Otkrivenje Jovanovo

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Iskreno po mom mišljenju otkrovenje i Danilo je stvorilo mnogo lažnih proroka.
Nisu Visoke doktrine da ih svako razume ma koliko bio nacitan ili "obrazovan" , niti se treba upustati u
samovoljno tumacenje ili poricanje . Kome se da nauka da razume razumece , po vremenu i vremenima ,
kome se nece dati da razume nek se ne nadima od neznanja .
I kao sto rece nauk Apostol Pavle :" i ču neiskazane riječi kojijeh čovjeku nije slobodno govoriti . "
.......................................................................................................................................................................

Ali barem se truditi da se bude bolji covek , i siriti mir i ljubav medju ljudima , dobro postenje i pomoc nemocnima.

Iskreno po mom mišljenju otkrovenje i Danilo je stvorilo mnogo lažnih proroka.
pa dajte da to diskutujemo onda
je li Hristos pozvao da se pazi da kada vojska opkoli Jerusalim, po Danilu i mrzosti opustosenja, da se onda bezi
Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska i utabori se oko njega, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo! Tada neka oni koji budu u Judeji bježe u gore! Oni koji budu u gradu neka ga napuste, a koji budu u selima neka ne ulaze u grad! Jer to su dani u koje će se pravda izvršiti, da se ispuni sve što je napisano.

MAT 24:15 Kad dakle ugledate mrzost opuscenja, o kojoj govori prorok Danilo, gdje stoji na mjestu svetome (koji cita da razumije)

znaci, rimljani su razrusili i grad i hram, i mesto gde je bio preorali da ne bude kamen na kamenu, - i to se ispunilo, ne bi treba;lo da bude vise nikakvih nedoumica, a kamoli da se na to nadovezuju lazni proroci, to je svrseni cin, sve je kristalno jasno, judeo-hriscani koji su poslusali, su pobegli, jer su poverovali Hristu, a ostali su nagrabusili.

15. Кад дакле угледате мрзост опустошења, о којој говори пророк Данило, где стоји на месту светом (који чита да разуме):

16. Тада који буду у Јудеји нека беже у горе;
17. И који буде на крову да не силази узети шта му је у кући;
18. И који буде у пољу да се не врати натраг да узме хаљине своје.
19. А тешко труднима и дојилицама у те дане.
==========
to je jedno prorocanstvo koje se ispunilo, a drugo koje je iza o Drugom Dolasku, o Sinu Covecijem nema veze sa prvim koje se ispunilo, vec ga covek po nekom automatizmu povezuje jer ne zna sta znaci

28. Јер где је стрвина онамо ће се и орлови купити.

sve u svemu 2 prorocanstva Gospoda nasega, jedno se ispunilo, drugo nije za dolazak Sina Covecijeg, ali vi cak ni to ne razumete, pa su vam onda prihvatljivi i lazno otkr. i sveti prorok Danilo, ili ih odbacujete/krivite u paketu, da su stvorili lazne proroke kasnije, a nije vam palo na pamet ovo sto vam ja govorim - da priznate samo ono sto ste razumeli za bekstvo iz judeje/jerusalima/mrzost opustenja-rimljane, a ovo drugo da ne izmisljate, vec da se razjasni, bucuci da vam nije jasno

Poslednja izmena:
:)
Kako da razumemo , kada nas "zapadna crkva obmanjuje " cak i sa ovim iz "Novog Zaveta" , "Dela Apostolskih" :

"Sveto Jevandjelje od Mateju:
" "Jer ko hoce zivot svoj da sacuva , izgubice ga; a , ako komizgubi zivot svoj mene radi , naci ce ga" Mt.16.25 (Otk.12.11)
"Ali ko pretrpi do kraja , taj ce se spasiti" Mt.24.13 (Otk..3, 10)

