"Otisak" nedelje

Београд – Затварање бесцаринског тржишта Русије за месо које је су наши несавесни извозници извезли у Русију као месо произведено у Србији, а радило се заправо о препакованом месу из Европске уније којем је истекао рок трајања, тек ће у наредном периоду показати сву трагичност неорганизоване државе. То месо се враћа у Србију и већ се налази на српском тржишту, посебно у Војводини. О томе најбоље сведоче савети добронамерних месара који својим старим купцима у месарама саветују да за извесно време не купују месо (,,можете узети димљено месо или ребра, то је од раније, али за извесно време немојте куповати месо).
http://www.vaseljenska.com/ekonomija/nikola-aleksic-raskrinkana-afera-s-otrovnim-mesom-za-rusiju/

1.jpg

Београд – Затварање бесцаринског тржишта Русије за месо које је су наши несавесни извозници извезли у Русију као месо произведено у Србији, а радило се заправо о препакованом месу из Европске уније којем је истекао рок трајања, тек ће у наредном периоду показати сву трагичност неорганизоване државе. То месо се враћа у Србију и већ се налази на српском тржишту, посебно у Војводини. О томе најбоље сведоче савети добронамерних месара који својим старим купцима у месарама саветују да за извесно време не купују месо (,,можете узети димљено месо или ребра, то је од раније, али за извесно време немојте куповати месо).
http://www.vaseljenska.com/ekonomija/nikola-aleksic-raskrinkana-afera-s-otrovnim-mesom-za-rusiju/
Od sveg mesa što je stiglo kao pripomoć u Srbiju(u konzervama), samo je njihovo(rusko i belorusko) valjalo, pa vi pričajte kako hoćete, unapred vam kažem da lažete,Ako otvorite konervu sa mesom iz Rumunije, Bugarske i sl. pokvari se za jedan dan ili vas zapahne neoisiv smrad,Ko je tu kriv, u to ne ulazim. ali to je ćinjenica.

Od sveg mesa što je stiglo kao pripomoć u Srbiju(u konzervama), samo je njihovo(rusko i belorusko) valjalo, pa vi pričajte kako hoćete, unapred vam kažem da lažete,Ako otvorite konervu sa mesom iz Rumunije, Bugarske i sl. pokvari se za jedan dan ili vas zapahne neoisiv smrad,Ko je tu kriv, u to ne ulazim. ali to je ćinjenica.

Izvinjavam se ako sam bio nejasan:

Koja tekma... Gledam u Hans im Gluck, na Isartoru usred MinKena, celu tekmu, od 0tog do 93eg minuta. Nemci su pregazili kao plitak potok Brazilce... Koja katastrofa! :whistling:

Pa kada je zaredjala serija od 23eg minuta, svaki nemacki napad, svaki sut na brazilski go, goooooooooooooooooooooooooooool! :lol: Nakon 29:30 0:5 za Nemce. A posle u drugom poluvremenu odrase Nemci Brazilce kao maloletne babune. Bolje, nego u prvom, gde su ih drali kao maloletne tuljane?! Brate slatki, dupe im pomerise. 0:7! :mrgreen:

Ali najsmesnije od svega... Poslednjih 5 minuta Nemci su smanjili gas na minimum. Da ucine domacinu, da im daju sansu da skinu paucinu sa ociju, da daju mucenici gol! I zgoditak pocasni dodjose u 90om minutu... Dobro pa ga Brazilci ubose, majko mila! :ortaci:

Sve u svemu, Uber Alles fuzbalj i fuzbaljeri dominiraju svetom. Kao sto EU ropstvom dominira nemacka ekonomija. :ok: :smeker:

Bravo, _nobody_, za izbor zemlje za Zivot! Svaka ti se sansa dala, kada si tako lep i pametan... I dobar prognozer (iz 1ca u 3ku)! :pivce:

_nobody_

Koja tekma... Gledam u Hans im Gluck, na Isartoru usred MinKena, celu tekmu, od 0tog do 93eg minuta. Nemci su pregazili kao plitak potok Brazilce... Koja katastrofa!
Jel nam pises da je dobra tekma? Ili si ti faca sto u pola dana mozes da prosetas MinKenom i licno gledas u Hansa? Ili si neverovatno izdrzljiv jer si izdrzao 93 minuta dominacije? Koja je katastrofa? Sta se desilo i kome? Koliko si ti dobar kada Hans kresne Raula? I koliko bi bilo razlicito da Raul kresne Hansa?
:dontunderstand:

Ja neprekidno posmatram odlicnu tekmu, Naljimi Auspuh... Tekmu u Srbiji: bitange/vlastodrsci protiv sirotinje raje, sa neizvesnim ishodom, sve neizvesnijim i neizvesnijim. To je mnogo interesantnije nego Nemacka : Brazil, moras priznati! A ko je kriv sto ste vi, sirotinja raja zapali u takav bedak? Pa vi sami, moj batice. Vi ste sami za 30+ godinica siebali sve sto se siebati moze, pa sada ste osudjeni da zivite u tome. Sasvim ispravno. :whistling:

Posto je tebi jako blizu Kuca Cveca (a i meni je, kada sam u Beogradu), budi i ti faca, pa svaki da prosetaj do cvecare. Pa se zapitaj ko je koga kresnuo, kada se poklanjas senima velikana. Da li je TITA kresnuo Javanku., ili ceo balkanski narod, ili je to na brdovitom Balkanu bio i ostao opsti qupleraj? Koliko ce sve to biti razlicito u Buducnosti, je li? :srecan:

_nobody_

Kad Bavarac u centru MinKena peva "Dojcland uber ales" ti treba da znas da je prevod "zemlja Nemaca iznad svega", i posledicno da pocnes da shvatas da kuca cveca nije moja nego tvoja, a da MinKen nije tvoj nego Svabin.
Kada to pocnes da razumes, i tvoji postovi ce zvucati normalnije.

Ja radim posteno 30 godina, i sve sto sam stekao, stekao sam sa svojih 10 prstiju. Vi tamo, koji mi svaki dan svekoliko prodajete mooda za boobrege, koji ste socijalno inteligentni i rodzeni sa Autoritetom, te lepote i krasote prodajte takvoj mentalnoj sirotinji vasega kalibra. :ok:

Ne znate nista, iz kafana ne izbivate, a sve sveCke probleme ste u njima i resili. Odiebaus. Za vas su samo motiqe, ljopate i pijuqi, 12+ sati dnevno. I to sto VI (ne JA) imate u ProSerbiji, ste kompletno zasluzili. I mnogo gore, ako te je neko pitao. Vi i dalje cekate da nesto padne sa neba. Pasce samo americke, nemacke iili ruske qurcine. Ni manje, ni vise! :bye:

_nobody_

I tako, svakojako, Nemci osvojise Prvenstvo Sveta u Brazilu, 2014te. U MinKenu loodilo na ulicama, peva se (NE Lili Marlen), dizu se ruke (NE u stilu SS salutiranja), a devojke se skidaju gole i bacaju bruseve i gatjite u zrak. :brus: :ok:

Ete, Naljimin Auspuh, protivno svim tvojim ocekivanjima, Namacka, Uber Alles, je i na JA kontitentu dokazala svoju timsku premoc. A mi ProSerBlji... Opet smo ubedljivo pobedili na recima. MonTe Video, Iebo te Satan koji te VIdeo! :rotf:

Na recima nas pas nadlajati ne moze. Moja devojka je ostala da gleda zatvaranje SP 2014te u sred Isartora (Muenchen), a ja cu u kadiciju, jer sam danas igrao sa klincima 120+ minuta basketu! :hvala:

I Putinski cestitao Merkelki! :whistling:

A sada, Naljimin Amaline, cetke i metle u ruke i na Arbeit. Na baushtele. Nix prica do lake muzike, i ta folaza, lagarija i zaiebancija na maloga srBskog batu, pa i seku. Ferstein? :smeker:

_nobody_

Poslednja izmena:
Ja radim posteno 30 godina, i sve sto sam stekao, stekao sam sa svojih 10 prstiju. Vi tamo, koji mi svaki dan svekoliko prodajete mooda za boobrege, koji ste socijalno inteligentni i rodzeni sa Autoritetom, te lepote i krasote prodajte takvoj mentalnoj sirotinji vasega kalibra. :ok:

Ne znate nista, iz kafana ne izbivate, a sve sveCke probleme ste u njima i resili. Odiebaus. Za vas su samo motiqe, ljopate i pijuqi, 12+ sati dnevno. I to sto VI (ne JA) imate u ProSerbiji, ste kompletno zasluzili. I mnogo gore, ako te je neko pitao. Vi i dalje cekate da nesto padne sa neba. Pasce samo americke, nemacke iili ruske qurcine. Ni manje, ni vise! :bye:

