OTKAZAN TESLA CHALLENGER 2

libris.rs

Početnik
Banovan
Poruka
15
OTKAZAN TESLA CHALLENGER 2

Jedna od najboljih organizacija za MMA događaje na ovim prostorima, Tesla Fighting Championship je kontraverznom odlukom
pokrajinskog sportskog inspektora doživela zabranu događaja Tesla Challenger 2, planiranog za 23.12.2012. Ovaj događaj je trebao
biti održan u Hali Milenijum u Vršcu, što bi mnogo značilo i za sam grad Vršac koji je uvek podržavao borilačke događaje.
Ovakva odluka je stavila u pitanje i druge MMA događaje koji se planiraju u narednom periodu, a jedan od njih je i Combat Challenge 7.

Procitaj ceo tekst

BSP

Da, ni ja ne vidim poentu da se krvoprolice definisano kao "sport" oznaci sa terminom "Tesla" . Tesla je bio koliko znam, miroljubiv covek, "ratovao" je mentalno a ne fizicki.

Dalje, je l hocete da znate zasto se zatvaraju MMA turniri i zasto ce propasti MMA u Srbiji ?

Ako zelite da Vam kazem, reci cu Vam, iz pogleda pedagogije/psihologije .

Tesla se zove zato sto je ovo prva ozbiljna domaca MMA organizacija i hteli su ljudi da joj daju srpsko ime, a da bude lako prepoznato i u svetu.

Ja nikad nsiam video krvoprolice na Tesla turnirima, a na svim sam bio. Ispravka, Paksu je pukla arkada i mislim jos u dva meca da je bilo malo corbe iz nosa.

Tesla cak zabranjuje udarce laktom u glavu, bas da ne bi doslo do krvavih povreda.

Tesla se zove zato sto je ovo prva ozbiljna domaca MMA organizacija i hteli su ljudi da joj daju srpsko ime, a da bude lako prepoznato i u svetu.

Ja nikad nsiam video krvoprolice na Tesla turnirima, a na svim sam bio. Ispravka, Paksu je pukla arkada i mislim jos u dva meca da je bilo malo corbe iz nosa.

Tesla cak zabranjuje udarce laktom u glavu, bas da ne bi doslo do krvavih povreda.

i ja sam od onih kojima nije jasno zasto bas tesla,iako je to nema veze sa temom ,ali .....

msm,od toliko srpskih imena kroz istoriju ,koji su imali veze sa borbama ,ako su ucesnici hteli dati prizvuk turniru poput MMA ,ili po nekom nasem proslavljenom sportisti ...mogli su dati ime takvom turniru .

i ja sam od onih kojima nije jasno zasto bas tesla,iako je to nema veze sa temom ,ali .....

msm,od toliko srpskih imena kroz istoriju ,koji su imali veze sa borbama ,ako su ucesnici hteli dati prizvuk turniru poput MMA ,ili po nekom nasem proslavljenom sportisti ...mogli su dati ime takvom turniru .

A fora je jer su hteli da se naslihtaju Amerima sa imenom Tesla, posto oni znaju ko je Tesla a za npr Marka Kraljevica ne znaju.... Ili Milosa Obilica.... Kao sto rece gnjec, hteli su nesto "svetsko a nase" , i onda dolazimo do poente da su oni zapravo hteli da poruce svetu - Heeeeeej ljudi vidite nas, vidite srpski MMA, e ako ste videli je l moze sad neko finansiranje, ili da kupite nas savez ili tako nesto. Kratko receno u prevodu - Bas nas bre briga za Teslu, mi hocemo pare, slavu i da se probijemo u svetskom nivou. Sve je to lepo i teznja ta i masta, ali koristiti jednog Teslu za to, je stvarno po meni malo bljutavo i nekulturno.

Dobro da nisu uzeli ime "Sveti Sava - skolska slava brutal skull crushing bad boy challenge" ...

p.s. Eh da, kada smo kod BAd boy trademark-a , je l primetio neko da su vecina trademark-ova iz MMa sveta - Zao pokvaren decko, smrskavanje, lomljavina, ujedi, gusenje, davljenje, besni kucici (rotovi, budozi, terijeri, pitbulovi i slicno) sve bre neki nasilni delinkventni motivi...... Logoi i lica su sva neka namrstena, sve neke zloce i zle face.

I kakve su tu vise vrednosti onda u MMA, kao npr u Karateu, Aikidou, Kung Fuu i slicno?