"Jer ce se pojaviti lazni hristosi i lazni proroci , i pokazace znake velike i cudesa da bi prevarili , ako bude moguce i izabrane" Mt.24.24 ( 5 Moj. 13 , 3 - 4 , 2 Tim.2,8.9 ; Otk.13,13)
"I tada ce se pokazati znak Sina Covecijeg na nebu ,; i tada ce proplakati sva plemena na zemlji ; i ugledace Sina Covecijeg gde dolazi na oblacima nebeskim sa silom i sdlavom veliko" Mt.24.30(Dan 7,13,14; Otk. 1.1)
"Tada ce biti Carstvo nebesko kao deset devojaka koje uzese svetilke svoje i izadjose u sretenje zeniku" Mt.25.1(Otk.19,7)

"Sveto Jevandjelje od Luke" :
"A on im rece : Videh satanu gde pade s neba kao munja" Lk. 10.18(Jn.12,31; Otk..12,8,9)
"I pasce od ostrice maca i biuce odvedeni u ropstvo po svim narodima ; i Jerusalim ce gaziti neznabosci dok se ne ispune vremena neznabozaca" Lk.21.24; Otk.11,2; Rim.11, 25
"Tada ce poceti govoriti gorama: Padnite na nas i bregovima ;Pokrijte nas" Lk.23.30; Otk.6,16,9,6 )

"Sveto Jevandjelje od Jovana" :

"U pocetku bese Logos (Rijec)i Logos bijese u Boga , i Logos bijese Bog" Jov.1,1 ; (Otk.19,3; Jn.17,5)
" A u poslednji veliki Praznika stajase Isus i povika govoreci : Ko je zedan , neka dodje meni i pije" Jov.7, 37 ( 3Moj23, 36; Jn.4,10; Is.55; Otk.22,17)
"I opet drugo Pismo govori : Pogledace koga probodose" Jov. 19.37 (Zah.12,10; Otk.1,7 )

"Dela Apostolska" :
"A Petar ga podize govoreci : Ustani i ja sam samocovek" DAP. 10.26; Otk.19,10 )
"Ako neko ne ljubi Gospoda Isusa Hrista , neka je anatema.
Maran ata." Pr.Posl.Kor. 16.22(Gal.1,8,9:Otk.22,20 )
"Zato izadjite iz njihove sredine i odvojite se , govori Gospod , i ne dohvatajte se necistog , i ja cu vas primiti" 2osl.Kor.6.17(Is.52, 11: Otk.18,4 )
"A gornji Jerusalim slobodan je , i mati je svima nama" posl.Gal.(Jev.12,22:Otk.21,2 )
"Zaista , ubistva , pijanstva, raskalasenosti i slicno ovima za koja vam unapred kazujem , kao sto sam i ranije govorio , da oni koji tako nesto cine nece naslediti Carstva Bozijega" posl.Gal.5.21(Ef.5,5:Otk.22,15 )".

"Sveto Jevandjelje od Luke" :
"A on im rece : Videh satanu gde pade s neba kao munja" Lk. 10.18(Jn.12,31; Otk..12,8,9)
"I pasce od ostrice maca i biuce odvedeni u ropstvo po svim narodima ; i Jerusalim ce gaziti neznabosci dok se ne ispune vremena neznabozaca" Lk.21.24; Otk.11,2; Rim.11, 25
"Tada ce poceti govoriti gorama: Padnite na nas i bregovima ;Pokrijte nas" Lk.23.30; Otk.6,16,9,6 )
1. to je Hristos rekao 70-orici ucenika da je video kada mu rekose da se i demoni pokoravaju u Njegovo ime - znaci, vec je pao jos onda, ne moze opet da pada ko zna kad u buducnosti kad neka sekta kaze sta znam 1914.
2. neznabosci su iz ondasnje pesrpektive daleka buducnost, jel islam u 7. veku.
3. Luka 23 na koga se pozivas se odnosi na dve generacije ondasnje, na kceri jerusalimske, i na njihovu decu, tj. na 70. godinu, i 135. godinu
https://sh.wikipedia.org/wiki/Opsada_Jeruzalema_(70) kao rezultat https://sh.wikipedia.org/wiki/Prvi_jevrejsko-rimski_rat
drugi je bio https://sh.wikipedia.org/wiki/Bar_Kohbin_ustanak koga je Hristos opisao kao suvo drvo, buduci da je On sam, Gospod SIROVO
Znajuci istoriju, ti nikako ne mozes da aplikujes lazno otkrivenje na istu, niti se ovde Hristos obazreo uopste na lazno otkrivenje, koje se samo narugalo, plagirajuci delove recenica, fraze itd buduci da je napisano kasnije; jednako se lazno otkrivenje narugalo i starozavetnim prorocima, a mozemo da priznamo aluzije na 7 rimskih brezuljaka, 7 rimskih careva, 1 samo sto nije pao - znaci samo aluzije, deluzije i iluzije. Bolje idi i uci istoriju, a jevendjelje razumi.

