Otudjenost

Sve cesce upoznajem ljude koji vec duze vreme nemaju seks, a u godinama su (30-40) kada bi to trebalo da bude skoro svakodnevna zanimacija.
Pri ovome mislim i na muskarce i na zene!
A nije da ne zele, naprotiv, ali konstantno se zale da ne mogu da nadju partnera. I nije da ne traze.
Evo, sinoc mi se zali jedna drugarica, jutros druga, takodje, citam jutros ovde neke teme i postove i vidim kako pojedini forumasi su vec dugo bez seksa....
Pitam se, odakle tolika otudjenost, da u 21 veku ljudi ne mogu da izkomuniciraju i nadju se oko neceg tako jednostavnog kao sto je seks?

Sta vi mislite o tome? Zasto ljudi tesko nalaze partnere za seks?

Napomena: niko od njih ne trazi vezu, obavezu, kesh, i slicno. Nema sponzorisanja, da se neko nekome nakaci, vec pricam o cistom seksu, bez ikakvih pratecih parametara.

Razmisljam se da pocnem da posredujem, nema mi druge.... :think:

Kao i sve drugo u zivotu, ispadnes iz forme i samo se vrtis u krug. Kad ima, ima i vise nego sto treba, kad nema- nema ni za lek.
Mnogi se posle pojedinih razocarenja povuku u sebe, pa dok taj period prodje u medjuvremenu izgube samopuzdanje, boje se odbijanja i sve manje prilaze suprotnom polu.

Sve cesce upoznajem ljude koji vec duze vreme nemaju seks, a u godinama su (30-40) kada bi to trebalo da bude skoro svakodnevna zanimacija.
Pri ovome mislim i na muskarce i na zene!
A nije da ne zele, naprotiv, ali konstantno se zale da ne mogu da nadju partnera. I nije da ne traze.
Evo, sinoc mi se zali jedna drugarica, jutros druga, takodje, citam jutros ovde neke teme i postove i vidim kako pojedini forumasi su vec dugo bez seksa....
Pitam se, odakle tolika otudjenost, da u 21 veku ljudi ne mogu da izkomuniciraju i nadju se oko neceg tako jednostavnog kao sto je seks?

Sta vi mislite o tome? Zasto ljudi tesko nalaze partnere za seks?

Napomena: niko od njih ne trazi vezu, obavezu, kesh, i slicno. Nema sponzorisanja, da se neko nekome nakaci, vec pricam o cistom seksu, bez ikakvih pratecih parametara.

Razmisljam se da pocnem da posredujem, nema mi druge.... :think:

Danas je veoma rizicno pronaci partnera za sex
ima puno razloga za razne strahove
glavni je da ih ne uhvati partner u preljubi:lol:

- - - - - - - - - -

Kao i sve drugo u zivotu, ispadnes iz forme i samo se vrtis u krug. Kad ima, ima i vise nego sto treba, kad nema- nema ni za lek.
Mnogi se posle pojedinih razocarenja povuku u sebe, pa dok taj period prodje u medjuvremenu izgube samopuzdanje, boje se odbijanja i sve manje prilaze suprotnom polu.
M da
a kad se prejedemo kolača za novu godinu pitam se da li u toku godine sve manje prilazimo slatkisima:lol:
ljudi su lenji i izbirljivi
misle da niko nije dovoljno dobar za njihovu presvetlu licnost
Trebalo bi sniziti kriterijume

Sve su to zayebane kombinacije, ko god koga da uhvati :D :D :D

No, slazem se su uglavnom dva uzroka: ili nedostatak samopouzdanja, ili preveliki kriterijumi.

I onaj strah, ono vecito pitanje "sta ako?".

Ne umeju ljudi da se opuste u zivotu i da uzivaju. Kada jednog dana budem na samrtnoj postelji, necu da mi bude ista zao, nego cu da mirno odem na onaj svet, i da kazem "idem sada, bilo je lepo, lepo sam ziveo", a ne da bude "eh sto nisam ovo, eh sto nisam ono, sto nisam ovako, sto nisam onako..."

Sve su to zayebane kombinacije, ko god koga da uhvati :D :D :D

No, slazem se su uglavnom dva uzroka: ili nedostatak samopouzdanja, ili preveliki kriterijumi.

I onaj strah, ono vecito pitanje "sta ako?".

Ne umeju ljudi da se opuste u zivotu i da uzivaju. Kada jednog dana budem na samrtnoj postelji, necu da mi bude ista zao, nego cu da mirno odem na onaj svet, i da kazem "idem sada, bilo je lepo, lepo sam ziveo", a ne da bude "eh sto nisam ovo, eh sto nisam ono, sto nisam ovako, sto nisam onako..."

