Ostrvo

Veceras sam se bas isplakala...Kakva ljubav,:worth: kakva tragedija:dash:

Kako okupator kad stigne u tudju zemlju ubija i njenje nevine stanovnike...

Posto serija prati tri generacije zena iz jedne porodice, prva je svoj zivot zavrsila...Za sobom ostavila sve ono sto moze neko njoj slican: Predivnu ljubav muza prema njoj i secanje na njenu prema njemu...

:Ljubav majke koja je zbog bolesti ostavila decu, i dece prema majci koja je morala otici tako blizu a tako daleko, na ostrvo u koje su svaki dan gledali ali je nisu mogle videti..Gde je smrt i patnja svakodnevna pojava...

.Nadljudsku borbu da se pomogne onima kojima je pomoc potrebna...

Obolelog decaka koji je u umrloj pronasao drugu majku..

.Coveka koji je svake noci preplivavao sa izolovanog na ostrvo gde mu je voljena zena i sin, u povratku, bio je meta nemackog snjaperiste, ali pismo umiruce majke njenim kcerkama je ipak dostavo...

Boze, toliko patnje, a opet srce puno sto negde u svesti ljudskoj postoji utociste za sve patnje znanih i neznanih, davnih, sadasnjih...

Roman sam procitala, da li ce zelju majke koja je umrla,uspeti da ostvare njene devojcice i neutesno ucveljeni muz?

Ko bude gledao, videce...

Poslednja izmena:
Da li neko zna ko peva i kako se zove pesma koja je sinoc emitovana u seriji?

Predivna je...

Odgledah sirtaki s apetitom, ali ona mala natera onog prelepog momka da se zaljubi u nju ali hoce gazdu kod kojeg on radi, hoce li joj se izmaci obe stolice? Je li vrednija ljubav od novca?

Heh, ne bih da otrkivam...

Velika navala na knjigu, danas zatrazih za moju majku, iako sam s bibliotekarkom kucni prijatelj, ne moze da udje u trag vec datim, ne vracaju, pa mi je obecala da ce zamoliti onu koja je najduze drzi da vrati...Uzme jedno, citaju vise njih, nemam nista protiv, samo da mama procita, ne moze da saceka sledecu epizodu, a knjiga je vrh, nije dzaba bestseler..:heart:

Poslednja izmena:
Da li neko zna ko peva i kako se zove pesma koja je sinoc emitovana u seriji?

Predivna je...

Odgledah sirtaki s apetitom, ali ona mala natera onog prelepog momka da se zaljubi u nju ali hoce gazdu kod kojeg on radi, hoce li joj se izmaci obe stolice? Je li vrednija ljubav od novca?

Heh, ne bih da otrkivam...

Velika navala na knjigu, danas zatrazih za moju majku, iako sam s bibliotekarkom kucni prijatelj, ne moze da udje u trag vec datim, ne vracaju, pa mi je obecala da ce zamoliti onu koja je najduze drzi da vrati...Uzme jedno, citaju vise njih, nemam nista protiv, samo da mama procita, ne moze da saceka sledecu epizodu, a knjiga je vrh, nije dzaba bestseler..:heart:
izgleda da smo bile u istoj biblioteci na limanu?

Ana mi je toliko odvratna... I kad je bilo mala i sad.

A Antonis je bio malo iritantan kao mali. A sad je ... njam njam
Slazem se, i meni je, a Antonis sada jeste njam, njam:)

Jako me zabolela scena (na ostrvu leproznih) gde majka iako zna da svojoj bebici moze preneti bolest, ne mogavsi da slusa njen plac i gleda je gladnu, vadi dojku i doji je, i ono kad bebica trazi po njenoj bluzi, Boze, kako sam se rasplakala:(

Kad bolje pogledas,Dirty, videces da devojka koja posle toliko godina stize na Krit i slusa pricu sta se desavalo, kome, kako, ustvari je Ana, zapravo glumica je ista...
Na kraju cemo zavoleti "Anu"...

Konacno, predivna pesma, TO NISI TI, toliko je lepa i da ne bih "odvukla' paznju s nje, nisam izabrala nijednu scenu iz serije...

Poslednja izmena:
TI SI MOJ ČOVEK

Ti si moj čovek
moja skrivena želja
ako te izgubim, umreću
sa lica zemlje nestaću

Ti si moj čovek
radost moga srca
ako me napustiš, veruj mi
velika će me nesreća snaći

Ti si moj čovek
srce koje volim
kandilo mog života
koje ako se ugasi, i ja ću se ugasiti.

(Prevod pesme)

HVALA

Ta scena je strasna :( Znali su da mogu da izgube dete ako je zdravo, a ne zele da ga izgube... A ne zele ni da je bolesno. Uzas.

Naravno da sam uvidela, Aleksis i Ana su jedna glumica. Ali Anu nikako ne volim. Tako je sebicna i samoziva, pati od visine. Grozna je
Au,... Kako ja u Grckoj nikad ne naletim na takvog Grka?! :D

Da te ne davim koliko je sve potresno znas i sama, a sad tek dolazi "ubrzanje" koje nista nece oduzeti, naprotiv...Dramaticno ali veoma emotivno...

Inace za promociju ove serije (posle nekoliko odgledanih epizoda) ucesce su uzeli i nasi srebrni rukometasi, Aca Lukas, Lepa Brena i mnogi drugi (oko sto poznatih licnosti)...Kuriozitet je da je "nasa" Ana iliti Aleksis upravo na snimanju seije pronasla ljubav svog zivota. Glumac koji u seriji glumi njenog muza i ona, uskoro ce stati na "ludi kamen", eto:)

Ja cesto slusam pesmu (muziku), koliko me uznemiruje toliko i smiruje, pa srecno gledanje, i naravno lepi Grk "iz zasede", ali, otom-potom:)

Da, Aleksis je susta suprotnost Ani, to ces videti kasnije...Uloga koju igra kao Aleksis bukvalno ju je prolepsala,sto samo govori o ukorenjenom misljenju, da dobrota i sreca - prolepsavaju ljude..

Pozdrav

Poslednja izmena:

Back