28. А Исус обазревши се на њих рече: Кћери јерусалимске! Не плачите за мном, него плачите за собом и за децом својом.

29. Јер гле, иду дани у које ће се рећи: Благо нероткињама, и утробама које не родише, и сисама које не дојише.

30. Тада ће почети говорити горама: Падните на нас; и бреговима: Покријте нас.

31. Јер кад се овако ради од сировог дрвета, шта ће бити од сувог?
p.s. to sto pisu reference s desna, moze biti da su prave, a moze biti da nisu, vec se otkr. ruga, plagira ili izopacuje ono sto je vec poznato tada, - to proroci ne rade

Poslednja izmena:
OTKRIVENJE 1,1
Otkrivenje ISUSA KRISTA: njemu ga dade BOG……
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tko je BOG - koji je SINU G Jehoshui - DAO Otkrivenje?
BOG JEDINI OTAC JHVH!
Time jasno rečeno – SIN G Jehoshua - NIJE BOG,
jer postoji samo Jedan Bog – Otac JHVH!

Kroz cijelo Otkrivenje imamo DVOJICU –
Jedan je Bog Otac JHVH - Drugi je SIN G Jehoshua.

SIN G Jehoshua nije Bog – ne zna budućnost – što je i sam rekao.
Zato Jedini Bog Otac JHVH, daje SINU G Jehoshui – Otkrivenje.
Jer samo Bog Otac JHVH zna budućnost.

Dvoje ih je. Jasno su odvojeni –
Jedan je SIN G Jehoshua – Drugi je Bog Otac JHVH.
---------------------------------------------------------------------------------------------

OTKRIVENJE 1,8
Ja sam Alfa i Omega, GOVORI GOSPODIN BOG
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

GOSPODIN BOG OTAC JHVH GOVORI - JA SAM ALFA I OMEGA.
Ne govori SIN G Jehoshua
– jasno rečeno – govori Bog Otac JHVH.

Ponovno pročitaj prvi stih Otkrivenje 1,1
-----------------------------------------------------------
A&O JE BOG OTAC JHVH
SIN G Jehoshua
nije ni Bog ni A&O

OTKRIVENJE 1,1
Otkrivenje ISUSA KRISTA: njemu ga dade BOG……

Tu su knjigu nazivali laznom, vidi moj potpis, a evo i zasto - crno na belo da laze ljude.

Otk. 1,1: Otkrivenje Isusa Hrista, Koje Njemu Dade Bog, Da Pokaže Slugama Svojim Šta Se Ima Zbiti Uskoro; I Objavi Ga Poslavši Ga Preko Andjela Svojega Slugi Svojemu Jovanu.
  • Jovan15,15: Više Vas Ne Nazivam Slugama, Jer Sluga Ne Zna Šta Radi Gospodar Njegov; Nego Sam Vas Nazvao Prijateljima, Jer Sve Što Čuh Od Oca Svojega, Objavih Vam.
OTK 1,3 ...jer je vreme blizu. OTK. 22,10 ...jer je vreme blizu.
OTK. 22,16 Ja ISUS poslah andjela svojega da vam posvedoči ovo u crkvama. Ja sam izdanak i rod Davidov, ... OTK. 21,6 ...ja sam...; OTK. 1,8 ja sam...
  • LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi će doći U MOJE IME, govoreći: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, ići za njima.

