Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 72.579
Iz ovog ovde i onog sto vidim u realu , decu ce itekako vaspitavati mediji i ulica....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim horoskopom.....Licnost se formira nakon rodjenja, dok se radjas sa sustinom. Sustina se moze preneti genima, izmedju ostalog, ako tako verujes...
Moj brat i ja smo rodjeni od iste majke i oca, ali sa potpuno razllicitom sustinom. Kako to objasnjavaju?
Mislim da je takvo razmišljanje neophodno da čovjek ne bi poludio u fatalizmu, ali s druge strane čovjek zaista ima ograničenja a ona su definirana genetskim nasljeđem i ranim djetinjstvom. Npr dijete ne baš pametnih roditelja neće vjerovatno biti fizičar ili šahist npr. To je skroz u suprotnosti s modernom ideologijom koja nam propagira, ti si kovač svoje sudbine, možeš što god oćeš i sl. To dovodi do razornih posljedica, ljudi nezadovoljni svojim životima krive sami sebe što dovodi do vrlo negativnih posljedica. Kad bi prihvatili da nismo baš posve sami kovači sudbine bilo bi im lakše .Izgleda mi kao da je to sudbina.
Ali ja sam pristalica onih koji mogu da menjaju sudbinu, makar delimično.
Pa već i jesu, svako ko imalo promišlja o toj temi lako zaključi da utjecaj roditelja na djecu nikada nije bio manji nego danas.. Osim toga ja sam odavno zaključija da ne genetika važnija od odgoja, niz primjera ne potpuno različite braće iz iste familije.Iz ovog ovde i onog sto vidim u realu , decu ce itekako vaspitavati mediji i ulica....
Ja sam suprotno zaključio, u biti sve se ljude može grupirati u 5-6 skupina. Po načinu reakcije ili razmišljanja u jednoj situaciji lako je predvidjeti kako će ta ista osoba reagirati u drugačij situaciji, i njemu slične osobe.Pa naravno to je kosmicki princip i princip Bozije kreacije da sve sto je stvoreno je unikat i ne postoji kopija, kao sto ne postoje dva identicna lista na drvetu ili dve identicne pahulje snega tako i ne postoje dve identicne osobe (cak ni blizanci), da se sad rodi jos i 200 milijardi ljudi svaka ta osoba ce biti razlicita i prica za sebe, to je prosto prirodni i Boziji princip stvaranja dok recimo sa druge strane transhumanizam nastoji da stvara kopije.
To je kao pitanje genetske kopije Adolfa Hitlera u filmu" Brazil". Genetski potencijal je tu ali potpuno drugačije okolnosti bi dovele i do posve različitog ishodapa niko i ne misli da je dete prazan papir kad se rodi, to nije kako genetika radi, znamo da se i mnoge karakterne crte nasleđuju (a ne samo fizičke), i ne samo od majke i oca. ako roditelj neku osobinu ne može da prepozna u detetu, neka pogleda unazad, tu je, samo je možda preskočilo generaciju
ali nije baš ni da genetika stvara ugljeničnu kopiju svojih predaka, ima u toj osobi individualnosti i nečega nikad do sad viđenog, što treba izvući i omogućiti mu da se razvije. inače se nikad ništa ne bi kretalo napred
kao i uvek je stvarnost na sredini
Što dovodi do toga da ne postoji idealan roditeljski stil, svaki je u nečemu pogrešan.Pa mozda mozes uticati na neciji stav ili uporiste u vezi nekih stvari ali tesko da mozes napraviti od nekoga nesto sto nije, recimo mozda neki roditelji zele da im dete bude mirno, smerno, poslusno, vredno, radno, disciplinovano, super djak, itd ali dzabe ako je dete prosto po prirodi onako malo nemirnije, energicnije, nesputanog duha, pokazuje afinitet ka nekim drugim stvarima i prosto dete nije taj tip licnosti vec je skroz drugacijeg karaktera i prirode i zraci nekom skroz drugacijom vrstom energije ili sad recimo neki roditelj ocekuje da mu sin bude ne znam mangup, zenskaros, harizmatican, komunikativan, dominantan u drustvu a on prosto nije taj lik i potpuno je neka druga energija, pa ne znam onda roditelji kukaju nad sudbinom, nepotrebno i bezveze sebi nabijaju osecaj krivice tipa gde smo to pogresili sa njim u odgoju, itd a zapravo ne kapiraju da deca nisu nikakvi klonovi roditelja nit su plastelin pa sad ti da ih oblikujes u sta je tebi volja vec je dete isto individua za sebe koje ima neku svoju cud i neku svoju prirodu urodjeno i te neke crte ce imati celog zivota (kao recimo ne znam boju koze ili boju ociju).
To je kao pitanje genetske kopije Adolfa Hitlera u filmu" Brazil". Genetski potencijal je tu ali potpuno drugačije okolnosti bi dovele i do posve različitog ishoda![]()
Mora da je po babine linije.Licnost se formira nakon rodjenja, dok se radjas sa sustinom. Sustina se moze preneti genima, izmedju ostalog, ako tako verujes...
Moj brat i ja smo rodjeni od iste majke i oca, ali sa potpuno razllicitom sustinom. Kako to objasnjavaju?
OK.Mora da je po babine linije.
Ti si povukao na jednu, a brat na drugu.
Ја сам скроз различитих, у потпуности различитих црта личности од мајке и оца.Naišla sam na insta na delić predavanja u vezi sa nasleđivanjem, u kojem kaže da decu sasvim definišu geni koje su nasledili od uže i šire familije i da razmišljanja kako roditelji prave od dece nove ljude bi moglo biti napušteno.
Koliko smo svesni toga i da li deci pristupamo sa pažnjom da ih usmeravamo onakve kakvi jesu u dobrom pravcu, kao pastiri, ili pokušavamo da od njih napravimo ljude po svojim željama?
pokusavamo sebi produziti zivot putem potomstva................to sve govori.Naišla sam na insta na delić predavanja u vezi sa nasleđivanjem, u kojem kaže da decu sasvim definišu geni koje su nasledili od uže i šire familije i da razmišljanja kako roditelji prave od dece nove ljude bi moglo biti napušteno.
Koliko smo svesni toga i da li deci pristupamo sa pažnjom da ih usmeravamo onakve kakvi jesu u dobrom pravcu, kao pastiri, ili pokušavamo da od njih napravimo ljude po svojim željama?
j.bigaIz ovog ovde i onog sto vidim u realu , decu ce itekako vaspitavati mediji i ulica....
Ukoliko geni (a ne lični izbor) pdređuji boju očiju, kose, visinu, koja je verovatnoća da “nemaju uticaja” na tip ličnosti, ponašanje…Naišla sam na insta na delić predavanja u vezi sa nasleđivanjem, u kojem kaže da decu sasvim definišu geni koje su nasledili od uže i šire familije i da razmišljanja kako roditelji prave od dece nove ljude bi moglo biti napušteno.
To je potpuno tačno ali ti tako užasava spiritualiste da ćeš biti izložena žestokoj paljbi.Naišla sam na insta na delić predavanja u vezi sa nasleđivanjem, u kojem kaže da decu sasvim definišu geni koje su nasledili od uže i šire familije i da razmišljanja kako roditelji prave od dece nove ljude bi moglo biti napušteno.