 2 mil

To nisu bogatasi, to je visa srednja klasa
Evo recimo za 2 bogatasa
1 je poceo tako sto je iskoristio to sto je neki vlasnik kamiona imao vise kamiona a on bio vozac
Pa ovaj prepisao na njega( bilo ono vreme kontrola imovine)
Ovaj uzeo kamion i otvorio da radi sam
2 bio zastupnik slovenacke firme, pri raspadu juge iskoristio trenutak i prisvojio robu

Ostalo je istorija
A visa srednja klasa radi posteno, to jeste ali su oni ispod 10 mil evra, najbogatiji iz te grupacije
iz moje okoline, je na oko 2 mil
Ne definiše se bogat čovek tako.

Bogat je onaj ko ima više nego što njegova žena može da potroši.

Back