Otkrivenje Jovanovo

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
odgovoricu ti to malo kasnije :)

u svakom slucaju to mucenje od strane skakavaca je u duhovnom smislu
i odnosi se na razotkrivanje lazi
JS ce da muce ljude duhovno jer su JS u istini, a svi drugi u lazi.... cccc - i posle neka neko kaze da ovo nisu zli plodovi laznog proroka - antihrista koji izbljuva lazno otkrivenje
p.s. ja kada sam bio mali, vodio me pok. otac na pecanje, virpazar, cg, i mi u papucama, stanemo na jednu livadu, i potaManimo skakavce za pecanje, SAMO IH KLEPNEMO PAPUCOM, strpamo ih u kutije za sibice i imamo mamce ceo dan....e, a mozes misliti sad sta ce da ostane od LAZNIH skakavaca - ima da napecam sve lazne proroke sa vama, i somove i morske pse, svi ce da se navataju, vi JS ste mamac, a ja sam pecaros, nema vise klenova

Poslednja izmena:
antihrist - Sotona Djavo porice Otkrivenje
u svakom slucaju to mucenje od strane skakavaca je u duhovnom smislu
i odnosi se na razotkrivanje lazi
ma kakvi, to kada ubedis da JS, tj. vi skavaci mucite sve druge koji nisu u vasoj ''istini'', - ''duhovno''... do tada, ides u kutiju za sibice KAO MAMAC, a mi tumacimo AMOSA koji raskrinka Knj. Otkr. - vidi kako ga je redom razoblicio kao lazova
sta je otava?
ko je car?
sta je careva kosidba?
ko je sazdavao skakavce?
pojedose li travu?
cvrc - NECE BITI
pa nastavlja
sta kaze otkr. za bezdanu i oganj?
cvrc - NECE BITI
  • 7,1 Ovo mi pokaza Gospod Gospod: gle sazdavaše skakavce [OTK. 9,3] kad počinjaše nicati otava, i gle, beše otava po carevoj kosidbi.
  • 7,2 A kad pojedoše travu zemaljsku [OTK. 9,4] tada rekoh: Gospode Gospode, smiluj se; kako će se podignuti Jakov? Jer je mali (vidi OSIJA 10,11)
  • 7,3 Gospod se raskaja zato: neće biti, reče Gospod.
  • 7,4 Tada mi pokaza Gospod Gospod, i gle, Gospod Gospod povika da će suditi ognjem i oganj proždre veliku bezdanu [OTK. 9,11; 9,1-2; 8,10] i proždre deo zemlje.
  • 7,5 A ja rekoh: Gospode Gospode prestani, kako će se podignuti Jakov? Jer je mali (vidi opet OSIJA 10,11)
  • 7,6 Gospod se raskaja zato: ni to neće biti.
AHA, jel ti sad jasno da smo mi hriscani ribolovci, a vi skakavci mamci za lazne proroke, somove i ostale?

Poslednja izmena:
Ajde da vidimo kako se JS uklapaju u ulogu skakavaca

Otkrivenje 9,1I peti anđeo zatrubi, i vidjeh zvijezdu gdje pade s neba na zemlju, i dade joj se ključ od studenca bezdana;
Otkrivenje 9,2I otvori studenac bezdana, i iziđe dim iz studenca kao dim velike peći, i pocrnje sunce i nebo od dima studenčeva;
Otkrivenje 9,3I iz dima iziđoše skakavci na zemlju, i dade im se oblast, kao što i skorpije imaju oblast na zemlji.

da li JS izlaze iz bezdana?
i kako im se dade oblast kad ih ima u svim oblastima po malo?

Otkrivenje 9,4I reče im se da ne ude travi zemaljskoj niti ikakoj zeleni, niti ikaku drvetu, nego samo ljudima koji nemaju pečata Božijega na čelima svojima.
Otkrivenje 9,5I dade im se da ih ne ubijaju, nego da ih muče pet mjeseci; i mučenje njihovo bijaše kao mučenje skorpijino kad ujede čovjeka;
Otkrivenje 9,6I u te dane tražiće ljudi smrt, i neće je naći; i željeće da umru, i smrt će od njih bježati.

zašto je mučenje od strane JS ograničeno na 5 meseci?
i kakvo će biti to mučenje da će ljudi tražiti smrt a neće moći da je nađu?

Otkrivenje 9,7I skakavci bijahu kao konji spremljeni na boj; i na glavama njihovima kao krune od zlata, i lica njihova kao lica čovječija.
Otkrivenje 9,8I imahu kose kao kose ženske, i zubi njihovi bijahu kao u lavova;
Otkrivenje 9,9I imahu oklope kao oklope gvozdene, i glas krila njihovijeh bijaše kao glas kola kad mnogi konji trče na boj;
Otkrivenje 9,10I imahu repove kao skorpijine, i žalci bijahu na repovima njihovima; i dana im bješe oblast da ude ljudima pet mjeseci.

kako ovaj opis odgovara JS? imaju li gvozdene oklope? a imaju li repove kao škorpije sa žalcima koji povređuju? imaju li krila?

Otkrivenje 9,11I imahu nad sobom cara anđela bezdana kojemu je ime Jevrejski Avadon, a Grčki Apolion.
zar je car JS grčki Bog Apolon?

Meni se čini da skakavci nemaju nikakve veze sa JS...

pa sta je tebe briga, ako oni misle, ako veruju da su skavaci, tebe tata nije vodio na pecanje nikad, nikad nisi koristio skakavce kao mamce? gde se jos pominju skakavci, ja ponudih Amosa, mozda ti znas da mi odgovoris na pitanja upucena arianni, da ponudis neko tumacenje Amosa?

Poslednja izmena od moderatora:
pa sta je tebe briga, ako oni misle, ako veruju da su skavaci, tebe tata nije vodio na pecanje nikad, nikad nisi koristio skakavce kao mamce? gde se jos pominju skakavci, ja ponudih Amosa, mozda ti znas da mi odgovoris na pitanja upucena skakavkinji arianni, da ponudis neko tumacenje Amosa?
problem s proročanstvima je što ih je teško rastumačiti...
ko je mali Jakov koga Amos pominje?

problem s proročanstvima je što ih je teško rastumačiti...
ko je mali Jakov koga Amos pominje?
ceo koncept je drugojaciji, a ko je mali Jakov objasnjeno je u sprezi sa drugim SZ prorocima, On povlaci kod ORANJA, vidi spoiler npr.
  • OSIJA 10,11-12 Jefrem je junica naučena, koja rado vrše; ali ću joj doći na lepi vrat; upregnuću Jefrema, Juda će orati (vidi AMOS 9,13), Jakov će povlačiti (vidi AMOS 7) Sejte pravdu, žećete milost; orite krčevinu, jer je vreme da tražite Gospoda, da bi došao i podaždio vam pravdom. (vidi JEREMIJA 4,3 itd)
  • AMOS 9,13 Evo idu dani, govori Gospod, kad će orač (vidi OSIJA 10,11) stizati žeteoca (vidi OSIJA 6,11) i koji gazi groždje sejača (vidi JEREMIJA 31,27), i gore će kapati slatkim vinom, a svi će se humovi rastapati (vidi JOIL 3,18)
Hristos je ispricao price i price o carstvu nebeskom, i sve one su u kontekstu ratarskih radova, i ribolova. I sad, jel ti stvarno mislis da cu ja da izlazim iz tog jevandjeoksog konteksta umesto da ga nadjem gde je nadovezan iz starog zaveta, i da izmisljam oklopna vozila, tenkove i sl. Ne, ja upravo tezim da razumem Hristov kontekst - poljoprivredni [zito-kukolj] i robolovacki [dobre i lose ribe] kontekst, a inace nikad nisam bas nesto voleo ni da kopam, orem, kosim, ni da pecam.
  • PONOVNI DOLAZAK SINA ČOVEČIJEG, TJ. GOSPODA JE OČIGLEDAN SVIM PLEMENIMA NA ZEMLJI KOJA SU PROPLAKALA, ALI ON SABIRA PREKO ANDJELA IZABRANE SVOJE OD 4 VETRA (Matej 24,31; MARKO 13,27), JER SU KUKOLJ, TJ. SINOVE ZLA, SABLAZNI I BEZAKONJE IZ CARSTVA NJEGOVA (tj. falš doktrine i njihove tvorce) SABRALI RANIJE, PRE PŠENICE (Matej 13,30-39), NA KRAJU ONOGA, PRVOG VEKA (Matej 13,40, kada i Hristos u sve dane bi sa apostolima do kraja veka, Matej 28,20, jer obukavši se u silu s visine činjahu mnoga znamenja šireći jevandjelje i krštavajući), TE NA KRAJU NEKOG VEKA RAZLUČUJU ZLE OD PRAVEDNIH, I TO KAO ŠTO RIBARI IZVUKU MREŽU OD SVAKE VRSTE RIBE, PA NA OBALI ODVAJAJU DOBRE, A LOŠE IZBACUJU (Matej 13,48-49). DAKLE, TA DVA SABIRANJA SE RAZLIKUJU SUŠTINSKI, JER U PRVOM SE SABIRA SAMO KUKOLJ, TJ. SABLAZNI I ONI KOJI ČINE BEZAKONJE, KADA PRAVEDNICI BLISTAJU U CARSTVU BOŽIJEM, A U DRUGOM SE ODLUČUJU ZLI OD PRAVEDNIH KADA JE PRISUTAN I SIN ČOVEČIJI (Matej 25,32). MEDJUTIM, IZMEDJU TA DVA SABIRANJA (Matej 13,41 i 47), TJ. NEPOSREDNO ISPRED POREDJENJA CARSTVA NEBESKOG SA IZVLAČENJEM SVAKE VRSTE RIBE IZ MORA, NALAZE SE JOŠ DVA POREDJENJA CARSTVA NEBESKOG: ČOVEK KOJI NALAZI BLAGO SAKRIVENO U POLJU, I TRGOVAC DRAGOCEN BISER, TE OBOJICA PRODAJU SVE ŠTO IMAJU I KUPUJU SVAKI ŠTO JE PRONAŠAO.
    PO LAŽNOM OTKRIVENJU 14 ŽETVA SE UPRAVO ODVIJA KAD SE ISPUNI TRPLJENJE ONIH KOJI SU ODBILI ŽIG ZVERI, A KOJI JE OPŠTI USLOV KUPOPRODAJE SVIH DRUŠTVENO-SOCIJALNIH SLOJEVA.
    KAO JEVANDJEOSKO RAZUMEVANJE SVEGA TOGA (Matej 13,51) SVAKI KNJIŽEVNIK-PREPISIVAČ NAUČEN CARSTVU NEBESKOM DOKAZAO TO, TE ARGUMENTUJE NOVIM I STARIM (Matej 13,52) ZAVETOM, TJ. SABIRA ZAJEDNO SA GOSPODOM, JER AKO NIJE S NJIM I NE SABIRA, PROTIV NJEGA JE I RASIPA (Matej 12,30). Na drugoj strani pisac lažnog otkrivenja svoje "prorokovanje" pretpostavlja SZ svetim prorocima Božijim koje besomučno potire ili rabi, krade ili vadi i menja kontekst, a da se uopšte ne poziva na njih i sempluje izopačujući ili jednostavno negira Reč Gospodnju kao da su svi ludi pa nemaju SZ (i NZ) da provere; i na kraju, taj i takav plagijator i skrnavitelj da preti nekom za oduzimanje i/ili dodavenje. Još bolje, neće ništa ostati od lažnog otkrivenja.
  • ISTINA JEVANDJELJA (Matej 25,31-46) JE JASNA, GDE SE SVI NARODI SKUPLJAJU PRED SINOM ČOVEČIJIM KOJI JE SEO NA PRESTO SLAVE SVOJE I RAZLUČUJE POSTAVLJAJUĆI JEDNE SA DESNE, A DRUGE SA LEVE STRANE SEBI, TE SUDI I MERI PO ČISTO LJUDSKIM DELIMA I NEDELIMA (a ne doktrinarnim shvatanjima-učenjima, uključujući i Nasledstvo) OBEJU STRANA, JEDNIMA ŽIVOT VEČNI, A DRUGIMA MUKA VEČNA.
    TAKODJE, KAD SIN ČOVEČIJI, SEDNE NA PRESTO SLAVE SVOJE (Matej 19,28), TJ. GOSPOD KOJI APOSTOLIMA ZAVEŠTA CARSTVO BOŽIJE (Luka 22,29-30), SEDAJU I APOSTOLI NA 12 PRESTOLA I SUDE NAD 12 PLEMENA IZRAILJEVIH. Dakle, citati u Mateju 13, koji se odnose na žetvu ne mogu nikako biti kraj sveta, kako prevodi zapad ili reč vek(ili eon) tumači istok, jer bi se tada radilo o kraju više svetova. Reč Gospodnja o žetvi referiše o poslanju čak 70-orice, pa je i to bilo malo poslanika, jer je žetve bilo mnogo i onda (LUKA 10,1-2), jer su se već njive žutele za žetvu, a ne posle čak 4 meseca (4. Jevandjelje 4,35...). Ali ni danas ko stavi ruku na plug, pa se obazire nazad nije spreman za Carstvo Božije (Luka 9,62).

• OSIJA 10,11-12 Jefrem je junica naučena, koja rado vrše; ali ću joj doći na lepi vrat; upregnuću Jefrema, Juda će orati (vidi AMOS 9,13), Jakov će povlačiti (vidi AMOS 7) Sejte pravdu, žećete milost; orite krčevinu, jer je vreme da tražite Gospoda, da bi došao i podaždio vam pravdom. (vidi JEREMIJA 4,3 itd)
    • AMOS 9,13 Evo idu dani, govori Gospod, kad će orač (vidi OSIJA 10,11) stizati žeteoca (vidi OSIJA 6,11) i koji gazi groždje sejača (vidi JEREMIJA 31,27), i gore će kapati slatkim vinom, a svi će se humovi rastapati (vidi JOIL 3,18)
    • OSIJA 6,11 I tebi je, Juda, pripravljena žetva, kad vratim roblje naroda svojega.
    • JEREMIJA 4,3 Jer ovako veli Gospod Judejcima i Jerusalimljanima: orite sebi krčevinu, i ne sejte u trnje. (RIMLJANIMA 2,38 Jer nije ono Judejac što je spolja...)
  • Ratari, nastavak, i požurite, jer sud kao otrov raste po brazdama na njivi Božijoj (OSIJA 10,4), ali pazite, jer orač ne ore svaki dan da poseje niti brazdi i povlači njivu svoju (ISAIJA 28,24), no blago će biti onima koji seju pokraj svake vode, i puštaju volove i magarce (ISAIJA 32,20).
nama trebaju seljaci, prosti ljudi da nam rastumace, a ne ovi sto se hvale visokim skolama, ni prvi hriscani nisu bili nego prosti ljudi, ribari, pastiri

JEL BILA ZETVA, ide oranje

Poslednja izmena:
1 Ovo je riječ, koju reče Gospod o Babilonu, zemlji Kaldejaca, preko proroka Jeremije: ... 16 Istrijebite iz Babilona sijača i onoga, koji maše srpom o žetvi!

opet lazno otkrivenje
15 Drugi anđeo iziđe iz hrama i dovikne jakim glasom onomu na oblaku: 'Zamahni srpom i žanji! Kucnuo je čas. Zemaljska je žetva sazrela.'

koga ces poslusati, proroka Jeremiju, ili ces verovati laznom otkrivenju? e, tako su svi sveti izorali lazno otkrivenje, istrebljujuci mu sve sto je slagao, ostase mu samo ovi JS skakavci kao mamci da se napecaju i ostali lazni proroci, a vidimo kod Amosa ORANJE SVE U 16. Vidi Isaiju

