- Poruka
- 46.225
Konkretno, razmatram da sa zetom koji je Nemac i naravno nemački državljanin započnem određeni biznis(gmbh) uz zajedničko ulaganje pri čemu bi on bio direktor te firme a ja se vodio kao vlasnik(jedan od). Znam za obavezu uplate početnog kapitala i svih koraka pri osnivanju i to mi je jasno. Boravišnu i radnu dozvolu znam da neću dobiti na osnovu toga u nijednoj EU zemlji i nije mi bitno ali mi nije najjasnije oko mojih obaveza i prava kao vlasnika, tj da li ja plaćam neku vrstu doprinosa, da li na osnovu toga to ide u penzioni fond pa samim tim stičem i pravo na njihovu penziju, koja je procedura kod isplate dividende i ima li problema sa našim vlastima i sl.
Ako neko ima iskustvo čisto u kratkim crtama te osnove da napiše jer na netu uglavnom vrte priču oko osnivanja i to je ok ali ništa dalje mi nije jasno. Trenutno procenjujem da li mi je to isplativa varijanta uopšte ili da otvaram predstavništvo moje srpske firme pa da zaposlim zeta ili.....
Svako iskustvo je dobrodošlo.
Hvala
Ako neko ima iskustvo čisto u kratkim crtama te osnove da napiše jer na netu uglavnom vrte priču oko osnivanja i to je ok ali ništa dalje mi nije jasno. Trenutno procenjujem da li mi je to isplativa varijanta uopšte ili da otvaram predstavništvo moje srpske firme pa da zaposlim zeta ili.....
Svako iskustvo je dobrodošlo.
Hvala
Poslednja izmena: