Osveta..?

Prije dvadest i nekoliko godina čitao sam strip sa komandantom Markom u glavnoj ulozi. I na kraju stripa, Mark, koji je u medjuvremenu pobio sve crvene mundire, pita nekog dedu kome su mundiri ubili sina da li je pravda zadovoljena, a deda mu odgovara bukvalno ovako: "Osveta ostavlja gorak ukus u ustima". I meni kao desetogodišnjaku ta rečenica se urezala tako jako u pamćenje da je evo pamtim i danas. Neznam zbog čega.

Prije dvadest i nekoliko godina čitao sam strip sa komandantom Markom u glavnoj ulozi. I na kraju stripa, Mark, koji je u medjuvremenu pobio sve crvene mundire, pita nekog dedu kome su mundiri ubili sina da li je pravda zadovoljena, a deda mu odgovara bukvalno ovako: "Osveta ostavlja gorak ukus u ustima". I meni kao desetogodišnjaku ta rečenica se urezala tako jako u pamćenje da je evo pamtim i danas. Neznam zbog čega.

:heart: :D :)

Nije vredno truda. Inače, ako mi je naneo štetu neko koga smatram prijateljem, mislim da je on u većem gubitku nego ja, jer je izgubio moje prijateljstvo. Kad sam ja prijatelj, to je do groba i bez rezerve, i neće naći boljeg prijatelja od mene. Kada to shvati, dovoljno mu je, ne moram se svetiti.

Takve stvari i nisu vredne osvete, kad se radi o nekom prijatelju, o nekoj svadji, pa da mu vratis. Osveta je vazna samo ako njom dobijas vise nego sto taj neko kome se svetis moze i da zamisli. Osveta kao sredstvo a ne kao cilj.

Ma sta vi pricali osveta je super,
od toga nema lepse stvari,
razumem ja to...
Zivimo u svetu laznih moralnih vrednosti...
Nametnute su nam...
Ali ako neko nekoga povredi,
ne moze proci nekaznjeno...

To je istina,
ostalo je foliranje,
i strah od neuspeha...

@JASNA i dalje pomno pratis moj "rad" na forumu i pokusavas da me opovrgnes po svaku cenu...

Nije vredno truda. Inače, ako mi je naneo štetu neko koga smatram prijateljem, mislim da je on u većem gubitku nego ja, jer je izgubio moje prijateljstvo. Kad sam ja prijatelj, to je do groba i bez rezerve, i neće naći boljeg prijatelja od mene. Kada to shvati, dovoljno mu je, ne moram se svetiti.

true... :)

ja se tesko naljutim...ali kad mi stanes na zulj...bezi...ne pojavljuj se jer onda je bolje da te nema jer sto kaze dzoni kes
You can run on for a long time
Run on for a long time
Run on for a long time
Sooner or later God'll cut you down
Sooner or later God'll cut you down

odnosno kad mi se napenali uzivam u svakom trenutku dok psihicki unistavam...prosto osecam sadisticko zadovoljstvo u tome dok gledam kako se koprca i pokusava da se izvuce iz moje mreze u koju sam ga ubaciJo...iz moje mreze se jos niko nije izvukao...samo je pitanje sa kolikim posledicama ces da prodjes...jer zna se de zile prodje tu trava ne nice...k`o fridirih nice :mrgreen:
i najbolje je kad neko i ne zna da sam mu ja smestiJo tako da posle kad god me popreko pogleda ja opalim po njemu a on ne zna da ja vucem sve konce...sta cu nisam ja kriv sto sam nevidjeni manipulator....klasican master of puppets :mrgreen: :twisted:

Nisam nikad imala razloga da se nekom svetim.Nekako sam imala srecu da mi skoro nikad niko nije učinio ništa nažao,posebno mi se nisu dešavale stvari zbog kojih bih željela osvetu.
Mislim da bih reagovala samo kada bi mi neko na bilo koji način naudio djeci,tad jedino ne bih mogla razmišljati hrišćanski...

Da vas neko siluje ne biste se svetili???
(posebno muskarci...)
Da vas neko greskom ubode nozem u kicmu i ostanete nepokretni..?
Da neko vasem bratu iskasapi lice i izvadi oko..?
Ma ne zasto bih secala potrebu za osvetom,
primila bih to normalno,
"JER TAKO JE BOG ZELEO..." i hriscanski...
Da vas neko drzi dvadeset godina greskom u zatvoru???
Jer vam je neko namestio..?
Ne bidte se svetili..?
Svaka cast vecini na foliranju,
svi ste vi divni sjajni, partijahalno vaspitani i sve mozete da zaboravite..!

I bre nodi pretera..niko ne zna dok ne dodje u takvu situaciju..meni je bivsi prijatelj nesto smestio..ja sam se malo zainatio i samo mu to dobro naplatio..nista vise..nije osveta vise kao kamata.

I bre nodi pretera..niko ne zna dok ne dodje u takvu situaciju..meni je bivsi prijatelj nesto smestio..ja sam se malo zainatio i samo mu to dobro naplatio..nista vise..nije osveta vise kao kamata.

To je bio samo ostar primer...
I za manje stvari je tako...
Recimo ja zaborabim na nesto,
ali kada mi se ukaze prilika da zeznem tu osobu,
naravno da hocu...

Da li se,kada vas neko povredi,svetite? Ili vise volite da samo iskulirate osobu..?
Posto sam ja postavila pitanje,reci cu vam kako je kod mene-ja ne umem da se svetim! Prosto ne umem,ne moze da mi padne na pamet ideja kako da vratim nekom,kako da ga povredim..A to mi uzasno smeta,jer je bilo milion situacija kad mi je to bilo potrebno i mnogo ljudi koji su to zasluzili..ali,avaj..:(
P.S. Izvinjavam se ako je tema vec bila,nova sam ovde.. :oops:

zavisi o kome se radi i da li je "povredjivanje" namerno... ljudi svesno i nesvesno greshe... teshko prelazim preko namernih stvari dok je vec druga stvar kad chovek chini greshku koje nije svestan... volim da vratim duplo bilo dobro ili zlo, ali ne radim na planiranju bilo chega... situacije se uglavnom same od sebe nameshtaju, a ja umem da iskoristim svaku od njih... chesto je i prekid kontakta sa nekim vec dovoljna osveta...

To je bio samo ostar primer...
I za manje stvari je tako...
Recimo ja zaborabim na nesto,
ali kada mi se ukaze prilika da zeznem tu osobu,
naravno da hocu...

Pa vidis to i dalje stoji kao opcija..nema tih para za to sta mi je namestio..ali nisam od onih koji bi nesto smisljali poput osvete..vreme izbledi sve..oprostio bih ali ne zaboravio.

Back