I onda neko dodje i lazno moralise kako su borci i organizacija na nivou, obrazovani, fini kulturni vaspitani porodicni ljudi , a nose gace sa kosturskim lobanjama, koje pritom imaju vampirske zube LOL

facebook-borilacki-sportovi.jpg

LOL, sa susedne teme.... Eto o cemu ja pricam.... Ziva istina :))))))))

Mislim kakva je to kultura i sistem vrednosti? Jer mora bas da bude lobanja sa vampirskim zubima, sta kao obicna lobanja koja oznacava smrt, razaranje, tanatos, nesto lose nije dovoljno hard kor mega giga extreme, nego moraju da se dodaju i vampirski zubi????? Trebali ste mzoda i zmiju da dodate koja prolazi gde su otvori za ocne jabucice .....

Kakva je to kultura? To je kultura sacuvaj Boze sto bi rekao Kristijan Golubovic:

]A fora je jer su hteli da se naslihtaju Amerima sa imenom Tesla, posto oni znaju ko je Tesla a za npr Marka Kraljevica ne znaju.... Ili Milosa Obilica.... Kao sto rece gnjec, hteli su nesto "svetsko a nase" , i onda dolazimo do poente da su oni zapravo hteli da poruce svetu - Heeeeeej ljudi vidite nas, vidite srpski MMA, e ako ste videli je l moze sad neko finansiranje, ili da kupite nas savez ili tako nesto[/U]. Kratko receno u prevodu - Bas nas bre briga za Teslu, mi hocemo pare, slavu i da se probijemo u svetskom nivou. Sve je to lepo i teznja ta i masta, ali koristiti jednog Teslu za to, je stvarno po meni malo bljutavo i nekulturno.

Dobro da nisu uzeli ime "Sveti Sava - skolska slava brutal skull crushing bad boy challenge" ...

p.s. Eh da, kada smo kod BAd boy trademark-a , je l primetio neko da su vecina trademark-ova iz MMa sveta - Zao pokvaren decko, smrskavanje, lomljavina, ujedi, gusenje, davljenje, besni kucici (rotovi, budozi, terijeri, pitbulovi i slicno) sve bre neki nasilni delinkventni motivi...... Logoi i lica su sva neka namrstena, sve neke zloce i zle face.

I kakve su tu vise vrednosti onda u MMA, kao npr u Karateu, Aikidou, Kung Fuu i slicno?

I onda neko dodje i lazno moralise kako su borci i organizacija na nivou, obrazovani, fini kulturni vaspitani porodicni ljudi , a nose gace sa kosturskim lobanjama, koje pritom imaju vampirske zube LOL

ja mora da sam juce bio u leru ,kad nisam skontao da ustvari to sto si napisao ima istine! kako drugacije objasniti ovakav potez sa Teslom i MMA turnirom?! bas bedno ....a,zamisli da su stavili ime turnira ''MIHAJLO PUPIN CHALLENGER'',msm ameri i za pupina znaju .

da,primetio sam to odavno....ne znam sta reci ? cista americka paljevina prema javnosti ,prvenstveno mladoj kategoriji...koja je jos napaljenija na ta herojska ,razbijacko ,militari ''ebemo mater svima '' ,sranja....
jer ce ta mladez povuci roditelja(e) da ih odvedu da to gledaju ,a ako to ne ucine ...pobice resto ljudi u skoli iz osvete.
ja sam odavno prestao gledati MMA , i mogu ti reci da sa velikim nestrpljenjem cekam da se ponovo vrati K1 .....mozda se varam ,ali momci koji se takmice u K1 nemaju takve komplekse da se poistovecuju sa psima. eh da su rot ,pit , staford ,doga , itd...svesni da se ljudi sa njima porede.
ako si primetio ovi iz K1 kad izlaze ka ringu imaju razne finese u muzickom ,i igrackom stilu ,msm na repertoar....mozda poneko ima te napaljene poteze ,ali retko ,dok onaj cepelin BOB SAP uvek ,ali uvek ima te jenki poteze od kojih mi podju suze na oci od sme'a....
bas sam pre neki dan gledao na EUROSPORT-u2 interviju sa REMI BONJANSKIM ,covek normalan ,porodican, normalno komunicira ,nema komplekse,to je po meni borac ,i naravno ima sa cim da se pohvali .....jeste ,malo i opleo onog meni antipaticnog STEFANA LEKO-u,koji ga je po njegovim recima pljuvao po medijima ,itd ...da ne odem predaleko sa pricom.

Meni su ti simboli blago receno odvratni,a i nisu svi MMA borci cvecke.
Pogotovo na nasim prostorima,vecina njih je bila problematicnog ponasanja pa su se preselili u ring kako ne bi imali problema za zakonom.
Bolesne tetovaze necu da komentarisem.

