Otac nacije: mi stalno lažemo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ko kuka bre???
tema je dobrica i njegova izjava
ps. treba li ti nacrtati

Vi o Dobrici i Srbima,a Ja o Vama. Sta ti nije jasno?

Ja pricam o Islamskoj fobiji,maniji predstaviti sebe zrtvama terora nas nevernika. Ako je ko bio prema mudzama tolerantan,to su bili Rusi. Njima je pre 10-15 g. bilo svejedno ko je ko,dal je mudza ili katolik ili je pravoslavac i mnogo sam puta upadao u zucne rasprave sa njima zbog toga. Sad svi ti ljudi kojima su ljudi bili ljudi nezavisno koje su vere,sve zucnije komentarisu ispade loklnih mudza i zustro ih osudjuju.

Evo direktan citat Dobrice Ćosića: ''Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda.'' Dobrica Ćosić nastavlja i govori: ''Mi lažemo da bih varali sami sebe, da tiješimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bih se borili protiv straha, lažemo da ohrabljujemo druge, lažemo da bih skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Mi lažemo na kreativan, maštovit i inventivan način.''

Dobrica Ćosić je nepismen? :think:

A ovaj prvi deo gde je on navodno rekao da je laganje najbolja vrlina srpskog naroda prvi put vidim, a nailazio sam na ovaj citat o tome zašto lažemo otprilike svake nedelje kod raznoraznih Hrvata, Bošnjaka, i svih tih Šiptara.

Koliko mi je poznato, on je tu govorio o ljudima, a isti ti Hrvati, Bošnjaci, i ini Šiptari su mu verovatno dodali tu prvu rečenicu kako bi ispalo da se radi o Srbima. Takve stvari se od njih i očekuju.

I on nije nikakav otac nacije. Ocem nacije se može smatrati Stefan Nemanja, a ne neki pisac iz dvadesetog veka.

da sam srbin, ja bih ili rekao da je u pravu, ili da je matori starac koji nema pojma i... to je tema. a ne medvedev, putin, sastanci bla bla...

Sta da ti kazem za Cosica?To sto i sam znas da je rekao istinu?
Poenta je u tome sto to ne mozete pripisati jednom narodu a politickoj eliti,a jos veca je poenta u tome da ne mozete osporiti fakat da se lazima ( i to gnusnim) koriste sve politicke vrhuske svih drzava sveta. Samo sto to nekima polazi za rukom a nekima ne,mislim u globalnim razmerama,a na lokalnom nivou svima uspeva jedno odredjeno vreme.

Za dobricu Ćosića su patriotske i nacionalističke glave tokom devedesetih govorile da je otac nacije. Kasnije je to rezultiralo kolektivnim naci orgazmom kada je u Skupštini "otac nacije" izabran za predsednika veštačke tvorevine SRJ.

Evo direktan citat Dobrice Ćosića: ''Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda.'' Dobrica Ćosić nastavlja i govori: ''Mi lažemo da bih varali sami sebe, da tiješimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bih se borili protiv straha, lažemo da ohrabljujemo druge, lažemo da bih skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Mi lažemo na kreativan, maštovit i inventivan način.''

Zašto?
Kako?
Tipičan primer je prilog sa RTS-a (koji je kasnije priznat od strane RTS-a kao laž) o bacanju srpske dece lavovima.
Ako je lagano da su srpska deca bacana lavovima, ko zna kakve sve laži postoje u našoj istoriji, državnoj politici, itd... Koliko zločina nad Srbima i drugim narodima je slagano i prećutkano, a koliko izmišljeno i preuveličano???

Ko će nama sutra da veruje ako stvarno počnu da bacaju srpsku decu lavovima?
Kako ja da verujem, na primer, da su srpski pravoslavni manastiri na Kosovu stvarno srpski, ako znam da je srpska istorija puna laži? Ne tvrdim ništa, nego postavljam pitanje kao neutralni posmatrač!
sta je centralno pitanje ove teme? kako Schutz da veruje?
ne moras da verujes. citaj, ima puno knjiga, raznih autora, koje govore o srpskim manastirima. ko ih je pravio, kad, zasto. kao sto ima puno knjiga o zlocinima.
u istoriji svakog naroda postoje periodi i ljudi koji su pricali kojekave gluposti radi aktuelnih politickih ciljeva. srpski narod nije po tom pitanju ni bolji ni gori od drugih.
dakle, time smo iscrpli ovu temu.
katanac.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back