Основни библијски појмовник

Упоређују Хоруса са Исусом са митским ликовима за које говоре потпуне неистине све са циљем да оспоре Христа као историску личност,Његова чуда и смрт као бесмислице.Укуцај на нету. све ове личности које су поредиле са Исусом и провери да ли заиста користе чињенице.Ништа чудно што најновији незнабожци хоће да отму бисер и место њега да понуде прашину,место вере да ти наметну своју неверу.Чувај се ових трговаца који пазаре светињу и голицају уши.Ми нисмо деца мрака,већ синови светлости.А Хришћанство се никад није слагало са многобожтвом,већ су били љути непријатељи.Не упрежите се у исти јарам с неверницима,јер шта има праведност са безакоњем,или какву заједницу има светлост са тамом.Није Христос дошао са науком његовох претходника,већ да спасе од њих.И док су све науке пре Христа песимистичне о вечитој смрти без наде у васкрсење и живот вечни,дотле је Христова наука од свих наука једина која се може назвати радосна вест.

Држи се ти брате Онога који је ракао Ја сам пут,истина и живот, а не оних који су говорили ово је истина,пут и живот.Држи се Онога који говори :Ви сте одоздо, а ја сам одозго; ви сте од овог света, а ја нисам од овога света"Данашњи мудраци говоре о нечему што не знају,и зато су њихови путеви помрачени у вечитој магли без излаза из тог мрака.Ако њих питати за пут,сетимо се како нам Господ говори да ако слепац води слепаца не води га него заводи.А ти послушај ову поуку светог Владике о Христу и његовој радосној вести.О колко мира и радости ћеш имати,него кад си гледао тај Zeitgeist.

...О колко мира и радости ћеш имати,него кад си гледао тај Zeitgeist...

Religioznost
to je

- Tvorac
- Gospod naš Isus Hristos
- Hrišćanstvo
- Crkva

Zeitgeist nije dirao u Tvorca, isuviše smo inteligentno napravljeni da bi bilo ko u njegovo delo posumnjao.
Zeitgeist nije dirao u Hrišćanstvo, pa ono postoji još od onog našeg Nišlije.
Zeitgeist nije dirao crkvu, svakodnevno srećemo profesionalne sveštenike, monahe, verujući narod, i gledamo crkvena dobra.

Zeitgeist je samo izneo dokaze o tome da je Gospod naš Isus Hristos ustvari plagirana priča.
Ja sam shvatio i prihvatio da je to tako, ali i dalje volim tog izmišljenog junaka.
I dalje se krstim, jer kad to radim solidarišem se sa svim ljudskim bolima i nevoljama.
I dalje idem u crkvu, tamo palim sveću i krstim se, jer tako simbolično odajem poštu preminulima.

Ni ranije nisam, pa se ni sad ne krstim pre izvođenja penala, pri uplati lotoa i sl.
Sveće palim isključivo u crkvi i na sahranama, sa fitiljom nagore.
I kad mi je Slava.

- koliko male dece je ubijeno tokom inkvizicije ?

- da li su se iste sprave koristile na deci kao i na odraslima?

koliko je jehova pobio ljudi u starom zavetu?:mrgreen:

Na ovaj način nećete postići to što hoćete - neverovanje !
Zeitgeist je na fenomenalan način razobličio priču o Gospodu našem Isusu Hristu.
Da se razumemo, ja i dalje volim taj lik, i poštujem, mada sada znam da je izmišljen, odnosno plagiran.

https://www.youtube.com/watch?v=o7k3C...feature=relmfu

Ma volim i ja tu priču o Gospodu,
meni nije važno što je plagijat.

Uostalom napisao sam:
Tvorac zaista postoji,
Crkva zaista postoji,
Hrišćanstvo zaista postoji. ( nije važno što je glavni lik izmišljen, vera u njega postoji )
Исус Христ није измишљена личност.
Апсолутно си контрадикторан. Идеш у Цркву, дискредитујеш Свето Писмо, верујеш у нешто које као не постоји, размисли.
Кад будеш примио Христа, живео у њему и Он у теби, значеш, или, можда још не примечујеш, немаш спознају да је Христ у теби и ти у њему?
Осечај је сразмеран са годинама старости, одвијањем светих тајни, животном искуству, и Божијој вољи. :)

Не читај јеретичке записе и неслушај јеретике.

