Otkazan Evroprajd

Pa upravo zato sto je to cak vrlo verovatno, ne treba pristajati na sve na tom "putu".
ako ne ispunjavas obaveze, onda postoji sansa da te isutiraju sa puta u neki ruski gulag.
sto je meni takodje okej, jer me savrseno ne zanima sta ce da se desi sa srbijom cim ja predjem drzavnu granicu.
kako god odlucite, vasa odluka.
realno me boli q i za juroprajd, samo da to ne znaci komplikacije mom odlasku u inostranstvo.

ako ne ispunjavas obaveze, onda postoji sansa da te isutiraju sa puta u neki ruski gulag.
sto je meni takodje okej, jer me savrseno ne zanima sta ce da se desi sa srbijom cim ja predjem drzavnu granicu.
realno me boli q i za juroprajd, samo da to ne znaci komplikacije mom odlasku u inostranstvo.
pametno sto ides da vidis svet
hvataj poslednji voz dok jos mozes
kada se vratis javi nam utiske

srecan put

p.s. sto se tice ruskog gulaga, moram te nazalost rzaocarati
jer svaki veliki evropski grad ima deo koji lici na nesto mnogo gore od ruskog gulaga
ali videces sama...

Baš ćeš da se usrećiš...jedino ako si gejlezbo, a verovatno jesi, e onda ćeš biti svoj na svome

1661590465478.png

Vučić: Evroprajd se otkazuje, Brnabić mandatarka, čekaju se garancije EU za dogovor sa Kosovom o dokumentima

Ana Brnabić

prije 42 minuta

Predsednik Srbije izjavio je 27. avgusta da se Parada ponosa zakazana u Beogradu za septembar otkazuje ili odlaže.

On je naveo i da se time ugrožavaju prava manjine, ali i poručio da je država pritisnuta sa svih strana.

"Nije to pitanje da li su oni (pritisci) jači, jednostavno u nekom trenutku ne možete sve da postignete i to je to", rekao je Vučić.

U Beogradu je, prema najavama organizatora, od 12. do 18. septembra trebalo da se održi Europrajd (Euro Pride). U pitanju je međunarodni događaj koji uključuje Paradu ponosa, čiji domaćin svake godine bude drugi evropski grad.

Desničarske političke stranke, neki predstavnici Srpske pravoslavne crkve i esktremno desne grupacije tražile su od vlasti u Srbiji da zabrane događaj.
Prema izveštaju međunarodne organizacije koja prati stanje ljudskih prava u svetu Human Rights Watch (HRW) pripadnici LGBT+ zajednice u Srbiji i dalje su izloženi napadima i pretnjama koji ostaju nekažnjeni.

U jednom od poslednjih takvih incidenata, poruka mržnje je u noći između 16. i 17. avgusta ispisana na prozoru Pride info centra u Beogradu. Aktivisti su objavili da je to 15. put da je taj centar napadnut u prethodne tri godine.

Čekamo garancije EU za lična dokumenta​

Predsednik Srbije je rekao da kada je reč o registarskim tablicama ne vidi šansu za dogovor sa Kosovom.

On je, međutim, naveo da se nada da će moći da se postigne dogovor o dokumentima i da će EU dati garancije za to.

Kako je rekao, Srbija je spremna da izdamo jedan opšti 'disklejmer' (napomenu) u kojem se navodi da se omogućava korišćenje ličnih karata koje izdaje Kosovo, ali da se to radi samo zbog olakšavanja slobode kretanja pojedincima i da se to ne može tumačiti kao priznavanje nezavisnosti Kosova, ne prejudicira konačni status Kosova i ne predstavlja odustajanje Srbije od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Vučić je dodao da garancije iz EU za to očekuje za dva do četiri dana i da bi to omogućilo da Srbi sa severa Kosova mogu da uđu i napuste teritoriju sa dokumentima koje izdaje Srbija.

Ana Brnabić mandatarka za sastav Vlade​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 27. avgusta da predlaže Anu Brnabić za predsednicu buduće Vlade Srbije.

Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu 27. avgusta rekao da je odluka bila komplikovana i složena.

On je kazao da Brnabić neće imati pun mandat i najavio je promene Vlade u 2024. Nije precizirao o kakvim se promenama radi.
"Pred Anom su sada važni zadaci", rekao je Vučić.

Ana Brnabić je i u prethodnom mandatu bila na čelu Vlade Srbije, na predlog vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Vladu bira Skupština, na predlog kandidata za predsednika Vlade. Skupština odlučuje o izboru Vlade u celini.

SNS u Skupštini, uz svoje tradicionalne partnere, Socijalističku partiju Srbije, ima većinu.

Vučić je najavio u svom obraćanju da očekuje formiranje Vlade u narednih dvadesetak dana.

On je najavio da će potpredsednik Vlade biti gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, dok će Ivica Dačić iz SPS, osim važnog ministarskog mesta i zamenika predsednika Vlade, biti i koordinator službi bezbednosti.

doneo odluku pred sutrasnje litije :lol:
bice izgleda ko sa litijumom, malo toplo malo hladno...
Нешто је морао да да својим десничарима да би затим урадио све шта од њега захтева Габријел Ескобар везано за таблице и остало на северу Косова. Дао им је "победу" да су "спречили Европрајд".

Putuj igumane i ne osvrći se na manastir. Evropa prosto ludi za "borcima za ljudska prava".

Нешто је морао да да својим десничарима да би затим урадио све шта од њега захтева Габријел Ескобар везано за таблице и остало на северу Косова. Дао им је "победу" да су "спречили Европрајд".
ako su tebi vernici, crkveni velikodostojnici, porodicni ljudi sa decom desnicari, onda poseti oftamologa za glavu.

Back