Otvoren prvi gej centar u centru Beograda

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kamo sreće da pročitamo kako se otvara KLUB MLADIH TALENATA, gde će se okupljati mladi daroviti ljudi, a ne da budu prepušteni ulici i raznim dilerima, lopovima, patološkim tipovima svake vrste. Tamo bi mogli, prema svojim sklonostima, da se bave slikarstvom, vajarstvom (nemaju svi atelje), da sviraju i pevaju, uz jedan klavir ili lične instrumente, da glume, igraju, ... provode vreme u pozitivnoj, stvaralačkoj i zdravoj atmosferi -- medju svojim vršnjacima i, pored ostalog razvijaju drugarstvo, a ne mržnju i agresiju.

Od njih bi i ostali mladi imali pozitivan primer, bio bi to rasadnik kulture, pismenosti, umetnosti,plemenitosti, druženja ,,, Njima na RADOST,, a starijima na PONOS. :worth:

Umesto toga, .... Neka se i LGBT udružuju i neka razvijaju svoje "talente" i sklonosti - o SVOM trošku, na PRIGODNIM mestima, ne smetajući ostalima i zadržavajući pravo na svoju privatnost.

Poslednja izmena:
Meni se tamo ne žuri i ne teram ih iz lokala gde nije naznačeno da su mesta okupljanja gejeva.

Što se tiče poslednjeg posta: interesantno je da je kraj mnogim civilizacijama bio baš onda, kada im je homoseksualna populacija bila najeksponiranija.
pa ni meni se ne zuri, missim boli me uvo sta konkretno oni rade u tom lokalu, ali sustina je da to nije nikakva ravnopravnost jer kad neko njih iskljucuje iz necega - onda galama. osim toga, bila sam po evropi na vise mesta koja su rezervisana za gejeve, i nekoliko puta slucajno, nikad me jos niko nije zaustavio ili pitao da li vise volim muskarce ili zenen :neutral: ok ako je kluib zatvorenog tipa, onda nek dele kartice i naplacuju clanarine, al ***** ih ja nemoj posle da mi trtljaju o ravnopravnosti. tacno mogu da zamislim onu odvratnu debelu ramonu kako tamo vodi glavnu rec, to tako lici na njen profil i njoj slicnih....:neutral: missim sa ljudima ko sto je ona i ne bih usla vise na isto zatvoreno mesto...hvala svemu te poznajem brdo normalnih gejeva koji nemaju nista protiv strejt ljudi za razliku od te frustrirane dzabe hat i njenih drugarica :neutral: misism ja se izvinjavam sto sirim, sad sam se setila na koga mi ta cela prica lici :lol:

pa ni meni se ne zuri, missim boli me uvo sta konkretno oni rade u tom lokalu, ali sustina je da to nije nikakva ravnopravnost jer kad neko njih iskljucuje iz necega - onda galama. osim toga, bila sam po evropi na vise mesta koja su rezervisana za gejeve, i nekoliko puta slucajno, nikad me jos niko nije zaustavio ili pitao da li vise volim muskarce ili zenen :neutral: ok ako je kluib zatvorenog tipa, onda nek dele kartice i naplacuju clanarine, al ***** ih ja nemoj posle da mi trtljaju o ravnopravnosti. tacno mogu da zamislim onu odvratnu debelu ramonu kako tamo vodi glavnu rec, to tako lici na njen profil i njoj slicnih....:neutral: missim sa ljudima ko sto je ona i ne bih usla vise na isto zatvoreno mesto...hvala svemu te poznajem brdo normalnih gejeva koji nemaju nista protiv strejt ljudi za razliku od te frustrirane dzabe hat i njenih drugarica :neutral: misism ja se izvinjavam sto sirim, sad sam se setila na koga mi ta cela prica lici :lol:

Bravo carice ! :ok:

Ma ja se ni toliko ne potresam. :) Nisam nešto mnogo, ali jesam višekratno boravio u inostranstvu, no ja nemam para da odem u bilo kakav provod tamo. Samo rad i radno.

pa sto nije do sada? ovi vladaju tek godinu dana, a ****** dobijaju kafice

Реално, кога брига и за кафиће и за те просторе. То је скроз уреду, нек се окупљају ту, нек организују оргије, кога брига...