Ovako i ja isto razmišljam :D

@tema: ne znam šta bih rekla. Valjda to zavisi od osobe. Meni se dogodilo da se muškarac oseti iskorišćenim, tipa a bliskost?z:cry:

Doduše, samo jednom. Ne mislim da je problem naći partnera za seks. Problem je naći partnera sa kojim će seks da bude nešto više od čistog pražnjenja. U tom smislu, taj što se žalio...razumem ga. Ali tu samo sam sebi možeš pomoći, nije lako, no nije ni nemoguće.

Možda i nisam trenutno najbolji sagovornik na ovu temu, još sam negde ni na nebu ni na zemlji, nit znam šta bih htela, ni šta ne bi htela...želim i ne želim, i tako nekako sve konfuzno. Pa bolje da ćutim.

Ovako i ja isto razmišljam :D

@tema: ne znam šta bih rekla. Valjda to zavisi od osobe. Meni se dogodilo da se muškarac oseti iskorišćenim, tipa a bliskost?z:cry:

Doduše, samo jednom. Ne mislim da je problem naći partnera za seks. Problem je naći partnera sa kojim će seks da bude nešto više od čistog pražnjenja. U tom smislu, taj što se žalio...razumem ga. Ali tu samo sam sebi možeš pomoći, nije lako, no nije ni nemoguće.

Možda i nisam trenutno najbolji sagovornik na ovu temu, još sam negde ni na nebu ni na zemlji, nit znam šta bih htela, ni šta ne bi htela...želim i ne želim, i tako nekako sve konfuzno. Pa bolje da ćutim.

Nemoj da ćutiš, biće ti lakše ako kažeš. Ali, zapamti proći će i to je sva nauka u životu, sve će proći...

- - - - - - - - - -

Ot: Teško nalaze patrnere za seks, jer bi nešto sa strane, a teško se nalaze oni koji će posle da ćute, pa da ne saznaju trenutni partneri. Pa ajde ti, kreni u prevaru tek tako...

Šalu na stranu, kad imaš više od 40 godina znatno se oko tebe smanjio broj slobodnih ljudi. Većina je u nekom braku, vezi, zajedničkom životu. Oni koji nisu, često se povuku iz društvenog života jer su oko njih deca, pa imaju osećaj nepripadanja. Na poslu čekaju da odu kući, kući zasednu na neke društvene mreže gde je čovek zapravo sam i ne ostvaruje neki bliži kontakt. Ako i ostvare, pa se vide, upoznaju, možda im se ne poklope očekivanja, pa bi jedno samo kresanje, a drugo ipak nešto više... Mislim, nemam pojma...

Poslednja izmena:
Kukavice :mrgreen:

Lakse im je neki sex online :)

Svi bi voleli da dozive sexualna zadovoljstva da uzivaju u sexu :) Ali da se ne potrude ne pomaknu sa mesta :rotf:

Dobra ideja :super: Pozoves je, dodje taxijem ili peske autom do tebe, odete u sobu, skinete se mazite i :per: zavrsite keks i cao vidimo se opet :per: :lol:

Jednostavna radnja a svi je komplikuju :rotf: otezavaju sebi :mrgreen: vole mucenje pa seks :aha:

Poslednja izmena od moderatora:
Ljudi, ovo je stvarnost, ja sam već 8 godina razveden i ne da ne mogu za to vreme da nađem normalnu vezu, nego je i sa kres kombinacijama ludilo, pošto je to nekako bilo najlakše, primajući tako svakoga u kuću, poslednja mi je napravila dar mar i policiju i sto čuda, i sve to zato što sam primetio da ima čudan pogled (radim u psihijatriji) I da su joj sve teme razgovora usko vezane za dve teme, da ne širim priču, živim sam ali spletom okolnosti nju su videli moji roditelji a i moj ćale je nju odvezao kući, da toga nije bilo luka bi mi haos napravila. Ionako he zvala na posao i pokušavala tamo da mi napravi haos...
No sada srećem samo na društvenim mrežama udate, koje su duže u braku, naravno disfunkcionalnom I gubim nedelje i mesece nagovarajuci je da se vidimo, kresnemo. A koji su to samo izgovori: prvo dogovorimo se da se vidimo raj i taj dan tri nedelje unapred, kada dođe veče pred taj dan njoj he dete bolesno shatro, mora da flfa vodi kid lekara, a ja puknem prethodno 200e samo za hotel, pošto čujte njenog muža zna ceo grad i njoj je rizično da se budi sa mnom. Pa posto ja radim u manjem gradu nedaleko od Beograda i tamo imam kuću, oba obećava da će doći kod mene u toku sledeće nedelje. Ali ja joj kažem ok, ali više poruka I poziva nema dok se ne vidimo. Znate kako, ona ima sve I onda drži mene dnevno po 8h na mobilnom I meni je to prijalo ali je vremenom počelo da me guši jer ona je free celo popodne I do kasno u noć a ja radim po smenama I ništa ne bi bio problem da je oba htela. Jbg koji ima cilj traži rešenje da dođe do tog cilja, ko ga nema ima milion opravdanja...
Tako da mi je i ovo leto propalo a nisam nikog stigao da upoznam. Prošlo leto sam imao vezu, neku slatku med sestru koju sam slučajno upoznao na nekom Kongresu i nije problem što su njoj pare bile mnogo bitne i što ih ona nije imala, ne to nije bio problem, ha sam ih imao I previše tako da je problem bio to što je oba u njenom gradu življenja (Nišu) potpisala ugovor sa nekim poslodavcem koji ju je organizovani učio nemački jezik, sređivao papire i odveo i našao posao u Nemačkoj, ali znate kada su meni svi živi u nemačkoj još od kraja 60ih i nije htela da čuje da je tamo 2000e sa njenim troškovima u velikim gradovima tracenje njenog vremena...
Ne bih da dužim više, niti sam princ, niti sam gabor, svestran sam poBogu, prošao sam i ulicu i fakultete, mastere i čuda i sada kada imam ok zaradu i živim sam ne da mi se i ne da da nađem nekoga, a toliko sam spreman na sve ustupke...
Hvala na otvaranju ove teme, ja znam bar 20ak beograđanki koje su same i zbog prethodnih veza nemaju poverenja ni da se vide sa muškarcem i bar stotinak njih po Srbiji koje imaju isti problem...
Ali znate kada se to oseti, kada je jedno za drugo... Prosto posle nekoliko razgovora telefonom, smeha i otvaranja duše nekome koga ne znaš, sa obe strane, ta mene he to to, ali to je bilo za mene dok nisam ukapirao da njoj ok I da me ne vidi nikada ali da me drži po 8h na mobilnom I to uglavnom popodne i uveče, nekada i celu noć i meni nerazumljivo i klinački totalno da preko telefona vidimo ljubav a možemo da se vidimo kad god ali oba ne sme jbg... Sve u svemu sam sam jako dugo i ne verujem da će se ista promeniti po tom pitanju...

Šta da kažem, odlična tema, ako je ja nisam prostudirao, niko nije. Čitam na početku teksta neko kaže psihoterapija, a ne zna da u Srbiji u javnom sektoru zdravstva ne postoji mogućnost lečenja psihoterapijom izuzev u IMZ...
Ja se bavim sličnim poslom i razveden sam i sam već 8 godina; za tih 8 godina bilo je veza i vezica, ali sam ja tada bio tvrdoglav i želeo samo brak i ništa osim toga... Upoznao sam puno devojaka preko društvenih mreža, puno usamljenih i ugnjetavanih žena i, i dalje upoznajem i neću stati, ali nisam od onih koji bi nepoznatoj prijateljici na FB prvi pustili poruku i da nekoga koga ne poznaju ni malo smaram...
Ovo je mnogo komplikovanija tema nego što bilo ko misli, setite se samo 90-ih godina, ja jesam bio klinac iz osnovne tada, ali se sećam, ljudi su izlazili, pa i kasnije početkom XXI veka, dok sam bio na studijama bilo je fenomenalno i svi su želeli kres ili ozbiljniju varijantu i opuštenije se pričalo o tome, ali tada nije bilo ovoliko laži na društvenim mrežama, niti društvenih mreža uopšte. Znate li koliko klinki danas imaju idealne živote na Instagramu, FB i sl. a u stvarnosti ne znaju ko su...
Da se ne rasplinjem previše, dugo sam sam, imam sve što je potrebno, stanove, kuću, živim sam, imam ok posao, radim i privatno, ali već dugo sam sam i već duže vreme me žene koje su u disfunkcionalnim brakovima vuku za nos, bar ovo leto sam izgubio zbog jedne takve, sa kojom sam razmenio preko 2000sms i pričao samo sa mog mobilnog tj kada sam ja zvao 3200 minuta, ne računajući Viber, What's App i ostalo i na kraju je nisam video jer je lagala sve vreme, tj od početka kada sam ja rekao šta je moj cilj, da se vidimo, pričamo pa ćemo dalje videti, e pa ona je lukavo iskoristila i moje znanje i moje emocije, ali nebitno, ne kajem se i ne mrzim je, želim joj da je muž sledeći put ne uhvati (pošto kako veli - finansijski je zavisna od njega, a žive u njenom stanu - tu mi se mnogo što šta ne podudara i ne bih da se mučim time, lagala je sebe a meni je žao što je nisam video, tačka) ...
Ova tema bi trebala malo da se proširi, naravno da mlađi ljudi i devojke neće shvatiti srž ovog problema.
BTW ja imam 39 i vaga sam u horoskopu, a radim kao psihoterapeut u jednom manjem gradu nedaleko od Beograda...

