Otac moje devojke mi preti tužbom

stefan277

Početnik
Poruka
3
Moja devojka ima 16 godina a ja 19. Jako smo vezani jedno za drugo i probali smo na sve nacine da nas ne rastave. Medjutim njen otac rasista ne odobrava nasu vezu i stalno je maltretira. Naravno nemamo dokaze za to jer je ona iz beograda a ja iz vrnjacke banje. Ne zelim da je neko maltretira zbog mene a kada bih raskinuo to bi nas oboje slomilo. Bezala je kod mene vec 5x u nadi da ce biti bolje. Otac kaze da ce parama sve srediti i da ima veze da mene zatvore za zavlacenje maloletnika a nju psihicki maltretira. Socijalni rad u zemunu ne reaguje jer ni ne saslusava njenu pricu vec samo pricu njenih roditelja uz reci slicne ovima: oni su ti roditelji ti se ne pitas nista bitno da su finansijski dobri. Da li postoji nacin ljud! Jer ovo je NEPRAVDA! To sto vas je neko stvorio ne znaci da moze da vas unistava i donosi odluke umesto vas. Vise ne znam sta da radim, svi koji ne treba da budu protiv nas su protiv nas.

Šta će devojci od 16 godina veza? Šta planiraš? Da je usvojiš i da je školuješ?
Pre svega ,,ČUVAČU JE" jer očigledno nema ko. A zbog ovakvih stvari propadamo. Jer odrasli ne veruju u ljubav, ne podrzavaju, bitne su im samo pare pare i pare... Zato su im zivoti neispunjeni i tuzni. Mi ako zelimo da zivimo zajedno ne znaci da cemo ziveti od vazduha. Ja radim, moji rade, otac bi nam pomagao dok ne stanemo na noge. Ljudima treba vera... Ono na sta su odavno zaboravili

pazi nije OK što on nju maltretira, čak i da se njima ne sviđa vaše viđanje maltretiranje nije OK. a kakva su vaša prava, to vidi nekog pravnika. možda da proba neku NVO tipa Ženski centar. ako ima rezerve prema njima nek ode nekako neprimetno i oprezno čisto da dobije odgovor. ako ne, nek vidi neku takvu nedržavnu organizaciju, ili psihologa nekog ili tako???

ti možeš da je posavetuješ kako da on nju ne maltretira, šta može da uradi :/
al ako je već tako gledaj da je nešto ne ispališ, da ispadne da nešto hoćeš i onda da pobegneš u njemačku kad ti se ukaže prilika a ona ostane sa svojim maltretirajućim tatom. nekako gledaj da budeš OK

mislim ona ide u školu nek uči školu i nek gleda da preživi te roditelje

Pre svega ,,ČUVAČU JE" jer očigledno nema ko. A zbog ovakvih stvari propadamo. Jer odrasli ne veruju u ljubav, ne podrzavaju, bitne su im samo pare pare i pare... Zato su im zivoti neispunjeni i tuzni. Mi ako zelimo da zivimo zajedno ne znaci da cemo ziveti od vazduha. Ja radim, moji rade, otac bi nam pomagao dok ne stanemo na noge. Ljudima treba vera... Ono na sta su odavno zaboravili
Mlada je bre ona za ozbiljnu vezu, 16 godina je početak srednje škole bukvalno. Ti li planiraš da se ženiš uskoro ili šta?

Poslednja izmena:
ne znam ako će da goni idi kod advokata pa se raspitaj šta su opasnosti i prava itd, je l baka prase završio na sudu zbog 16-godišnjakinje, nije više zbog toga mogao da bude u stanu sa bazenom :confused:

ako nemaš para za advokata valjda postoje ovi besplatni advokati "besplatna pravna pomoć", ne znam je l ima alternativa, ako se jave ovde možda