_nobody_
I ja bato radim 24 sata dnevno, vezano za humanitarni posao i hebe mi se za te tvoje qurčine i nebo sa zvezdaama k0oje padaju na glavu, sa sve kafanama koje pripadaju zvezdanom nebu i ne znam kome, a u kojima se provodiš<bezobrazan budi samo prema sebi, jer samo sebe žališ, ostale ostavi na miru, nismo ti mi socijalna ustanova

Cinjenica je, nepobitna, i dokazana , da Srbi eskiviraju sljaku na sve nacine. Tacno je da su zeleli kapitalizam, ali su svi utripovali da bi bas oni trebali da budu kapitalisti, sto bi bilo malo mnogo kapitalista na ovako malu zemlju. A neko bi opet morao i da radi za njih. Samo je pitanje KO???

Elem, ko ne veruje, neka da besplatan mali oglas u Halo oglase, za neki normalan, svakodnevan posao, kao npr. prodavacica, rostilj majstor, mesar, pekar.........NECE NIKO NI DA SE JAVI DA PITA KOLIKA JE PLATA, BRE , A KAMO LI DA DODJE NA RAZGOVOR....
Naglasavam da , i ako se neko javi, cisto iz radoznalosti, ponudi prosecnu platu, prijavu za stalno, markicu......DOCI CE NIKO, ILI PAR ZALUDNIH FACA!!!!!!GARANTOVANO!!!!ISPROBANO!!!!!

Nasuprot tome, ako date oglas za promoterku, PR, MEnagera bilo koje vrste, bicete zatrpani prijavama.....znaci...samo fensi sljake dolaze u obzir......ako moze, nesto u vezi modnih dogadjanja, televizije, ili bar da se mnogo putuje.......

Ko i dalje ne veruje, neka trazi radnike preko biroa..........hahahahhhahaha
To je tek igranka, kad ti njihov sluzbenik kaze, na tvoju primedbu zasto niko ne dolazi na razgovor, citiram: Probajte da nadjete nekog na crno, ovi mladi nece da ustaju rano, a i sve dalje od tri autobuske stanice im je daleko""

ZAKLJUCAK: PUTUJ EVROPO, I NE CEKAJ NA NAS......OVDE JE SRECA JEDNA NEOPISIVA, TAMAN TAKO KAKO SMO ZASLUZILI!!!!!!!!!!!!!!!

Pametnom dovoljno, zar ne Aja63??? :bye:

_nobody_

Устај бре Србине! Устај бре геџо! Штај је бре, није ти јасно, теби бре причам, Роде без порода, Несрећо без среће, Тикво без шајкаче! Не знаш ти шта причам, не знаш ни где си… Тетураш се кроз живот ко свињче низ калдрму. Увече се сручиш на поцепану софу са балонче јевтиног алкохола, и натунујеш телевизор на ону виртуалну фарму, где ондак срећно грокћеш са сви остали „јевропејци“…

И тако бре до сабајле, док се поново не затетураш низ калдрму ко свињче тражећи нешто за своју „напаћену“ гушу- А за душу Србине, шта ти је бре остало за душу? Где ће ти бре душа Србине!?

Жену си отерао, или од куће, илу у лудило! Ни децу своју више не пропознајеш, не виђаш их више, или кад их случајно нагазиш, не препознајеш их тако обневидео…

Устај бре Србине, време те гази, земљу ти комадају, бришу те из свих спискова, децу ти уче да „поносно марширају“ и певају „лили марлен“, родитеље ти, свеже упокојене, из гробова чупају, а од храмова твојих светих поново штале праве! Устај бре геџо, док није касно! Шта је, још ти није јасно, теби бре причам Србине мој- Туго моја!

