Nope. Ja se ni jednoga trenutka nisam pozvao na vikipediju kao na izvor podataka.
Позвао си се на википедију успут додавши да је енглеска вики са референцама, али си се још и позвао на нет:Nemam razloga, jer ako to pise, ocigledno su omanuli.
Internet je pun lietarture na temu homoseksualnosti u drevnoj Grckoj, a jos nigde do sada nisam pronasao da neko tvrdi (i potkrepi dokazima) da to nisu smatrali normalnim. Al' naravno, bice da je opet u pitanju gay propaganda.. Википедија је само подскуп од нета, а нет спомињеш....
I bas zato nije bitno da li nesto pise na vikipediji ili na nekom drugom sajtu, nego da li iza tih tvrdnji stoje relevantne reference.
Pominje se dovoljno puta, sto eksplicitno sto implicitno, da zakljucimo kakav su odnos imali prema tome. Ne kazem da su je svi praktikovali, ali da su imali totalno drugaiciji odnos prema tome u odnosu na nas danas, to je evidentno.
Бајка геј лобиста.
Кроз цело класично образовање, у доба врло ригидног погледа на хомосексуалност грчка проза и поезија су биле основа образовања, што се никако не би уклопило у општи концепт тог времена.
Il' sam ja lud, ili sam iznenanda zaboravio da citam...
Ја сам од почетка тврдио да је хомосексуалност вид лоше генетике као и нпр срчане мане, али се исте ипак провлаче миленијумима уосталом...
То што их сматрају ненормалнима је ОК, они су еволуциони ћорсокак.
Међутим твој одговор је био...
Nisu nikakav corsokak, jer da jesu prirodna selekcija bi vec odavno defavorizovala takve gene i ne bi danas bilo 3-5 % gejeva u ukupnoj populaciji.
По теби еволуција би дефаворизовала сваки неидеалан генетски материјал, ако не одмах онда кроз дуже време.
Међутим није тако.
Људска врста у смислу данашњег хомосапиенса постоји стотинама хиљада година и да је твоја тврдња тачна нестали би давно пре овог кратког трена у нашој биолошкој историји када смо у могућности да неке болести ублажимо, или елиминишемо.
Погледај цитате изнад, не знам како си обрнуо тезе, али скоро да ти је успело.
Дакле када би еволуција дефаворизовала негативне резултате генетског укрштања(у свим случајевима) ми би или нестали(јер ће се увек појављивати неиделне јединке) или би били савршени.
Међутим из разлога које сам навео увек ће бити еволуцијских ћорсокака, а ми би опстали и без цивилизације, осим да Земљу, рецимо не звекне неки метеорит као у време диносауруса.
Ok, to sam se upoznao sa vescu U pravu si.
Ne tumace. Moze i neko ko je gay da bude opljackan, ali je u nekim situacijama savrseno jasno da je povod za nasilje bila necija seksualna opredeljenost.
Била је али не као правило већ као изузетак као што некада опљачкају инвалида, или као што вршњаци у школама киње ,,смотане".
Напросто није тачно да постоји масован и искључиви терор само због сексуалне оријентације као што се то тврди нарочито од стране Квирије.
Po ko zna koji put, podaci su apsolutno nebitni ako iza njih ne stoje relevantne reference. Tako da je ovo sto neprestano radis svodjenje diskusije na kafanski nivo. Ako hoces da te ne ja nego bilo ko uzme iole ozbiljno, onda ponudi reference. Bez toga, stvarno nemamo o cemu da pricamo.
Подаци јесу битни јер их износе особе које се тиме баве зато их и позивају тамо, не мислиш ваљда да ће у некој од емисија учесници иза сваке тврдње постављати референце?