Остаће само један: Русија или Америка

Nema ni dug od po 50 hiljada dolara po glavi stanovnika, k'o Sjedinjene Države.
Али Американац вози Кадилака, а Рус вози Ладу.
Зар ти то ништа не говори?

Наравно... недајбоже да се Кадилак заглави у снегу... Лада уз масну бандеру оп цуп - одееее... а Амер може само да кмечи и зове НАТО у помоћ.

Али Американац вози Кадилака, а Рус вози Ладу.
Зар ти то ништа не говори?

Наравно... недајбоже да се Кадилак заглави у снегу... Лада уз масну бандеру оп цуп - одееее... а Амер може само да кмечи и зове НАТО у помоћ.
Pazi mudrosti...
Svaki Amerikanac vozi Kadilak, a svaki Rus Ladu. :hahaha:

Nema ni dug od po 50 hiljada dolara po glavi stanovnika, k'o Sjedinjene Države.
Rusi duguju 80% vise para po glavi stanovnika od Zimbabvea

Pogledaj kako zive Rusi u proseku a kako Zimbabve sa znacajno manjim dugom

Isto tako Amerikanac duguje vise u proseku a zivi mnogo bolje u proseku

Nije poenta u visini duga, nego u prihodima kojima se finansira zaduzenje

Kreditor ce odobriti mnogo vece zaduzenje onom ko ima platu 100.000 dolara godisnje

A onom ko zaradjuje 14.000 godisnje dace 1800 dolara kredit na kreditnoj. Kao na primer Rusima

Ako to ne razumes, obrati se Jami, ona je doktorka ekonomije za tebe, al je previdela da si glup, pa je razgovarala sa tobom ko da znas nesto.

A samo mislis da znas. I to je najgora vrsta.

U SAD počela prodaja majica sa Grenlandom kao delom američke teritorije
AFP 2019 / JONATHAN NACKSTRAN 23.08.2019

Tu majicu može dobiti svako ko republikancima donira sumu od 25 dolara.
Nacionalni komitet Republikanske partije pustio je u prodaju ograničenu seriju majica na kojoj je odštampana mapa SAD sa Grenlandom kao delom američke teritorije.

„Podržite predsednika SAD Donalda Trampa i njegove napore kako bi država postala još veća“, piše u opisu majice na sajtu komiteta. Napominje se da svako može da dobije majicu tako što će donirati bilo koju sumu veću od 25 dolara za potrebe partije.
Tramp je 18. avgusta izjavio da SAD nemaju ništa protiv toga da pripoje Grenland. Danska premijerka Mete Frederiksen i vlasti Grenlanda odbili su da uopšte razgovaraju o ideji prodaje te autonomne teritorije. Zatim je, prošlog utorka, prvi čovek Bele kuće saopštio da je doneo odluku da odloži posetu Danskoj planiranu za 3. septembar i prijem kod kraljice Margarete II zbog nepostojanja perspektive dijaloga o Grenlandu. Ta odluka je izazvala negativnu reakciju danskih političara.
Kako je u sredu pisao „Vašington post“, činovnici Trampove administracije razgovarali su međusobno o mogućnosti plaćanja 600 miliona dolara godišnje za predaju Grenlanda u trajno vlasništvo SAD.
Grenland je teritorija u sastavu Kraljevine Danske, a od 2009. godine ima široku autonomiju. Bez obzira na visoki nivo samouprave, pitanja spoljne politike i bezbednosti ostrva i dalje su u nadležnosti Kopenhagena.

Image

Rusija počela s prodajom "Putinove limuzine"
Moskva -- Ruska kompanija Aurus, prvi postsovjetski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je izložbeno-prodajni salon u Moskvi.
Izvor: Tanjugpetak, 23.08.2019. |
Foto: Epa/ANDREJ CUKIC

Foto: Epa/ANDREJ CUKIC​

Ovu marku automobila favorizuje ruski predsednik Vladimir Putin, koji je jednu od limuzina "aurus" koristio tokom svoje prošlogodišnje inauguracije za predsednika.

Ta limuzina bi trebalo da postane naslednik limuzina ZIL, koje su decenijama prevozile sovjetske lidere, navodi agencija Rojters.

Ciljna grupa kupaca limuzine "aurus", čija je cena 18 miliona rubalja (274.000 dolara), uglavnom su klijenti u Severnoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namenjena i evropskim i kineskim kupcima.
"Očekujemo da se sličan salon otvori u Kini u periodu 2020-2021", rekao je ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov tokom ceremonije otvaranja salona u Moskvi.
Ruska država je u projekat limuzine "aurus" od 2013. godine uložila preko 12,4 milijarde rubalja (189 miliona dolara). Vozilo je proizveo Ruski istraživački institut, poznat po akronimu NAMI, u partnerstvu sa ruskim proizvođačem automobila Solers.
Na današnjoj ceremoniji predstavljen je model limuzine "senat aurus".