Мислиш да те таквог, чупавог, смрдљивог, без шајкаче и без опанка, не препознајем? Вараш се, лако те је препознати… и са тај бугарски џинс, и са тај турски версаће што си га навуко на те, некад јуначке- а сада кокошје груди, иако немаш пара ни за гаће…

Препознајем те Роде, и то на пушкомет! Управо таквог су те створили, да би могли и „они“ да те препознају где год да те виде, никад се не зна, једног дана може да им затреба и твој бубрег…

Шта је бре? Кажеш да си сиромах, да немаш више ни кучета ни мачета. Да немаш више ни за добру „шљиву“, а од свог оца ниси научио сам „мученицу“ своју да испечеш. А и да јеси, шта би ти вредело, кад си све раскрчмио… Па се сада тетураш с то пластично балонче у руку, и испијаш ту жуту алкохолисану мокраћу, што ти продају скоро за џабе. Е, није џабе Роде мој, Јаде мој! Ништа на овом свету није џабе…

Тако су бре „они“, с ту исту мокраћу, истребили цео континент индијанаца, па би сада и нас Србе. Не дај се роде! Устај бре Србине, ниси ти бре индијанац! Ако си негде успут и изгубио свој понос, раскрчмио своју дедовину, и загубио жену и ђецу…

Још увек је у теби оно што је и у свима нама- онај стари, добри Инат- и нешто мало Српске Душе! Устај бре Србине! Устај бре геџо, још није касно! Не дај „им“ то мало душе што ти је остало; Не дај душманима!- Но напуни „је“ да нарасте и прерасте и тебе самог, и све недаће твоје… И онда ће ти све бити лакше; Биће онако како треба, и онако како је воља Божја!

Знам, знам, немој се правдаш… Живот те је, не шамарао, већ газио ко булдожер, ко и већину нас. Ниси више знао где ћеш, па ето десило се! И јесте, свакоме може да се деси, и многима се десило… Али зато не мора да траје!

Ниси ти бре Србине тиква без корена! Ниси ти бре име без презимена! Ниси ти бре Србине домаћин без домаћинства! Чак иако га немаш- Чак иако си га прокоцкао, раскрчмио, распродао у бесцење- Све док постоји Србија, ова наша земља мученица, постојаће и твоје домаћинство! Треба само да му се вратиш, не само својим телом већ и целом својом душом…

Богат си ти бре Србине, много богатији него што знаш! Зато те се и плаше Србине, плаше се да не откријеш својега БОГАтства! Плаше се да не пронађеш ту своју загубљену Душу!

Знају да онда тако БОГатом и пуне Душе неће моћи више земљу да ти пустоше! Неће моћи пород нерођени да ти отимају, нити гробове и храмове више да ти руше!

А сада је доста приче! Време је Србине да се прекрстимо, помолимо, и кренемо! Не низ калдрму! Већ уз! Не да се котрљамо, већ да марширамо и запевамо громогласно нашу „Светосавску“ и Боже Правде!

Немаш више чега да се плашиш Србине! Већ су ти отели све што су могли, а оно што нису могли…Е за то је куцнуо час да „га“ пронађеш, и то сам- у себи!

Време је Србине поново да будеш, оно што и јеси, и оно што си кроз вјеке вјекова био – Србин са Душом! А кад имаш Душу и када си поново БОГат, онда је све лакше, и све је могуће… И ондак нека буде, оно што бити мора!

———————————-

М Новаковић

Svakome se ponekad desi da ispadne gluup. I posle teske gluposti dolazi teska sramota.

Ova vlada se od sastavljanja davi u sopstvenoj gluposti, ali se uopste ne vidi da ih je sramota. Da li su oni uopste ljudi?

Da li su ikada bili ljudi, mislim pre ovih funkcija, diploma i doktorata? Da li ih je neko zive rodio, ili ih je Merkelica nabavila kao jeftine igracke?

Знаш за поређење глупости и смрти?
Кад умреш ти то не знаш и теби је свеједно, али је свима око тебе тешко - е исто је и кад си глуп. Да ли ти то даје одговоре на твоја питања? ;)

Ако има ауспух и филтер за ваздух немање није, остаје незнање или глупост. Ако користиш нешто што не знаш да користиш па га још и зајебеш у том процесу, ја бих рекао да је ипак глупост ;)

Устај бре Србине! Устај бре геџо! Штај је бре, није ти јасно, теби бре причам, Роде без порода, Несрећо без среће, Тикво без шајкаче! Не знаш ти шта причам, не знаш ни где си… Тетураш се кроз живот ко свињче низ калдрму. Увече се сручиш на поцепану софу са балонче јевтиног алкохола, и натунујеш телевизор на ону виртуалну фарму, где ондак срећно грокћеш са сви остали „јевропејци“…

И тако бре до сабајле, док се поново не затетураш низ калдрму ко свињче тражећи нешто за своју „напаћену“ гушу- А за душу Србине, шта ти је бре остало за душу? Где ће ти бре душа Србине!?

