Oštar pad indeksa i na Ruskoj berzi!!

E neka si mi TI objasnio:mrgreen::rotf:
Pa što pada 70 i kusur %?
Da bi akcija pala neko mora da je proda.
A zašto je prodaje ako veruje u nju?:mrgreen:

i ne samo to...
ako je firma na burzi, njene akcije moze teoretski da kupi tko hoce...znaci na prodaji je...jer tom prodajom pribavlja investicioni kapital...
ali, uzalud se trudis da to nekome objasnis kome su gubitci ruske burze samo virtualni...:dash:

Ja ne znam koji je problem s vama? Čak i hohštaplerija od IMF predviđa sledeće godine rast od 5-9% za Rusiju, Indiju i Kinu, dok će u SAD i Zapadnoj Evropi biti recesija. Bitno je valjda da CNN non-stop spinuje da smo svi ušli u "world recession"...

Slavonija, hoćemo li napokon videti neki izvor tih tvrdnji da Kina dobija ekonomsku pomoć?

Ja ne znam koji je problem s vama? Čak i hohštaplerija od IMF predviđa sledeće godine rast od 5-9% za Rusiju, Indiju i Kinu, dok će u SAD i Zapadnoj Evropi biti recesija. Bitno je valjda da CNN non-stop spinuje da smo svi ušli u "world recession"...
Pa poznato je da zemlje u razvoju lakše postižu veći procentualni rast nego visokorazvijene zemlje. Mislim da je SRJ pod Miloševićem u probranim godinama imala ubedljivo veći rast nego SAD.

2. Tu dolazimo do drugog razloga. Treasure bonds
MEDJUTIM SAD ima jednu jako zanimljivu zezalicu. To su Treasure bonds.
Samim time SAD nije u buli poshto tehnichki nije u deficitu - oni su te pare pozajmili od kupaca "treasure bonds"-a - elegantno zar ne ?
Treasury, ne treasure. :dash:

Nista. :D Kad propadne neka ruska firma ili banka, a ti se onda javi. :D
To je kao da pitaš da ti navedemo jedan privatni Airbus koji je Žika Obretković izgubio.

Razlog dakle što nijedna ruska banka nije pala sa 300 milijardi na 20, je jednostavno taj što ni ne postoji ruska banka vredna 300 milijardi. Hope that clears it up.

i ne samo to...
ako je firma na burzi, njene akcije moze teoretski da kupi tko hoce...znaci na prodaji je...jer tom prodajom pribavlja investicioni kapital...
ali, uzalud se trudis da to nekome objasnis kome su gubitci ruske burze samo virtualni...:dash:
Да, берза се у ствари бави само очекиваним будућим зарадама.
Пошто је руска берза пала 75%, то рефлектује очекивање да ће будућност Русије бити много мрча него што се раније мислило.

Back