Osmeh i ostali ukrasi

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto se od ljudi uvek traži osmeh?

To je tema... Često viđam to "nasmej se malo", naročito kada neko hoće da slika... Posle toga se zapitam "a šta mi je smešno da bih se nasmejao?", to nikada neću razumeti...

Kao što se i od žena očekuje da uvek budu nasmejane, koja je to priča? Nešto kapiram da to muškarci povezuju sa onim "ako se smeje onda je imaš", pa valjda tako forsiraju taj makar i nasilan osmeh, valjda u nadi da joj se dopada.

A još grđe od svega mi je kada vade "argument" tipa "nasmej se, imaš lep osmeh, keke"... Imam i lep testis, da li to znači da automatski treba da ga vadim gde god krenem ili naslonim na lastiš od gaća?

Zanima me vaše mišljenje o ovom fenomenu.

Zapravo, uopšte me ne zanima, ali mi se spava kao psetu pa se u tim momentima često rodi tema koja nikada ne bi došla na red.

Postavljati takva pitanja mladalacko-filozofskog tipa je lepo, a jos lepse je kada sam odgonetnes istinu i realno stanje stvari umesto da ti neko objasnjava i otkriva.

Ali trik je u tome da se vodis realno logickim stvarima kada razmisljas i ne upadas u psihicke zamke koje postavljaju nasi odbrambeni mehanizmi sa ciljem da realnost bude onakva kakva nama zapravo odgovara sto je zapravo siguran put ka necemu sto se zove prava pravcata glupost. (nije licna prozivka, samo teoretisem)

To je tema... Često viđam to "nasmej se malo", naročito kada neko hoće da slika... Posle toga se zapitam "a šta mi je smešno da bih se nasmejao?", to nikada neću razumeti...

Kao što se i od žena očekuje da uvek budu nasmejane, koja je to priča? Nešto kapiram da to muškarci povezuju sa onim "ako se smeje onda je imaš", pa valjda tako forsiraju taj makar i nasilan osmeh, valjda u nadi da joj se dopada.

A još grđe od svega mi je kada vade "argument" tipa "nasmej se, imaš lep osmeh, keke"... Imam i lep testis, da li to znači da automatski treba da ga vadim gde god krenem ili naslonim na lastiš od gaća?

Zapravo, uopšte me ne zanima, ali mi se spava kao psetu pa se u tim momentima često rodi tema koja nikada ne bi došla na red.
Znaš kako, dva mrava kada se sretnu, pa počnu da druguju svojim antenicama, sve se opipaju, razmene biohemijska pražnjenja i onda se rastanu, kao pravi ortaci, jedan po list sa duda - drugi pod limenku neke pive, ostalo parče goluba.
E tako čovek sa drugim čovekom. Samo što su glotalne vibracije i facijalne prerasporedbe misica i otkrivanje zuba, na daljinu, u pitanju. I onda jedan podje onda, po list sa kladionice - drugi po limenku neke pive, za ostalo, neka arče mu goluba.

Smejem se onda kada mi je nešto smešno, duhovito, a umem najčešće sam sebe da nasmejem, svojom reakcijom, pričom, gestom, i smejem se više nego što bi očekivala. :) Samo se ne kezim u svakom trenutku ili kada se to očekuje. :)
a to je teško
ne smejem se
više se smejem ovde na forumu od određenih nickova
ali se tad osmeh ne vidi pa se ne računa
--------------------------------------
ne volim glupe šale, viceve koje pričaju ... ne volim kursadžije, žikinu dinastiju , šojića
te fraze me užasavaju a ne smejem se iz kurtoazije
..............................
smejem se nekoj trenutnoj situaciji
ili nekoj spontanoj reakciji
.............................................
moje šale retko razumeju jer sam ozbiljna kad se šalim pa ne znaju da li se šalim ili stvarno tako mislim
tad mi ostaje da se podsmevam ...
-----------------------
ovde nije rec o smejanju, vec o osmehivanju? ili gresim?
osmeh više volim on sadrži emocije

Napisao sam kilometarski komentar ove i stisnuo nesto na fonu i slucajno obrisao !!!!

Sad cu samo reci sto se estetike tice da je osmeh najzahtevniji u tom smislu (pokazuje citavu mimiku lica, siri nos , vilicu , smanjuje oci itd)...Dakle nije dovoljno imati samo prednje zube i kao eto leo osmeh .
Ljudi ionako generalno najmanje vremena provode u polozaju kao za licnu kartu , ili pricamo , ili se mrstimo itd ..
Uvek je neka mimika prisutna .
Primetio sam da vecina ljudi koji dobro izgledaju imaju 70% slika ss osmehom, smeskom itd ...Negde je i normalno ako slika nastaje u takvim uslovima da si zadovoljan i da ti se smeje .
Ako neko stavlja kez na silu i kada treba i kada ne treba onda mi je bzvz ...Sigurno ze necu smejati kada mi se nesmeje ili u prilici kada to nije normalno (neka sahrana itd) u fazonu sam ako ssm raspolozen nasmejacu se ako nisam necu .

Mene vise nervira fenomen pucenja usana koji je skroz neprirodan i nepokazuje ama bas nista , to me bas nervira jer je besmisleno .Takav izraz da devojka na nesrecu vidim i muski to rade (nek im je bog u pomoci ) to napravi u obicnoj komunikaciji je 99.9% neizvodljiv ...neotkriva nista osim zelje za ustima kao majmunsko dupe i realno mnogo mi je lepse videti lepo lice sa osmehom nego neku napucenu sliku na kojoj skoro nista osim boje kose ne mozes da zakljucis o licu doticne/og .

Otkad se na osmeh gleda tako potcenjivački?
Svaki osmeh je znak dobronamernosti.
Ako ti se neko osmehne, znači da mu je drago što te vidi.
Ako se nekom osmehnem izražavam ujedno i vrstu ljubavi prema sagovorniku.
Od trgovaca se traži osmeh, od turističkih vodiča se traži osmeh, od diplomata se traži osmeh.

Kako zamišljate da dođete do suprotnog pola bez osmeha?

Otkad se na osmeh gleda tako potcenjivački?
Svaki osmeh je znak dobronamernosti.
Ako ti se neko osmehne, znači da mu je drago što te vidi.
Ako se nekom osmehnem izražavam ujedno i vrstu ljubavi prema sagovorniku.
Od trgovaca se traži osmeh, od turističkih vodiča se traži osmeh, od diplomata se traži osmeh.

Kako zamišljate da dođete do suprotnog pola bez osmeha?

I tu osmeh mmnogo pomaže , ajd msm generalno faca , ali opet ne možeš biti namršten konstanstno :)

Mada sve nešto msm da lepota stvara više problema nego koristi :lol:

Joker-the-joker-32054167-500-375.jpg

Osoba sa osmehom deluje prijateljski nastrojeno i privlacno, mali broj ljudi ce privuci neko namrgodjen.

Volim osmeh, a volim i smeh.
Mnogo lepši ,,ukras" od npr svarovski kristala na nadrk faci simpatične devojke, žene, babe :)
Takođe osmeh je stanje duha, nisu svi sposobni za osmeh koji ne mora da izazove reakcije sa suprotne strane, ali još lepše je kada se to desi.
Postoje različite vrste osmeha, od mističnog, srdačnog... do sarkastične grimase.
Živeo osmeh! I ljudi koji ga furaju kao evergrin :)

Не знам, требало би да искрен осмех показује да је особа опуштена, а самим тим је и саговорнику пријатније...ебем ли га.

Back