Sve te odvratne stvari su odavno potekle iz boksa, pa niko ne pljuje boks. Trenutno u UFC-u ima jako malo ljudi koji pljuju svoje protivnike, mozda par njih (braca Diaz, Sonen...), svi ostali se postuju, posebno posle meca :) Pogledajte merenja i stare down kod njih, pa uporedite sa bokserima.
P.S. Sto se tice imena turnira Tesla, naravno da je uzeto ime u svetu najpoznatijeg Srbina (glupo bi bilo da se zove Novak LOL), kako bi taj turnir i u svetu bio poznat. Sta cemo sa turnirnom koji se zove Borbom protiv nasilja?
I jos nesto, Marko Kraljevic je bio Turski vazal :)

Sve te odvratne stvari su odavno potekle iz boksa, pa niko ne pljuje boks. Trenutno u UFC-u ima jako malo ljudi koji pljuju svoje protivnike, mozda par njih (braca Diaz, Sonen...), svi ostali se postuju, posebno posle meca :) Pogledajte merenja i stare down kod njih, pa uporedite sa bokserima.
P.S. Sto se tice imena turnira Tesla, naravno da je uzeto ime u svetu najpoznatijeg Srbina (glupo bi bilo da se zove Novak LOL), kako bi taj turnir i u svetu bio poznat. Sta cemo sa turnirnom koji se zove Borbom protiv nasilja?

Aajee ..., i ti si nam sad otkrio: z:mrgreen:

rupa-na-saksiji.jpg

P.S. U potpunosti podržavam stav koji zastupaju bRu zLi, i kajzersoza.
Iskreno, mnogo mi je prijatnije da gledam normalne borce u K1 nego ove naložene šabane u UFC-u.

mozda se ja varam ,ali ne secam se da je od boksa sve to krenulo (ili mene drma faza pred toplo vreme,pa sam zaboravan). koliko se secam bokseri pred izlazak ka ringu imaju svoje muzicke seanse ,ogrtac ,po neko odigra svoj stil ,kad udje u ring jos se malo bahati (ako je rec o napaljenoj i malo iskompleksiranoj osobi ) i to je to....ne secam se da su imali predstavu sa onim kako danas MMA borci, ja bih pre rekao da su za to krivi KECERI koji su opiceni bolesnici sa prahom ispod nozdrva ,gde im menadzer ukaze da pre izlaska na ring obrise nos

Ko je pricao o ulasku u ring i da li si nekada gledao ulazak MMA boraca u ring, kad se u 99% slucajeva normalno pozdrave pre meca, mnogi se i poklone protivniku?

pa,gde ce borci ulaziti i pokazivati svoje ''umetnicke preformanse'' ? pa ,naravno da ce to biti pre ulaska i u samom ringu. da ,gledao sam sam ulaske MMA boraca u oktogon,i sta je sad problem? hoces reci da toga nema ili nije nikada bilo?
da,svi se pozdrave vise-manje...pa pozdrav je deo normalnog ponasanja i postovanja prema publici i protivniku,to sto je pozdravio publiku ,ne znaci da ne praktikuje ''moje oci sevaju vatru, pijem napalm i jedem bodljikavu zicu ''

@kajzersosa
Ajmo ovako-uzmi po 5 najboljih boraca iz svake kategorije i onda mi navedi,a bilo bi najbolje da se dokumentuje klipovima ili izjavama za pisane medije, sve te lose stvari o kojima nekoliko vas pise.

sta sad bi ti isao na taktiku da ti izvlacim linkovima likove koji se pozivaju na pit bulove?! taigo alvarez, andrej arlovski, zilbert himenez....itd,itd...se pozivaju na pitove ,hrtove
pa,covece ....rekoh ti u postu gore da je takav seljacko napaljeni marketinski stil nastao od KECERA ,koji su sve i gadijatori i zmajevi ,kobre, anakonde, kopaci grobova,
skeletoni ,pit bulovi itd....slicno tome ,po takvoj liniji kao tipa ''savremeni gladijatori'' preuzima MMA organizacija,sa sponzorima...treba li da ti objasnjavam ,zasto?!
evo neko je gore stavio klip sa fedorom ,kako cova ulazi ka ringu ...opusteno, bez glupiranja, i gladijatorsko -pitbulovskih baljezgarija,bez ikakve pompe, skromno ulazi ,a sa ringa ponosno izlazi...ostavlja pit bula rascvetanog.
ne znam sta je tebi problem da prihvatis da tako nesto postoji?
sta je to lose sto mi pisemo? to nije ZLO ,vec nas osvrt na ono sto jeste isitna ,izgubila se ona nit kada borac ulazi u ring u elemantu koji treba da ga krasi ,a ne kao pre neki dan kad sam gledao EUROSPORT2 ....onaj kreten englez (mrso,zgoljo) sto je zakacio englesku i alzirsku zastavu ,i pred ulazak u i na ringu djuska uz surovi ganag rap
muziku ,poceo mec i decko popio nokaut ....smesno i urnebesno.
msm, boli mene K ....,neka radi on sta mu je volja ,ja samo iz svog ugla kritikujem takve ludorije,em smara ,em dok se ne izglupiraju ...pa dok pocne mec.
izgubila se prava draz .....sad ,1no ako ti takve stvari volis ,pa ti smeta sto mi kritikujemo ...

