Osveta?

• Začetnik teme Začetnik teme rdeki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rdeki

Elita
Poruka
17.948
Zanima me kako vernici, a pre svega hriscani, gledaju na pitanje osvete?
Neko vam nanosi tesku nepravdu. Muci vas, kinji.
Kako ce te se ponasati u tim uslovima? Hocete li se svetiti onima koji vas muce?

.....jednostavno se klonim takvih ljudi.... 8)
Bolje je nekada i poniziti se,čak i ako si u pravu... :roll:...A istina UVIJEK izbije na vidjelo....Bogu hvala... :D 8)

u sluchaju da mi neko dira oca ili majku ,recimo,ili ugrozi moj zivot,ako treba da ga likvidiram, i da je to jedino reshenje,uradicu to,bez razmishljanja...svaka jedinka ima pravo i obavezu da se bori do smrti...chija god da je.

“Vreme mi je svedok, da svi oni sto su se svetili, gomilali su otrov u sebe, i otrovom izbrisali sebe iz knjige zivih. Cime se hvalite, osvetnici, pred protivnicima svojim, ako ne time sto vi mozete ponoviti njihovo zlo? Ne kazujete li time: i mi nismo bolji od vas? Bog mi je svedok: i vi i vasi protivnici podjednako ste bezbrizni za dobro. ... Osveti nema kraja, i potomci nastavljaju delo svojih otaca, i odlaze ostavljajuci ga nesavrsena. ... Ah, kako su zalosni svi zlotvori i svi osvetnici! Zaista, kao stado sto ide na zaklanje, a ne zna kuda ide, pa se bode i stvara klanicu pre klanice.” (Vladika Nikolaj Velimirovic)

FARMACEUT:
.....jednostavno se klonim takvih ljudi.... 8)
Bolje je nekada i poniziti se,čak i ako si u pravu... :roll:...A istina UVIJEK izbije na vidjelo....Bogu hvala... :D 8)

Moram da osvezim pamcenje na ovu temu.

Farmaceut, pogledaj molim te sta si ovde napisao kao odgovor. "Apsolutno ne".
E pa od tebe ocekujem da neces vredjati nikoga, cak iako taj neko tebe uvredi.

rdeki:
Zanima me kako vernici, a pre svega hriscani, gledaju na pitanje osvete?
Neko vam nanosi tesku nepravdu. Muci vas, kinji.
Kako ce te se ponasati u tim uslovima? Hocete li se svetiti onima koji vas muce?

Svaki covek ima pravo da se brani kako zna i ume, ali osveta nema bas nekog smisla. Zlo je ucinjeno, i ne moze se nicim nadoknaditi, i osvetom to zlo bi se samo povecavalo. :(

Back