Tu su knjigu nazivali laznom, vidi moj potpis, a evo i zasto - crno na belo da laze ljude.

Otk. 1,1: Otkrivenje Isusa Hrista, Koje Njemu Dade Bog, Da Pokaže Slugama Svojim Šta Se Ima Zbiti Uskoro; I Objavi Ga Poslavši Ga Preko Andjela Svojega Slugi Svojemu Jovanu.
  • Jovan15,15: Više Vas Ne Nazivam Slugama, Jer Sluga Ne Zna Šta Radi Gospodar Njegov; Nego Sam Vas Nazvao Prijateljima, Jer Sve Što Čuh Od Oca Svojega, Objavih Vam.
OTK. 22,16 Ja ISUS poslah andjela svojega da vam posvedoči ovo u crkvama. Ja sam izdanak i rod Davidov, ... OTK. 21,6 ...ja sam...; OTK. 1,8 ja sam...
  • LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi će doći U MOJE IME, govoreći: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, ići za njima.
koja još knjiga ti ne paše
pa reci - I TA JE LAŽ

pa reci - I TA JE LAŽ
Nema ovde mojih reci, varas se ti da se radi o meni, ovde su samo citati, recimo da ih je kompjuter izbacio slucajno, a ja samo podebljao reci, evo sklanjam bold, pa mi protumaci, hvalis se da si ekspert za bibliju, jel znas sta treba da mi protumacis?

• LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi će doći U MOJE IME, govoreći: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, ići za njima

pa reci - I TA JE LAŽ
znaci, ne pitam te da mi otkrivenjem objasnjavas kako je ono dokaz da Isus nije Bog, vec te pitam da mi kazes jel su mu oni zaista bili prijatelji kako rece, jel prestao da ih naziva slugama, kako je rekao u jevandjelju, te ako Bog ne laze, jel svi drugi slazu bar ponekad? - mozda zato ti tvrdis da Isus nije BOG?

pa ako znas odgovor, onda sledece odgovaraj, jel ti branis ovde tvoju denominaciju ili knj. otkrivenja, koga mislis da cu pre da raskrinkam, tvoje js ili knj. otkr? Ja mislim da idete u paketu, jer ste svoje postojanje vezali za tu knjigu, tj. ti moras paralelno-istovremeno da se odreknes oboje, jer nije se rodio ko se nece pokoriti ISTINI JEVANDJELJA.

Poslednja izmena:
znaci, ne pitam te da mi otkrivenjem objasnjavas kako je ono dokaz da Isus nije Bog, vec te pitam da mi kazes jel su mu oni zaista bili prijatelji kako rece, jel prestao da ih naziva slugama, kako je rekao u jevandjelju, te ako Bog ne laze, jel svi drugi slazu bar ponekad? - mozda zato ti tvrdis da Isus nije BOG?

pa ako znas odgovor, onda sledece odgovaraj, jel ti branis ovde tvoju denominaciju ili knj. otkrivenja, koga mislis da cu pre da raskrinkam, tvoje js ili knj. otkr? Ja mislim da idete u paketu, jer ste svoje postojanje vezali za tu knjigu, tj. ti moras paralelno-istovremeno da se odreknes oboje, jer nije se rodio ko se nece pokoriti ISTINI JEVANDJELJA.
SIN od Boga Jedinoga Oca JHVH -
Gospodin Yahoshua - uznesen je na Nebo
=================================
ŠTO kaže Božja Riječ – BIBLIJA – ŠTO je Gospodin Yahoshua?
ŠTO naučavaju apostoli? – ŠTO je Gospodin Yahoshua?
............................................................................................
Gospodin Yahoshua = ČOVJEK ZA APOSTOLE
=====================================

