Otudjenost

Sve cesce upoznajem ljude koji vec duze vreme nemaju seks, a u godinama su (30-40) kada bi to trebalo da bude skoro svakodnevna zanimacija.
Pri ovome mislim i na muskarce i na zene!
A nije da ne zele, naprotiv, ali konstantno se zale da ne mogu da nadju partnera. I nije da ne traze.
Evo, sinoc mi se zali jedna drugarica, jutros druga, takodje, citam jutros ovde neke teme i postove i vidim kako pojedini forumasi su vec dugo bez seksa....
Pitam se, odakle tolika otudjenost, da u 21 veku ljudi ne mogu da izkomuniciraju i nadju se oko neceg tako jednostavnog kao sto je seks?

Sta vi mislite o tome? Zasto ljudi tesko nalaze partnere za seks?

Napomena: niko od njih ne trazi vezu, obavezu, kesh, i slicno. Nema sponzorisanja, da se neko nekome nakaci, vec pricam o cistom seksu, bez ikakvih pratecih parametara.

Razmisljam se da pocnem da posredujem, nema mi druge.... :think:

Glasaj bre za Vucica i iznesi mu taj tvoj problem ce da bude samo fik i gotovo

Da nije kontradiktorna ne bih je ni postavio, znao bih resenje problema ;)
I mene to isto zbunjuje, znam da tako stoje stvari kao sto si napisao, ali sa druge strane, dobijam totalno drugacije inpute od pojedinih ljudi.
Evo, jos trazim, i niko se ne javlja, a svi kao bi da kresu nesto... :roll:

Pa rekao sam ti sta je u vecini slucajeva u pitanju. A sa tvoje strane, tema je vise kritika muskarcima koji bi kao nesto da kresu a beze od zena koje im se, kao, bacaju pod noge. Ne znam da li ti u to verujes ali ima i miskaraca kojima seks nije glavna preokupacija u zivotu i koji su previse i zauzeti i umorni da bi se igrali zenskih mozgalica.
Ne znam zasto u 10 postova za redom ovde prozivas ostale forumase koji nece da ti se jave da im smestis te tvoje drugarice koje, sasvim moguce, zive u tvojoj glavi. Bas ce neko da ti se javi. Otkud ja znam ko si i sta si ti i koji si ****** i koje su ti namere. A drugo, vec sam ti rekao, ako vec i sam znas toliko zagorelih slobodnih zena i muskaraca ti ih lepo spoj i videces i sam na sta ce da izadje. Ocigledno da nisi neki klipan pa mi nije bas jasno zasto tako naivno i povrsno gledas na stvari.

Ja sam na ovu temu dosao samo zbog slike...

tange-616x410.jpg

A ono nema slike....e pa ima da je bude....
Tema me inace ne interesuje, zbog onih koji bi pisali ili pisu na njoj.....

Sve cesce upoznajem ljude koji vec duze vreme nemaju seks, a u godinama su (30-40) kada bi to trebalo da bude skoro svakodnevna zanimacija.
A nije da ne zele, naprotiv, ali konstantno se zale da ne mogu da nadju partnera. I nije da ne traze.
Evo, sinoc mi se zali jedna drugarica, jutros druga, takodje, citam jutros ovde neke teme i postove i vidim kako pojedini forumasi su vec dugo bez seksa....
Pitam se, odakle tolika otudjenost, da u 21 veku ljudi ne mogu da izkomuniciraju i nadju se oko neceg tako jednostavnog kao sto je seks?

Napomena: niko od njih ne trazi vezu, obavezu, kesh, i slicno. Nema sponzorisanja, da se neko nekome nakaci, vec pricam o cistom seksu, bez ikakvih pratecih parametara.

Ja cu verovatno postati jedan od ovih, a razlog je sto pocinjem da sve vise da se gadim ljudi i sveukupne sexualne kulture, zena takodje, a i sexa kao posledice toga.

Postajem aseksualan i vec jesam.

U soliranju vidim spokoj i sigurnost iako mi uopste nije frka da nadjem neku...

Slazem se da im treba, ali u Srbiji je i higijena zuba taboo tema, kamoli mentalna higijena. I tesko se ikada poveravaju nekome. Recimo, meni se sada neke drugarice poveravaju, jer sam oduvek umeo dobro da ih slusam, a i sada sam 2000km daleko od svih, pa se mozda i zbog toga osecaju sigurnije....nemam pojma sta li je, zato i otvorih temu, mozda dobijem neku ideju kako da im pomognem....a da to nije provodadzisanje....
Ili da provodadzisem? :)

Meni ovo izgleda kao da te muvkaju...

