Oštar Bol u Uhu (najverovatnije zglob)

licfisrbin

Početnik
Poruka
12
Već 2 meseca imam probleme sa ušima,probaću što kraće
Sve je krenulo sa nekom zapušenošću levog uha i slabim bolovima,ispirao sam levo uho.
Nakon 2 dana ponovo isti problemi -pulsiranje zapušenost bol,ponovo ispiranje ovog puta ispostavilo se da su gljivice u pitanju.Očišćeno je uvo,dobio sam kapi.
Nakon 7 dana završio sam sa kapima,javlja se oštar bol u levom uhu,ponovo kod lekara,ovog puta su mi uzeli bris uha.Čekao sam bris nekih 4-5 dana,nepodnošljivi bolovi,2 brufena na dan,otol-h.
U rezultatima su pronadjene 2 bakterije (doktor ih je opisao ne baš prijatnim),dobio sam neke tablete i kapi.
Nakon završene terapije i dalje sam imao neke probleme poput pucketanja u ušima prilikom gutanja,oštar bol u levom uhu koji se javi odjednom više puta na dan i traje nekih 2 minuta.
Lekar je ponovo pogledao uho i rekao da izgleda sasvim u redu,ponovo sam radio bris,sve je bilo ok,ali sam ja i dalje imao probleme.
Posle 2-3 dana dobio sam upalu levog uha.Ovog puta sam otišao u privatnu ORL kliniku.Stavljena mi je neka Krema sa štrajfnom,i dobio sam Bor-Alkohol kapi.
U nalazima je pisalo "U statusu levo hiperemija i otok kanala levo,beličaste naslage po zidu kanala,desno b.o. Timpanometrija b.o"
Rečeno mi je da ukoliko i dalje imam bolove u uhu nakon 3 dana stavljanja kapi,onda da dodjem ponovo jer je onda najverovatnije problem u vilici.
Završio sam sa kapima,ponovo se javlja oštar bol,međutim sada i u desnom uhu,stavio sam otol-H u oba uha,3-4 dana nisam imao problema,nakon toga ponovo se vratio bol.
To nije sad neki jak neizdrživ bol,ali se javlja više puta u toku dana sa obe strane.
Juče sam dobio temperaturu i bolove u desnom uhu(mesec ipo dana bolovi u levom,i sad ovih par nedelja i desno mi pravi problem).
Danas sam bio kod lekara (privatna ORL klinika) ispričao dosta više detalja nego što sam ovde napisao,Ispitala je oba uha,rekla je da su u odličnom stanju,da je srednje uho zdravo,i da je najverovatnije problem u zglobu vilice.Kao za taj problem se uglovnom ne koriste lekovi,da to prodje samo od sebe.Neke tople obloge, bla bla.
I donekle verujem u to,ako uho izgleda zdravo onda je najverovatnije problem u zglobu vilice.Ali koliko dugo to ima da traje,ja već 3 nedelje imam ove probleme,ona ih naziva "sevajućim bolom".Doktorka mi je rekla da "razmišljam o drugim stvarima",ja ako sad trebam da imam bolove sa obe strane (bolovi su najmanji problem,veći problem mi je ova upala koja se javila juče+temperatura) i da čekam dan kad ću da dobijem ponovo upalu i temperaturu,pa gde je ta medicina.
Zanima me možda da li imate neki savet,možda postoji neki čaj nešto odakle znam.Koliko dugo treba trpeti ove bolove dok ne prodju sasvim.
🤕

Problem viličnog zgloba (temporomandibularni zglob) ne može imati takve manifestacije tj. tako oštar bol u uhu.

Da postoji problem sa zglobom, imao bi problem sa otvaranjem i zatvaranjem usta i neke druge simptome.

Ako nije problem sa ušima, pre može biti problem sa nekim zubom donje vilice koji ti izaziva taj reflektujući bol u uhu,
pa bi bilo dobro da odeš i uradiš ortopan tj. još bolje 3D ortopan i sa njim da odeš do oralnog ili maksilofacijalnog hirurga.

Trpljenje bola nije nikakva opcija.

Back