Osmeh dana

Prvo mi je bilo smešno, mnoooogo smešno, a onda mi posle došlo tužno. Dakle...
Klinac intenzivno uči da bi popravio ocenu iz srpskog. Sedimo njegova mama i ja i pijemo kafu. Mali izlazi iz sobe, kao završio je. Majka ga zaustavlja, sa pitanjem šta je učio, i kaže da hoće da ga presliša. pa onda da odluči da li je dovoljno učio. Kaže, učio je padeže. I, sada prvo sledi mamin biser.
- Padeže, a? Dobro, kreni. Infinitiv...
- :eek::eek::eek:
- Šta me gledaš, kreni! Infinitiv...
( Mali u još većem šoku, a ja hoću da puknem od smeha, a sve "grizem jezik")
- Konačno je skupio hrabrost da pita- kakav infinitiv?
Mama odgovara, onako samouvereno - pa, prvi padež. :zcepanje::zcepanje::zcepanje: Infinitiv, genitiv, dativ...
( Tu se već jedva uzdržavam, ne zbog njenog bisera, već zbog ljutnje na sina što "ne zna" :zcepanje::zcepanje::zcepanje: Ali, kad je mali, onako zbunjeno rekao - ali, mama, infinitiv nije padež... htela sam iz kože da iskočim. I smešno mi, i plače mi se )
Mama se malo zbunila, malo naljutila, priznala grešku, i nastavila da ga propituje:
- Hajde, nabroj mi padeže i pitanja za padeže.
I mali počinje:
nominativ - ko, šta
genitiv - koga, čega
dativ - kome, čemu
ak... ak... akumulativ - jel' mogu sada napolje?

( Treba li da dodam da nije išao napolje? )

Prvo mi je bilo smešno, mnoooogo smešno, a onda mi posle došlo tužno. Dakle...
Klinac intenzivno uči da bi popravio ocenu iz srpskog. Sedimo njegova mama i ja i pijemo kafu. Mali izlazi iz sobe, kao završio je. Majka ga zaustavlja, sa pitanjem šta je učio, i kaže da hoće da ga presliša. pa onda da odluči da li je dovoljno učio. Kaže, učio je padeže. I, sada prvo sledi mamin biser.
- Padeže, a? Dobro, kreni. Infinitiv...
- :eek::eek::eek:
- Šta me gledaš, kreni! Infinitiv...
( Mali u još većem šoku, a ja hoću da puknem od smeha, a sve "grizem jezik")
- Konačno je skupio hrabrost da pita- kakav infinitiv?
Mama odgovara, onako samouvereno - pa, prvi padež. :zcepanje::zcepanje::zcepanje: Infinitiv, genitiv, dativ...
( Tu se već jedva uzdržavam, ne zbog njenog bisera, već zbog ljutnje na sina što "ne zna" :zcepanje::zcepanje::zcepanje: Ali, kad je mali, onako zbunjeno rekao - ali, mama, infinitiv nije padež... htela sam iz kože da iskočim. I smešno mi, i plače mi se )
Mama se malo zbunila, malo naljutila, priznala grešku, i nastavila da ga propituje:
- Hajde, nabroj mi padeže i pitanja za padeže.
I mali počinje:
nominativ - ko, šta
genitiv - koga, čega
dativ - kome, čemu
ak... ak... akumulativ - jel' mogu sada napolje?

( Treba li da dodam da nije išao napolje? )

I smesno i tuzno...
Kako majka ocekuje od njega da zna kada ona ne zna ni koji je prvi padez...? :neutral:
Ali sam se ipak nasmejala :lol: :heart:

pa mozda se zena zbunila,zar vam se to ne desi nikad?
meni nekad tako izleti,ili lupim rec za koju me svi pitaju sta znaci a ja se cudim kako ne znaju
pa posle shvatim da sam u nekom tripu nesto ili permutovala ili izmislila

pa mozda se zena zbunila,zar vam se to ne desi nikad?
meni nekad tako izleti,ili lupim rec za koju me svi pitaju sta znaci a ja se cudim kako ne znaju
pa posle shvatim da sam u nekom tripu nesto ili permutovala ili izmislila

Moguce je i to.
Moja jetrva je "sveznalica". Kad ta lupi, uh cudim se kako ostane ziva... :lol:
Napisacu neki njen biser kad se setim :mrgreen:

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Ljuta Fibi ostavila poruku meni i Lindi koje je zezamo i ona ne moze da radi :

mb4f40.jpg

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Малопре добијем од маме једног ученика овакву поруку:
,,Молим Вас за помоћ. Шта да одговорим на питање зашто децу терају да спавају сама, а боје се, а одрасали спавају заједно, а не боје се!''':zcepanje::zcepanje:

Одговорим овако:,,Кажите му да деца треба да науче да спавају сама да би могла да бирају са ким ће спавати кад одрасту.''

У питању је ученик који ме сваког дана одушевљава питањима и констатацијама, и дивна мама која ме заиста не дави никад, али понекад се стварно нађе у ,,небраном грожђу''.

Danas me moj mali pita dok se oblacio izlazeci iz kupatila, mama a kada cete mi skinuti ove druge gacice :eek:Pogledam ga, pa koje gacice ? Kaze pa vidi imam dva komada i smeje se :eek::lol:Ja u cudu:eek:, kada pogledam dete stvarno nosi dva para gacice, jer noc pre toga mm ih je presvlacio pred spavanje i umesto da promeni detetu, on samo navuko` mu jos jedne :mrgreen:

Малопре добијем од маме једног ученика овакву поруку:
,,Молим Вас за помоћ. Шта да одговорим на питање зашто децу терају да спавају сама, а боје се, а одрасали спавају заједно, а не боје се!''':zcepanje::zcepanje:

Одговорим овако:,,Кажите му да деца треба да науче да спавају сама да би могла да бирају са ким ће спавати кад одрасту.''

У питању је ученик који ме сваког дана одушевљава питањима и констатацијама, и дивна мама која ме заиста не дави никад, али понекад се стварно нађе у ,,небраном грожђу''.

kako si se setila to da joj kažeš? o.O
al dobar je savet, mislim dobar i za mnoge odrasle i to =)

а бре ти мене увек разнежиш са тим малим ђацима и сетим се моје учитељице и сваки пут то морам и да кажем и тако..
=)

danas me nasmejao tata.prolazim pored kafica u kvartu kad ono u basti moj tata sa drugarima.a okolo,neki frajeri.tata me vidi pa drekne,ej dodji da te pitam,koja ti to boja kose.ja onako zavodnicki zabacim svoje tri dlake i odvalim boja zrelog zita,kad tata drekne,meni vise lici na stog sena.svi su se cerili,pa i ja,al vraticu mu jednom...
to je garan ceo dan smisljao,jer sam mu vec telefonom rekla da sam se ofarbala jutros u boju zrelog zita.
a inace stoji mi:malav:

Back