OTAC NA SLUŽBENOM PUTU

jel se tvoj post odnosi na moj?
ne znam gde zivis...i koji se zakon tu primenjuje...
ali o ovome sto sam ja rekla svedoce clanovi 60. stav 4. i 65. stav 4. porodicnog zakona...
dete normalno ne mora da iskoristi to svoje pravo...ne mora da se izjasni...u kom slucaju ce odluciti sud...

E sad mene zanima ... koliko je to očevima dovoljno ... i da li se oni osećaju odbačeno i poniženo zbog toga. On realno nema šanse da sa svojim detetom provodi vreme koje je detetu potrebno .... To vreme koje i provodi ne znam da li može biti kvalitetno, zbog te nespontanosti svake druge nedelje.
Kada sam se ja razvodio sa svojom bivšom sudija je insistirala da ubaci u rešenje viđanje svakog drugog vikenda. Na našu zajedničku opasku da nema potrebe za time, da ćemo se uvek dogovoriti oko viđanja, sudija je rekla da ako možemo da se dogovaramo super, da nas niko ne može sprečiti da se po zajedničkom dogovoru viđamo koliko god hoćemo, ali ako se sutra nešto desi pa ne možemo da se dogovorimo, onda je bolje da stoji u rešenju kao osiguranje.

I mi smo se od razvoda pa sve do danas viđali po dogovoru. Nekada bi to bilo na dve nedelje, nekada svakog vikenda, nekada i češće, a ponekad i ređe.... Kako kad.

Da li je to dovoljno? Ma nije. Svakako da nije dovoljno, jer deca pre svega žele da imaju normalnu porodicu. Čim su se roditelji razveli, to već nije normalno.

Back