Osmeh i ostali ukrasi

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Zašto se od ljudi uvek traži osmeh?

To je tema... Često viđam to "nasmej se malo", naročito kada neko hoće da slika... Posle toga se zapitam "a šta mi je smešno da bih se nasmejao?", to nikada neću razumeti...

Kao što se i od žena očekuje da uvek budu nasmejane, koja je to priča? Nešto kapiram da to muškarci povezuju sa onim "ako se smeje onda je imaš", pa valjda tako forsiraju taj makar i nasilan osmeh, valjda u nadi da joj se dopada.

A još grđe od svega mi je kada vade "argument" tipa "nasmej se, imaš lep osmeh, keke"... Imam i lep testis, da li to znači da automatski treba da ga vadim gde god krenem ili naslonim na lastiš od gaća?

Zanima me vaše mišljenje o ovom fenomenu.

Zapravo, uopšte me ne zanima, ali mi se spava kao psetu pa se u tim momentima često rodi tema koja nikada ne bi došla na red.

A još grđe od svega mi je kada vade "argument" tipa "nasmej se, imaš lep osmeh, keke"... Imam i lep testis, da li to znači da automatski treba da ga vadim gde god krenem ili naslonim na lastiš od gaća?

Moje je mišljenje da ne vredi vaditi testis
ako je u, onako, mlohavom stanju !
Tad ne može biti govora o bilo kakvom smešku....
Testis je najpoželjniji kad je vezan na mašnicu !
Za pupak.
Još ako je lepo upakovan u neki šareni pak - papir, pun pogodak.
Italijanski stil....
A, žabari umeju da prezentiraju robu i usluge !

Mozda su ljudi stvarno ljepsi kad se smiju, ja sebi izgledam ko debil dok se kezim.

Može to da se koriguje.
Da se prilagodi....
Da se usavrši...
Da bude sasvim prihvatljivo....
-------------
Ali, trening !
Svakodnevni.
U kupatilu, pred ogledalom !
Kad odrediš koji je najpodesniji, snimiš mobilnim.
Da se podsetiš, ako zaboraviš.
A, kad navikneš, ne skidaš....

Jeste, sve je to sjajno, ali zašto se toliko potencira na tome, naročito na slikama, naročito tamo gde nema ništa smešno?

Nemojte da me shvatite pogrešno, lepo je kada se ljudi smeju, ali tema je nešto drugo.
Možda se tako želi odati utisak sreće, spokoja..stvaranje nekog veštački izazvanog (nasmej se malo!) kontrasta neveseloj svakodnevnici i realnosti....
a nekom jednostavno lepše stoji kez nego ozbiljna faca..ono, kad se nasmeje oduzme mu se nekih pet šest godina, a u ozbiljnom stanju ko pokojna baba na fotki,
karikiram, ali ima i toga: ))

Možda se tako želi odati utisak sreće, spokoja..stvaranje nekog veštački izazvanog (nasmej se malo!) kontrasta neveseloj svakodnevnici i realnosti....
a nekom jednostavno lepše stoji kez nego ozbiljna faca..ono, kad se nasmeje oduzme mu se nekih pet šest godina, a u ozbiljnom stanju ko pokojna baba na fotki,
karikiram, ali ima i toga: ))

Pa meni više kao pokojna baba na fotki izgleda osoba koja ima namešten kez, nego osoba koja je ozbiljna.

Ne znam, ja jednostavno ne mogu da stanem ispred aparata i da se "nasmejem" zato što se slikam, a baš mi ništa nije smešno...

Pa meni više kao pokojna baba na fotki izgleda osoba koja ima namešten kez, nego osoba koja je ozbiljna.

Ne znam, ja jednostavno ne mogu da stanem ispred aparata i da se "nasmejem" zato što se slikam, a baš mi ništa nije smešno...
Ja se glupavo osećam i dok me fotkaju, znači smešna mi je sama ta situacija nekog poziranja, ali suzdržim se:mrgreen:
Ne znam ni ja...meni su na fotkama najlepši dečiji osmesi, deluju iskreno i neizveštačeno...takođe i spontane fotografije, na kojima je taj osmeh uhvaćen i ovekovečen...
Nisam o tome razmišljala a zanimljivo je...čak u ovoj eri fotkanja baš interesantno i kao fenomen.

Ja se glupavo osećam i dok me fotkaju, znači smešna mi je sama ta situacija nekog poziranja, ali suzdržim se:mrgreen:
Ne znam ni ja...meni su na fotkama najlepši dečiji osmesi, deluju iskreno i neizveštačeno...takođe i spontane fotografije, na kojima je taj osmeh uhvaćen i ovekovečen...
Nisam o tome razmišljala a zanimljivo je...čak u ovoj eri fotkanja baš interesantno i kao fenomen.

Dečiji osmeh jeste lep, kao i spontan, ovo ostalo mi je potpuno strano.

