Da da i to je ostatak osmanskog nasljedja .Imaju i izrazi, poput, pripadnosti žene, nekom muškarcu. Npr. Muratovica, Ahmetovica, Hasanovica... itd. I, to je od Osmanlija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da da i to je ostatak osmanskog nasljedja .Imaju i izrazi, poput, pripadnosti žene, nekom muškarcu. Npr. Muratovica, Ahmetovica, Hasanovica... itd. I, to je od Osmanlija.
Naravno da jeste isti etnicki stock ali u okviru tog istog postoje razlicite nacionalne ideje medjusobno iskljucive.Pa i jeste, u principu, jedan narod.
Ma mogu i znam,ali tebi necu napisat u inat.Kad je neko nedokazan,ne treba ni razgovarari s njim.Ipak eco.Prdojica,Kurajica i t.d.Mozes li da navedes jedno pogrdno prezime koje je “ nadeveno” Srbinu koji nije htio da se poturci?! Naravno da ne mozes
Napisi Slobodanki da pojma nema okle joj prezime,Kurajica i t.d.
Pises gluposti.Jeste bilo i raznih prezimena,kada su Austrougari pravili popise,a Srbi su se upisivali sale radi.Medjutim kasnije nisu mogli da promene ,jer bi izgubili kucu i imanje.Medjutim,na teritorijama gde su ih osvojili turci,Oni su nadevali tako smesna prezimena Srbima,a ovi posle nisu smeli da menjaju.Tek posle II sv. rata su neki promenili prezimena,a neki ostavili takvo kakvo je.vidi se ko je nedokazan. Ta prezimena koja navodis su navedena u izvorima kojim sam ti dao i jasno se kaze da je to sprdnja sa austrijskim vlastima. Dodaje se i prkos prema okupatoru ( u sta sumnjam ali zasto da se malo ne uljepsa).
Ovo sto ti kazem je toliko poznato da mi trebalo da se stidis jer je ocigledno da su ti obicaji itd van kraja u kojem si rodjen strani.
Bice da sam ja taj koji pise gluposti. Prvi navodis prezime sa Albanskom osnovom Zukorlic kao primjer prezimena a sad navodis Kurajica dobro ooznato prezime.Pises gluposti
Navodim ono sto jeste.Nije nista izmisljeno.Bice da sam ja taj koji pise gluposti. Prvi navodis prezime sa Albanskom osnovom Zukorlic kao primjer prezimena a sad navodis Kurajica dobro ooznato prezime.
Dobro njima, a nama?Murat im je dao i imena i prezimena.Posle Bajazit nastavio.
Nama nisu sigurno,a precima iako su nadevali pogrdna imena,vecina je kasnije,ili vratila stara.ili nadenula nova prezimena.Obicno po nekom dedi,ili starijem pretku.Dobro njima, a nama?
Ko je "nadenuo" prezime Slavenku Terzicu?Nama nisu sigurno,a precima iako su nadevali pogrdna imena,vecina je kasnije,ili vratila stara.ili nadenula nova prezimena.Obicno po nekom dedi,ili starijem pretku.