Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ova naša prezimena su izvorno TURSKA, iako im je kraj na -IĆ
Napisi Slobodanki da pojma nema okle joj prezime
Trebinjka Slobodanka Kurajica već 18 godina nosi to prezime:
"Znam da je jedan od naših daljih rođaka promijenio prezime... Od muža sam čula da su Kurajice došle ovdje iz Crne Gore. U starim knjigama stoji da su se ranije prezivali Danilovići. Postoje dvije verzije zašto su to uradili. Po prvoj - obitelj je uzela to prezime jer su se rijetko rađala muška djeca, pa da bi očuvali lozu. A priča se i to da je još davno tisuću četiristo i neke godine djevojka iz obitelji Danilović rodila vanbračno dijete, pa je prozvaše Kurajica!" https://www.hercegovina.info/zaniml...urajici-piceti-lesini-zlikovcu-124617/124617/
vidi se ko je nedokazan. Ta prezimena koja navodis su navedena u izvorima kojim sam ti dao i jasno se kaze da je to sprdnja sa austrijskim vlastima. Dodaje se i prkos prema okupatoru ( u sta sumnjam ali zasto da se malo ne uljepsa).
Ovo sto ti kazem je toliko poznato da mi trebalo da se stidis jer je ocigledno da su ti obicaji itd van kraja u kojem si rodjen strani.
Pises gluposti.Jeste bilo i raznih prezimena,kada su Austrougari pravili popise,a Srbi su se upisivali sale radi.Medjutim kasnije nisu mogli da promene ,jer bi izgubili kucu i imanje.Medjutim,na teritorijama gde su ih osvojili turci,Oni su nadevali tako smesna prezimena Srbima,a ovi posle nisu smeli da menjaju.Tek posle II sv. rata su neki promenili prezimena,a neki ostavili takvo kakvo je.
Bice da sam ja taj koji pise gluposti. Prvi navodis prezime sa Albanskom osnovom Zukorlic kao primjer prezimena a sad navodis Kurajica dobro ooznato prezime.
Bice da sam ja taj koji pise gluposti. Prvi navodis prezime sa Albanskom osnovom Zukorlic kao primjer prezimena a sad navodis Kurajica dobro ooznato prezime.
Nama nisu sigurno,a precima iako su nadevali pogrdna imena,vecina je kasnije,ili vratila stara.ili nadenula nova prezimena.Obicno po nekom dedi,ili starijem pretku.
Nama nisu sigurno,a precima iako su nadevali pogrdna imena,vecina je kasnije,ili vratila stara.ili nadenula nova prezimena.Obicno po nekom dedi,ili starijem pretku.