Npr. ja sam 70% lepši na spontanoj slici nego na namenskoj. Jer meni čim neko dođe i kaže "namesti se da te slikam" ili "nasmej se za sliku", ja automatski napravim tmurnu facu jer mi to vređa inteligenciju...

Sreca je navika.Osmijeh privlaci srecu...........Citala ja kod nekog psihologa davno.............Medjutim nismo svi kapacitet za to.............Kao sto neko voli osmijeh,tako i neko voli tugu i patnju............U umjerenim kolicinama najbolje...........Zato se suprotnosti privlace..................

To je tema... Često viđam to "nasmej se malo", naročito kada neko hoće da slika... Posle toga se zapitam "a šta mi je smešno da bih se nasmejao?", to nikada neću razumeti...

Kao što se i od žena očekuje da uvek budu nasmejane, koja je to priča? Nešto kapiram da to muškarci povezuju sa onim "ako se smeje onda je imaš", pa valjda tako forsiraju taj makar i nasilan osmeh, valjda u nadi da joj se dopada.

Zapravo, uopšte me ne zanima, ali mi se spava kao psetu pa se u tim momentima često rodi tema koja nikada ne bi došla na red.

Zivimo u vreme politicki korektnih manira, ponasanja i govora.

povrsnost
zahteva se od ljudi da se osmehuju da bi izgledali srecno
kao kad neko golica dete da bi izgledalo srecno, a ono se grozno oseca za to vreme
osmeh nije merilo ni za sta, neki ljudi se osmehuju vise od drugih iz navike, a nekima je to odbrambeni mehanizam kad su nesigurni, neki manipulisu, a neki su zaista raspolozeni u tom trenutku

evo, sigurna sam da se ti retko osmehujes :lol:
ja sam od onih ozbiljnih za koje ce svi prvo pomisliti da sam neki baksuz

- - - - - - - - - -

Ako je suditi po našem premijeru
u modi je drama, tragedija i weltšmerc, nikako osmeh:lol:
on je u toj ulozi, a glumac je kao i prethodnici, a sigurno i naslednici
uglavnom cist bleferaj u oba slucaja

povrsnost
zahteva se od ljudi da se osmehuju da bi izgledali srecno
kao kad neko golica dete da bi izgledalo srecno, a ono se grozno oseca za to vreme
osmeh nije merilo ni za sta, neki ljudi se osmehuju vise od drugih iz navike, a nekima je to odbrambeni mehanizam kad su nesigurni, neki manipulisu, a neki su zaista raspolozeni u tom trenutku

evo, sigurna sam da se ti retko osmehujes :lol:
ja sam od onih ozbiljnih za koje ce svi prvo pomisliti da sam neki baksuz

Smejem se onda kada mi je nešto smešno, duhovito, a umem najčešće sam sebe da nasmejem, svojom reakcijom, pričom, gestom, i smejem se više nego što bi očekivala. :) Samo se ne kezim u svakom trenutku ili kada se to očekuje. :)

Ne znam, ne mogu da se kezim po slikama, nikako nije u mom stilu.
Nisam neki nasmejani tip, ali uglavnom volim nasmejane ljude, deluju mi prijateljski nastrojeni, pristupacniji.

Nije ni sam osmeh toliko presudan, koliko je to da sam nekom zanimljiv i da je taj neko prema meni drugarski raspolozen. Dzaba ako se meni neko smeska a koluta ocima jedva cekajuci da zavrsim.

Ne znam, ne mogu da se kezim po slikama, nikako nije u mom stilu.
Nisam neki nasmejani tip, ali uglavnom volim nasmejane ljude, deluju mi prijateljski nastrojeni, pristupacniji.

Nije ni sam osmeh toliko presudan, koliko je to da sam nekom zanimljiv i da je taj neko prema meni drugarski raspolozen. Dzaba ako se meni neko smeska a koluta ocima jedva cekajuci da zavrsim.

Niste shvatili temu, nije tema da li se treba smejati i da li je to dobro, naravno da treba, naravno da je dobro, ali najgore je što vidim gomilu veštačkih kezova.

Hehehe, nice.
Sej chiiiiz. To smo preuzeli od ovih sterilnih zapadnjaka kojima za sve treba tutorijal pa i osmeh. Ok osmeh je znak zadovoljstva, pa ako je neko zadovoljan, zelis da budes u prisustvu te osobe da bi i ti bio zadovoljan. S jedne strane toliko laznih emocija, kao na pr na fotografijama, s druge strane sugestija moze da urodi plodom. Pr: Kada si na mrgodjen, namerno nabaci osmeh, cisto fizicki. Mozda moze da pomogne. Ne da ti resi problem, vec da se osecas malo bolje.

- - - - - - - - - -

Niste shvatili temu, nije tema da li se treba smejati i da li je to dobro, naravno da treba, naravno da je dobro, ali najgore je što vidim gomilu veštačkih kezova.

Pa zivimo u vestackom svetu Arone. Takav je zivot. Svi bi intimno voleli da ga promenimo a javno se klanjamo takvom zivotu.

Back