DJELA APOSTOLSKA 2,22
"izraelci, čujte ove riječi: Isusa Nazarećanina, ČOVJEKA
kojega BOG pred vama potvrdi silnim djelima, čudesima i
znamenjima koja, kao što znate, po njemu učini među vama –
...............................................
DJELA APOSTOLSKA 17,31
jer ustanovi Dan u koji će suditi svijetu po pravdi,
po ČOVJEKU kojega odredi,
pred svima ovjerovi uskrisivši ga od mrtvih.
..........................................................................
RIMLJANIMA 5,15
ali s darom nije kao s grijehom. jer ako su grijehom jednoga mnogi umrli,
mnogo se obilatije na sve razlila milost božja,
milost darovana u jednom ČOVJEKU, Isusu Kristu.
........................................
RIMLJANIMA 5,19
doista, kao što su neposluhom jednoga ČOVJEKA mnogi postali grešnici
tako će i posluhom jednoga mnogi postati pravednici.
......................................................................
1. KORINĆANIMA 15,21
doista po čovjeku smrt, po ČOVJEKU i uskrsnuće od mrtvih!
.................................................................................................
1. KORINĆANIMA 15,45
tako je i pisano: prvi čovjek, adam, postade živa duša,
posljednji adam - duh životvorni.
..........................................
1. KORINĆANIMA 15,47
prvi je čovjek od zemlje, zemljan; drugi ČOVJEK - s neba.
..............................................................................................
1. TIMOTEJU 2,5
jer jedan je BOG,
jedan je i posrednik između BOGA i ljudi,
ČOVJEK - Krist Isus,

SIN od Boga Jedinoga Oca JHVH -
Gospodin Yahoshua - uznesen je na Nebo
=================================
ŠTO kaže Božja Riječ – BIBLIJA – ŠTO je Gospodin Yahoshua?
ŠTO naučavaju apostoli? – ŠTO je Gospodin Yahoshua?
............................................................................................
Gospodin Yahoshua = ČOVJEK ZA APOSTOLE
=====================================

DJELA APOSTOLSKA 2,22
"izraelci, čujte ove riječi: Isusa Nazarećanina, ČOVJEKA
kojega BOG pred vama potvrdi silnim djelima, čudesima i
znamenjima koja, kao što znate, po njemu učini među vama –
...............................................
DJELA APOSTOLSKA 17,31
jer ustanovi Dan u koji će suditi svijetu po pravdi,
po ČOVJEKU kojega odredi,
pred svima ovjerovi uskrisivši ga od mrtvih.
..........................................................................
RIMLJANIMA 5,15
ali s darom nije kao s grijehom. jer ako su grijehom jednoga mnogi umrli,
mnogo se obilatije na sve razlila milost božja,
milost darovana u jednom ČOVJEKU, Isusu Kristu.
........................................
RIMLJANIMA 5,19
doista, kao što su neposluhom jednoga ČOVJEKA mnogi postali grešnici
tako će i posluhom jednoga mnogi postati pravednici.
......................................................................
1. KORINĆANIMA 15,21
doista po čovjeku smrt, po ČOVJEKU i uskrsnuće od mrtvih!
.................................................................................................
1. KORINĆANIMA 15,45
tako je i pisano: prvi čovjek, adam, postade živa duša,
posljednji adam - duh životvorni.
..........................................
1. KORINĆANIMA 15,47
prvi je čovjek od zemlje, zemljan; drugi ČOVJEK - s neba.
..............................................................................................
1. TIMOTEJU 2,5
jer jedan je BOG,
jedan je i posrednik između BOGA i ljudi,
ČOVJEK - Krist Isus,
ja te to nisam pitao, pogledaj opet, ali svejedno sam ti duzan odgovor jer si odlicno primetio da ga se naziva COVEKOM - kontekst je njegova ovozemaljska misija, dok je hodio medju ljudima, sve dok nije raspet i proboden, te vaskrsao. Seti se kada kaze Mariji da ga ne dotice [Jovan 20,17], a posle Tomi kaze stavi ruku svoju u rebra moja [Jovan 20,27]. Covek za apostole dok se nije vazneo. dok nije ispunio svoju ovozemaljsku misiju kao covek. Svaki od citata koje navodis za Isusa COVEKA raskrinkava lazno otkrivenje, jer govori o coveku Isusu dok je bio medju ljudima na zemlji.