Mislim na obicne ljude, sasvim obicne, sa normalnim obavezama, normalnim ponasanjima u svakodnevnom zivotu, nista sto odskace od proseka.
Takodje, to su ljudi koji izlaze povremeno, imaju druzenja sa drugim ljudima, ali imaju veliki problem da puste nekoga u svoju intimu.
I tuzni su zbog toga, neispunjeni.

Po meni i prijatelje puštamo u svoju intimu. I to ne tako da su to prijatelji sa povlasticama, mislim na prave prijatelje oba pola, ljude sa kojima delimo najbolje i najgore delove sebe. Šta ćeš intimnije od razgovorima o strahovima i najličnijim stvarima? I mada su to ljudi koje duugo znamo i sa njima smo nekad počeli. Pa kako prijateljima damo šansu ( i njima i sebi) tako šansu damo i nekom novom u partnerskim relacijama. Iz mog ugla nije naročito komplikovano.
Sa druge strane, svi ti koji nešto glumataju odbijajući da priznaju da smo svi mi prilično obični ljudi sa običnim životima, poslovima i interesovanjima umaraju sebe i druge predimenzioniranim (samo)očekivanjima koja je nemoguće ostvariti. Mislim, nije sad da pričamo o geniju tipa Tesle, ženama od karijere poput Milke Forcan i vrhunskim sportistima.

Ma ovo je kontra - svi su zagoreli, svi kazu da bi nesto da kresnu, a evo, poziv stoji od jutros, i niko da se javi...svi junaci nikom ponikose...katstrofa!!!

Pa dobro sad realno, ko bi iole normalan pristao da se kresne tako? Kao nađi mi nekog/neku? Ja odmah zamislim neke polumongoloidne rasadnike polno prenosivih bolesti. I kres je ok, ali tebi je do osobe ili do kresa? Ne mislim tebi lično, nego tako nekom/nekoj. Ima toliko sjajnih single ljudi na sve strane, pa valjda imaju neka intersovanja, sreću neke nove ljude...upoznaće nekoga sa kim su na istim relacijama, zar ne?

Rade, trče na sve strane (bar tamo preko), nemaju ni vremena, a polako se gubi i interesovanje. Tako da, razumljivo je.

:)..otprilike je tako...u pitanju je nemanje vremena zbog poslovnih obaveza a ljudi ko ljudi, umesto da se, kad je već takva situacija, grupišu,
žive zajedno, plaćaju račune zajedno, putuju zajedno, druže se kad dobiju to malo slobodnog vremena, priskaču jedan drugom u pomoć kad zatreba,
oni radije čame sami i trunu i duhovno i fizički i kao uživaju u svom sebičluku nesvesni da je baš sebičnost krivac za takvo stanje stvari..
zato i stalno imaju osećaj da su umorni, da im nije ni do čega a kamoli do seksa...
Što je najcrnje, takav sebičan način života u našem društvu nije akutno već postaje horonično stanje...

Poslednja izmena:
To je samo dokaz da velika vecina nije sposobna da postavi zajednicki nazivnik ni za svoj mali svijet, a kamoli za neko vece drustvo. To su do sada uvijek radili Veliki Ljudi koji bi definisali neki moral ili neke obicaje koje su onda drugi slijedili. Ovi danas su odbacili obicaje i nisu smislili druge sisteme koegzistencije. I ne slazem se da danas ljudi nemaju vremena od posla. Oni cak i na poslu sjede i ljenstvuju, nego od ljenosti vise niti rade kako treba niti se druze. U drustvu je uopste zavladala mrznja prema ljudima koji su jos sposobni nesto da pokrenu i cini se da se jos samo zbog toga udruzuju, da bi sprijecili pokrete.

mozda ljude vremenom prolaze hormoni, nemaju poverenja, hteli bi vise od cistog sexa a ne mogu da nadju, zele porodicu, a ne povremeni sex ili sex na vece. Sto se zena tice, svaka koja je imala vise od 5 u Srbiji moze biti smatrana fuksicom u okruzenju jer vlada patrijarhat pa se one trude da ne preteraju sa ciframa sto je sa godinama tesko.