Жену си отерао, или од куће, илу у лудило! Ни децу своју више не пропознајеш, не виђаш их више, или кад их случајно нагазиш, не препознајеш их тако обневидео…

Устај бре Србине, време те гази, земљу ти комадају, бришу те из свих спискова, децу ти уче да „поносно марширају“ и певају „лили марлен“, родитеље ти, свеже упокојене, из гробова чупају, а од храмова твојих светих поново штале праве! Устај бре геџо, док није касно! Шта је, још ти није јасно, теби бре причам Србине мој- Туго моја!

Мислиш да те таквог, чупавог, смрдљивог, без шајкаче и без опанка, не препознајем? Вараш се, лако те је препознати… и са тај бугарски џинс, и са тај турски версаће што си га навуко на те, некад јуначке- а сада кокошје груди, иако немаш пара ни за гаће…

Препознајем те Роде, и то на пушкомет! Управо таквог су те створили, да би могли и „они“ да те препознају где год да те виде, никад се не зна, једног дана може да им затреба и твој бубрег…

Шта је бре? Кажеш да си сиромах, да немаш више ни кучета ни мачета. Да немаш више ни за добру „шљиву“, а од свог оца ниси научио сам „мученицу“ своју да испечеш. А и да јеси, шта би ти вредело, кад си све раскрчмио… Па се сада тетураш с то пластично балонче у руку, и испијаш ту жуту алкохолисану мокраћу, што ти продају скоро за џабе. Е, није џабе Роде мој, Јаде мој! Ништа на овом свету није џабе…

Тако су бре „они“, с ту исту мокраћу, истребили цео континент индијанаца, па би сада и нас Србе. Не дај се роде! Устај бре Србине, ниси ти бре индијанац! Ако си негде успут и изгубио свој понос, раскрчмио своју дедовину, и загубио жену и ђецу…

Још увек је у теби оно што је и у свима нама- онај стари, добри Инат- и нешто мало Српске Душе! Устај бре Србине! Устај бре геџо, још није касно! Не дај „им“ то мало душе што ти је остало; Не дај душманима!- Но напуни „је“ да нарасте и прерасте и тебе самог, и све недаће твоје… И онда ће ти све бити лакше; Биће онако како треба, и онако како је воља Божја!

Знам, знам, немој се правдаш… Живот те је, не шамарао, већ газио ко булдожер, ко и већину нас. Ниси више знао где ћеш, па ето десило се! И јесте, свакоме може да се деси, и многима се десило… Али зато не мора да траје!

Ниси ти бре Србине тиква без корена! Ниси ти бре име без презимена! Ниси ти бре Србине домаћин без домаћинства! Чак иако га немаш- Чак иако си га прокоцкао, раскрчмио, распродао у бесцење- Све док постоји Србија, ова наша земља мученица, постојаће и твоје домаћинство! Треба само да му се вратиш, не само својим телом већ и целом својом душом…

Богат си ти бре Србине, много богатији него што знаш! Зато те се и плаше Србине, плаше се да не откријеш својега БОГАтства! Плаше се да не пронађеш ту своју загубљену Душу!

Знају да онда тако БОГатом и пуне Душе неће моћи више земљу да ти пустоше! Неће моћи пород нерођени да ти отимају, нити гробове и храмове више да ти руше!

А сада је доста приче! Време је Србине да се прекрстимо, помолимо, и кренемо! Не низ калдрму! Већ уз! Не да се котрљамо, већ да марширамо и запевамо громогласно нашу „Светосавску“ и Боже Правде!

Немаш више чега да се плашиш Србине! Већ су ти отели све што су могли, а оно што нису могли…Е за то је куцнуо час да „га“ пронађеш, и то сам- у себи!

Време је Србине поново да будеш, оно што и јеси, и оно што си кроз вјеке вјекова био – Србин са Душом! А кад имаш Душу и када си поново БОГат, онда је све лакше, и све је могуће… И ондак нека буде, оно што бити мора!

———————————-

М Новаковић
Većii idiotizam odavno videla nisam.Strašno,srbobranilac rođeni narod proglašava sveukupno za retarde, glavno je da riče kao jelen u teranju.

Back