Osoba X

sas99

Ja neznam šta ćeš ti na ovoj temi.Ti kao jedan protivnik filozofije kao nauke ne trebaš da se baviš sa njom, a još manje da dosadjuješ ovde.
Idi na neki drugi forum, ovde si shvaćen kao budala...Zato put pod noge....

sas99

Ja neznam šta ćeš ti na ovoj temi.Ti kao jedan protivnik filozofije kao nauke ne trebaš da se baviš sa njom, a još manje da dosadjuješ ovde.

Jedna dobronamerna sugestija pošto ne vodiš računa o terminologiji...
Filozofija nije nauka. Dobio bi dobru grdnju od većine filozofa za ovakvu izjavu.
Još u gimnaziji se na ovom detalju insistiralo kao na nekoj višoj zakonitosti.
Nije to suštinski ni važno, meni bar, ali čisto da pomenem ako te zanima.

sas99

Znaš šta naučnik...Pošalji starijeg brata koji ide u srednju školu da ga naučimo ponešto...

Neznam ni šta me nagnalo da napišem i jedan post uopšte na ovom forumu.
Neću više da gubim vreme na forumaše i ostale koji ne znaju šta će sa životom.
Neću da budem mahalo za mušice koje će od sebe terati, male,ništavne,obične...
Sem Ozimana dionisa i evropljanina nema niko pametan na ovom forumu.
Ma da nisu ni oni pametni kada se raspravljaju na krstarici...
Ja idem sa krstarice,a ako mi bog da neću ni internet više da koristim.
Idem da težim za svojim ciljevima, a internet me svakako sprečava u tome.
Ostajete mi zdravo, i pozdrav....

Uzmimo recimo jednu osobu...personu...koja voli da čita, ali ono...Voli da čita samo ono šta ona hoće...ne kao u školi...da joj neko govori šta joj je obavezna lektira....

Recimo ta naša osoba završi srednju školu, ono može da bira fakultet....Medjutim ta osoba ne želi ni jedan....Zašto? Pa ta osoba X želi da čita,čita,čita...Ali samo ono što ona hoće....

Zašto? ...Pa ta osoba je pročitala mnoge knjige pojedinih profesora...Doktora nauka (filozofskih naravno).... I šta je ona zaključila...? Zaključila je da su svi oni pod nekim uticajima , tako reći raznih Hegela, Platona,Marksova itd....Naša persona smatra da svi oni, nemaju neki svoj stav, neke nove ideje....Što bi promenilo nešto...Nego pletu mrežu starih Grka i ostalih.....

Ta osoba smatra i ako ona ode na fakultet, da će tako biti na kraju s njom, naravno ona misli da je dobro čitati sve gore nabrojane, jer šta bi inače....Ali ona misli da je suludo njih bubati na ispitima...........

Osoba X smatra da je bolje da ostane kod kuće 6-7 godina, da čita i samo čita, da stekne veliku mudrost, iako će verovatno da živi na rubu egzistencije, njoj to i nije bitno....Zapravo kad sebe vidi u buducnosti, nije joj bitno , ali kada ta buducnost dodje pitanje je onda, šta kako...Dolaze izlasci ovo, ono cure, momci....Da li ce ona subotom u 21h čitati Kanta ? Da,baš sada u ovom trenutku ona misli da hoće, ali mi nikada ne znamo šta nosi sutra, ali hajde da joj poverujemo....

Nego otišli smo predaleko....................Uglavnom persona X smatra da će ona nakom hiljada knjiga.... steći mudrost....Pa će onda jednog lepog sunčanog dana uzeti i napisati svoju knjigu, koju će svi kupiti (zapravo da li svi?) neće naša osoba naravno napisati 50 nijansi siva... Ipak da li ce to vreme imati smisla za tu knjigu...Ostaje nam da mislimo da hoće.....Kad ta osobaX zaradi ogroman novac od knjige, naravno to njoj nece znaciti ništa, i nastaviće po starom...Možda jedino ode negde.....Grcku...recimo...A i Grcka je zapravo samo ideal.... nije to stara Grcka...

