OTVORENI DIJALOG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A vidim da se ovde ljudi vredjaju u toku razgovora. Zasto?
Religija je kao kada kupis skupa kola i vidis da neko vozi druga. Odmah kazes da su tvoja bolja da ne pomislis da si napravio los izbor, a pritom ubedis drugog da je njegov izbor gori:)

A sta je to sto tera ljude da se i dalje bave verovanjima?
Zelja za odgovorima koje niko(nista) drugi ne moze da odgovori ( pitanja sta je posle smrti i tako to).

Religija je kao kada kupis skupa kola i vidis da neko vozi druga. Odmah kazes da su tvoja bolja da ne pomislis da si napravio los izbor, a pritom ubedis drugog da je njegov izbor gori:)
Da li si upoznat sa bar 2 religije (posto je to minimum), da bi ovako nesto izjavio ? I ako jesi da li si dovoljno :think:

A sta je to sto tera ljude da se i dalje bave verovanjima?
Zelja za odgovorima koje niko(nista) drugi ne moze da odgovori ( pitanja sta je posle smrti i tako to).
Da li si upoznat sa bar 1 religijom (posto je to minimum), da bi ovako nesto izjavio ? I ako jesi da li si dovoljno :think:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da li si upoznat sa bar 2 religije (posto je to minimum), da bi ovako nesto izjavio ? I ako jesi da li si dovoljno
Pravoslavlje, katolicizam, LaVejev satanizam, protestantizam. I sam vidis kako se pravoslavci i JS raspravljaju, a zasto? Pa da bi pokazali da je njihova religija prava da ne bi pomislili da su oni napravili pogresan izbor, a ne druga strana.

Uloga religije je prvobitna bila bas to sto sam napisao, kasnije kada se videlo da se mase mogu lako kontolisati religija pocinje da utice u sve vise sfera ljudske delatnosti.

Pravoslavlje, katolicizam, LaVejev satanizam, protestantizam. I sam vidis kako se pravoslavci i JS raspravljaju, a zasto? Pa da bi pokazali da je njihova religija prava da ne bi pomislili da su oni napravili pogresan izbor, a ne druga strana.

Uloga religije je prvobitna bila bas to sto sam napisao, kasnije kada se videlo da se mase mogu lako kontolisati religija pocinje da utice u sve vise sfera ljudske delatnosti.

Prvo je LEPO stvoreno, pa je tek onda to LEPO zloupotrebljeno, tj pokusava da se zloupotrebljava.....(ovo naravno ne vazi za sekte). Nije obrnuto kao sto kazes....

Prvo je LEPO stvoreno, pa je tek onda to LEPO zloupotrebljeno, tj pokusava da se zloupotrebljava.....(ovo naravno ne vazi za sekte). Nije obrnuto kao sto kazes....
Religija je nastala kako bi dala odgovore i pruzila utehu onima koji zele odgovore na pitanja na koja ne znamo odgovor i utehu. Kasnije kada se moc religije uvidela pocela je da se zloupotrebljava.
Religija je ce sama nestati kad saznamo sve , a drustvo toliko napreduje da niko ne pati, a to na zalost nece biti skoro.

Poslednja izmena:
Religija je nastala kako bi dala odgovore i pruzila utehu onima koji zele odgovore na pitanja na koja ne znamo odgovor i utehu. Kasnije kada se moc religije uvidela pocela je da se zloupotrebljava.
Religija je ce sama nestati kad saznamo sve , a drustvo toliko napreduje da niko ne pati, a to na zalost nece biti skoro.

Prvo je LEPO stvoreno, pa je tek onda to LEPO zloupotrebljeno, tj pokusava da se zloupotrebljava.....(ovo naravno ne vazi za sekte).
Kad saznamo sve, onda ce hriscanstvo, judaizam, budizam, islam se sjediniti u jednu...
postati jedno za sve
http://sh.wikipedia.org/wiki/Islam

Teme u kojima se raspitujem za stav Hriscana (kao i Hriscanskih ucenja (doktrina)) prema seksualnosti su mi zakljucane. Mene je zanimalo kakvo se hriscanstvo kao religija odnosi prema tim temama. Da li je to nesto sto ne spada u ovaj pdf?

Da li su te teme zabranjene iz nekog razloga, ili cisto zato sto je moderatorki tako doslo i moze joj se?

ili da LBarbara ima opravdanje sto ne ume da odgovori, kao: odgovorila bi, ali to je zakljucana tema gde je trebalo da odgovorim, pa sad ne mogu...

Hipotetiki pricam, naravno. Mozda ona i ume da odgovori ali nece ili tako nesto... ili ne voli otvorenost.

Inace, otvoreno, po kom su te kriterijumu postavili za moderatora (to moram da te pitam zbog ovog "iznenadnog" upada sto ga nacini sad, isuvise nespretnog po mom misljenju, nespretnog upada) Ja cak mislim, videci nespretnost ovog upada, da tih "kriterijuma" nije ni bilo, vec da je nesto drugo po sredi.

Primenjena je psihoanaliza (čijim se idejama vidim, napajaš... i svaka čast na tome, ali odbaci dogmatsko usvajanje ideja Frojda (dečja seksualnost...) ili bilo koga, bar dok ne budeš imao dovoljno znanja da se sa njima izboriš) na njen karakter i utvrđeno je da im baš takva treba! :)

@Up§dljivo_tih__

Pa, teme si postavio u provokativnom tonu, a naglasio si da zelis da cujes odgovor HRISCANA. Na temu o hristjanskom (Pravoslavnom) stavu o seksualnosti dao sam ti ikakav odgovor, dok si pitanje decije seksualnosti postavio kao odbranu pedofilije, sto je u nasoj zemlji jos uvek nedvosmisleno kriminal.

Drugim recima, ovde nije bio problem u SUSTINI, vec u FORMI.

10 let NOVA TEMA
20 REDO FROM START ;)

Poslednja izmena:
da se objasnimo u startu.
ova tema nije postavljena da bi vi pljuvali postavljene moderatore. njih je postavila administracija, na osnovu dogovora svih.
postavljena je da kazete ako vam nesto smeta. dakle, komentarisete postupak, a ne moda, ili korisnika.
a ti upadljivo tihi, ako ocekujes pomoc, i razgovor, nije pametno da ga pocinjes vredjanjem.

Upadljivo tihi...teme o seksualnosti koje si postavio imaju čisto psihološku podlogu kojoj
si stručno zametnuo tragove i uvio je u formu religijskog pristupa problemu da bi ti
bilo zabavno.To je ozbiljna problematika i osetljiva i nedopustivo je da se stavlja
u takav neozbiljan kontekst.

A evo i mene. :)

Uvodni post na jednoj od zaključanih tema sadrži, između ostalog, i ovu rečenicu:
"PS. Pod "seksualnost" ne mislim na ku*** i na pi***ku pa onda "cepaj", nego na erotiku uopste, nevezano za organe."

Nepristojno, neadekvatno i neprimereno ovom pdf.
U krajnjem slučaju - nepotrebno, jer znamo šta je seksualnost.

@jelena
ok, smatras da teme nisu trebale biti zakljucane. to je tvoje misljenje, imas pravo na njega. ali nema potrebe da pri tom komentarises barbaru, koja je tek postavljena za moda.
sto se same teme tice, nije problem u sustini, vec u formi , sto rece kolega..
ili neka korisnik preformulise postojecu, ili ti otvori novu temu, religije i sexualnost, ali neutralno postavljenu, pa cemo diskutovati..to jeste veoma interesantna tema.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back