Osveta bivsem decku

Ne postoji zena koja ne zeli da se osveti ako je ostavljena ili prevarena.

Ako postoji onda nije zena.

pa ljudski je zeleti
i ako si zena i ako si muskarac
ako nije tako, onda nije bilo ljubavi

a potpuno je druga stvar da se treba svetiti ili ne
zelela sam, kako nisam
ali nisam
proslo me posle 2 godine
toliko je trajalo ciscenje
vreme je lek za sve, plus ti otvori oci

Zdravo, drage dame postavila bih vam jedno pitanje i nadovezala bih se na ovu temu, ali moje je pitanje malo drugacije.
Ne radi se o osveti, da mu izgrebes auto, ili das neki oglas da je gej ili tako nesto kao sto su mnoge imale predloge.
Moje je pitanje, kako se osvetiti bivsem decku tako sto poenta je da pati zbog tebe i da zna da je zbog tebe, i da samog sebe izjeda za to sto te izgubio? Kako da ostavis neki svoj trag decku,po kojem ce te zauvek ili barem dugo pamtit?Kako, da mu povratis tu zelju da te ponovo ima,i naterati ga da te ponovo potrazi?da se pokaje, i oseti taj strah da te je izgubio.
Mene, bas ovo pitanje zanima,i verujem da mnoge od vas su to pozelele,nekad..
Da,i oni osete kako je kada izgube neku osobu koja ih je zaista volela,i sve im pruzala i bila uvek tu za njih..
A on te samo izigra, iskoristi, prevari i odbaci kao da nikad i nisi bila tu.

Hvala :)

Moram da ti kažem uz dužno poštovanje da ti je uvodni post skandalozno glup.
Ako je to tvoj način razmišljanja zalutala si u petparačku priču.
Talasi ljubavi kojima te zapljuskuje dragi ne dolaze nipošto od tvoje patetične potrebe da mu izigravaš majku
i budeš uvek tu za njega! Da li si uvek tu i za samu sebe ili nemaš vremena da misliš o sebi
dok se stavljaš na raspolaganje nekom ko će tako setovanu da te prepiša prvom prilikom i
ode da grli neko drugo devojče.
Tebe neće da se seti ni kad odvezuje pertle.....

Ako ne poštuješ sebe pre svega kako očekuješ da te neko drugi poštuje?
Ako osvajaš ljubav tako što izazivaš sažaljenje muškarca pritisla si pogrešno dugme.....

A još ako se nadaš da će da mu bude žao - ne, neće.
Takvih kao ti koje puštaju film da su unikati i da neko formacijski mora da pati za njima...takvih ima u nepreglednom nizu....
stoje u redu kao i ti i čekaju da ih neko izvuče kao malog zeku iz šešira, umesto da žive svoj život

A još ako se nadaš da će da mu bude žao - ne, neće.
Takvih kao ti koje puštaju film da su unikati i da neko formacijski mora da pati za njima...takvih ima u nepreglednom nizu....
stoje u redu kao i ti i čekaju da ih neko izvuče kao malog zeku iz šešira, umesto da žive svoj život

U bre perfect, baš đonom. Ko da nam odnosi nisu puni malih šarenolikih patologija, pa se drugima čudimo.

ebi ga, život nije bajka
ako je mama nije naučila osnovnim pravilima ponašanja, mora više da čita knjige a manje da guta blic ženu i ono smeće od laguninih romana...
nikad nas otrežnjenje nije dočekalo na svilenim jastucima.
što pre joj neko to objasni to bolje za nju

- - - - - - - - - -

U bre perfect, baš đonom. Ko da nam odnosi nisu puni malih šarenolikih patologija, pa se drugima čudimo.

baš zato što ima patologija beskrajni niz kojima sam konačno našla početak a možda i kraj, ja joj nudim fer savete da sačuva svoj identitet.

