Остаће само један: Русија или Америка

Vise verujem

• USA

• Rusiji

• USA

• Rusiji

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ne, ni za 40 godina, pogledaj:

73951299.jpg

Ел ово ПаинтШоп? ;)
Шала, наравно, али није шала да УСА банке последњих година уписују много 000.000.000.000 на банковне рачуне, из ваздуха. А онда скокну по робу. У Ирак, Либију, Афганистан (ко је гледао документарац оног Италијана на РТС зна коју робу из ове последње :) ) и сл.

Poslednja izmena:
Vojno su amerikanci i dalje pojedinacno najjaci na svetu...
Evo, jedno pitanje, prosto, sta mislis koliko je potrebno za mobilizaciju industrije jedne rusije?

Нико из западног света нема мислим ни један војни систем који принети Руским у областима: авиони, ракете, ПВО, тенкови, хеликоптери, радари... Доста пратим ратну технику и знам о чему причам. УСА има много више носача авиона и бродова, и подморница. УСА има и ХАРП не баш јасне намене... Тако, то је то...
Наравно кад се сви системи саберу предност збирна је на страни Запада. Осим у случају нуклеарних ракета којих Русија има око 10.000, УСА око 3.000 и остали неку сићу (по пар стотина, довољно наравно и то за велико Бууум, куц,куц,куц неће ваљда).

Одговор на основни пост. Јел ово почиње да се нешто дешава? Турска и Израел су опасно затегли.
Има на нету неко пророчанство, стоји тамо већ годину дана по датуму, неки од оних стараца, где управо каже да ће да се закува са Турском и Израелом (тад сам био у потпуном ребусу зашто, до оних проблема око конвоја за Газу). Па онда ће да закаче Грчку (сад у новчаном хаосу, и то сам се тад чудио). И онда и Русија бива присиљена да интервенише... Чупаво!

I onda kobajage zaebavaju Hrvate sa Danke Deutschland,a njima jos samo cipelice vire iz Put in ove bulje,samo sto ih on ne zarezuje ni po pisljive bobe...

Хрвати су већ постали подстанари у својој (пардон, делом нашој) земљи, само то Немци немају још срца да им кажу! :)

није шала да УСА банке последњих година уписују много 000.000.000.000 на банковне рачуне, из ваздуха.
Пази, није могуће издавати новац без покрића. Ако то радиш, новац постаје потпуно безвредан.

Долар тренутно није безвредан, што доказује да га не издају без покрића

Da ali, siromah u SAD je bogataš za pojmove Rusije.

Јагуар, ови претурају по кантама и спавају на улици (оно јест, није хладно као у Москви).
Не знам то за Русију и 90 посто колико рекосте сиромашних, хмм... Па како онда тамо одржавају власт? Ко и овде? :)

Пази, није могуће издавати новац без покрића. Ако то радиш, новац постаје потпуно безвредан.

Долар тренутно није безвредан, што доказује да га не издају без покрића

Види цену злата! :)
Са 250 на 2.000$ за неколико година... Безвредан је (скоро).
Мислим да су у спас банака наштанцали 2.000.000.000.000 (2 хиљ.млјрд)$

Poslednja izmena:

Злато је било скупље пре 30 година него сад

Све живо се може купити за долар, он има инфлацију само 3% рецимо.

То значи да сада можеш купити Ауди за 50.000 долара, а следеће године то неће бити више од $51.500

То је прилично стабилно

То значи да сада можеш купити Ауди за 50.000 долара, а следеће године то неће бити више од $51.500

То је прилично стабилно

Јел вас на тим курсевима на Западу уче и да мислите. И користите Интернет? :)
Почињем да очајавам ко нам води земљу. Није чудно што вас толико вуку за нос из ЕУ...

gold_30_year_o_b_usd.png

Nisi uračunao inflaciju. Ako se uzme cena zlata iz 1980. godine i prilagodi današnjem dolaru, to je onda $2000 po troj-unci što je više nego danas.

Znači 1980. je zlato bilo skuplje nego sada

Лоан калкулатор. 400$, 360месеци, 3%, даје 608$, као вредност цене злата из 1982 са обрачунатим процентом инфлације на 2012. (или је проценат ингфлације много већи (17%!?), што нам говори за долар шта ... )
На срећу долара немам, имам нешто јура, ал` пошто не делим ваш ЕУоптимизам, гледам где и њих да се решим пре него пукне ЕУзвечка...

То је прилично стабилно

Izgleda da kod tebe u glavi nesto nije stabilno. O kakvoj inflaciji od 3% lupas. Sto se tice zlata pre godinu dana cena je bila
7. septembra 2010 $1,256.75
danas 7 septembra 2011 je $ 1810.00
razlika je $553.25 ili 44%

To je moja približna ocena kolika je godišnja inflacija u SAD.

Bolje nemoj da se bavis procenama, ili jos bolje mozda mozes da se zaposlis u nekoj vladinoj agenciji koji prate inflaciju i racunaju na svoj nacin. Benzin ili bilo koje gorivo tj.energju nikad nemoj da racunas, isto vazi za struju, telefon i ostale komunalije, hrana takodje se ne racuna, konacno nemoras da jedes svakog dana, kad odes u prodavnicu i recimo feta sir koji je kostao $2.50 i sada je $3.50 se ne racuna ali da te ne masiram mnogo, inflacija je oko 27-30% bez obzira sta vlada kaze jer je i ovako niko ne uzima za ozbiljno.

Mislim na januar '80

Ako uzmeš tadašnju cenu zlata od $850, i metneš je u ovaj digitron za inflaciju

http://data.bls.gov/cgi-bin/cpicalc.pl

onda ćeš videti da je zlato pojeftinilo 22% za ovih 31,6 godina

Opet ti cena nije dobra

2.januara 1980 $559.50
31.januara 1980 $653.00

probaj ponovo

sa CPI calculatorom mozes da obrises zadnjicu, vec sam pokusao u mom prethodnom postu da ti objasnim ali ocito to tebi ne dopire do mozga.
Procitaj ponovo sta sam napisao.

Узети само неки производ, и онда рећи да је инфлација толика, је неозбиљно.

Тако и ја могу да кажем да је плазма екран појефтинио 50%, и да то доказује да постоји дефлација од -50% !!

Uopste nije neozbiljno, ovo je samo mali primer, a sto se tice TV koga briga za to a uostalom niko ne spusta cenu za 50%.
Da li si cula za rec gimmick e to je fazon na koji budale padaju. Da li si ikad radila u spoljnoj trgovini mozda bi znala nesto o tome.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back