Meni smeta sto kazes da je MMA takav, a ja ti kazem da nije. Kako se sve sminkaju, maskiraju i oblace razni fudbalski navijaci, ragbisti, kako se ponasaju neki bokseri ili K-1 borci, i razmisli onda da li su svi ti sportovi "takvi". Ne znam ko je Tiago Alvarez, ako si mislio na Tiaga Alvesa, njemu je nadimak Pitbul, kao i jos nekolicini boraca, a ja na sve to kazem PA STA? Da li to cini MMA sport kao nesto zlo zato sto par boraca ima nadimak Pitbul? Mnogi drugi sportisti imaju raznorazne nadimke, obicni ljudi imaju isto tako razne nadimke, kakve to veze ima. Njih verovatno zovu Pitbul zato sto su agresivni u borilistu, isto kao sto su Pedju Mijatovica zvali Lisica, verovatno zbog njegove lukavosti na terenu. Nedavno je odrzan turnir u Hali Sportova gde je u publici bila jedna "dama" koja je navijajuci za nase borce stalno vikala "Ubij ga", a na jednom drugom forumu gde su mnogi ljudi iz MMA, svi se sprdaju sa njom

sta sad bi ti isao na taktiku da ti izvlacim linkovima likove koji se pozivaju na pit bulove?! taigo alvarez, andrej arlovski, zilbert himenez....itd,itd...se pozivaju na pitove ,hrtove
pa,covece ....rekoh ti u postu gore da je takav seljacko napaljeni marketinski stil nastao od KECERA ,koji su sve i gadijatori i zmajevi ,kobre, anakonde, kopaci grobova,
skeletoni ,pit bulovi itd....slicno tome ,po takvoj liniji kao tipa ''savremeni gladijatori'' preuzima MMA organizacija,sa sponzorima...treba li da ti objasnjavam ,zasto?!
evo neko je gore stavio klip sa fedorom ,kako cova ulazi ka ringu ...opusteno, bez glupiranja, i gladijatorsko -pitbulovskih baljezgarija,bez ikakve pompe, skromno ulazi ,a sa ringa ponosno izlazi...ostavlja pit bula rascvetanog.
ne znam sta je tebi problem da prihvatis da tako nesto postoji?
sta je to lose sto mi pisemo? to nije ZLO ,vec nas osvrt na ono sto jeste isitna ,izgubila se ona nit kada borac ulazi u ring u elemantu koji treba da ga krasi ,a ne kao pre neki dan kad sam gledao EUROSPORT2 ....onaj kreten englez (mrso,zgoljo) sto je zakacio englesku i alzirsku zastavu ,i pred ulazak u i na ringu djuska uz surovi ganag rap
muziku ,poceo mec i decko popio nokaut ....smesno i urnebesno.
msm, boli mene K ....,neka radi on sta mu je volja ,ja samo iz svog ugla kritikujem takve ludorije,em smara ,em dok se ne izglupiraju ...pa dok pocne mec.
izgubila se prava draz .....sad ,1no ako ti takve stvari volis ,pa ti smeta sto mi kritikujemo ...

Zna se zasto! PARE PARE I SAMO PARE! PUBLICITET! SENZACIONALIZAM. POBUDJENJE ZIVOTINJSKIH NAGONA! Stare spiholoske fore za marketinsko mlacenje para i manipulisanje publike.

Ko ce jos da prati borbu u kojoj neko ima nastup skolskog nastavnika? Ok, mozda prosvetni radnici, ali koliko njih ima u svetu a koliko ima delinkvenata kojima je ovo bitno i koji iz publiek vicu - Ubiij ga ubij ga ! ! ! ! ?

Bravo za konstataciju o kecerima, tacno su MMA keceri + realno borenje (za razliku od glumatanja kecera)

Totalno su ljudi iz MMA preuzeli ceo vaspitni sistem iz kecera i pomesali sa realnim borenjem......Jer zna se da i keceri mlate ogrooooomneeeee pare....

I onda je neki mzoak smislio - Hej hajdemo da pomesamo box sa ostalim borilackim sportovima, a da sve to prati idiotluk i fama iz kecera, ona kvazi agresija, nasilnicki nastup, izgled boraca i ceo taj 'BAD BOY" trip.

Ko ne veruje u ovo sto pisem, neka ode u bilo koju skolu i neka pita skolskog pedagoga i psihologa, da li je MMA sistem vrednosti normalno nesto za razvijanje jednog mladog coveka pa cete videti sta ce Vam reci.

Back