HappyFuneral
Domaćin
- Poruka
- 4.544
A kako sve to izgleda kada bih svoju robu sa internet prodavnice u Srbiji prodavao musterijama u inostranstvu?
Isto...
A kako sve to izgleda kada bih svoju robu sa internet prodavnice u Srbiji prodavao musterijama u inostranstvu?
Kazi mi, kako ide prodaja?Ovo je Srbija, dok nam je drzava ovakva moce da se radi na crno do mile volje. Ja licno sad trenutno imam 3 online shopa, 2 su u vezi parfema -, imao sam 6 ali sam prodao biznise. Trudim se uvek da ispostujem musterije, brza isporuka, cena i kvalitet. Placanje prilikom isporuke. Nema lazi nema prevare.
Nas narod se mnogo ulenjio i sve vise se okrecu kupovimi "iz fotelje", postoji mnogo njih koji su okrenuti prevarama, dok mali broj njih se trudi i zeli da uspe u tom poslu.
Pa islo bi u Hrvatsku i Bosnu. Mozda Sloveniju. To je to.Isto...
Види се да је за наше тржиште, пошто се мушки парфеми не правеZadovoljan sam
Niko se jos nije obogatio preko noci!![]()
Jos jedno pitanje, da li si registrovan kao firma?Ovo je Srbija, dok nam je drzava ovakva moce da se radi na crno do mile volje. Ja licno sad trenutno imam 3 online shopa, 2 su u vezi parfema - www.parfemiprodaja.com i www.zenskiparfemi.com, imao sam 6 ali sam prodao biznise. Trudim se uvek da ispostujem musterije, brza isporuka, cena i kvalitet. Placanje prilikom isporuke. Nema lazi nema prevare.
Nas narod se mnogo ulenjio i sve vise se okrecu kupovimi "iz fotelje", postoji mnogo njih koji su okrenuti prevarama, dok mali broj njih se trudi i zeli da uspe u tom poslu.
Jos jedno pitanje, da li si registrovan kao firma?
I niko te nije vijao? Tj Drzava te ne njaka za to sto nisi prijavljen? Koliko dugo poslujes tako?Za sad ne, ako se steknu bolji uslovi u ovoj drzavi, onda cu se drage volje registrovati za online trgovinu, do tada![]()
I niko te nije vijao? Tj Drzava te ne njaka za to sto nisi prijavljen? Koliko dugo poslujes tako?
Pa pazi, mislio sam u pocetku da krenem sa dobrom ponudom, posto smo u krizi, i sacuvam registraciju za neka bolja vremena, kada bi se mogao i siriti. Za sada mi je dobro imati shop koji ce poslovati dobro, bez intervencije ove vlade koja uzima i sakom i kapom, a posao nije dovoljno siguran da bih ulagao i u to. Ako krene, odlicno, ako ne, bar nisam bacio novce za toPa pazi, ako ti sajt hostuje neka strana firma ko moze da te vija....
Drzava moze samo da pretpostavi da imas registrovanu firmu u drzavi iz koje je firma koja ti hostuje sajt, ili da se zamara i trazi po registru te drzave, a to ce vala tesko...
No, ne znam u kakvoj si situaciji, ali bi registracija firme dosta pomogla u slucaju da hoces da siris biznis (krediti i gomila stvari koje ne mozes da dobijes kada radis na crno...)
Malo sam pozurio da otkucam, pa ako sam se zapetljao negde, raspetljajte![]()
Hosting je strana firma, ali bez obzira mislim da to nema veze gde se sajt hostuje. Mislim da ima samo veze gde sajt posluje, odnosno na cijem trzistu.
Ne rece mi koliko dugo poslujes?Na svu srecu nije
Ali opet ko zna sta nosi noc!
Hosting je strana firma, ali bez obzira mislim da to nema veze gde se sajt hostuje. Mislim da ima samo veze gde sajt posluje, odnosno na cijem trzistu.
Kad bi registrovao firmu to bi bilo samo radi mirnijeg sna, a sto se tice povoljnosti, mani toga, to jos nikom nije dobro donelo
Znaci definitivno ako uzmem kod stranog hosta ne mogu mi nista (tj mogu mi nesto ali verovatno nece)? Jesi li siguran?Nisi u pravu... To bi znacilo da bi recimo ebay trebalo da placa porez nasoj drzavi, jer i dosta ljudi odavde ga koristi...
El. trgovina funkcionise drugacije od trgovine u realu...
Znaci definitivno ako uzmem kod stranog hosta ne mogu mi nista (tj mogu mi nesto ali verovatno nece)? Jesi li siguran?
Jos jedno pitanje, kako da porucujem na veliko od kompanija ako nemam firmu? Mislim, nisam upoznat sa zakonima, pa ako osnujem firmu da li moram da poslujem preko nje ili mogu nastaviti porucujem preko firme, a radim posao na crno preko web shopa, tj da li firma mora da ima obavezni obrt koji mora da napravi?
Knjige, figure, maske, karticne igre, ...A sta bi kupovao?
Knjige, figure, maske, karticne igre, ...
Karticne igre ove vrste se igraju na turnirima. Nije ih legalno praviti. Hvala u svakom slucajuHm.... e to vec ne bih znao... Znam da bi karticne igre mogao sam da pravis, ne da ih narucujes... Kostalo bi te dosta manje novca...
Za ostalo cu da se raspitam, pa ako saznam nesto, javicu.![]()