ostala sam bez mobilnog, šta ću sada?

baby jane

Buduća legenda
Poruka
44.496
žemske, kako vi preživljavate kad ostanete bez mobilnog( makar na dan, dva):D?
jel to u današnje vreme veliki gubitak?

i uopšteno, palo mi na pamet da pitam...kako su ljudi uopšte živeli bez mobilnog nekada?
kako smo svi stizali na posao, u školu, na sastanke, na sve:p?

nem pojma dal je bila tema...:rumenko::rumenko::rumenko:

Ja iskljucujem mobilni kad god nesto radim, a i kad ne radim nervira me da zvrci pa iskljucim i ton i vibracije - povremeno pogledam jel neko zvao.

Ranije:
-imali smo budilnike
-dogovarali smo se unapred gde i kad da se nadjemo
-znali smo sve telefonske brojeve napamet (ne daj boze da izgubim mob, skoro ni jedan broj nisam zapisala/snimila/zapamtila)
-mogao si da ides gde hoces a da se ne pravdas non stop gde si (gde si, evo me u busu, evo me u prodavnici, evo me....)
-nisi mogao da opusteno kasnis (sad mozes da nazoves i kazes 'e kasnim 10-15 minuta)
- nisu mogli iz firme da te zivkaju da radis i kad ne treba da radis (uvece, vikend, odmor :evil:)

i uopšteno, palo mi na pamet da pitam...kako su ljudi uopšte živeli bez mobilnog nekada?

Cesto nisam nosila mob sa sobom..kontam brzo cu, blizu sam..bla bla.....svaki put bih dobila grdnju sto ga ne nosim sa sobom...:confused: :( ljudi se brzo naviknu da si im 24 h dostupan....:roll: a to mi smeta..

Nemam naviku da pricam fonom par sati i racun mi je zaista nizak...jedva 10 €..i tu ne potrosim sve sto je ukljuceno u paket.:lol:.volim da cakulam uzivo..telefon mi je prvenstveno sredstvo za hitne stvari...

Generalno mogu bez svega ako tako odlucim....samo neta ne zelim da se odreknem...:rumenko: posto pomocu njega sve moze da se resi za par sekundi.,..:worth:

ja se tih dana uopšte ne sećam...a znam da ih je bilo mnogo...i da je to ustvari bilo slatko skroz...:aha:

pa jes, teo ne teo-dok čekićaš (ili žuriš:lol:) misliš na nju il njega
misiš se de je, šta je, el sve u redu, zamišljaš poljubac..- to ako čekićaš
il
el me čeka, valjda me čeka, evo-žurim, žurim, mama me je zamolila da joj nešto pomognem pre nego što krenem pa se odužilo (ebiga syebala sam maskaru il nokat-morala sam ponovo da se mackam)

kako se bre ne sećaš?

mrzim mobi!!!
pre desetak dana sam izgubila svoj u vozu i nazalost neka postena ga nadje i donese mi na posao :roll:
e dobro bilo je zeznuto za budjenje morala sam da navijam muzevljev u koji se ne uzdam (ne znam da l on zna da navije kako treba :lol: )
u jednom periodu zivota sam odluvila da budem bez mobilnog
ok,niko me nije smarao,ni sa posla ni od kuce,kad sam tu -tu sam,kad nisam snadjite se
i ondaK...
(ima da izdam moje avanture sa francuskom zeleznicom zivota mi)
nesto su onu zakasnili koju sekundicu sa menjanjem obavestenja na ekranu i udjem ja u voz za bazel umesto za strazbur (i to uvece,zatvarala radnju,tad sam radila u sefori) i kad sam usla vidim krecemo naopako :eek: gde cu ku'cu pitam putnike kazu onu oui oui madame idemo u svicarsku
a ja bez mobilnog,vece je poslednji vozovi odlaze,a poseban problem-moja kartica je ona NEreljefna,znaci ne moze da se plati karta u vozu
zamolim neku zenu da mi pozove taxi za sledece selo u kom se zaustavlja voz,ceo vagon je pratio i dobacivao sta je pametno da uradim
nista pozove ona i kaze sidji sad ti pa ces da vidis da l ce da dodje(u mom kraju je taxi retko prevozno sredstvo,ko u beogradu helikopter)
sidjem a ono neka selendra,sneg do kolena,ja obucena-znate me sta da vam pricam :mrgreen:
i cekala cekala,dodje taxi
reko prvo vozi do neke banke da dignem lovu da ti platim pa posle u miluz odakle ide poslednji voz
tako bilo
uhvatila sam taj poslednji,mm precrk'o od stra' :malav:
i posle sam ponovo uzela mobilni :D
eto
al volela bih da ga nemam

Jeste, u srce si me takla ovom temom.
Srašno, strašno.

Imam mobilni od 2002. godine. Za svo to vreme, nisam nikada izgubila mobilni (da kucnem u drvo, da ne čuje sada zlo, ili ne daj Bože lopovi) jer umem da čuvam svoje stvari. Znači, nisu mi ga nikada ukrali ili da sam ga izgubila ali i da se to desi ne daj Boze, prezivela bih. Pa nisam se rodila sa telefonom. U danasnje vreme to mi se ne čini uopšte kao gubitak, vec cak kao prednost. I to velika. Milsim da su vremena bez tih telefona bila mnogo bolja..ovako gde god se okrenes, cap ovaj te treba tamo, ova ti salje poruku...kao da si stalno na zvoncetu 24/7...U zadnje verme slabo zovem, jos slabije saljem poruke..I više mi uopšte to ne pricinjava slanje porukica nekome kao pre..nekaad sam volela da saljem puno porukica, uzivala u tome, i da saljem i da primam, sada više zovem..mada kada pogledam u globalu, za ono sto ja zovem i porukam se, komotno kao i da mi ne treba..ali kada pogledam od 2006. pa na ovamo, ako nisam bar pola stana spucala na poruke i zvanje...tada je Telekom od mene živeo just fine...:) No, sada mi to apolutno više nije potrebno.,,lŽiveli su puno lepše i mnogo zdravije. Gledam danas, sestrino kumče danas javlja sestri preko mobilnog, tj,preko poruke da je trudna pet i po nedelja..Lele, eto šta je donela ova modernizacija...milsim, da se prevrneš od šoka, pa jel se to javlja sms-om? :mrgreen: Uskoro ce da i pozivaju na vencanja porukom...:mrgreen: I tada smo stizali kao i sve sada, samo sto je modernizacija uveliko dovela do otudjenja i to ne valja..:(

Poslednja izmena:

Back