Ne postoji nikakav dug, ne razumeš ti to.

Evo zapitaj se, koliko ukupno dolara danas poseduju ti entiteti kojima SAD navodno duguju.
Niko nije rekao da se u Sjedinjenim Državama loše živi. Mislim da si imala prilike da čitaš kada sam pisao o tome da je tamo narod izuzetno svestan i da tamo ne mogu da prođu razne gluposti kao ovde. Ni život tamo nije ni malo loš...
Ali, koliko sam čitao na nekim finansijskim, ekonomskim portalima, dug Sjedinjenih Država je zaista ogroman.

Niko nije rekao da se u Sjedinjenim Državama loše živi. Mislim da si imala prilike da čitaš kada sam pisao o tome da je tamo narod izuzetno svestan i da tamo ne mogu da prođu razne gluposti kao ovde. Ni život tamo nije ni malo loš...
Ali, koliko sam čitao na nekim finansijskim, ekonomskim portalima, dug Sjedinjenih Država je zaista ogroman.
Pa odgovori onda, koliko dolara trenutno ima Kina i ti tvoji ostali rusomongoli.

Evo daću ti neke multi-čojs odgovore:

a) 0 dolara
b) 10 triliona dolara

Ako b), onda kako to već imaju ono što im se duguje.

Kako misliš, koliko ima dolara? Duga, kapitala...? Čega.
Pa vidiš da tu nisu čista posla.

Ako kažeš da Kina drži $3 triliona, onda kako je moguće da im SAD duguje tih $3 triliona.

Obično onaj ko duguje, tek treba da da tu stvar.

Zato nemoj mnogo da pregrevaš tu lepu glavicu, jer De_Sisti, vanredni profesor ekonomike, i ja već 80 strana na Privatnom Mesidžingu pokušavamo razbistriti tu temu.

Šalim se, ružnu glavurdu.

Elem, dok bistrite glavu odgovorom na pitanje kako to da Rusija jos uvek nije poslala nijednog coveka ili zenu, na Mesec do dana danasnjeg

Da se prebrojimo

Koliko vas poseduje ruski smartfon a koliko americki

Evo ja posedujem Korejski Samsung s9 plus.
Ali moracu da ga menjam jer je zastareo vec

Otvoren sam da razmislim i o Ruskom, pa da cujem vasa korisnicka iskustva sa ruskim smartfonima, ima li ijedan od fanova Rusije to cudo tehnike da podeli radosti i muke koristenja istog

Elem, dok bistrite glavu odgovorom na pitanje kako to da Rusija jos uvek nije poslala nijednog coveka ili zenu, na Mesec do dana danasnjeg

Da se prebrojimo

Koliko vas poseduje ruski smartfon a koliko americki

Evo ja posedujem Korejski Samsung s9 plus.
Ali moracu da ga menjam jer je zastareo vec

Otvoren sam da razmislim i o Ruskom, pa da cujem vasa korisnicka iskustva sa ruskim smartfonima, ima li ijedan od fanova Rusije to cudo tehnike da podeli radosti i muke koristenja istog
Da ja posedujem iPhone koji je američka firma a ne ruska

Slučajnost ili untermenšluk putlera

Rusi se ne zamajavaju glupostima... oni ne prave beskorisne stvari kao što su telefoni, kompjuteri, dobri auti... oni prave korisne stvari kao što su interkontinentalne rakete, vojni avioni, i slično.
Prave korisne stvari, kao što su dobra auta. Po čemu to Lada nije dobar auto?

lada_xray_cross_9.jpeg

Poslednja izmena:
Rusi se ne zamajavaju glupostima... oni ne prave beskorisne stvari kao što su telefoni, kompjuteri, dobri auti... oni prave korisne stvari kao što su interkontinentalne rakete, vojni avioni, i slično.

Nema korisnijih stvari od tih sto si nabrojao. Samo te stvari ti garantiraju sigurnost, mir, i slobodu od zapadnih vrijednosti.

Prave korisne stvari, kao što su dobra auta. Po čemu to Lada nije dobar auto?

lada_xray_cross_9.jpeg
Naravno da je dobar XRay, jedino ga malo jеbe što ima francuski motor, japanski menjač, što mu je italijanski prototip i što ga je napravio britanski dizajner... da je sve to Ruja preduzeo bio bi nesumnjivo još bolji. Zato je Niva tu, 100% made in SSSR, ide uz masnu banderu.

Naravno da je dobar XRay, jedino ga malo jеbe što ima francuski motor, japanski menjač, italijanski prototip i britanski dizajner... da je sve to Ruja preduzeo bio bi nesumnjivo još bolji.

Mericki borbeni avioni imaju kineske elektronske dijelove.
Mericke satelite u svemir nose ruske rakete.
Sta je francuski motor i japanski mjenjac u odnosu na to.

Back