OSTROG

• Začetnik teme Začetnik teme SVETLOST
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sizif:
Sviđaju mi se oni drveni krstići koji se prodaju tamo za samo 5 eura. Dobio sam jedan na poklon. Lepi su, ali nisu kvalitetni. Moj se raspao posle nedelju - dve.

Valjda zato što mrzim organizovanu religiju i prodavanje tako lepih mesta u komercijalne svrhe.

Sizife, bravo!
Znam da su crkvi potrebni prilozi, ali nije li jedna od hriscanskih najsvetijih vrlina upravo siromastvo?
Mislite o tome.

Anonymous:
Znam da su crkvi potrebni prilozi, ali nije li jedna od hriscanskih najsvetijih vrlina upravo siromastvo?
Mislite o tome.
Moj ujak je pop, vozi mečku i ima kuću na tri sprata. A sin Windsorskog popa (Ontario) ima crvenog trkačkog Pontiac-a.

Ima se - može se. :twisted:

Sizif:
fotina:
A MOZDA SI I TI SIZIF....
Nije, Sizif se lako prepoznaje po plavom nicku i nikada ne postuje kao gost.
A što se tiče pentagrama, nemam ništa protiv te geometrijske slike, kao ni protiv drugih. Postoje, naravno ljudi koji ih koriste za identifikaciju i propagiranje nekih svojih ideala, ali to već nije moj problem. Kukasti krst se koristio još u starom Egiptu, pa je Hitler napravio ovo od njega što je napravio.

Tu je kukasti krst najmanje kriv, kao i pentagram, koji sami po sebi nisu uopšte opasni, ako me razumeš.

Zar nije kukasti krst hitler capio iz indije kao i ideju o arijevskoj rasi?

fotina:
DREAMASTER

...nisi vjernik a "citao" si BISERNU KNJIGU...

ne vjerujem ti...

CUO SI TI ZA SVE SVETITELJE ALI ONI NISU ZA TEBE

A MOZDA SI I TI SIZIF....

Zašto bravo :?: Ko kaže da nisam vjernik :?: To ne znači da ne treba da te interesuju druge stvari. Inače, čitao sam jednom odavno BISERNU KNJIGU, pa mi se čini da sam u Tvojim i SVETLOST porukama primetio citate...
Ne veruješ šta :?: ...
Zašto se praviš da sve znaš :?: :!: Niko ne može znati sve svetce. Bog me sačuvao od toga da budem SIZIF.
SIZIFE, nemoj se uvrediti, molim te :wink:

Taman posla da sve znam :P

Drago mi je sto si citao tu knjigu,ima mnogo istine u njoj,zar ne?!
Drago mi je sto nisi Sizif :P

Sizife,izvini i od mene :evil:

Sizif:
...ja sam:
sizife,
problematika je dublja. upravo tebi se raspao krstic.
da li su ikada doprle reci do tebe da svako uzme svoj krst? i sta one znace, primas li ih uopste, mislim generalno?
Nemoj me razočaravati da si toliko praznoveran. Nije se raspao iz ne znam kakvog razloga već zato što je loše napravljen.

Ne znam bog čega, ali simbol krsta mi se malo smučio. Nemam ništa protiv krsta kao takvog, ali prosto je izanđao kao simbol - nema beogradskog mafijaša koji ga nema na svom retrovizoru, niskobudžetnog horora koji ga koristi kao sredstvo za odbranu od vampira, prosjaka na Zelenom Vencu koji ih koriste kao osnovno sredstvo rada, pa silni neonski krstovi koje sam viđao na crkvama po Americi, i tako dalje i tako dalje.

Previše ga je. Prosto sam izgubio osećaj poštovanja prema tom simbolu, osećaj koji sam nekada stvarno imao. Kao i mnoge druge osećaje u vezi organizovane religije.