Kakav savet mi da njoj damo....Da ide na fakultet ili ne, i da li joj je plan dobar....?! :mrgreen:

Svako ima pravo na svoj izbor i svoj zivot...ako je neko zeljan znanja neka izucava....steta je ne ohrabriti osobu koja tezi saznanju.

p ne mozes pisati na forumu i ocekivati da ce ljudi zdravo za gotovo da prihvate tvoja pisanija
neki hoce naravno vecina nece jer ipak vise drze do svog misljenja nego do tvog..kao sto uostalom i ti sam radis.
nisi na prvom mestu ni otvorio temu da bi na njoj video sta drugi ljudi misle o necemu vec da bi ti drugima pokazao sta ti mislis o tome

I ribar tvrdi da je vanzemaljac! :rotf:

Nemas kud prijatelju. Ako budes ponizan kao Evropljanin i Oziman, onda imas neku sansu da prezivis. Ili ces morati da zivis svoje istine u svojoj glavi kao Epikur i moja malenkost. Laskaj narodu i moderatorima, i pustice te da shenish radi njihovog zadovoljstva. :worth: :mazipsa:

„Kod Epikura, najzad, koji se sa svojim pozivom za prikrivenim zivotom povlaci ne samo pred državom, nego i pred ozloglasenoscu, je prezir prema državi zajedno sa prezirom prema ljudima, možda i zabrinutost pred zlocom ljudi i njihovom malom sposobnoscu i naginjanjem, druge (i naime izvrsnije) da usrece ili čak samo njihovu sreću da trpe.” U Epikurovo doba već nije bilo vise bogatih a ni izvrsnih, čak nisu imali novaca da organizuju olimpijadu. Sve sto su još mogli da organizuju su bile pozorisne predstave, i to jedva.

http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/33/16328810/suverenitet-licnosti-da-ili-ne.html?16

Poslednja izmena:
AristotelSRB - zar ti ne reče da napuštaš zauvek Krstaricu, a vrlo verovatno i internet? Pitam, pošto vidim da ti je lampica na zelenom i da si upravo prisutan na forumu. :)

Nemas kud prijatelju. Ako budes ponizan kao Evropljanin i Oziman, onda imas neku sansu da prezivis.

Šta lupetaš ti?

A Aristotelu sam dao dobar savet. Neka čita, ali neka se ne gubi u knjigama. Prava mudrost se stiče životom u vrlini i istini, a ne čitanjem knjiga. Filozija nije sedeti i čitati. Ispravna definicija filozofije bi bila: To je skup svih znanja koje je um stekao i koje je zatim poslao na praktičnu primenu. Filozofija se nikako ne uči.

Inače i sam cilj sticanja mudrosti mene ne privlači bogzna koliko. Meni je mnogo bliža ona Sorelova maksima: Cilj je ništa. Sve je u kretanju, akciji i borbi. Kad dosegneš cilj, postaje ti dosadno i odmah sebi postavljaš neki drugi cilja. Iz toga se jasno vidi da čoveka ne interesuje sam cilj, koliko put ka tom cilju i savlađivanje prepreka na tom putu.

Dobro ti je rekao onaj liberal ETS ili bijese muzjak, pogledaj malo narodnu filozofiju iz 18 i 19 vijeka pa se onda zapitaj ko ce to da ide "za vojskom" i zasto svuda danas propada opsta vojna sluzba? I sta se u Grckoj desilo sa svim tim. Mnogo cijenis narod i lako te zavedu raznorazne ikone i Ivane. Ali ti kao 27-godisnjak, tj. under 30 imas pravo jos uvijek da budes dekadent. Samo to ti ne daje za pravo da siris dekadentsku propagandu. Jer bilo kakva metafizika je dekadentska. I ovaj mali Aristotel je 19 godina i jos se drzi za metafizicki stap, da ne bi propao (dekadencija znaci propadanje) ali mi se cini da ne racuna sa narodom i to ga cini u mojim ocima visim od tebe. Ne treba nista da dozivi da bi mogao tebe da razumije, jer kvarnost se moze osjetiti na daljinu i na sitnim, svakodnevnim stvarima.

Svi ovi materijalisti dekadenti su postali od takvih kao sto si ti. Prvo jaka vjera u hrisncastvo, pa onda jaka vjera u hriscanska "ljudska prava". To sto si ti citao Spenglera jos ti ne daje uvid u metafizicke manipulacije...

Ahil i Leonida nisu bili bogo-moljci.

