SSJ4
Ističe se
- Poruka
- 2.334
Da li je za otvaranje internet prodavnice neophodno otvarati DOO?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bio bih ti veoma zahvalanBilo kakvo poslovanje preko Interneta, pa i online prodavnice je regulisano zakonom.
Sada zurim na prevoz, al cim stignem kuci, javljam kako i sta....
Jel si siguran da nije bas nista potrebno?Nije potrebno nista osim dobrih cena i kvalitene ponude.
Pa isporuka verovatno preko nekih kurirskih sluzbi?i kvalitetne isporuke
Ovo sto nameravam da prodajem jesu retke stvari, do kojih ljudi ne mogu doci drugacije. Takodje, kako bi mi se isplatilo slanje van grada preko cele Srbije?je daleko manje popularna opcija
prihvatice je jedino ljudi koji narucuju neke rijetke stvari, do kojih ne mogu doci drugacije
u ostalim slucajevima firma sama hendluje svoje isporuke
Nije poenta (uvek) sto ljudi nemaju para, nego nemaju dobro osmisljen biznis ili ih drzava zajebava (mnogo cesce). Kao sto rekoh prodavacu stvari koje se ovde tesko mogu naci, i oni koji ih prodaju trenutno uzimaju ogroman profit, jer je trgovine time tek u povoju kod nas (kao sto si naveo/la imam redak proizvod koji dosta kosta). Ja iskreno nemam novca da placam nekoga da raznosi stvari po Srbiji, niti je realno da bi mi se to isplatilo ikada, kada najjeftiniji artikli koje prodajem kostaju vise od 1000 din. Imacu jeftiniju robu nego konkurencija, zato mi u pocetku i ne treba spostvena kurirska sluzba (niti verujem da ce mi ikad trebati). I dodatno, posao je jako rizican, jer kao sto rekoh, u povoju je, pa mi se tek onda ne isplati sopstvena dostava.ako nisi dovoljno jak da podrzis biznis, nema poente da ga otvaras na prvom mjestu
u samo ovom mom bloku je u zadnjih godinu dana ukupno shest pokusaja otvaranja propalo, za koje ja znam
otvori se nesto, radi par mjeseci..... lokal se izdaje
ljudi su tako nerealni
Moje iskustvo sa online prodavnicama u Srbiji je vrlo loše. Situacija je takva da nemaju bazu podataka ili je imaju ali nije ažurna ili je nepovezana za stvarne zalihe pa nude uglavnom ono što nemaju i tu tek onda nastaju problemi. Sistem plaćanja je takav da postoji e-posrednik koji je iznajmio servis od neke strane kompanije i povezan je preko neke naše banke što je ok i daje dobar i pouzdan kvalitet usluge u plaćanju robe ali, problem nastaje kod povraćaja novca ako prodavac nema robu koju nudi a što se kod nas veoma često dešava. Najpre onda morate moliti prodavca da da nalog e-posredniku da zatraži od banke posrednika da vrati novac a u Srbiji te poslove uglavnom drži banka Intesa. Banka Intesa pak je obavezna da proces storniranja obavi u roku od 15 dana što aljkavi bankarski službenici itekako poštuju pa to rade ili petnaestog dana ili nekoliko dana posle tog roka a pošto za prekoračenje rokova u državi Srbiji niko nikome ne odgovara, onda morate opet i tu da intervenišete da neko pogura da se proces nastavi, onda nastaje opet čekanje da matična banka kupca povuče novac na kupčev račun a gde opet postoje neki rokovi pa ti se na kraju smuči život i kažeš "NIKAD VIŠE U SRBIJI NEĆU ONLINE NIŠTA DA KUPUJEM" Ovde još samo da napomenem da se u tom procesu dosta para istopi na brojne bankarske transakcije tako da vam na kraju bude vraćena dosta manja suma onca od one koja je krenula.
E, hvala ti puno
E, stvarno, hvala ti punoPruzalac usluga duzan je da na osnovu odgovarajuceg sudskog, odnosno upravnog akta, predoci sve podatke na osnovu kojih se moze preduzeti otkrivanje ili gonjenje pocinilaca krivicnih dela, odnosno zastita prava trecih lica.