Moja devojka ima 16 godina a ja 19. Jako smo vezani jedno za drugo i probali smo na sve nacine da nas ne rastave. Medjutim njen otac rasista ne odobrava nasu vezu i stalno je maltretira. Naravno nemamo dokaze za to jer je ona iz beograda a ja iz vrnjacke banje. Ne zelim da je neko maltretira zbog mene a kada bih raskinuo to bi nas oboje slomilo. Bezala je kod mene vec 5x u nadi da ce biti bolje. Otac kaze da ce parama sve srediti i da ima veze da mene zatvore za zavlacenje maloletnika a nju psihicki maltretira. Socijalni rad u zemunu ne reaguje jer ni ne saslusava njenu pricu vec samo pricu njenih roditelja uz reci slicne ovima: oni su ti roditelji ti se ne pitas nista bitno da su finansijski dobri. Da li postoji nacin ljud! Jer ovo je NEPRAVDA! To sto vas je neko stvorio ne znaci da moze da vas unistava i donosi odluke umesto vas. Vise ne znam sta da radim, svi koji ne treba da budu protiv nas su protiv nas.
sta bi ti radio sa maloletnom devojcicom..dok ne napuni 18 godina..njeni roditelji imaju pravo da donose odluke umesto nje i zasto bi je ti cuvao i tvoj otac nju izdrzavao pored zivih roditelja..bez pristanka njenih roditelja ne mozes nista da uradis ..to ti je valjda jasno i bice bolje da se ne petljas sa maloletnicom

Medjutim, znam da ste sada u fatalnoj ljubavi, da nikada necete voleti kao sada :roll: ali, verovatno ste razlicite nacionalne pripadnosti, sto nosi odredjenu tezinu, na sve ovo sto je i dovoljno tesko. Tako, prvo zavrsavajte skolu i obrazujte se, da bi kasnije imali od cega da izdrzavate svoju porodicu

Medjutim, znam da ste sada u fatalnoj ljubavi, da nikada necete voleti kao sada :roll: ali, verovatno ste razlicite nacionalne pripadnosti, sto nosi odredjenu tezinu, na sve ovo sto je i dovoljno tesko. Tako, prvo zavrsavajte skolu i obrazujte se, da bi kasnije imali od cega da izdrzavate svoju porodicu
Džaba ti njemu pričaš, on završio školu nema on problema više sa obrazovanjem. Mislim daje tako jer je rekao da radi.

Šta će devojci od 16 godina veza? Šta planiraš? Da je usvojiš i da je školuješ?
Da li njih dvoje planiraju brak? Da li je on spreman i da li je u stanju da izdržava buduću suprugu dok se bude školovala?

Znam za slučaj da su se dvoje uzeli izuzetno mladi (neplanirana trudnoća) i da su oboje na smenu čuvali dete, prvo je dete čuvala ona dok je on završavao fakultet pa onda on kad je diplomirao a ona studirala od nule - oboje u roku. Brak u tim godinama nije uopšte za svakog (a deca koji treba čuvati i podizati za neke nisu ni u kom slučaju, bez obzira na godine, kao ni kućni ljubimci), ostalo je već sve stvar gledanja.

То што смо ми навикнути да су "деца" од тридесет година и да живе са родитељима не значи да младић од деветнаест и девојка од шеснаест година не могу да буду у вези и да се евентуално венчају.
Волите се и сами одлучујте о свом животу.
Уколико се нешто и покаже погрешно, имаћете сто прилика да то исправите.
Будите само опрезни са трудноћом и она мора да заврши школу.

Zasto si naglasio da joj je otac rasista

Jel ste ti i devojka razlicite nacionalnosti? Boja koze? Religija?

Имам најгоре мишљење о такозваним НВО, али сигурно постоји и нека корисна за борбу против дискиминације која евентуално може да вам пружи бесплатну правну помоћ. Центри за социјални рад су толико компромитовани и корумпирани да на њих не треба рачунати.

pazi nije OK što on nju maltretira, čak i da se njima ne sviđa vaše viđanje maltretiranje nije OK. a kakva su vaša prava, to vidi nekog pravnika. možda da proba neku NVO tipa Ženski centar. ako ima rezerve prema njima nek ode nekako neprimetno i oprezno čisto da dobije odgovor. ako ne, nek vidi neku takvu nedržavnu organizaciju, ili psihologa nekog ili tako???

ti možeš da je posavetuješ kako da on nju ne maltretira, šta može da uradi :/
al ako je već tako gledaj da je nešto ne ispališ, da ispadne da nešto hoćeš i onda da pobegneš u njemačku kad ti se ukaže prilika a ona ostane sa svojim maltretirajućim tatom. nekako gledaj da budeš OK

mislim ona ide u školu nek uči školu i nek gleda da preživi te roditelje
Слажем се

Back