Pa rekao sam ti sta je u vecini slucajeva u pitanju. A sa tvoje strane, tema je vise kritika muskarcima koji bi kao nesto da kresu a beze od zena koje im se, kao, bacaju pod noge. Ne znam da li ti u to verujes ali ima i miskaraca kojima seks nije glavna preokupacija u zivotu i koji su previse i zauzeti i umorni da bi se igrali zenskih mozgalica.
Ne znam zasto u 10 postova za redom ovde prozivas ostale forumase koji nece da ti se jave da im smestis te tvoje drugarice koje, sasvim moguce, zive u tvojoj glavi. Bas ce neko da ti se javi. Otkud ja znam ko si i sta si ti i koji si ****** i koje su ti namere. A drugo, vec sam ti rekao, ako vec i sam znas toliko zagorelih slobodnih zena i muskaraca ti ih lepo spoj i videces i sam na sta ce da izadje. Ocigledno da nisi neki klipan pa mi nije bas jasno zasto tako naivno i povrsno gledas na stvari.

Cela ova prica se odnosi iskljucivo na one koji se postavljaju kao neki opasni yebatchi koji bi, koji su, koji mogu, zele uvek, itd. A kada treba, onda.....

Cela ova prica se odnosi iskljucivo na one koji se postavljaju kao neki opasni yebatchi koji bi, koji su, koji mogu, zele uvek, itd. A kada treba, onda.....

Pa uglavnom su ti "opasni jebaci" odbojni tim tvojim obicnim zenama jel deluju ko debili,plus ti opasni jebaci uglavnom jure ili ultra ribetine(ako su i sami u nekom fast fazonu,ono ,mnog sam jak i snazan),ili su u fazonu daj sta das,a to je opet odbojno,jer kontam cak i za nesto povrsno opet je ribi potrebnan bar neki minimalan osecaj posebnosti+privlacnost...Drugo vecina riba ima visoke kriterijume(nekad oprevdano,nekad neopravdano uostalom to je licna stvar) koje deo proseka ne moze da zadovolji,a vecina proseka koji bi da krese nesto je porazen zivotom i to se ocitava na celoj pojavi,plus prosek je odavno odustao od pokusaja jer im je nametnuta slika da nema jebanja bez para(sto je i tacno ako nemas kesa za gajbu,ili da odsednete negde,a ni ona nema svoju gajbu,a ne biste da se ganjate drugde)..A ovi sto imaju gajbu bi i mogli da nadju nesto bez naravno kesa,al opet to je ili neka dalja poznanica ili neka kombinacija,al uglavnom taj prosek o kome ti pricas nece ni da pokusava jer ga je zivot toliko izmorio da mu je lakse da fura isti fazon nego da istrpi vise odbijanja dok ne dodje do da..A da ne pricamo o tome da vecinu koji su duuuuuuuuugo sami ustvari **** usamljenost najvise...

Poslednja izmena:
Po meni bi ribe trebalo da iniciraju kontakt po tom pitanju,jer ce muskarci najradije ne bi da cuju jos jedno ne..
Tj poenta je u tome da ta tvoja riba oce samo seks nasla bi nekog na keca,al ona verovatno oce jos neki dodatni osecaj posebnosti,leptirica,mozda potencijalne veze jer ej usamljena..
A likovi(dobro neki ne svi) koji su dugo sami njima je sjebano samopouzdanje i batalili su biloo koje pokusaje dalje,jer svako ne dalje unistava ego,plus misle da nemaju sanse,plus sto se ceo taj sklop misli odrazava i na pojavu tipa,a to je uglavnom ribama odbojno kad osete neku snuzdenost tj ono da su jace itd itd...

Zna se dje se odvija cist keks, plati pa klati i nikada im nece biti dosadno , :hahaha:

- - - - - - - - - -

Zar t u 30-tima misle o tim tipovima odnosa samo seks?Hm to je onda veliki problem.:D Zar samo o seksu ne razmisljaju napaljeni tinejdzeri?

A ti kao, ne razmisljas, da nisi monahinja :hahaha:

- - - - - - - - - -

:)..otprilike je tako...u pitanju je nemanje vremena zbog poslovnih obaveza a ljudi ko ljudi, umesto da se, kad je već takva situacija, grupišu,
žive zajedno, plaćaju račune zajedno, putuju zajedno, druže se kad dobiju to malo slobodnog vremena, priskaču jedan drugom u pomoć kad zatreba,
oni radije čame sami i trunu i duhovno i fizički i kao uživaju u svom sebičluku nesvesni da je baš sebičnost krivac za takvo stanje stvari..
zato i stalno imaju osećaj da su umorni, da im nije ni do čega a kamoli do seksa...
Što je najcrnje, takav sebičan način života u našem društvu nije akutno već postaje horonično stanje...

Treba leciti to hronicno stanje, kako Miroljub Petrovic kaza, na cist vazduh u selo i u prirodu, da se hormoni probude i da nestane "kilavih radovana" :)

Back