cekajte, da li je moguce da nijedna od nas/vas, bar ru mladjim danima, nije imala slican trip kao klonirana korisnica? :)
ono, da on pati za njom, da mu se osveti tako sto ce da proseta sa drugim frajerom ispred njega, a romeo ce da brizne u plac i zvace je telefonom koliko sutradan da jeca da se pomire?
nijedna?
moram da prinzam da nemam tu sirinu duha i kapiram zelju za osvetom, uslovno receno. to su bolesti koje moraju da se preleze.
ali, brankich lepo napisa - treba imati specificnu mentalnu konstrukciju da bi se ta zelja i realizovala..

pa naravno sve smo mi odrasle na tim tripovima, i svi su bili čista naučna fantastika.
baš zato joj i kažem da se okrene sebi i svojim sebičnim potrebama.
neka ide na koncerte, književne večeri, treninge, humanitarne akcije, sve samo da se ne prepušta nečemu što nema nikakav odjek tamo gde ona želi da ga postigne...
možda ona ipak više voli sama da se nauči nekad u životu kad se sparuška od godina koje je nanizala, ali
tada joj to znanje neće mnogo vredeti...

ja i sada ima tripove u glavi, ne ovakve, doduse, nego izmisljene situacije i to..nemam sad vremena da razradim, ali je urnebesno sto se zaglavim uvek pred kraj tih scenarija..ili imam visak likova ili ne mogu da se odlucim za najprihvatljiviji kraj.:(

pa ljudski je zeleti
i ako si zena i ako si muskarac
ako nije tako, onda nije bilo ljubavi

a potpuno je druga stvar da se treba svetiti ili ne
zelela sam, kako nisam
ali nisam
proslo me posle 2 godine
toliko je trajalo ciscenje
vreme je lek za sve, plus ti otvori oci

Pridruzujem se ovom komentaru...naravno da je ljudski a vecina se folira jer je to najnormalnija ljudska reakcija. Kada te neko ugrozi, povredi ili naudi na bilo koji nacin, instiktivno zelis da se i ta osoba oseti kao ti. Vecina nikada ne konkretizuje taj poriv za osvetom jer dok dodje vreme da stvarno mozes da se osvetis, vise ti to nije ni bitno. Ali u momentu, niko nije ravnodusan niti bas racionalno razmislja.

Uostalom, mnogi uspesi i odlicni potezi u zivotu su upravo proistekli iz takvih poriva. Neko krene da vezba da bi se osvetio (pokazao) bivsoj, a na kraju toliko to zavoli, postane mu profesija i posle se vise ni ne seca otkud on u celoj prici. Glup primer ali u sustini, veiki licni razvoj se nikada ne desava iz komfora, vec covek najvise napreduje i dobija poriv da grize bas kada je na dnu. Tako da, ceo taj poriv samo treba usmeriti u svoj licni razvoj, u svakom mogucem smislu i to je najpozitivnija stvar koju bilo ko moze da uradi u toj situaciji.

A kao sto je Antigona rekla, najbolja osveta svakome je uspeh a najveca kazna ravnodusnost.

Pridruzujem se ovom komentaru...naravno da je ljudski a vecina se folira jer je to najnormalnija ljudska reakcija. Kada te neko ugrozi, povredi ili naudi na bilo koji nacin, instiktivno zelis da se i ta osoba oseti kao ti. Vecina nikada ne konkretizuje taj poriv za osvetom jer dok dodje vreme da stvarno mozes da se osvetis, vise ti to nije ni bitno. Ali u momentu, niko nije ravnodusan niti bas racionalno razmislja.

Uostalom, mnogi uspesi i odlicni potezi u zivotu su upravo proistekli iz takvih poriva. Neko krene da vezba da bi se osvetio (pokazao) bivsoj, a na kraju toliko to zavoli, postane mu profesija i posle se vise ni ne seca otkud on u celoj prici. Glup primer ali u sustini, veiki licni razvoj se nikada ne desava iz komfora, vec covek najvise napreduje i dobija poriv da grize bas kada je na dnu. Tako da, ceo taj poriv samo treba usmeriti u svoj licni razvoj, u svakom mogucem smislu i to je najpozitivnija stvar koju bilo ko moze da uradi u toj situaciji.