Bice da ti konstantno zamenjujes teze, zavaravajuci se:
1. tebi licno se raspao krstic, a ne bilo kome drugom
2. bilo ko drugi tebi licno je izandjao simbol
p.s. ja te ne upitah simbolicno, nego zivotno, i tu nije bilo reci o postovanju ili nepostovanju

Eeeee... sveTci su se uznemirili.. raspao se krstic licno Sizifu....
"bilo ko drugi tebi licno je izandjao simbol "
ovo je veoma lepo receno.. samo da se poredjaju reci nekako... kad bi moglo ... hm...

O svi sveci i andjeli.. gledate li vi ovo cudo nad cudima??!!

1. sizifu se raspao krstic, a ne bilo kome drugom
2. sizifu je bilo ko drugi izandjao simbol

on licno (sizif)
bilo ko drugi (svako, ne sizif)
raspasti
izandjati

...ja sam:
1. sizifu se raspao krstic, a ne bilo kome drugom
2. sizifu je bilo ko drugi izandjao simbol

on licno (sizif)
bilo ko drugi (svako, ne sizif)
raspasti
izandjati

Aha... Ja bih rekao On Bass Geomatics TCO Flyuffy quote = STUPID.

Na šta ovo liči? Budi određeniji i probaj da pišeš na srpskom.

COVECE, TI NON STOP PREBACUJES ODGOVORNOST CAK I KADA SI TI LICNO U PITANJU, KAD SE TI LICNO IZJASNIS..., TI IZVEDES ZAKLJUCAK DA SU DRUGI KRIVI. ETO PA AKO NE KONTAS, ONDA...

Fotina:
Taman posla da sve znam :P

Drago mi je sto si citao tu knjigu,ima mnogo istine u njoj,zar ne?!
Drago mi je sto nisi Sizif :P

Sizife,izvini i od mene :evil:

Ranije sam čitao mnoge knjige, tražio sam Istinu u Njima... Al uzalud, ništa mi knjige svetske nisu razjasnile, samo su me bacale u mutni ponor. I te su kjige pisali obični ljudi kao ja. Ali ima retkih knjiga sa dubokim značenjem koji mogu smeniti svačij život. Jedna od tih je i Biblija, koju čitam skoro svaki dan :wink:
Fotina, da li imaš BISERNU KJIGU :?: Ja sam svoju poklonio, kupio sam je svojevremeno preko "Treće Oko". Poželeo bih da je još jednom pročitam, pa ako bi mogla nešto da učiniš u vezi toga, bio bih ti veoma zahvalan :D
Budi mi pozdravljena, i nek te Bog Sveti čuva na tvom Putu :)

DreaMaster:
Fotina, da li imaš BISERNU KJIGU :?: Ja sam svoju poklonio, kupio sam je svojevremeno preko "Treće Oko"....
Pazi molim te izvor literature! Da li sam ja to upao u Zonu Sumraka?

Treće Oko??? Prvo sam pomislio da se za*ebavaš, ali sam se prestravio kad sam shvatio da si ozbiljan.

Sto se tice tih novina,u to ne ulazim...kao u svakim,svako ima pravo na svoj oglas...
sto znaci da i tu ima "svega"

ali samo je jedna BUBA,iako je nema vise u tim novinama...

Pozdrav svima na Forumu...
Aljona, hvala ti veoma, draga Ruska dušo. I meni je milo što te vidim i čitam tvoje poruke :)
Fotina, evo moj e-mail :arrow: dreamaster79@yahoo.com. Slažem se s tvojim mišljenjem o Trećem oku, i to da je Buba nešto sasvim drugačije.
Sizife, a ti, zar gledaš Zonu Sumraka :?: :!:

DreaMaster:
Jesam li te savetovao da ne gledaš mnogo Televiziju :?:
Televiziju ne gledam od 1996. godine otkad koristim Internet. Sve zajedno kada se sabere poslednjih 6-7 godina, gledao sam par sati ako se baš zateknem u nekom društvu gde svi gledaju pa ne mogu da izbegnem.

A Zona Sumraka je stara serija, kao što rekoh.

Back