OTVORENI DIJALOG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
s'obzirom da svuda stizu i sve vide ...
odustajem od komentara :hahaha:

Pa u toj žurbi ponekad, neka moderatorka vidi i ono čega nije bilo.
felix.gif

Da ova tema ne ispadne monolog, pozdravljam Borca i postavljam pitanje:

U nasoj zemlji ima mnogo sektasa, budista pa i "ubedjenih" ateista. Sta vas je navelo da NE ODABERETE Pravoslavlje kao svoj duhovni put? Da li se ne slazete sa njegovim izlaganjem vere ili vas naprosto odbija moralna disciplina cije lose primere nije tesko naci medju "vernicima"?

Hvala svim buducim ucesnicima teme!

Eto, od necega se moralo poceti... ;)

Nisam ja izabrala pravoslavlje nego ono mene.Rodjena sam ovde i automatski
sam pravoslavne vere,krštena u pravoslavnoj crkvi.
Zanimljivo..hmm..kad pitaju o veroispovesti jednog,recimo JS,koji je rodjen ovde
i koji je kršten u pravoslavnoj crkvi,dal on govori istinu kad kaže da je JS
i da li može da se poništi krštenje?...:confused:

Pa, krstenje kao i brak ima svoj VECNI karakter, znaci ne moze se "ponistiti". Medjutim, ono predstavlja "ulaznicu" u blagodatnu zajednicu, sto ne znaci da clan ne moze da i istupi iz nje, ali mu ostaje "clanska karta" ;)

Pravoslavac je onaj koji ISPOVEDA Pravoslavnu veru, a ne onaj koji je samo "formalno" krsten.

Preciznije, Pravoslavac je onaj koji se pricescuje u crkvi (jer je to VOLJNI akt, a ujedno i akt ispovedanja vere), a ne onaj koji sve istine vere poznaje i ispoveda pravilno. Odnosno, biti clan zajednice podrazumeva AKTIVNOST, a ne puko "stanje".

Ja cu onda da se krstim i kod katolika , i kod pretestanata, ma kod svih , da se nadje

:lol: ako verujes da Bog postoji, a nisi siguran koja vera je "istinita", druzi se sa svim (dostupnim) konfesijama, upoznaj njihove stavove/nacin zivota i vidi koja ti najvise "lezi".

Znam da ovo nekome deluje kao "izdaja Pravoslavne misije", ali bolje da covek postane deo zajednice u kojoj oseti ljubav, nego da mu neko sa strane "natucava" zbog cega MORA da bude Pravoslavan.

Nisam ja izabrala pravoslavlje nego ono mene.Rodjena sam ovde i automatski
sam pravoslavne vere,krštena u pravoslavnoj crkvi.
Zanimljivo..hmm..kad pitaju o veroispovesti jednog,recimo JS,koji je rodjen ovde
i koji je kršten u pravoslavnoj crkvi,dal on govori istinu kad kaže da je JS
i da li može da se poništi krštenje?...:confused:

JS neko ne moze biti ako je vec u drugoj religiji krsten... znaci mora je napustiti da bi bio JS ...ispisati se iz crkve na primer... i krstenje se moze ponistiti :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back