- - - - - - - - - -

Како могу тих двеста хиљада ел џи би ти индивидуа + најављени гости из иностранства да стану у тај ћумез од триста квадрата?

Биће нагурани као сардине.

То им и јесте циљ :lol:

Oko 100.000 LGBT osoba, koliko se procenjuje da živi u Beogradu, ali i svi oni koji dolaze iz unutrašnjosti, u junu će dobiti svoj prvi prostor u prestonici. Strejt ljudima biće zabranjen ulaz u prvi srpski LGBT kutak.
Centar će se nalaziti u Ulici kraljice Natalije i namenjen je samo za LGBT ljude, tako da neće moći da ga posećuju heteroseksualci.

Centar će biti u prostoru gde se nekad nalazilo grafičko preduzeće “Morava” i prostiraće se na oko 300 kvadrata.
"Prostor je zamišljen tako da će imati mesto za odmor, čitanje, rad, prenoćište, bar u kom će pripadnici LGBT moći da se druže. Osim smeštaja, svi gosti centra imaće priliku da na jednom mestu dobiju informacije koje su im potrebne, recimo, gde mogu slobodno da se kreću, koja su to “sigurna” mesta u gradu i drugo.

Takođe, u prostorije centra moći će da uđu samo pripadnici LGBT, koji se među sobom uglavnom poznaju i tu ne bi trebalo da bude problema, dok će gosti iz inostranstva morati da se najave i dobiju rezervaciju", objašnjava Vesna Zorić, predsednik NVO “Egal”.

Sugrađani koji žive u ovom delu grada nisu oduševljeni izgradnjom kutka za pripadnike LGBT i pitaju se zašto baš mora da bude u centru grada.

"Pitam se da li je to normalno, škola je preko puta, druga na nekoliko metara dalje, dosta dece prolazi. Zar nisu na neko drugo mesto mogli da odu", kaže jedna sugrađanka.

Prostor za centar ustupio je Danijel Jakšić, vlasnik grafičkog preduzeća “Morava”. "Objekat ovog preduzeća bio je prazan i niko ga nije koristio. Mi smo pitali da li prostor možemo da koristimo, sredimo i dobili smo odobrenje. Za sada je prostor besplatan, ali ako ideja zaživi, naravno da ćemo plaćati zakup", kaže Zorićeva. Projekat gej centra pokrenuli su “Egal“, “Bear zajednica“ i “Loud & Queer“.
http://www.smedia.rs/vesti/vest/111...-dobijaju-svoj-prostor-u-centru-Beograda.html

Šifra za ulazak je vazelin.

Biće zainteresovanih da virnu poluotovrenih usta i širom razrogačenih očiju
a kad se vrate u stvarnost ceo dan ima da smaraju prolaznike šta su lično videli
i kako je tamo nemoral a on voajer moralan :D

- - - - - - - - - -

Klasicna diskriminacija heteroseksualnih ljudi :)

A zamislite kada bi mi normalni zabranili pederima i lezbejkama ulazak bilo gde - zato sto su to sto jesu. Digla bi se pederska kuka i motika ,a ne bismo mogli da zivimo na forumu od komentara Blajbingera, kami83, Kroasana, Machony-ja i ostalog forumskog gej lobija.

