Otac nacije: mi stalno lažemo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Schutz

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.293
Za dobricu Ćosića su patriotske i nacionalističke glave tokom devedesetih govorile da je otac nacije. Kasnije je to rezultiralo kolektivnim naci orgazmom kada je u Skupštini "otac nacije" izabran za predsednika veštačke tvorevine SRJ.

Evo direktan citat Dobrice Ćosića: ''Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda.'' Dobrica Ćosić nastavlja i govori: ''Mi lažemo da bih varali sami sebe, da tiješimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bih se borili protiv straha, lažemo da ohrabljujemo druge, lažemo da bih skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Mi lažemo na kreativan, maštovit i inventivan način.''

Zašto?
Kako?
Tipičan primer je prilog sa RTS-a (koji je kasnije priznat od strane RTS-a kao laž) o bacanju srpske dece lavovima.
Ako je lagano da su srpska deca bacana lavovima, ko zna kakve sve laži postoje u našoj istoriji, državnoj politici, itd... Koliko zločina nad Srbima i drugim narodima je slagano i prećutkano, a koliko izmišljeno i preuveličano???

Ko će nama sutra da veruje ako stvarno počnu da bacaju srpsku decu lavovima?
Kako ja da verujem, na primer, da su srpski pravoslavni manastiri na Kosovu stvarno srpski, ako znam da je srpska istorija puna laži? Ne tvrdim ništa, nego postavljam pitanje kao neutralni posmatrač!

Poslednja izmena:
Za dobricu Ćosića su patriotske i nacionalističke glave tokom devedesetih govorile da je otac nacije. Kasnije je to rezultiralo kolektivnim naci orgazmom kada je u Skupštini "otac nacije" izabran za predsednika veštačke tvorevine SRJ.

Evo direktan citat Dobrice Ćosića:Zašto?
Kako?
Tipičan primer je prilog sa RTS-a (koji je kasnije priznat od strane RTS-a kao laž) o bacanju srpske dece lavovima.
Ako je lagano da su srpska deca bacana lavovima, ko zna kakve sve laži postoje u našoj istoriji, državnoj politici, itd... Koliko zločina nad Srbima i drugim narodima je slagano i prećutkano, a koliko izmišljeno i preuveličano???

Ko će nama sutra da veruje ako stvarno počnu da bacaju srpsku decu lavovima?
Kako ja da verujem, na primer, da su srpski pravoslavni manastiri na Kosovu stvarno srpski, ako znam da je srpska istorija puna laži? Ne tvrdim ništa, nego postavljam pitanje kao neutralni posmatrač!

Па кад и сам видиш како лаже тебаш схватити да он није прави отац веч очух нације:hahaha::hahaha:

uobicajeno sa ovakvim temama. nikog ne "interesuju" jer se "nema" sta reci.

Nije da se nema sta reci,nego ste vise doklincili i bogu i narodu.Vasa religija je bolesna i stalno nesto kukate.
Gledam pre neko vece na tv sastanak Medvedeva sa predstavnicima islamske zajednice Rusije sta mislite kakav je razgovor bio?
Mogu i da ne pricam,jer svi ovde vec znaju. Samo kukanje i kukanje,vise se gradi crkvi nego dzamija :dash: itd.

Nije da se nema sta reci,nego ste vise doklincili i bogu i narodu.Vasa religija je bolesna i stalno nesto kukate.
Gledam pre neko vece na tv sastanak Medvedeva sa predstavnicima islamske zajednice Rusije sta mislite kakav je razgovor bio?
Mogu i da ne pricam,jer svi ovde vec znaju. Samo kukanje i kukanje,vise se gradi crkvi nego dzamija :dash: itd.

kakve veze ima putin i njegov sastanak sa poentom teme.:dontunderstand::dontunderstand:

kakve veze ima putin i njegov sastanak sa poentom teme.:dontunderstand::dontunderstand:

Ne Putin nego Medvedev!
Kako nema,jasno sam ti objasnio zasto ljudi ne komentarisu.
Vasa kuknjava i lazi su vise doklincili celom svetu,ceo islam kuka i nista ne radi sem sto trguje narkoticima od Avganistana pa do kosova,nije da i drugi to ne rade,al vama je to osnovno zanimanje.
Onaj dzukac gore sumnja da li su manastiri na Kosovu srpski,a ne sumnja u to dal na Sari ima belih medveda :per:

Ne Putin nego Medvedev!
Kako nema,jasno sam ti objasnio zasto ljudi ne komentarisu.
Vasa kuknjava i lazi su vise doklincili celom svetu,ceo islam kuka i nista ne radi sem sto trguje narkoticima od Avganistana pa do kosova,nije da i drugi to ne rade,al vama je to osnovno zanimanje.
Onaj dzukac gore sumnja da li su manastiri na Kosovu srpski,a ne sumnja u to dal na Sari ima belih medveda :per:

ko kuka bre???
tema je dobrica i njegova izjava
ps. treba li ti nacrtati

Evo direktan citat Dobrice Ćosića: ''Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda.'' Dobrica Ćosić nastavlja i govori: ''Mi lažemo da bih varali sami sebe, da tiješimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bih se borili protiv straha, lažemo da ohrabljujemo druge, lažemo da bih skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Mi lažemo na kreativan, maštovit i inventivan način.''

Dobrica Cosic govori ijekavicom? :think:

Laž je osnovni pokretač srpske politike još od 1986. i SANU mamoranduma.

Pa kaže:

Ključni argumenti Memoranduma odnose se na detalje kojima treba izazvati revolt
srpskog naroda i usmeriti ga na akciju za promenu odnosa u državi u pravcu jačanja
velikosprskog uticaja. Tako se do neslućenih razmera preuveličavaju problemi koje srpski
narod ima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu.
Položaj srpskog naroda u Hrvatskoj
neosnovano i bez ikakvih dokaza poredi se sa stanjem za vreme fašističke tvorevine,
ustaške Nezavisne države Hrvatske (NDH) kada su se prema Srbima primenjivali rasni
zakoni. To poređenje je toliko neumesno i deplasirano da to ne treba posebno dokazivati.
Kada je reč o Kosovu, preterivanje i glorifikacija patnji Srba dostiže fantastične razmere pa
se tvrdi:
"Fizički, politički, pravni, kulturni genocid nad srpskim stanovništvom Kosova i Metohije
najteži je poraz u oslobodilačkim borbama što ih je vodila Srbija od Orašca 1804. do
ustanka 1941."
Piše se o pet godina dugom albanskom ratu protiv Srba na Kosovu i taj rat se poredi sa
četvorogodišnjom nemačkom okupacijom u Drugom svetskom ratu. Upotrebljavaju se
termini: agresija, odbrana naroda i teritorije, revolucionarna borba i slični.
Ovakva preterivanja su u funkciji direktnog huškanja srpskog naroda i podstrekivanja da
krene u odlučni boj za velikosrpske ciljeve
vrlo jasno i vrlo precizno definisane u
Memorandumu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back