Poslato sa CLT - L29 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Šta da kažem, odlična tema, ako je ja nisam prostudirao, niko nije. Čitam na početku teksta neko kaže psihoterapija, a ne zna da u Srbiji u javnom sektoru zdravstva ne postoji mogućnost lečenja psihoterapijom izuzev u IMZ...
Ja se bavim sličnim poslom i razveden sam i sam već 8 godina; za tih 8 godina bilo je veza i vezica, ali sam ja tada bio tvrdoglav i želeo samo brak i ništa osim toga... Upoznao sam puno devojaka preko društvenih mreža, puno usamljenih i ugnjetavanih žena i, i dalje upoznajem i neću stati, ali nisam od onih koji bi nepoznatoj prijateljici na FB prvi pustili poruku i da nekoga koga ne poznaju ni malo smaram...
Ovo je mnogo komplikovanija tema nego što bilo ko misli, setite se samo 90-ih godina, ja jesam bio klinac iz osnovne tada, ali se sećam, ljudi su izlazili, pa i kasnije početkom XXI veka, dok sam bio na studijama bilo je fenomenalno i svi su želeli kres ili ozbiljniju varijantu i opuštenije se pričalo o tome, ali tada nije bilo ovoliko laži na društvenim mrežama, niti društvenih mreža uopšte. Znate li koliko klinki danas imaju idealne živote na Instagramu, FB i sl. a u stvarnosti ne znaju ko su...
Da se ne rasplinjem previše, dugo sam sam, imam sve što je potrebno, stanove, kuću, živim sam, imam ok posao, radim i privatno, ali već dugo sam sam i već duže vreme me žene koje su u disfunkcionalnim brakovima vuku za nos, bar ovo leto sam izgubio zbog jedne takve, sa kojom sam razmenio preko 2000sms i pričao samo sa mog mobilnog tj kada sam ja zvao 3200 minuta, ne računajući Viber, What's App i ostalo i na kraju je nisam video jer je lagala sve vreme, tj od početka kada sam ja rekao šta je moj cilj, da se vidimo, pričamo pa ćemo dalje videti, e pa ona je lukavo iskoristila i moje znanje i moje emocije, ali nebitno, ne kajem se i ne mrzim je, želim joj da je muž sledeći put ne uhvati (pošto kako veli - finansijski je zavisna od njega, a žive u njenom stanu - tu mi se mnogo što šta ne podudara i ne bih da se mučim time, lagala je sebe a meni je žao što je nisam video, tačka) ...
Ova tema bi trebala malo da se proširi, naravno da mlađi ljudi i devojke neće shvatiti srž ovog problema.
BTW ja imam 39 i vaga sam u horoskopu, a radim kao psihoterapeut u jednom manjem gradu nedaleko od Beograda...

Poslato sa CLT - L29 uz pomoć Tapatoka
:eek: psihoterapeut u razgovoru sa udatom,zauzetom i puno minuta preko telefona i na kraju je nisi ni video. Meni je ovo neverovatno.
Moze i slobodna devojka da odugovlaci vidjenje iz ko zna kojih razloga,ali treba biti kratak i jasan,a ne zavlaciti samog sebe ,pri tom biti psihoterapeut :think:
Verovatno si razumeo sve njene izgove,a neki nisu u opste za uzimanje u razmatranje. Ne znam samo sta si ti ocekivao.

Izvini,ispada kao da te kritikujem,ne,to mi nije namera ,nego razmisljam i pisem.

:eek: psihoterapeut u razgovoru sa udatom,zauzetom i puno minuta preko telefona i na kraju je nisi ni video. Meni je ovo neverovatno.
Moze i slobodna devojka da odugovlaci vidjenje iz ko zna kojih razloga,ali treba biti kratak i jasan,a ne zavlaciti samog sebe ,pri tom biti psihoterapeut :think:
Verovatno si razumeo sve njene izgove,a neki nisu u opste za uzimanje u razmatranje. Ne znam samo sta si ti ocekivao.

Izvini,ispada kao da te kritikujem,ne,to mi nije namera ,nego razmisljam i pisem.

Slažem se
neke stvari sa presecaju odmah ili što pre
gvožđe se kuje dok je vruće
mante se prepisivanja u beskonačnost ako želite neku vezu da ostvarite
sve treba da ima neko normalno trajanje inače prelazi u nešto drugo
doduše, nisu svi ljudi isti ni sa živci---
good luck

Back