I TIMOTIJU 2,5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus. (vidi SABORNA POSLANICA SVETOG APOSTOLA JUDE 1,25)
Hristos je Novina čak i ako su ranije posredovali Božiji andjeli (Galatima 3,19-20), kada Bog pošalje Sina svojega koji kaže da budemo u Njemu, onda time prestaje posredništvo andjela. Tada postaje jedini posrednik izmedju Boga i ljudi čovek (precizirajući na njegovu ovozemaljsku misiju i boravak medju ljudima) Hristos Isus, kako i reče apostol Pavle. Onda, čiji su posrednici u lažnom otkrivenju, čiji je andjeo koji tek treba da donese nekakvo novo jevandjelje [OTK.14,6 I videh drugoga andjela koji leti posred neba, koji imaše večno jevandjelje da blagovesti onima koji žive na zemlji i svakome plemenu i rodu i jeziku i narodu.], kao da večno Jevandjelje apostoli već nisu blagovestili, i kao da se nije proširilo po celoj zemlji, svim jezicima, plemenima, narodima?

1. PETROVA 1,12 Njima (STAROZAVETNIM PROROCIMA) se otkri da ne sebi, nego vama služahu u onom što vam se sad javi preko onih koji vam propovediše Jevandjelje Duhom Svetim poslanim s neba, u što andjeli žele zaviriti.
GALATIMA 1,8 Ali ako i mi, ili andjeo s neba [OTK. 14,6] javi vam jevandjelje drukčije nego sto vam javismo, anatema da bude!

Ako je propoved Jevandjelja uslov spasenja koje apostoli javiše i koje primismo i u koje poverovasmo, i evo posle 19 vekova držimo to jevandjelje Gospoda našega, kako možemo verovati lažnom otkrovenju 14,6 da "večno jevandjelje" tek treba da bude predato ljudima od nekog andjela, a čak i andjeli žele zaviriti u Jevandjelje Gospodnje predato ljudima preko apostola i propovedano Duhom Svetim?
Ne zavisi spasenje ljudi od andjela, nego se Božiji andjeli šalju na služenje onima koji će naslediti spasenje (JEVREJIMA 1,14), tj. Gospod zapoveda andjelu svojem da takve čuva (PSALAM 91,11), čak i ako je čovek privremeno manji od andjela (JEVREJIMA 2,7)...
Ako je Hristos objavljivao Boga ljudima, svedočeći slavu Očevu koju je imao pre postanka sveta (4. JEVANDJELJE 17,5), tako je posredovao, ali ako je Bog Onaj koji opravdava, a Hristos s desne strane Bogu, onda On kod Boga posreduje za nas (Rimljanima 8,33-34).

2. PETROVA 2,16-17
Jer vam ne objavismo silu i dolazak Gospoda našega Isusa Hrista sledujući izmišljenim bajkama, nego smo sami bili očevici veličanstva Njegova.
Jer On primi od Boga Oca čast i slavu kada mu dodje ovaj glas od veličanstvene slave: Ovo je Sin moj ljubljeni, koji je po mojoj volji.
OVA POSLANICA JASNO REFERIŠE O DOKAZANIM APOSTOLIMA KOJI SU BILI SVEDOCI SLAVE GOSPODNJE, SLAVE BOŽIJE NA GORI (MATEJ 17,2…, MARKO 9,3…, LUKA 9,29…), A NA DRUGOJ STRANI, KAO KONTRAST, RASKRINKAVA IZMIŠLJENE BAJKE (BASNE) PISCA LAŽNOG OTKRIVENJA 5,12...:dostojno je jagnje zaklano, da primi silu i bogatstvo i premudrost i čast i slavu i blagoslov.