Svi ovi materijalisti dekadenti su postali od takvih kao sto si ti. Prvo jaka vjera u hrisncastvo, pa onda jaka vjera u hriscanska "ljudska prava". To sto si ti citao Spenglera jos ti ne daje uvid u metafizicke manipulacije...

Šta su to Ahil i Leonida veći od kneza Lazara, cara Dušana, Stefana Nemanje, despota Stefana i Karađorđa? Oni su bili revnosni hrišćani.
Ali pošto ti nemaš osnovno poznavanje hrišćanstva, izuzet si od toga da diskutuješ o hrišćanstvu.

Inače, Atinjani su Spartance smatrali bogomoljcima i ismevali ih što vrše svakodnevne molitve u svojim hramovima. Ipak su se Spartanci pokazali kao jači i nadživeli Atinu.

Počni da razmišljaš kritički i ne prihvataj zdravo za gotovo sve što napiše Niče ili neko drugi. Prijateljski savet!

Pa sam si sebe izuzeo iz hrišćanstva. Ta oblast te ne interesuje, jer da te interesuje prostudirao bi detaljno Novi Zavet i svetootačku literaturu pa bi onda sa tog stanovišta upućivao kritike, a ne kao što sada to činiš - sa Ničeovog stanovišta, koji je uzgred rečeno imao i ovih trenutaka u jednom razgovoru (parafraziram):

“Nemojte nikada ostaviti Hrista, jer je i sama pomisao na Njega velika i silna! Ja sam ga napustio, jer želim da stvorim nešto novo, i zato ne smem nazad. Ipak znam da će me moje strasti dovesti do propasti. One me bacaju tamo-amo i osećam da će me uskoro rastrgnuti, ali ne marim! ”

Nego ostade ti bez teksta za Spartance "bogomoljce" i za naše slavne heroje kojima se i jedan Gete divio i upoređivao ih sa Homerovim junacima .

Dva junaka na jednoj,pardon tri s postavljačem,temi previše...Moralo doći do kuršlusa...:mrgreen:
A činjenice su neumoljive:Leonida,Lazar,Dušan i ini odavno mirišu cveće odozdo...I šta im ostalo od
tog junaštva?
Ako krenu balističke s bojevim H glavama da lete-nećete u sklonište?Junački ćete sačekati?
Znam da je glupo i odvratno...A šta nije? ? ?
(Jedino za Ahileja nisam siguran..:D)

Dva junaka na jednoj,pardon tri s postavljačem,temi previše...Moralo doći do kuršlusa...:mrgreen:
A činjenice su neumoljive:Leonida,Lazar,Dušan i ini odavno mirišu cveće odozdo...I šta im ostalo od
tog junaštva?
Ako krenu balističke s bojevim H glavama da lete-nećete u sklonište?Junački ćete sačekati?
(Jedino za Ahileja nisam siguran..:D)

Po tebi covek treba da zivi zivot pacova beza dostojanstva tj svako da te prepisava i to

Dobro ti je rekao onaj liberal ETS ili bijese muzjak, pogledaj malo narodnu filozofiju iz 18 i 19 vijeka pa se onda zapitaj ko ce to da ide "za vojskom" i zasto svuda danas propada opsta vojna sluzba? I sta se u Grckoj desilo sa svim tim. Mnogo cijenis narod i lako te zavedu raznorazne ikone i Ivane. Ali ti kao 27-godisnjak, tj. under 30 imas pravo jos uvijek da budes dekadent. Samo to ti ne daje za pravo da siris dekadentsku propagandu. Jer bilo kakva metafizika je dekadentska. I ovaj mali Aristotel je 19 godina i jos se drzi za metafizicki stap, da ne bi propao (dekadencija znaci propadanje) ali mi se cini da ne racuna sa narodom i to ga cini u mojim ocima visim od tebe. Ne treba nista da dozivi da bi mogao tebe da razumije, jer kvarnost se moze osjetiti na daljinu i na sitnim, svakodnevnim stvarima.

Druže Dioniseeeee,ranije sam ti postavio pitanje da li si ti neki aristokrata,ali su ga obrisali.
Pa jesi ili nisi? :ceka:

tog junaštva?

Kusbuk - "Decebal svom narodu"

Iako smo potekli od bogova
ipak nas smrt čeka,
bili mi mladići ili pogrbljeni starci,
ne postoji razlika neka.
Ali nije isto umreti kao
kao lav ili kao pas u zamci!

Back