A kao sto je Antigona rekla, najbolja osveta svakome je uspeh a najveca kazna ravnodusnost.

to je to!
kad me je pozvao posle godinu dana, vec mi se stisao bes
njegove brojeve sam izbrisala iz memorije i na poziv se javila sa dive izvolite, imam propusteni poziv
on kaze zdravo, ovde ime
ja pitam - koji ime?
sa druge strane muk..ime prezime
a ti si, izvoli sta ti treba

tu sam ocistila od njega potpuno
a bilo mi je i drago zbog toga
a i nahranila sam sujetu malo

Zdravo, drage dame postavila bih vam jedno pitanje i nadovezala bih se na ovu temu, ali moje je pitanje malo drugacije.
Ne radi se o osveti, da mu izgrebes auto, ili das neki oglas da je gej ili tako nesto kao sto su mnoge imale predloge.
Moje je pitanje, kako se osvetiti bivsem decku tako sto poenta je da pati zbog tebe i da zna da je zbog tebe, i da samog sebe izjeda za to sto te izgubio? Kako da ostavis neki svoj trag decku,po kojem ce te zauvek ili barem dugo pamtit?Kako, da mu povratis tu zelju da te ponovo ima,i naterati ga da te ponovo potrazi?da se pokaje, i oseti taj strah da te je izgubio.
Mene, bas ovo pitanje zanima,i verujem da mnoge od vas su to pozelele,nekad..
Da,i oni osete kako je kada izgube neku osobu koja ih je zaista volela,i sve im pruzala i bila uvek tu za njih..
A on te samo izigra, iskoristi, prevari i odbaci kao da nikad i nisi bila tu.

Hvala :)

:fdlan:

to je to!
kad me je pozvao posle godinu dana, vec mi se stisao bes
njegove brojeve sam izbrisala iz memorije i na poziv se javila sa dive izvolite, imam propusteni poziv
on kaze zdravo, ovde ime
ja pitam - koji ime?
sa druge strane muk..ime prezime
a ti si, izvoli sta ti treba

tu sam ocistila od njega potpuno
a bilo mi je i drago zbog toga
a i nahranila sam sujetu malo

tako sam ja nekom liku koji me danima smarao a ja se izvlacila da moram da ucim (da ga ne uvredim) kad me posle mesec dana pauze nazvao rekla - ma gde si ti prosla me volja za ucenjenm od kad ne zoves...samo je spustio slusalicu a stvarno nisam htela da ga uvredim...jednom doktoru sam kad mi je dao telefon da ga nazovem ako mi nesto treba rekla - ne daj boze da mi ti trebas...cesto mi se tako neki gafovi desavaju neko bi pomislio da se svetim:sad2:

tako sam ja nekom liku koji me danima smarao a ja se izvlacila da moram da ucim (da ga ne uvredim) kad me posle mesec dana pauze nazvao rekla - ma gde si ti prosla me volja za ucenjenm od kad ne zoves...samo je spustio slusalicu a stvarno nisam htela da ga uvredim...jednom doktoru sam kad mi je dao telefon da ga nazovem ako mi nesto treba rekla - ne daj boze da mi ti trebas...cesto mi se tako neki gafovi desavaju neko bi pomislio da se svetim:sad2:

...dok si ti u stvari spontano zla

cekajte, da li je moguce da nijedna od nas/vas, bar ru mladjim danima, nije imala slican trip kao klonirana korisnica? :)
ono, da on pati za njom, da mu se osveti tako sto ce da proseta sa drugim frajerom ispred njega, a romeo ce da brizne u plac i zvace je telefonom koliko sutradan da jeca da se pomire?
nijedna?

Ja nisam...i ako bi mi frajer to radio, to bi bio totalni turn off..znaci, u trenutku me ne zanima vise.

Back