DAJTE TIHOM VIP FLAJER :lol:

Poslednja izmena:
Ma ja se ni toliko ne potresam. :) Nisam nešto mnogo, ali jesam višekratno boravio u inostranstvu, no ja nemam para da odem u bilo kakav provod tamo. Samo rad i radno.
ma ne potresam se ni ja, jer niti sam u beogradu niti sam gej, samo primecujem da ravnopravnost nije ravnopravnost ako su neki jednakiji od drugih, a ruzno je da bas oni koji traze jednakost iskljucuju one druge iz iste. u jednom gradu sam zivela ulicu od gej kvarta, a u drugom u gej kvartu (tj kvartu koji je poznat po tome sto ima puno gej lokala, teretana, sauna i slicno). neka od tih mesta, ali ona koja su luksuznija su ekskluzivna u smislu clanarina i ljudi koji mogu tu da udju...ali nikad se strejt ljudima nije zabranjivalo da ulaze u kafice, prodavnice i mesta gde se okupljaju tradicionalno gejevi, transseksualci i transvestiti, dok god ih ne maltretiraju i slicno. i jos u nekoliko gradova sam imala priliku da vidim/nadjem se u tom okruzenju...i to pricamo o otvoreno gej mestima sa zastavama i motivima na sve strane. koliko ja znam ima i u bg nekoliko mesta koja su nezvanicno gej, ali nikad nisam bila jer niti me zanima, niti mi se svidela ta ekipica na koju sam imala priliku da naletim. inace imam gej prijatelje koji su skroz normalni ljudi, i isto imaju problem sa ovim koji vriste galame i kukaju na sve strane...ako je verovati njima, takvi su manjina, a vecinu gejeva ne mozes ni da prepoznas po nekoj ekscentricnosti ili upadljivosti jer zive normalne zivote, nikom ne smetaju, imaju svoje partnere i nikom se ne namecu zbog same cinjenice da su homoseksualni. i oni su za postovanje, i ne treba niko da ih dira ili ima bilo sta protiv njih.

ma ne potresam se ni ja, jer niti sam u beogradu niti sam gej, samo primecujem da ravnopravnost nije ravnopravnost ako su neki jednakiji od drugih, a ruzno je da bas oni koji traze jednakost iskljucuju one druge iz iste. u jednom gradu sam zivela ulicu od gej kvarta, a u drugom u gej kvartu (tj kvartu koji je poznat po tome sto ima puno gej lokala, teretana, sauna i slicno). neka od tih mesta, ali ona koja su luksuznija su ekskluzivna u smislu clanarina i ljudi koji mogu tu da udju...ali nikad se strejt ljudima nije zabranjivalo da ulaze u kafice, prodavnice i mesta gde se okupljaju tradicionalno gejevi, transseksualci i transvestiti, dok god ih ne maltretiraju i slicno. i jos u nekoliko gradova sam imala priliku da vidim/nadjem se u tom okruzenju...i to pricamo o otvoreno gej mestima sa zastavama i motivima na sve strane. koliko ja znam ima i u bg nekoliko mesta koja su nezvanicno gej, ali nikad nisam bila jer niti me zanima, niti mi se svidela ta ekipica na koju sam imala priliku da naletim. inace imam gej prijatelje koji su skroz normalni ljudi, i isto imaju problem sa ovim koji vriste galame i kukaju na sve strane...ako je verovati njima, takvi su manjina, a vecinu gejeva ne mozes ni da prepoznas po nekoj ekscentricnosti ili upadljivosti jer zive normalne zivote, nikom ne smetaju, imaju svoje partnere i nikom se ne namecu zbog same cinjenice da su homoseksualni. i oni su za postovanje, i ne treba niko da ih dira ili ima bilo sta protiv njih.

Mozda je ovo neka novinarsska patka.. Ko moze kome da zabrani da negde udje? Pri cemu i ja mislim da bi u gej lokale ulazili samo neki voajeri jer koji bi motiv
normalnog coveka bio da ide tamo i da uziva gledajuci kako se dvamuskarca ili dve zene pipkaju i ljube.
Uostalom, zabranjeno je i da se pusi u lokalima pa se eto pridrzavamo toga.

A sto se potresate oko toga? Zar niste bili protiv toga da paradiraju na ulici? Hteli ste da svoju sklonost sacuvaju za sebe. Pa eto, u tom kutku ce biti i to ostvareno. U cemu je problem?

a da ti otvoris lokal i zabranis ulazak gay licima bio bi iz mesta procesuiran ,ne bi ni znao sta te je snaslo i sa kakvom brzom brzinom bi te bacili u blato:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back