1) Vlasnik upravo opljačkanog seks šopa kaže policajcu koji pravi zapisnik:
- "Nisu mi ostavili ni ku*ac".
2) U jeku izborne kampanje (lažljivi) političar dođe u jedno selo pa pita seljane koji su im problemi da ih reši. Oni mu rekoše da imaju dva problema. Prvi problem je što imaju dom zdravlja, ali nemaju doktore.
Političar izvadi iz džepa mobilni, zove nekog, malo nešto nerazgovetno popriča pa kaže:
- To vam je sređeno, uskoro dolaze tri doktora da rade u vašem domu zdravlja. A koji je drugi problem?
- Drugi je problem što nemamo signal za mobilni, odgovoriše meštani.
3) Saobraćajac kaže ženi vozaču koja ga na sav glas psuje:
- Gospođo, kazna je 100 evra zbog psovanja i vređanja službenog lica.
A ona će:
- Piši 200 evra, nisam još završila.
4) Političar je kao vo na krovu - gledaš i čudiš se kako se govedo popelo toliko visoko.
5) Razgovaraju dve plavuše:
- A onda mi je rekao kako je u početku mislio da sam farmaceutkinja! Znaš li šta je to?
- Ne znam.
- Ne znam ni ja, ali sam mu za svaki slučaj opalila šamar.
6) Sudija za prekršaje: - Pobogu, gospođa Zoro, zašto ste pucali u vazduh iz pištolja?
Zora: - Pogodila me pesma.
Sudija: - Koja pesma?
Zora: - "Pukni, zoro".
7) Zašto Lepa Lukić nije htela da se uda za Boru Drljaču? - Pa da je posle udaje zovu Lepa Drljača.
8) Zašto Jajce u bivšoj Jugi nikad nije dobilo prefiks "Titovo" iako je u njemu održano drugo zasedanje AVNOJ-a? Pa kako bi to izgledalo da nekoga pitaju: - Odakle si?, a on kaže: - Iz Titovog Jajca.
9) Zaustavio policajac narkomana: - Gospodine, izađite iz auta da duvate. A narkoman će: - Čoveče, je l' stvarno imaš.
10) Noć je. Nebo je puno zvezda. Dvoje zaljubljenih sede na klupi u parku. On:"Hoćeš da ti pokažem Velikog medveda?" Ona:" Nemoj ovde, može neko da naiđe."