Isaija:

• 21,8 I povika kao lav [OTK.5,5; 9,11] ... (vidi JEZEKILJ 22,25 i I PETROVA 5,8)
  • 21,9 I evo dodjoše na kolima ljudi, u dva reda konjici [OTK. 6,2-8; 9,16 – 19]. Tada povika [OTK. 18,2] i reče [OTK.14,8] : pade, pade Vavilon ...
  • 21,10 VRŠAJU MOJ, i PŠENICE GUMNA MOJEGA! što čuh od Gospoda nad vojskama, Boga Izrailjeva, javih vam. !!! (vidi I PETROVU 5,13)
  • 28,28 Pšenica se vrše, ali neće jednako vreći niti će je satrti točkom kolskim na zupcima razdrobiti (vidi JEZEKILJ 10,13... i 28,13...)
  • NASTAVAK ISAIJE:
  • 14,12 Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? [OTK. 22,16]...
  • 14,13 A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo [<OTK. 4,1] , više zvezda Božijih podignuću presto svoj [OTK. 4,2], i sešću na gori zbornoj na strani severnoj. [OTK. 16,16 armagedon], (h)ar znači brdo, ...
  • 14,19 A ti se izbaci iz groba svojega kao gadna grana, kao haljina pobijenih [OTK. 6,11] ...
Ovo ako nije duboko oranje po laznom otkrivenju, onda sta je?

Ajde da vidimo kako se JS uklapaju u ulogu skakavaca

Otkrivenje 9,1I peti anđeo zatrubi, i vidjeh zvijezdu gdje pade s neba na zemlju, i dade joj se ključ od studenca bezdana;
Otkrivenje 9,2I otvori studenac bezdana, i iziđe dim iz studenca kao dim velike peći, i pocrnje sunce i nebo od dima studenčeva;
Otkrivenje 9,3I iz dima iziđoše skakavci na zemlju, i dade im se oblast, kao što i skorpije imaju oblast na zemlji.

da li JS izlaze iz bezdana?
i kako im se dade oblast kad ih ima u svim oblastima po malo?

Otkrivenje 9,4I reče im se da ne ude travi zemaljskoj niti ikakoj zeleni, niti ikaku drvetu, nego samo ljudima koji nemaju pečata Božijega na čelima svojima.
Otkrivenje 9,5I dade im se da ih ne ubijaju, nego da ih muče pet mjeseci; i mučenje njihovo bijaše kao mučenje skorpijino kad ujede čovjeka;
Otkrivenje 9,6I u te dane tražiće ljudi smrt, i neće je naći; i željeće da umru, i smrt će od njih bježati.

zašto je mučenje od strane JS ograničeno na 5 meseci?
i kakvo će biti to mučenje da će ljudi tražiti smrt a neće moći da je nađu?

Otkrivenje 9,7I skakavci bijahu kao konji spremljeni na boj; i na glavama njihovima kao krune od zlata, i lica njihova kao lica čovječija.
Otkrivenje 9,8I imahu kose kao kose ženske, i zubi njihovi bijahu kao u lavova;
Otkrivenje 9,9I imahu oklope kao oklope gvozdene, i glas krila njihovijeh bijaše kao glas kola kad mnogi konji trče na boj;
Otkrivenje 9,10I imahu repove kao skorpijine, i žalci bijahu na repovima njihovima; i dana im bješe oblast da ude ljudima pet mjeseci.

kako ovaj opis odgovara JS? imaju li gvozdene oklope? a imaju li repove kao škorpije sa žalcima koji povređuju? imaju li krila?

Otkrivenje 9,11I imahu nad sobom cara anđela bezdana kojemu je ime Jevrejski Avadon, a Grčki Apolion.
zar je car JS grčki Bog Apolon?

pitanje je zašto su JS sebe pronašli u skakavcima?
jedini odgovor je da su mislili da su toliko važni da njihova organizacija mora igrati važnu ulogu u zadnjim vremenima i da zato mora biti pomenuta u Otkrivenju. Čista sujeta.

Back