Poslednja izmena:
Осам врста знања Дамаскин наброја
За људе духовног u божанског соја:
Прво: знање скорби и свих искушења,
Друго: знање суме својих сагрешења,
Својих сагрешења и Божје доброте.
Tpeћe: знање језе, муке и страхоте,
Пред смрт и у смрти, и по разлучењу,
Кад душа предстане праведном суђењу.
Четврто: познање Христа Спаситеља,
Његовог живота, и свих светитеља,
Светитељских дела, трпљења и речи,
Што ко сребрн-звоно кроз векове јечи.
Пето је познање природних својстава.
Смена и промена физичких појава.
Шесто је познање облика и ствари,
Свих чувствених бића, природних утвари.
Седмо: знање света умног, духовнога,
Ангелског и адског, и доброг и злога.
A осмо је знање — познавање Бога,
Јединог Светога. Крепког, Бесмртнога.
Богословљем ово знање именују
До њега се ретки, ретки узвисују:
Највећа чистота богослову треба,
Јер нечисто срце не стиже до неба.
Дамаскин присвоји седам нижих знања
И до осмог дође, до богопознања.
A осмо се Богом даје и дарује,
Оно нит се учи, нит се заслужује.

РАСУЂИВАЊЕ

Свети Петар Дамаскин пише о општим и посебним даровима Божјим па вели: "Општи су дарови четири стихије, и све што од њих бива, као и сва дивна и страшна дела Божја, изложена у Божественом Писму. А посебни су они које Бог даде сваком човеку понаособ: било богатство ради милостиње, или сиромаштво ради трпљења с благодарношћу; било власт ради правосуђа и утврђивања врлине. или потчињеност и робовање ради брзог спасења душе; било здравље ради помоћи немоћним, или болест ради венца од стрпљења; било разум и вештину у добитку ради врлине, или немоћ и неумешност ради покорне смерности... Све ово, иако изгледа супротно јеdно другом, ипак је по намени све врло добро." У закључку вели да смо дужни Богу благодарити за све дарове, а са стрпљењем и надом подносити све недуге и злокључења. Јер све што нам Бог даје или попушта на нас. користи спасењу нашем.

БЕСЕДА

о речи Божјој јачој од смрти
Ко одржи ријеч моју, неће окусити смрти до вијека (Јов. 8, 52)
Ако свећа гори у соби, неће бити таме докле свећа гори и светли. Ако се јело усоли, сачуваће се од кварежи. Ако неко држи реч Христову у души својој, тај држи и со и светлост, и живот пребиваће у њему. Таква душа неће ни потамнети у овом животу нити трулежну смрт окусити.
Ко држи реч Христову у себи, тога држи реч Христова; подржава га она изнутра, и храни, и осветљава, и оживљава. Био он у телу или ван тела, он се осећа подједнако жив од речи Христове. Смрт може одвојити душу му од тела, али не од Христа, то јест од неумирућег вечног живота. Смрт тела даће живоносној души његовој само слободнијег полета у загрљај љубљенога Христа Живодавца.
Али шта значи, браћо, одржати реч Христову у себи? То значи: прво - одржати је у уму своме, мислећи о њој; друго - одржати је у срцу своме, љубећи је; треће - одржати је у вољи својој, испуњујући је на делу, и четврто - одржати је и језиком, јавно је исповедајући кад је потреба за то. Једном речју, одржати реч Христову значи - испунити се њоме и испунити је. Ко тако буде одржао реч Христову, ваистину неће окусити смрт довека.

О Господе наш, Господе јаки, јачи од смрти, даруј нам јачине и разума, да одржимо реч Твоју свету до краја. Да не окусимо смрти, и смрт да не окуси нас - да се не дотакне трулеж душе наше. Милостив нам буди, Господе свемилосни. Теби слава и хвала вавек. Амин.:pop:

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs/index.php

Poslednja izmena:

Back