Osmogodišnja Hana ne može da zamisli dan bez bubnjeva

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.030
bubnjevi_t.jpg


Hana Milutinović je osmogodišnja devojčica iz Ćuprije koja svira bubnjeve.Pohađa paraćinsku muzičku školu na odseku perkusija, a profesori već sada u njoj vide veliki potencijal za bubnjarku.Na letos održanom takmičenju u Puli mešoviti orkestar OMŠ „Dušan Skovran“ u kome Hana svira osvojio je pobednički pehar.

Ima samo osam godina i krhke je građe ali palicama udara u bubnjeve energijom na kojoj bi joj pozavideli mnogi muzičari. Da će bubnjevi biti njen instrument kaže znala je odavno. U kući se slušao džez i rok a bubnjevi su je privukli zbog dobrog ritma.

Drvene olovke kojima je udarala svuda po kući brzo su zamenile palice, a tatine i lekcije sa interneta, muzička škola i profesor Đorđe Stojiljković. Drugi je razred na odseku perkusija, a bubnjevi joj već sada donose mnogo zadovoljstva.

Hana obožava „Smak“, „Metaliku“ i „Nirvanu“, u orkestru svira kompozicije sa Kiki Vasić koja se na muzičkoj sceni već dokazala svirajući saksofon sa Plasidom Domingom. Rad sa darovitom decom izazov je i za profesore.
Hana već sada planira da svoje muzičko obrazovanje posle Srbije nastavi u Japanu i da kao profesor uči drugu decu.
A do Japana, malena Hana vredno vežba, na instrumentu koji joj kaže donosi toliko zadovoljstva da ne može da zamisli dan bez ritma bubnjeva. Čvrto držeći palice u rukama ova osmogodišnja devojčica već sada udaraljkama ispisuje buduću muzičku karijeru.

(RTS)
 

Back
Top