Dakle, pruzalac usluga ima obavezu obavestavanja nadleznih drzavnih organa u slucaju postojanja sumnje da korisnik usluga vrsi nedozvoljene aktivnosti.
Nadzor nad primenom Zakona vrsi ministarstvo nadlezno za poslove trgovine i usluga, odnosno ministarstvo nadlezno za poslove telekomunikacija i informacionog drustva.
Za postupanje suprotno odredbama Zakona predvidjena je prekrsajna odgovornost.
Zaprecene kazne krecu se u rasponu od 100.000 do 1.000.000 dinara za pravno lice - pruzaoca usluga i od 10.000 do 100.000 dinara za preduzetnika - pruzaoca usluga.
Za narocito teske povrede Zakona predvidjena je mogucnost izricanja zabrane vrsenja delatnosti pravnom licu u trajanju od tri do sest meseci.
3. Ukratko o elektronskom potpisu
Pitanja u vezi sa elektronskim potpisom uredjena su dredbama Zakona o elektronskom potpisu. Elektronski potpis moze imati pravno dejstvo i moze se koristiti kao dokazno sredstvo u zakonom uredjenom postupku, osim kada se, u skladu sa posebnim zakonom, zahteva da samo svojerucni potpis ima pravno dejstvo i dokaznu snagu.
Uz elektronski potpis usko su vezani pojmovi: elektronski sertifikat i sertifikaciono telo.
Elektronski sertifikat predstavlja elektronsku potvrdu kojom se potvrdjuje veza izmedju podataka za proveru elektronskog potpisa i identiteta potpisnika.
Elektronske sertifikate izdaje sertifikaciono telo. Sertifikaciono telo je pravno lice koje drugim pravnim i fizickim licima pruza usluge izdavanja elektronskih sertifikata, kao i druge usluge povezane sa ovom
delatnoscu.
Dakle, sertifikaciono telo je nadlezno za izdavanje elektronskih sertifikata. To je zapravo jos jedna "mini" registracija za pravno ili fizicko lice koje obavlja privrednu delatnost i zeli da koristi elektronski potpis.
Za klasicnu Internet prodavnicu, naravno nije potreban bilo kakav elktronski potpis.
To sam pomenuo cisto ako zatreba, jer ko zna kada ces da odlucis ili da prosiris posao, ili kada ce da naidje neko kome je potrebno...
Potrudio sam se da budem jasan i izvinjavam se na gramatickim greskama ukoliko ih ima... Mrsko mi je da proveram
U svakom slucaju, ako bude bila potrebna bilo kakva pomoc, tu sam...
Mali marketing savet .
Nikada preko interneta neću kupiti neki tehnički uređaj (uglavnom tehnički uređaji u Srbiji su loši bez obzira na proizvodnju i proizvođača ,te ne mogu da izvršim povrat novca odmah )
Nikada preko interneta neću kupiti hranu ,hranu za kućne ljubimce ,odeću ,obuću ,delove,lekove,lekovita sredstva ,sredstva koja su dodaci ishrani.
Nikada u internet prodavnici neću kupiti softver ili hardver ili neki gedzet za kompjuter ,takođe neću kupiti ni telefon kao i razne dodatke za isti.
Na internetu ću kupitiolovnu robu sa cenom do 500 dinara ,novu robu sa cenom do 700 dinara .
I to knjige ,slike (replike) ,priveske ,značke ,karte za koncert,karte za avion .
Istraživanje na 6000 korisnika internet prodavnica izvršila agencija Sohoo .
Super je to posao ali ne ovde
Hvala na savetima, ali moja ciljna grupa nisu klasicni Srbi, nego Srbi sa uvidom u strane kulture i nacine poslovanja. Mala je ciljna grupa, ali mislim da sajt moze da prezivi.Da i ja lično bih kupovao sve preko neta ,lakše je i jednostavnije preko neta kupujem kada sam u stanu u Nemackoj tako da se tu slažemo .Ne kupujem u Srbiji jer je kao što sam gore naveo
Sve u svoje vremePa daj otkri nam šta prodaješ i to ti je reklama .Evo baš bih voleo da znam o čemu se radi .I kurisre AKS i A2B neuzimaj ni pod razno