zorane, ako je covek, onda trebas da se drzis onoga sto je kao covek rekao apostolima u oci, pre nego se vazneo Bozijom desnicom... da se ne das prevariti kako rece, onima koji dolaze u njegovo ime i kazu ja isus, i vreme se priblizilo - ja od ovoga ne znam svarno sta bih ti drugo, bolje rekao, imajuci najbolje namere, jer ako se jedino kroz njega spsavamo, jedino kroz njega idemo k Bogu Ocu, onda ne trebamo da sporimo oko ovoga, ako je drugo vaznije

zorane, ako je covek, onda trebas da se drzis onoga sto je kao covek rekao apostolima u oci, pre nego se vazneo Bozijom desnicom... da se ne das prevariti kako rece, onima koji dolaze u njegovo ime i kazu ja isus, i vreme se priblizilo - ja od ovoga ne znam svarno sta bih ti drugo, bolje rekao, imajuci najbolje namere, jer ako se jedino kroz njega spsavamo, jedino kroz njega idemo k Bogu Ocu, onda ne trebamo da sporimo oko ovoga, ako je drugo vaznije
IVAN 5,24

"Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ

i

VJERUJE ONOMU = BOGU OCU JEDINOME JHVH
KOJI ME POSLA
,

ima ŽIVOT VJEČNI i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Treba vjerovati Onome koji je poslao Gospodin Yehoshuu.
Tko je poslao Gospodin Yehoshuu?

Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?

To je Bog Jedini Otac JHVH.

Uz Boga JHVH – za spasenje je potrebno vjerovati još i u
Božjeg Sina – Gospodin Yehoshuu – koji NIJE Bog.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivan 17,3

A ovo je ŽIVOT VJEČNI:

DA UPOZNAJU TEBE,
JEDINOGA ISTINSKOG BOGA,= OCA YHWH

i

koga si poslao - Isusa Krista.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što sam SIN Gospodin Yehoshua kaže gore?
Da li si ti upoznao Boga Oca JHVH?
Ako nisi – nemaš vječni život!

Treba vjerovati Onome koji je poslao SINA Gospodin Yehoshuu.

Tko je poslao SINA Gospodin Yehoshuu?

Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?

To je Bog Jedini Otac JHVH.

I u još Jednoga treba vjerovati za spasenje -
znači treba vjerovati u Dvojicu!

Prvi je Bog Jedini JHVH
Drugi je Jahvin Sin Gospodin Yehoshua pomazanik.

Gospodin Yehoshua nije Bog.

IVAN 5,24

"Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ

i

VJERUJE ONOMU = BOGU OCU JEDINOME JHVH
KOJI ME POSLA
,

ima ŽIVOT VJEČNI i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
Citiram: ko održi reč Gospodnju neće videti smrti vavek.
Svi nećemo pomreti a svi ćemo se pretvoriti
(1. Korinćanima 15,51).

Ako se držimo ovih citata, shvatimo da je smrt neprijatelj, nećemo hvatati veru sa smrću i ugovarati sa grobom jer će se ta zlovera na kraju uništiti kako i govoraše svi sveti (isaija 28,18 i vera vaša sa smrću uništiće se, i ugovor vaš s grobom neće ostati, ...).

Na drugoj strani lažno otkrovenje izmišlja i drugu smrt, što nigde nema osim u onih koji veruju u reinkarnaciju, kao da jedna smrt nije dovoljan neprijatelj.

Pisac lažnog otkrivenja, čovekoubica, lukavo vara da se pomirite sa smrću, da pogazite reč Gospodnju i apostola Pavla da se pomirite sa smrću-neprijateljem govoreći da nećete po drugi put umreti.

Ako hvatate veru sa smrću i verujete da ćete umreti kako vas nagovara lažno otkrivenje, pa ko zna kad vaskrsnuti, to onda znači da vaskrsenje mrtvih ne verujete da će se dogoditi za našega veka (danas da kažemo 21. Veka), a niko ne zna ni dan ni čas. Ali istiniti hrišćani, za razliku od onih koji veruju u lažno otkrivenje, baš zato treba da budu uvek spremni i da stražare.

Pavle apostol je rekao da mi koji ostanemo živi nećemo preteći one koji su pomrli, ali vi očigledno ne želite da budete medju tim živima, ne želite sveopšte vaskrsenje da se desi niti ga čekate, kao što su čekali hrišćani 1. Veka.

