Ovako danas vidim Novi Sad..

Pa ceo centar je i predvidjen da se menja. Jevrejska Ulica takodje. Spratnost u centru ( stare grede, grcko-skolska.... ) je predvidjena da bude ista onakva kakva je i sada, znaci ako je stara zgrada ( kuca ) visoka 2 sprata, novi objekat nece moci da ima vise od 2 sprata...

A takodje sada ( uskoro ) ce poceti i gradanja Drive through Meka kod Zeleznicke stanice...

Pa ceo centar je i predvidjen da se menja. Jevrejska Ulica takodje. Spratnost u centru ( stare grede, grcko-skolska.... ) je predvidjena da bude ista onakva kakva je i sada, znaci ako je stara zgrada ( kuca ) visoka 2 sprata, novi objekat nece moci da ima vise od 2 sprata...

A takodje sada ( uskoro ) ce poceti i gradanja Drive through Meka kod Zeleznicke stanice...
Gde ima mesta za to kod zeleznicke?

Odatle krecu neki busevi,a u sredini se nalazi parking.Tamo stoje i taksisti.Posto je u pitanju Drive trough mozda i nece trebati mnogo prostora za prilaz Meku.

Pazi ja sam tako razumeo brata, to jetse Ok mesto, Naprave ulaz pored da bude i da ne remeti autobuse a ukljucenje e to vec nemam pojma. Moze da bude direktno i na okretici al mi je sumnjivo jer je zabranjen ulaz osim za vozila GSP-a al izgleda svakog boli ona stvar jer se divljaci taksisti masovno tu parkiraju.

Novi Sad je danas podivljali grad u kome je oko 50 % radno sposobnog stanovnistva nezaposleno.Oni koji sebe nazivaju mladima (od 20 do 40 god.) zive na racun roditelja,koji samo sto nisu otisli u penziju,ili zive na racun neke prodate imovine (ovo vazi za one pridosle sa strane).Novi Sad je jedan od retkih evropskih gradova u kome se moze videti guzva u saobracaju u sred radne nedelje van tzv.spica.Vecina stanovnistva ide na spavanje nakon 2 ujutro,jer sutra nema nikakve obaveze.To ometa ove retke primerke zaposlenih u gradu.Vecina ljudi je zaboravila sta je kucni red,pa se ponasa bahato.Smece kombinovano sa psecim gooovancima je na svakom koraku,a ulice su pune vozaca koji ne znaju osnovna pravila voznje.Stice se utisak da su polagali za vozacku dozvolu na nekoj livadi.Svaki veci stambni objekat je isaran jefitnim grafitima.Nisam verovao da cu ovo ikada napisati,ali smucio mi se grad u kome sam odrastao.Dosadio mi je zivot,samo jos ne znam ciji.Moj svakako nije:)

Novi Sad, onaj prolećni, bogati.
Ljudi usporeniji, sunce ih mami d aduže gradom prolaze, da više petaju, a manje ulaze u gradski autobus.
Novi Sad u pužolikom trku da se obiđu prodavnice, susretnu ljudi, da se dan iskoristi.
Novi Sad je bogat baštama.
Onim na terasi, pa svi čim sunce zrake pusti, jure da terasu očiste, cveće iznesu, kuće izluftiraju svežim mirsom novog godišnjeg doba.
Volim toplinu Novog Sada, pse u šetnjama, poklone, i pune bašte ljudi.
Makar i prepotentno nalickanih.
Ali nasmejanih.

Danas sam video momka sa pit bulom, ništa korpa, lanac jedva drži, ono pomoli se Bogu da bude dobre volje
tog momenta...
Juče sam svratio u Dunavski park, kornjače se naredale na zidiću, sunčaju se, labudovi odmaraju, divota...:)
Zabrinut sam po pitanju bezbednosti u gradu. Imam osećaj da je grad prepun ljudi koji su kao tempirane bombe. Više ne smeš nikoga ni upozoriti da se ružno ponaša ili radi nešto što ne trebai- odmah dovede desetoricu, pištolji, noževi, palice...

Aj ne seri, leba ti. I u mojoj zgradi ih ima sad, a bilo ih je i ranije, koji šoraju tako, a rođeni su Novosađani. Pjandura koja četrdeset godina
se svađa sa ženom. Drugi lik ima kera koji piša gde stigne. Oba su rođeni novosađani, rođ rođeni.
Dokle više s tim teorijama, svi sa strane su divljaci samo novosađani nisu ni za šta odgovorni u gradu, novosađani su svi fini i krasni, nema ni
jedan da piša u zgradi, nijedan ne tuče ženu, nijedan ne krade...

Back