OTKUP STANA

• Začetnik teme Začetnik teme miroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мислим да треба прво да ти претагоришу стан из категорије стан у закуп у стан за откуп.Мене интересује може ли корисник војне пензије који није имао 15 година ефективног радног стажа у војсци да откупи стан?

Na osnovu kog pravilnika i na koji način se izračunava otkupna cena stana dodeljenog od strane MO u zakup na neodređeno vreme?

Pročitaj Zakon o stanovanju SL 50/92. 76/92, 84/92, 101/05, tamo imaš sve. Mislim da je cena kvadrata stana jednaka prosečnoj bruto zaradi u privredi u Srbiji za prethodni mesec u momentu kad sklapaš ugovor s VGD. Ostali popusti su tamo navedeni kao i maksimalni rok otplate (40 godina).

Pročitaj Zakon o stanovanju SL 50/92. 76/92, 84/92, 101/05, tamo imaš sve. Mislim da je cena kvadrata stana jednaka prosečnoj bruto zaradi u privredi u Srbiji za prethodni mesec u momentu kad sklapaš ugovor s VGD. Ostali popusti su tamo navedeni kao i maksimalni rok otplate (40 godina).

Hvala, pronasao sam odgovor!

ja kada izracunam po toj proceduri za stan od 77 kvadrata x 56.125 (april 2012) i 13% popusta na radni staz dobijem cifru od 3788000, a vgc mi je izracunao 5017000 dinara.
Da li neko zna tacan nacin formiranje otkupne cene stana ?

ja kada izracunam po toj proceduri za stan od 77 kvadrata x 56.125 (april 2012) i 13% popusta na radni staz dobijem cifru od 3788000, a vgc mi je izracunao 5017000 dinara.
Da li neko zna tacan nacin formiranje otkupne cene stana ?

Teško je bez svih potrebnih podataka dati tačan odgovor. Ne bi trebalo da je VGC pogrešio u izračunavanju otkupne cene. Možda niste uzeli u obzir sve elemente iz tablice za određivanje te cene.

Back