Samo mi ovo odgovorite: da li verujete apostolu pavlu u 1.Kor.15,51-52 i 1.Sol.4,14-18, tj. ako je to vasa vera, kao možete verovati i lažnom otkrivenju koje vas nagovara da se pomirite sa smrću, govoreći da su blaženi koji umiru, jer neće umreti drugi put?

Nigde u bibliji ne postoji prvi i drugi put, a poslanica jevrejima 9,27 i precizira: kao što ljudima predstoji jedanput umreti, pa potom sud (znači samo ako umre, ako živ ne dočeka sveopšte vaskrsenje kako i reče u dole navedinim 1.Kor.15,51... i 1.Sol.4,15..., Pa se i sam nadje vaskrsnutim).
Znači, treba verovati reči gospodnjoj u četvrtom jevandjelju 5,24:...ima život večni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.

ponavljam Reč Gospodnju: ne dolazi na sud!

Citiram: ko održi reč Gospodnju neće videti smrti vavek.
Svi nećemo pomreti a svi ćemo se pretvoriti
(1. Korinćanima 15,51).

Ako se držimo ovih citata, shvatimo da je smrt neprijatelj, nećemo hvatati veru sa smrću i ugovarati sa grobom jer će se ta zlovera na kraju uništiti kako i govoraše svi sveti (isaija 28,18 i vera vaša sa smrću uništiće se, i ugovor vaš s grobom neće ostati, ...).

Na drugoj strani lažno otkrovenje izmišlja i drugu smrt, što nigde nema osim u onih koji veruju u reinkarnaciju, kao da jedna smrt nije dovoljan neprijatelj.

Pisac lažnog otkrivenja, čovekoubica, lukavo vara da se pomirite sa smrću, da pogazite reč Gospodnju i apostola Pavla da se pomirite sa smrću-neprijateljem govoreći da nećete po drugi put umreti.

Ako hvatate veru sa smrću i verujete da ćete umreti kako vas nagovara lažno otkrivenje, pa ko zna kad vaskrsnuti, to onda znači da vaskrsenje mrtvih ne verujete da će se dogoditi za našega veka (danas da kažemo 21. Veka), a niko ne zna ni dan ni čas. Ali istiniti hrišćani, za razliku od onih koji veruju u lažno otkrivenje, baš zato treba da budu uvek spremni i da stražare.

Pavle apostol je rekao da mi koji ostanemo živi nećemo preteći one koji su pomrli, ali vi očigledno ne želite da budete medju tim živima, ne želite sveopšte vaskrsenje da se desi niti ga čekate, kao što su čekali hrišćani 1. Veka.

Samo mi ovo odgovorite: da li verujete apostolu pavlu u 1.Kor.15,51-52 i 1.Sol.4,14-18, tj. ako je to vasa vera, kao možete verovati i lažnom otkrivenju koje vas nagovara da se pomirite sa smrću, govoreći da su blaženi koji umiru, jer neće umreti drugi put?

Nigde u bibliji ne postoji prvi i drugi put, a poslanica jevrejima 9,27 i precizira: kao što ljudima predstoji jedanput umreti, pa potom sud (znači samo ako umre, ako živ ne dočeka sveopšte vaskrsenje kako i reče u dole navedinim 1.Kor.15,51... i 1.Sol.4,15..., Pa se i sam nadje vaskrsnutim).
Znači, treba verovati reči gospodnjoj u četvrtom jevandjelju 5,24:...ima život večni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.

ponavljam Reč Gospodnju: ne dolazi na sud!
To su pravednici sveti..prvo vaskrsenje i to jos traje i trajace do kraja istorije..

To su pravednici sveti..prvo vaskrsenje i to jos traje i trajace do kraja istorije..
ujedanput, u trenu oka znaci suprotno od tog tvog da traje, ne moze se kazati vise suprotno od recenog
  • 1. KORINĆANIMA 15,51-52 Evo vam kazujem tajnu: Svi nećemo pomreti, a svi ćemo se promeniti, ujedanput, u trenu oka, pri poslednjoj trubi, jer će zatrubiti, i mrtvi će vaskrsnuti neraspadljivi. i mi ćemo se promeniti.

Back